torsdag 10 mars 2011

Bedrägeri « Politiskt Inkorrekt

Bedrägeri « Politiskt Inkorrekt: "KANADA Den kanadensiska polisen i Quebec har gripit en immigrations-konsult misstänkt för att tillhandahålla medborgarskapsdokument till hundratals personer i Mellanöstern så de kunde inkassera diverse bidrag och skatteåterbäring.

Den 62-åriga Ahmad El-Akhal arresterades den 6 januari efter en två och ett halvt års lång utredning av polisens enheter för immigration och pass samt kommersiell brottslighet. Även hans fru, Tahani Mohamad Hassan El-Akhal, 53, greps misstänkt för medhjälp. Läs mer »
16 januari, 2011 | Category: Asyl Migration, Bedrägeri, Utrikes | One comment
Personlig assistent kör Lamborghini

DANMARK Köpenhamns kommun har polisanmält en firma bestående av personliga assistenter som ska hjälpa handikappade. Man misstänker ett omfattande bedrägeri med kommunens pengar.

Det är företaget Handihelp och direktören Sabit Tüfeckis som Köpenhamns kommun misstänker sysslar med bedrägeri. Tüfeckis är själv handikappad och har anställt sin egen mor och bror som personliga assistenter, vars löner ligger på 75 000 danska kronor i månaden. Brodern kör bland annat runt i en Lamborghini. Läs mer »
15 januari, 2011 | Category: Bedrägeri, Utrikes | One comment
Somalisk kvinna lurade brittiska och svenska staten

STORBRITANNIEN En 38-årig somalisk kvinna som sökte asyl i Storbritannien på grund av att hon blivit gruppvåldtagen i hemlandet visade sig bo i Sverige och här ha inkasserat över en halv miljon kronor som hon använde till att konsumera lyxvaror och semestra i Afrika.

Amina Muse dömdes i dag till fyra och ett halvt års fängelse i Harrow Crown Court för bedrägerier mot såväl den svenska som den brittiska staten av vilka hon sammanlagt lurat till sig drygt 2,5 miljoner kronor.

1995 flyttade Muse, som också använt sig av namnet Ayan Abdulle, till Sverige och tilldelades permanent uppehållstillstånd och levde ett ”bekvämt” liv.

Detta räckte dock inte, så hon tog sig till Storbritannien för att söka asyl även där. I sin ansökan angav hon att milismän stormat och plundrat hennes familjs hem i det krigsdrabbade Somalia den 1 december 1998 på grund av att hon tillhör en minoritetsgrupp. Läs mer »
10 januari, 2011 | Category: Bedrägeri, Utrikes | 2 comments
425 bidragssvindlare fast i razzior på Kastrup

DANMARK Myndigheterna i Danmark har med tolv kontroller på Kastrups flygplats under 2010 avslöjat inte mindre än 425 personer som fuskat med diverse bidrag. Oftast rör det sig om personer som reser utomlands trots att de får bidrag mot att de står till arbetsmarknadens förfogande.

Föga förvånande har man fått störst ”utdelning” på flyg från Mellanöstern, där upp till var fjärde passagerare gick i fällan. Det rör sig oftast om personer på a-kassa eller socialbidrag. Läs mer »
28 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Utrikes | Leave a comment
Cordelia och champagnesabeln

Cordelia Edvardson och årets julklapp?

.
INSÄNDARE Cordelia Edvardson är en journalist på Svenska Dagbladet med ett gripande levnadsöde. Cordelia är av judisk börd, och överlevde koncentrationslägret Auschwitz. Hon kom som sextonåring till Sverige efter andra världskriget 1945. Idag är Cordelia 81 år gammal, men fortsätter skriva krönikor för SVD.

Problemet för såväl Cordelia som hennes arbetsgivare är, att för varje år som går, blir det allt färre läsare som önskar ta del av hennes krönikor. Antalet prenumeranter tynar bort. Svenska Dagbladet är den tidning som tillsammans med Skånska Dagbladet erhåller det ojämförligt största statliga presstödet i Sverige. Tidningen har med andra ord inte tillräckligt med betalande läsare för att upprätthålla sin redaktion, och därför måste vi skattebetalare använda en del av vår egen arbetstid till att hålla Cordelia och hennes medarbetare under armarna. Läs mer »
17 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Ensamkommande, Illegal invandrare, Insändare, Krönika, Media | Leave a comment
Förtidspensionär är domare i Irak

DANMARK I vårt grannland avslöjas ännu en gång hur invandrare, irakier i det här fallet, fuskar till sig stora belopp samtidigt som de har högavlönade arbeten i sina hemländer.

Adel Mohammad Juan, en 58-årig irakier med danskt medborgarskap, får förtidspension samtidigt som han är en framträdande domare och vice åklagare i den irakiska staden Sulaimaniya.

Enligt Ekstra Bladet tjänar mannen 23 000 skattefria kronor i månaden – en inkomst han inte uppgivit för danska myndigheter vilket står i strid med Skatteverkets regler om att även inkomster i utlandet ska beskattas i Danmark. Hans höga lön i Irak ska dessutom göra så att hans förtidspension i Danmark antingen reduceras kraftigt eller tas bort helt. Läs mer »
17 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Utrikes | Leave a comment
Svenska bidragsmiljoner till Al-Qaida

SKATTESUBVENTIONERAD TERRORISM Två män sitter anhållna misstänkta för bidragsfusk i Halland. Det utbredda bidragsfusket har visat sig ha förgreningar i flera andra orter runtom i landet. Polisens olika disktrikt samarbetar nu för att kartlägga det gigantiska bedrägeriet. Man räknar med att den totala omsättningen för fusket kan ligga så högt som tio miljarder kronor. Pengar som bland annat tros ha gått till att finansiera Al-Qaidas verksamhet. Läs mer »
14 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Inrikes, Terrorism | Leave a comment
Gäng tvingade offer att köpa teknikvaror under hot

MALMÖ Bedrägeriroteln har under hösten fått in mellan tio och femton anmälningar från män i 18-20-årsåldern som berättat att två, tre okända män kommit fram till dem på stan när de suttit på en bänk, väntat på bussen eller varit på McDonald’s. Under hot har de tvingat offren att handla dyra teknikvaror.

Först tar de kontakt med offren lite vänligt och sen blir det mer och mer hotfullt. I bil eller till fots har sedan de unga männen tvingats med till ett närliggande köpcentrum där de köpt teknikvaror, som Iphone, på kredit i sitt eget namn. I vissa fall har hot om våld förekommit, i andra har inga hot uttalats med situationen varit hotfull och i något fall har pistol använts för att skrämma. Läs mer »
11 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Inrikes, Olaga hot | One comment
Dansk polis arresterar illegala invandrare


.
ILLEGALA INVANDRARE Dansk polis genomförde igår natt en aktion mot ett härbärge för hemlösa i Köpenhamn. Upprinnelsen är att en organisation för hemlösa, Koefods Kælder, klagade på att sovplatserna i stor utsträckning upptas av illegala invandrare, vilket lett till att danska hemlösa ibland inte får plats. Även Missionen for Hjemløse upplever detta problem. Strax därpå framträdde en voluntär, Ditte Geraae, i TV 2 Lorry och uppgav att härbärget ”Den Varme Seng” domineras av två ligor av kriminella östeuropéer. Läs mer »
8 december, 2010 | Category: Bedrägeri, Illegal invandrare, Narkotikabrott, Stöld, Utrikes | Leave a comment
Försäkringskassan lurade på miljoner igen

SLÄPPHÄNT Den närmast brottsligt släpphänta hanteringen av svenska skattebetalares pengar som Försäkringskassan på senare tid excellerat i har nu resulterat i ytterligare ett avslöjande av fusk med bidrag, och precis som i fallen med de numera riksbekanta ”kaninmans”-ärendena är det även denna gång icke-svenskar som är skyldiga. Läs mer »
2 december, 2010 | Category: Asyl Migration, Bedrägeri, Brott, Inrikes | Leave a comment
Kontroll av muslimska pilgrimer – var fjärde var bidragstagare

DANMARK Tidigt på fredagsmorgonen förra veckan genomfördes en aktion på Köpenhamns flygplats där kommuner och A-kassor kontrollerade passagerarna på ett ankommande flyg från Saudi-Arabien. Även två flyg från Thailand och ett från USA fick sina passagerare kontrollerade i samma aktion. Man var ute efter bidragstagare som olovandes lämnar landet, något som i Danmark är förbjudet då man inte anses stå till arbetsmarknadens förfogande om man reser utomlands. Läs mer »
29 november, 2010 | Category: Asyl Migration, Bedrägeri, Islam, Utrikes | Leave a comment
Zigenare byggde herrgård i Rumänien med hjälp av engelska bidrag

Schians herrgård i Rumänien

ZIGENARE År 1999 kom den rumänske zigenaren Illie Schian till Storbritannien under antaget namn och ansökte om politisk asyl. Mannen uppgav att han hade blivit förföljd i Rumänien enkom på grund av att han är zigenare. Schian beviljades permanent uppehållstillstånd och påbörjade genast en kampanj som gick ut på att skinna de engelska skattebetalarna på bidrag innan han greps i juli i år.

Rättegången som avslutades i fredags visar på hur det engelska välfärdssystemet hänsynslöst utnyttjas av organiserade zigenarligor. Under elva år har den 47-åriga arbetslösa rumänen levt som en kung på engelska allmosor. Med hjälp av falska uppgifter, som inte har kontrollerats av de engelska myndigheterna, har Schian kunnat se sitt bankkonto växa med hjälp av arbetssökarbidrag, barnbidrag och bostadsbidrag. Pengarna har bland annat använts till att köpa både en BMW och en Audi, en terrängbil, motorcyklar och fyrhjulingar. Läs mer »
28 november, 2010 | Category: Asyl Migration, Bedrägeri, Brott, Inrikes, Organiserad brottslighet, Utrikes | Leave a comment
Rumänsk stöldliga fick fängelse för åldringsbrott

SVINAKTIGT Tingsrätten i Borås har nu dömt tre utlänningar till fängelse för att ha lurat ett trettiotal åldringar i södra Sverige på pengar. Två av gärningsmännen döms till tre års fängelse, den tredje gärningsmannen döms till fängelse i ett år och sex månader. De fälls bland annat för grovt bedrägeri och grov stöld. I domen skriver tingsrätten att gärningsmännen har ”angripit de svagaste i samhället”. Läs mer »
26 november, 2010 | Category: Åldringsbrott, Bedrägeri, Brott, Inrikes, Stöld | Leave a comment
”Svensk” kortskimmare gripen i Thailand

BEDRAGARE Thailändska nyhetsförmedlaren Pattaya One News meddelade idag att thailändsk polis gripit en ”svensk” kortskimmare som varit häktad i sin frånvaro misstänkt för grovt bedrägeri. Mannen, som är från Norrköping, ska nu föras till Sverige. Sedan tidigare är ytterligare tre personer misstänkta för inblandning i bedrägerihärvan, men polisen misstänker att fler kan vara delaktiga. Runt 250 personer kan ha drabbats av kortkapningarna som tros handla om miljonbelopp. Läs mer »
22 november, 2010 | Category: Bedrägeri, Brott, Skimming | One comment
« Äldre inlägg


Donera
Donera till PI
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i 'KONTAKT / TIPS'
Senaste inläggen

* Simon Wiesenthal-centret på besök i Malmö
* Somalier ska jobba i skogen
* Jimmie Åkesson mötte Sverker i SVT
* S-politiker åter misstänkt för planerad ”hederskidnappning”
* Somalier i stor bidragshärva
* ”Negerannons” inte diskriminerande
* Upp till 300 somaliska barn väntas till Katrineholm
* Ensamkommande till boende i Fyllinge
* Bostadsrättsförening diskriminerar?
* Alice Teodorescu om migrationsöverenskommelsen
* Tre män åtalas för främjande av flykt från flyktingförvar
* Tysk inrikesminister: Islam hör inte till tysk livstil
* Mordbrännande kvinna erkände – och förnekade
* Förvirrad krönika i GP
* The Wife Whisperer

PI Arkiv
Twitter
Följ PI via
Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

* Affes statistik
* Allahu akbar
* Antiislamism
* Crimenews
* Efterlyst TV3
* Everykindapeople
* Exilen
* Feminix
* Gates of Vienna
* Humle och Dumle
* I mitt Sverige
* Isabellas Skrivkonst
* Islamofoben
* Jihad i Malmö
* Jihad Watch
* Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
* Kent Ekeroth
* Klartexten
* Leffe45
* Mittenradikalen
* Muslimska friskolan
* MX Cartoons
* Pettersons
* Polisen
* Robsten
* SD Kvinnor
* SD Landskrona
* SIOE
* Som jag ser det-68
* Status Sverige – statistik
* Svenska mord
* Sverigedemokraterna
* Ted Ekeroth
* Therese Borg SD
* Thoralf Alfsson
* Varjager

Copyright © 2011 Politiskt Inkorrekt - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: