torsdag 10 mars 2011

Mordbrännande kvinna erkände – och förnekade « Politiskt Inkorrekt

Mordbrännande kvinna erkände – och förnekade « Politiskt Inkorrekt: "Mordbrännande kvinna erkände – och förnekade

MORDBRAND Under sommaren och hösten 2010 samt vintern 2011 drabbades bostadshus på Råslätt i Jönköping, däribland på Kärrhöksgatan 98, av flera bränder. Bränderna bedömdes vara anlagda. I ovan fastighet bodde då en ung invandrarkvinna, Faduma Haji Hashi. Hyresvärden misstänkte henne för bränderna och man beslutade om hemlig videoövervakning under ett halvår i hela fastigheten. Det blev en fullträff.

Vid två tillfällen fångades hon på film när hon anlade bränder i tvättstugan samt i trapphuset. Två mordbränder som kunde ha slutat mycket illa. I det ena fallet dog branden ut av sig själv men den tjocka röken fanns kvar och utgjorde ett hot mot liv och hälsa. Dagen därpå greps hon.

I polisförhör erkände Faduma Haji Hashi att det var hon som var på filmen samt att hon hade anlagt bränderna.

Under tingsförhandlingen tog hon tillbaka sitt erkännande och drog en historia som var helt osannolik, enligt rätten. Bland annat berättade hon om detaljer och hänvisade till att ha läst om det i lokal media. Problemet var bara att lokal media inte hade skrivit om dessa detaljer, sådant som bara pyromanen själv kände till. Det blev hennes fall. Dessutom fanns hennes förehavanden fångade på film. Som förklaring till att hon erkände att hon anlagt bränderna har Faduma Haji Hashi i tingsrätten sagt att hon gjorde det för att bli försatt på fri fot.
Jönköpings tingsrätt dömde

Faduma Haji Hashi, född 1990, för mordbrand till 1 år sex månader. Hon ska även betala skadestånd med 74 500 kronor till bostadsbolaget.
Domstol

Jönköpings tingsrätt, mål nr B 115-11

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: