söndag 29 juli 2012

Att vara feminist idag « Avpixlat

Att vara feminist idag « Avpixlat: Att vara feminist idag

Hera Lamppu MaduroKRÖNIKA Jag kallar mig själv ultrafeminist. Det verkar som om en viss grupp kvinnor har tagit patent på att kalla sig för feminister och att det har gjort ordet till ett skällsord hos vissa. Jag tycker i stället att man ska ta ifrån dessa kvinnor ensamrätten att kalla sig feminister. Egentligen skulle jag kunna förklara vad det innebär för mig att vara feminist med två ord: Moder Jord.

Kvinnan är bärare av livet. I vår livmoder skapas liv, sker mirakel. Ett liv bildas och växer för att sedan födas i värkar och smärta. Det finns inget vackrare och finare än att skapa ett nytt liv. Kvinnor är gudinnor. Inget är mer heligt än när kvinnan bär på ett nytt liv.

Men vad händer ute i världen? Våldtäkter, psykisk och fysisk misshandel mot kvinnor och flickor, ofta till döds. Systematiska massvåldtäkter i krig där man ger sig på allt av kvinnokön, t.o.m spädbarn. Allt våld mot kvinnor, fysiskt, psykiskt och sexuellt är ett uttryck för ett hat och förakt mot livet själv. Om man våldtar en hel nation, som nu senast i Kongo, då dödar man nationens källa till liv. Man förstör landets, nationens själ. I Kina dödas flickfoster och födda flickor lämnas i soporna. I Sverige har vi bjudit in män från främmande kvinnofientliga kulturer som nu ger sig på våra flickor och kvinnor i stället för att skydda och värna dem.

Många kanske undrar hur jag som ultrafeminist kan skriva som jag gjorde om abort i en tidigare krönika. Men jag vill inte ha något abortförbud. Med min syn på moderlivet känns det dock fel att använda abort och släcka ett påbörjat liv som om det vore ett preventivmedel. För att man ska vara helt medveten om vad man gör och inte ångra sig efteråt bör samtal med psykolog eller kurator vara obligatoriskt. Jag känner personligen en kvinna som i unga år blev gravid och gjorde abort för att mannen inte ville ha barn. Idag är hon 45 år, kan inte längre få barn och har stora psykiska problem pga det hon då gjorde och för att hon är barnlös.

Ett fundamentalistiskt abortmotstånd som till exempel det katolska är däremot inte humant. I Brasilien gruppvåldtogs en minderårig flicka för några år sedan. Hon blev som en följd av det gravid med någon av förövarna. Flickan och hennes föräldrar ville så klart göra abort. Men vad händer? Påven i egen hög person går ut och fördömer flickans beslut – hon är inte längre välkommen i den katolska kyrkan då hon gjort abort. Är det uttryck för en kärleksfull religion?

Hur ska man då ställa sig till abort och den svenska synen på kvinnors rätt till sina kroppar? Jag vet inte exakt hur länge en graviditet bör vara gången innan man inte längre ska få göra abort, men för min del börjar i varje fall livet den sekund ägget befruktas. Att ange någon annan tidpunkt eller viss vecka för när livet skulle uppstå blir rent godtyckligt och verkar mer fungera som en siffra att dölja sitt samvete bakom och slippa en besvärlig etisk diskussion.

Så även om aborträtten inte ska inskränkas visar de höga abortsiffrorna att de män och kvinnor som vill ha många partners men inga barn borde ta större ansvar för att använda sig av preventivmedel eller sterilisera sig. Preventivmedel bör för den delen vara gratis, speciellt för unga kvinnor och män.

Som ultrafeminist är jag för att kvinnor ska få vara kvinnor. Jag känner många kvinnor – män också för den delen – som vill vara hemma med barnen när de är små upp till skolåldern eller ännu längre och inte alls vill vara ute i yrkeslivet. Att ta hand om barn och hushåll är ett hårt men värdefullt arbete. De som väljer detta istället för att sätta sitt barn på dagis vid ett års ålder för att jobba eller klättra i karriären borde få göra det.

Kvinnors arbete har alltid värderats otroligt lågt, för att inte säga helt värderats bort. Hon borde få lön och pensionspoäng om hon väljer att stanna hemma med sina barn. Men att som kvinna inte tvingas att stanna hemma är lika viktigt Jag själv är t.ex. en karriärskvinna. Jag är konstnär och måste få skapa och utvecklas på det området. Jag hade inte klarat av att stanna hemma, städa och laga mat. Jag hade blivit knäpp.

Kvinnor har oftast en genetiskt nedärvd känsla för att vårda, förvalta livet och ta hand om andra. Män är oftast genetiskt byggda och programmerade för att jaga, ta hem mat och skydda sin familj. Mannen är skapt som han är för att han ska konkurrera med andra hanar om den mest fruktbara och vackra honan och kunna erbjuda henne den bästa grottan. Hon letar efter en riktigt stark och livsduglig hane som kan ge henne friska och starka barn. Hon vill kunna föda barnet i trygghet och inte behöva oroa sig för att det inte finns mat eller för angrepp från andra hanar eller rovdjur.

Han behöver känna att han är stark och kan skydda sin kvinna. Tidigare har jag poängterat vikten av att återinföra värnplikten. Förutom att värnplikten gör män av pojkar finns det en massa andra fördelar. Sverige behöver ett starkt försvar, försvaret är ryggraden i ett land. Utan ryggrad kan vem som helst bara klampa in och ta för sig utan motstånd. Hur känns det för män idag när deras kvinnor och döttrar våldtas och de inget kan göra mer än att se på?

Och ni kvinnor, denna feminism ni håller på med, den gör inget annat än att frånta mannen hans värdighet, hans styrka och manlighet. Vill ni verkligen med handen på hjärtat göra alla män till en mjuk massa utan ryggrad och muskler som era egna privata tjänare?

Alla som säger något annat än att män är män och kvinnor är kvinnor ljuger för sig själv och i samhällsdebatten. Det ursprungliga förhållandet mellan man och kvinna är vackert. Som det är nu i Sverige ser det inte så vackert ut. Varför tror ni vi är det mest singeltäta landet i världen med skyhög skilsmässostatistik? En kvinna är en gudinna, livets gudinna. Räcker inte det? Måste ni också bli män, göra mannen överflödig? Tillsammans är man och kvinna jord och himmel Tänker ni göra slut på mannen, klaga i så fall då inte på att det inte finns några riktiga män att hitta längre.

Det är vi feminister som skapat detta. Bara för att ni låter mannen vara man betyder inte det att ni kommer sluta att vara fria. Ingen vill väl gå tillbaka i tiden till då kvinnor var beroende av en man för att kunna överleva och kunde få utstå misshandel och annan förnedring för att hon inte hade något annat val. Det är bra att balansen har jämnats ut på den punkten. Dessutom tycker jag det är oerhört befriande att den kvinna som vill vara självständig och leva utan en man, kan få göra det utan att kallas för nucka eller annat nedsättande som man förr sa om kvinnor som ”misslyckats” med att skaffa en man.

Låt kvinnor vara gudinnor och låt män få vara gudar!!!

Hera Lamppu Maduro
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-29, 11:51 (Uppdaterat 2012-07-29, 11:51) | Kategori(er): Debatt/krönika, Hera Lamppu Maduro, Invandring/mångkultur, Jämtälldhet, feminism, genus, Religion

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 54 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
218 kommentarer 2851 gillar mottaget
Dela på
Visar 79 av 275 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Nelip Just nu som svar till katarina broman

Alltså Katarina, här är det jag som brukar vara bitch-ig, ...du får komma på något eget,..
Pms?
För lite 6?
för mycket söndag?

snitcher 10 minut sedan

Precis :), sök på paulo roberto youtube.... Kan inte sägas tydligare.
Bra skrivet

Nelip 11 minut sedan

Alltså Katarina, här är det jag som brukar vara bitch-ig, ...du får komma på något eget,..

Alex Szieri 11 minut sedan

mer kvinnor har dödats i muslimska länder de senaste 50 åren än det är män/soldater som har stupat i krig någonsin i världshistorien.. älta på det Hera Lamppu Maduro.. ja det är forskning som ligger bakom uträkningen #svpol

Kjell 8 minut sedan som svar till Alex Szieri

Siffran låter uppseendeväckande!
Om Du hänvisar till vedertagen seriös källa skall jag med intresse ta del av detta!

Ulian Aliev 46 minut sedan

det är såna här människor Hera har som motståndare:
____________________________________________________________________
http://twitter.com/Schlap

Schlap 9 minut sedan
Från twitter
>>det mest raljerande och meningslösa pladder om "feminism" jag någonsin läst, stör mig ngt otroligt på denna kvinna! <<
____________________________________________________________________

snacka om lätt match att vinna! Läs på hennes twittersida! så dumma kommentarer, förutsägbara reaktioner och barnsliga analyser att man vill tvätta ögonen med diskmedel efter att ha läst där...

Riverwild 48 minut sedan

Tack för en bra krönika, Hera. Ditt skrivande är som ett årgångsvin - det blir bara bättre och bättre...

"Jag tycker i stället att man ska ta ifrån dessa kvinnor ensamrätten att kalla sig feminister."

Till min förvåning upptäcker jag att med "feminist" associerar jag till "vänster-lesbian", vilket ju är helt galet. Tack för att du fick mig att tänka till.

britas 1 timme sedan

"Feminist" är ett av de mest fula ord jag känner till.
Människa är ett bättre ord.

AnnaKH 2 timme sedan

Hera,
Feminism innebär i princip idén alla människors lika värde och rättigheter. Kvinnans rätt till samma sociala, ekonomiska och politiska rättigheter som mannen var ursprunget till den första vågen av feminism. Begreppet har med utbredandet av de kvinnliga rättigheterna, så som rösträtt, utvecklats till att handla om det kvinnliga värdet, så som att kvinnor är värda samma lön som män för samma arbete och som att kvinnor ska sluta porträtteras som objekt i t.ex. reklam. Post-feminismen, som är aktuell i den tid vi lever i nu, användes för första gången som begrepp i en artikel från NY Times 1982 där ett antal kvinnor intervjuades och konstaterade att de höll med om den feministiska ideologin men att de inte identifierade sig själva som feminister. Postfeminismen har två sidor, den ena som porträtterar kvinnan som självständig och i kontroll över sitt eget liv med alla de valmöjligheter som de tidigare feministiska kamperna gjort möjliga, den andra där man menar att feminismen blivit övergiven, med ett löfte om frihet och självständighet. Många menar att postfeminismen underminerar feminismen eftersom den ger intryck av att målet om jämställdhet blivit uppnått och att detta är ett rent påhitt för att hålla kvinnor på plats och genom att förneka att t.ex. sexism mot kvinnor existerar. Eller t.ex. genom att inte definiera kvinnor som kompetenta nog att ta beslut om sina egna kroppar.
1 person gillade det här.

Ulian Aliev 37 minut sedan som svar till AnnaKH

what did you just say?

katarina broman Top 10 2 timme sedan

Nu tänker jag sticka ut hakan riktigt ordentligt och troligen få på flabben så det stänker om det! Men hursomhelst så måste jag ändå ställa frågan eftersom det för mig är helt outgrundligt., Varför stannar en kvinna kvar hos någon som slår henne!? Jag kommer troligen att bli sliten i stycken, men för mig kvarstår frågan VARFÖR!`? Varför anser vissa kvinnor att de förtjänar att bli slagna? Observera att jag talar om Svensk kultur nu och inget annat eftersom det är en helt annan väsenskild problematik med det Muslimska sättet att leva.. Det finns skydd och hjälp att tillgå och hur kan man "älska" någon som slår en?? Ingen i detta samhälle behöver finna sig i detta. Hur många män befinner sig i motsvarande situation? Inte så många skulle jag tro! Vad är det för sorts mekanism som gör att vissa kvinnor tycker att dom inte är mer värda än att få stryk!?? Observera att jag ställer en fråga som jag allvarligt talat vill ha ett svar på då jag inte begriper någonting (och troligen förtjänar en fet smäll för det) . Varför!?? och hur är det möjligt?
7 personer gillade det här.

YOTHI_TARZAN 17 minut sedan som svar till katarina broman

Jag har gjort en högst ovetenskaplig undersökning av kvinnor
Jag har observerat en konstig sak bland kvinnor som valde fel man
I samtliga fall så fanns det en annan man som var intresserad av henne - men hon valde honom med det sexiga smilet och den väloljade truten.
Det sista exemplet är slående >>>> Ann Marie hade att välja mellan Uffe som redan i tonåren krökade för mycket, hon gifte sig med honom och fick två barn - och sen fick hon genomleva 27 år med en alkis. Per Arne kallad Pelle var intresserad av Ann Marie men det var inte hon för han trodde på Jesus !! ....... Så Per Arne fick gifta sig med en annan kvinna och dom lever nu lyckliga med tre barn. Alltså en kvinna gifter sig hellre med en man som tror på de magiska krafterna i flaskan än med en man som tror på Jesus.
3 people gillade det här.

Kjell 2 timme sedan som svar till katarina broman

Innan vi går in i just den problemställningen skulle det vara intressant att konstatera hur pass utbrett till frekvens och antal i den etniskt svenska befolkningen som helhet denna företeelse är utbredd!
Samt därefter om det kan konstateras någon säkerställd koppling till missbruksproblem och/eller utbildningsgrad och därmed sammanhängande förvärvsfrekvens hos de inblandade parterna.

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till Kjell

Det tycker jag är hyfsat ointressant! Vad jag vill veta är varför just kvinnor, oavsett social tillhörighet, låter sig trampas på och förnedras och tycks tänka att dom på något sätt förtjänar det. Är det biologiskt eller är det måhända inbyggt i små flickors uppfostran, kanske omedvetet!?
1 person gillade det här.

Kjell 1 timme sedan som svar till katarina broman

Med all respekt i övrigt för Dig och Dina synpunkter, vilket som Du väl vet jag alltid visar även när vi råkar ha olika åsikter!...Så anser jag således det vara långtifrån ointressant vilka övriga kopplingar vi kan göra rörande denna företeelse....Jag är nämligen av åsikten att Du kan erhålla ett så gott som heltäckande svar på Din grundläggande fråga om Du sätter in den i ett övrigt samhälleligt sammanhang!

katarina broman Top 10 58 minut sedan som svar till Kjell

With all due respect så anser jag att du pratar osedvanligt mycket skit! Jag kan alltså "erhålla ett heltäckande svar genom att sätta in frågan i ett samhälleligt sammanhang"! Yeah right! LOL
Bugger off! Det imponerar inte på mig! En sak som jag har respekt för är människors förmåga att handskas med ord, pennan är ett vasst vapen! Däremot så kan jag läsa mellan raderna och se igenom ansträngda försök att imponera eller försöka täppa till truten på någon som man inte riktigt gillar, med ord.. Du får nog hitta någon annan att "slå i huvudet" med vassa ord! Själv är jag hyfsat immun!
F ö kvarstår den grundläggande frågan vad mig anbelangar!

PS Det är av den åsikten jag är! Och den är varken grundläggande eller heltäckande *teehee*
2 personer gillade det här.

Kjell 33 minut sedan som svar till katarina broman

Mina försök är vare sig ansträngda eller ens avsedda att täppa till truten på vare sig Dig eller någon annan!
Och vad Du sedan anser att jag pratar, samt i vilken omfattning, får naturligtvis stå för Din räkning och det bjuder jag så gärna på!

Däremot om Du, rörande vilken problemställning som än diskuteras, fullständigt avvisar tanken på att söka en förklaring i samhälleliga sammanhang och omständigheter så ser jag nog det som att Du låser Dig i ett ställningstagande som kanhända riskerar förhindra Dig att nå någon form av heltäckande svar och förståelse på den diskuterade frågan!
Men naturligtvis...valet är Ditt!

katarina broman Top 10 3 minut sedan som svar till Kjell

Nu får du väl i alla fall gå och kamma till dig lite! Maken till krystat ordval är sällsynt, tack och lov! Prata som folk och tagga ner på ordbajseriet! Jag brukar vanligtvis inte förhöra mig om människors ålder, men jag gör ett undantag bara för dig. Är du född före 1875 eller efter? Kan du "höra" hur du låter? Har du överhuvudtaget någon insikt i hur du framstår för dem som ev läser dina alster? Du svänger dig med ord och formuleringar som du inte ens förstår själv! Förklara på ett pedagogiskt sätt för mig, eftersom jag är så obildad, vad nedanstående betyder!

"Däremot om Du, rörande vilken problemställning som än diskuteras, fullständigt avvisar tanken på att söka en förklaring i samhälleliga sammanhang och omständigheter så ser jag nog det som att Du låser Dig i ett ställningstagande som kanhända riskerar förhindra Dig att nå någon form av heltäckande svar och förståelse på den diskuterade frågan!"

Om detta inte är snömos och rappakalja så är jag skapt som en nors! Tror du verkligen att människor är fullständigt puckade och går på ditt osammanhängande bullshit!! Gå och lägg dig ditt förbenade stolpskott!
With all due respect
not


Usse 2 timme sedan som svar till katarina broman

Jag tror att det finns flera svar på din fråga. Det kan handla om tjejer med dåligt
självförtroende som inte sätter värde på sig själva, men det kan också bero på att dom
råkat ut för en psykopat. Det kan vem som helst göra, det behöver inte vara man/kvinna förhållande.

Psykopaten är mästare i manipulation och relationen börjar inte med att han visar hornen i pannan. Tvärtom är psykopaten ofta otroligt uppvaktande och charmerande i början. Tjejen blir kär och fast. Sedan börjar nedbrytningsprocessen långsamt. Misshandeln ökar. Ofta ångrar sig misshandlaren emellanåt och säger att han ska ändra sig och tjejen som är kär vill tro honom eftersom han också har goda sidor. Hon kanske hoppas på en förändring.

Ju längre tiden går ju mer blir hon fast och bryts ner. Hon kan också vara rädd för att lämna honom för att han hotar henne om hon gör det, så hon får planera sin flykt i smyg och under lång tid.

Ja, det här var några svar jag hade, men det kanske finns flera. Tragiskt är det iallafall.
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till Usse

Jamen varför är det bara kvinnor? Kan inte en man också råka ut för en psykopatkvinna som manipulerar honom? Jo det tror jag, men det är betydligt mer sällsynt och frågan kvarstår, varför är kvinnor på det sättet?

Nelip 1 timme sedan som svar till katarina broman

finns nog lika många galningar i bägge lägren, män som kvinnor, att någon oavsett kön stannar kvar i ett destruktivt förhållande är nog massa olika orsaker, en kan vara att man skäms , vill inte visa att man "misslyckats" förutom alla andra som nämnts

Kjell 1 timme sedan som svar till Nelip

En annan och viktig orsak kan vara att "har man tagit Faen i båten så får man också ro honom iland"!
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 43 minut sedan som svar till Kjell

Skulle inte falla mig in! Han åker i spat med eller utan livboj!
He he

Nelip 1 timme sedan som svar till Kjell

fast e man ute å ror med fan så hiva han överbord är mitt tips
1 person gillade det här.

Kjell 1 timme sedan som svar till Nelip

Alldeles för upptagen med årorna...dessutom är väl Sattyget simkunnigt!
1 person gillade det här.

Johan J 59 minut sedan som svar till Kjell

I väldigt många fall är sattyget inte simkunnigt. Fulmedia vill få oss att tro att detta beror på svenskarnas strukturella rasism.

Kjell 30 minut sedan som svar till Johan J

Det kan helt riktigt vara fallet om ifrågavarande Sattyg härstammar från MENA...
Dock en form av Sattyg jag ej beblandat mig med...så i det fallet är jag väl då att betrakta som strukturell rasist!

Nelip 15 minut sedan som svar till Kjell

Blev fan i båten ett sattyg från Mena?
Hur gick det till , här går minsann inte å vara borta för länge,..;-) fastnade ju i en trevlig film,..

Kjell 13 minut sedan som svar till Nelip

Ja det var någon som påstod att Fan i båten inte var simkunnig på grund av strukturell rasism....Och då finns ju inte så mycket att välja på!...eller?
1 person gillade det här.

Nelip 9 minut sedan som svar till Kjell

men nu finns det ju öppettider för Allah ! så ingen behöver vara osimkunnig.

Kjell 5 minut sedan som svar till Nelip

Jamen för höge Pharao!
Jag råkar ju genom medveten strategi och planering vara bosatt i en sådan där kommun där man inte beviljar uppehållstillstånd för dem som inte har en ordnad anställning med inkomst och kan sörja för eget boende!
Så i den kommunala simhallen har aldrig skådats ett vandrande tält!
1 person gillade det här.

Nelip 1 minut sedan som svar till Kjell


å jag på en ökommun utan simhall, men med mycket vatten så här kan man simma med eller utan fanstyg

Usse 1 timme sedan som svar till katarina broman

Jo, absolut kan en man råka ut för en psykopatkvinna också, som manipulerar och trycker ner honom på ett sofistikerat sätt. Han kan också förlora självförtroendet av någon som hela tiden kritiserar och hackar på honom. Däremot är det säkert vanligare att män slår i och med att dom har det fysiska övertaget.

Men precis som du säger så tror jag det är vanligare att kvinnor hamnar i dessa situationer. Nu riskerar jag väl också en smocka av vissa kanske, men jag tror kvinnor har en större tendens i sitt väsen att anpassa sig efter mannen än tvärtom. Därför hamnar hon oftare i sådana situationer och är lättare att manipulera. Jag tror helt enkelt en kvinna kan hamna i dåligt sällskap och bli styrd i en relation lättare.
1 person gillade det här.

Kjell 1 timme sedan som svar till katarina broman

Vad får Dig att förmoda att psykopati är mer utbredd bland män än bland kvinnor?

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till Kjell

Sa jag verkligen det??

Kjell 1 timme sedan som svar till katarina broman

Så uppfattade jag det!

katarina broman Top 10 41 minut sedan som svar till Kjell

Det får stå för dig! Andra människors uppfattningsförmåga lägger jag mig inte i.

ant11d10t 2 timme sedan som svar till katarina broman

"Han är snäll när han är nykter" eller "han är snäll när han inte slår."
"Han kan inte hjälpa det, han har haft det svårt."
"Får han bara tillräckligt med kärlek så blir allt bra."
"Går jag till polisen så förstör jag hans liv."

Bara för att nämna några skäl. Sen vad exakt som är fel i skallen hos en som resonerar på dessa och liknande sätt och vad man gör åt det, det är ju en annan fråga. Men helt klart är att vissa fruntimmers självuppoffrande behov t.o.m överstiger behoven att ge barnen en bra uppväxt.

katarina broman Top 10 2 timme sedan som svar till ant11d10t

Fråga nr 2 Varför lider så många kvinnor av "Florence Nightinggale syndromet"?

"Men helt klart är att vissa fruntimmers självuppoffrande behov t.o.m överstiger behoven att ge barnen en bra uppväxt"

Där slog du huvudet på spiken, men frågan kvarstår, varför!??

ant11d10t 1 timme sedan som svar till katarina broman

Det handlar väl om behovet att vara älskad (eller beundrad, fruktad, hatad eller föraktad).
För kvinnor handlar det nog mest om de två förstnämnda. Säkert handlar överdrifter av dessa behov i sin tur om usel självkänsla, om kompensation för ens självupplevda otillräckliga personliga egenskaper. Antingen stannar kvinnan och hoppas på att få de behoven uppfyllda, eller också lämnar hon och upplever att allt hopp försvinner.

Vad gör man åt det grundläggande problemet -det att kvinnor stannar kvar? Varför har mycket färre män än kvinnor problem med sin självkänsla (de som utövar våld har det kanske, men de är i minoritet)? Som man tror jag aldrig att jag fått höra att jag inte duger som jag är -nästan allt handlar om vad man presterar, och vad gäller mäns åsikter om kvinnor så handlar de mest om yttre attribut, sällan om att kvinnor har fel personliga egenskaper.

Däremot har jag hört massor av kvinnor spy galla över andra kvinnor som de inte anser duger som de är. Säkert är problemet mer mångfacetterat än så, men en slutsats som jag dragit är att feministvänstern som bara verkar gnälla på mäns förtryck är fel ute.

(Och självklart tycker jag att det är precis lika angeläget att göra något åt den dåliga självkänsla som får vissa män att utöva våld.)

katarina broman Top 10 35 minut sedan som svar till ant11d10t

Att problemet är mångfacetterat håller jag med om. Frågan är varför vissa kvinnor har en sådan dålig självkänsla! Jag vägrar att tro att det är medfött! Alltså måste det vara inpräglat! Med andra ord så rör det sig om ett slags hjärntvätt och det gäller att gå till botten med problemet.
1 person gillade det här.

Khanan 2 timme sedan som svar till katarina broman

För att precis som partnern som slår sin andra partner, är att den partner som uppvisar detta beteende inte riktigt frisk och behöver hjälp via psykolog?

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till Khanan

Det som är friskt är att i alla lägen skydda sin avkomma! Det gäller alla levande varelser, När den instinkten inte fungerar längre så är det dags att söka hjälp, alternativt börja fundera på huruvida man är lämplig som förälder överhuvudtaget!
Ingen har rätt att varken fysiskt eller psykiskt skada en annan människa! punkt slut!

schmupp 2 timme sedan som svar till katarina broman

Det är inte lätt fråga och jag kan inte lämna ngt bra svar men tyvärr så måste det brytas av den som blir misshandlad psykiskt elr fysiskt.

Det som sätter mer ärr är just den psykiska biten då man blir hjärntvättad i ett sådant förhållande oavsett vad föräldrarna tycker och tänker och försöker
med alla medel få upp ögonen på vederbörande.

Jag är mot all form av misshandel oavsett vem av dem båda könen som utsätter den ene elr andre för.

Men jag personligen tycker att den psykiska misshandeln är tuffare och hårdare än den fysiska men i båda fallen kan det förekomma dödsfall

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till schmupp

Du menar alltså att någon kan bli så psykiskt misshandlad att vederbörande begår självmord? Hur förskräckligt är inte det!!!
Om jag kände till någon som var utsatt för någonting dylikt så skulle jag omedelbart ta hand om människan!

schmupp 33 minut sedan som svar till katarina broman

Det tråkiga i det är att personen ifråga trots alla bevis stannar kvar det är just detta den psykiska misshandeln gör hjärntvättar personen ifråga även om personens föräldrar och bekanta plus syskon talar om minst ett par ggr om dagen så är det skygglapparna på lite som hur detta land misshandlas av våra politiker en bråkdel av befolkningen skriker men ingen hör.

Föräldrarna har försökt med alla medel som finns till buds men tyvärr så stannar personen kvar och den ende som kan löas den biten är personen själv.

Att leva i ett sånt förhållande där mannen som det nu gäller trycker ner så pass mkt att självkänslan och självförtroendet är helt nere i botten så spelar det ingen roll hur mkt folk i personens närhet gapar då dessa ljuger enligt mannen ifråga.

Som jag sa detta är ingen lätt fråga

aurvandil207 2 timme sedan som svar till katarina broman

Kan skriva ett kort svar. Har sett en hel del i livet. Jag har sett både män och kvinnor i förhållanden vara ganska våldsamma mot varandra.. där männen oftast tar till nävarna och kvinnorna "psykar" mera.. men jag har sett par gå loss på varandra fysiskt också.. och självklart även det betydligt mer vanliga... fullständiga "psyk-krig" (även så kallade "gräl" men som flippar ur några dagar eller veckor i sträck).

"Vad är det för sorts mekanism som gör att vissa kvinnor tycker att dom inte är mer värda än att få stryk!??"

Jag TROR många gånger att det har att göra med följande (känner minst två där jag misstänker att så var fallet):

http://sv.wikipedia.org/wiki/M...

"Observera att jag ställer en fråga som jag allvarligt talat vill ha ett
svar på då jag inte begriper någonting (och troligen förtjänar en fet
smäll för det)"

Haha... finns inga dumma frågor :P
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 2 timme sedan som svar till aurvandil207

Länken du hänvisade till gav faktiskt ett hyfsat svar på frågan. Tack!
1 person gillade det här.

aurvandil207 2 timme sedan som svar till katarina broman

Varsågod! Jag har själv svårt att förstå detta faktiskt men som sagt.. medberoende-fenomenet förklarar åtminstone en del utav detta.

Khanan 2 timme sedan som svar till katarina broman

Skulle inte tro att någon här känner en kvinna som blir slagen. Det problemet hade nog åtgärdats rätt omgående, ivarjefall i min bekantskapskrets. Kamratuppfostran fungerar i alla åldrar.

MarreMarre 2 timme sedan som svar till Khanan

Om någon i din närmaste umgängeskrets hade slagit sin fru hade du inte vetat om det. Det är det som är själva problemet med traditionell kvinnomisshandel i förhållanden. Både mannen och kvinnan gör allt för att dölja det.
2 personer gillade det här.

aurvandil207 2 timme sedan som svar till MarreMarre

"Både mannen och kvinnan gör allt för att dölja det."

Stämmer ganska väl enligt min erfarenhet också. Det är först när det tar slut eller om någon fått i sej lite för mycket dricka vid något tillfälle som det kan börja komma fram om sådana saker..

MorbrorGul 2 timme sedan

Rättelse, ingen är mer bärare av liv än någon annan, av den enkla anledningen att det inte finns något i universum som inte är liv, alltså, allt är liv.

"Skapandet av en ny individ, är evolution och bistås av två, man (spermier) och kvinna, kvinnan är foster-bärare och föder barnet, mannen försvarar och stödjer "familjen" (traditionellt).

Så här handlar det om olika roller, ingen kvalitéts-skillnad. Liv är ingen ö som poppar upp lite var stans, det är allt .. ,

Feminism borde bytas ut mot humanism, självklara lika rättigheter för alla, oavsett kön. Humanismen borde naturligtvis också innebära en ekologisk grundsyn om ett balanserat förhållande och utnyttjande av allt på jorden ..
1 person gillade det här.

Demokratinifara 3 timme sedan

Du är en tolerant fri orädd och självständig individ!

HÄRLIGT!!
3 personer gillade det här.

init100 3 timme sedan

Radikalfeministerna har sett till att ordet feminist för mig mycket väl illustreras av den här videon:

http://www.xtranormal.com/watc...

Det skulle krävas ett enormt arbete för att vända denna utveckling och fylla begreppet feminism med något positivt, så mitt förslag är därför att hitta ett annat ord istället. Då tycker jag att begreppet "jämställdist" som bl.a. feminismkritikern Pär Ström använder om sig själv är betydligt bättre.
3 personer gillade det här.

Ulian Aliev 3 timme sedan som svar till init100

Bättre med "balansism"... dvs att mannen och kvinnan balanserar upp varandra i harmoni, precis som Hera är inne på...

"jämställd" antyder att man ska va så lika.. och helst bli samma kön... feminism också
2 personer gillade det här.

Wakei_Seijaku 3 timme sedan

Finns det något ord eller namn som är så urvattnat som feminist eller feminism? Jag tycker man gör bäst i att lämna det namnet på soptippen. Finns en hel del namn som kidnappats, kapats och utnyttjats. Frihet är ett annat, rasist och främlingsfientlig två andra. Men feminist måste nog ta priset. Hur mycket man än försöker kommer inte namnet att funka igen, det är slut, totalt förbrukat.
8 personer gillade det här.

Kjell 3 timme sedan

Det är ju för min del ganska självklart att reagera när jag får ögonen på begreppet "Moder Jord"!
I svensk inrikespolitisk debatt så närmast idiotförklarades väl användandet av detta begrepp i samband med Herr Thörnman i Kiruna för tiotalet år sedan och för min egen del så har det knappast återhämtat sig i det avseendet. Och krönikören här ovan gör inte sakernas tillstånd ett dugg bättre på den punkten!
Det hela leder ju, i alla fall för egen del, till en inre syn av Fru Krönikören dansande barfota med blommor i håret iförd vit fotsid klädnad en midsommarnatt ackompanjerad av schamantrumma vid Ales Stenar!
Alltså utfärdas varning för New Age i anledning av detta!
Samt därefter så anser jag mig i egenskap av fyrabarnsfar ej i behov av någon ingående grundkurs i vare sig biologi eller kvinnlig anatomi....
På grund av all presenterad svada runt ämnet så blir jag inte helt på det klara om vilken ställning Fru Krönikören egentligen intager i fråga om abort!...ett klargörande i det avseendet synes väl på sin plats....till och med med utrymme för en eller annan reservation eller villkorad sats!
Samt och slutligen blir jag fullständigt förvirrad av diskussionen runt mansroll och kvinnoroll och familjestrukturer och familjeansvar!
Jag finner däri inte en enda bärande linje som föres till konklusion utan det blir mest som att stå och glo rätt ner i en ålasump....vare sig början eller slut!
Och det där avslutande om gudar och gudinnor hör väl mera hemma på teologiska institutionen, avdelningen bländverk och trollkonster, än på Avpixlat!
4 personer gillade det här.

Guest 30 minut sedan som svar till Kjell
Kommentaren är borttagen.

Kjell 21 minut sedan som svar till Guest

Jag är väl av den åsikten att vi bör vara försiktiga med att i alltför stor utsträckning exponera våra privatliv här inne. I alla fall alltför detaljerat!
Men för att i alla fall tillmötesgå Din önskan om någon form av svar så är de tre äldsta gott och väl vuxna varför frågan rörande dessa tre är att betrakta som obsolet!
Den yngsta bor hos sin mor större delen av tiden men har aldrig visat några tendenser till att vantrivas i mitt sällskap!

Men som sades inledningsvis...även om vi åsiktsmässigt står långt ifrån varandra i vissa frågor på detta kommentatorsfält så anser jag ändå att där finns en viss gräns gällande personlig integritet som vi bör närma oss med försiktighet!
Och i Ditt ovanstående inlägg har Du enligt min mening överträtt den gränsen!

Ulian Aliev 2 timme sedan som svar till Kjell

du verkar ju totalt osentimental och knaspertorr... Det finns nåt som heter magi mellan könen, och det finns moderlighet som är något, i alla fall snudd på, gudomligt.

Du tar saker så bokstavligt... försök förstå denna kvinna istället! Hon skriver mycket intuitivt och kvinnligt!
2 personer gillade det här.

Kjell 2 timme sedan som svar till Ulian Aliev

Magin mellan könen avtar i samma grad som det blir stiltje i brallorna när man passerat 60!
Ungarna är fyra till antalet så borgas därför att det funnits tidigare period i livet så det varit liv i luckan!
Fru moder till barnen är fortfarande trots barnens ålder fortfarande att se som Fru moder och jag har inga problem med det. Samtidigt som jag inte ser några poroblem med min egen roll som Herr fader, speciellt vid de tillfällen när av outgrundlig anledning deras finansiella situation är skakig....det brukar kosta mig ett och annat grepp rätt ner i lädret vid sådana tillfällen!....Så kom inte och tala med mig om könsroller!
Totalt osentimental och knastertorr är med största sannolikhet en rättvisande beskrivning när det gäller min inställning till politiska ställningstaganden!
I sådana avseenden finns inte utrymme för sentimentalitet och emotioner...Det är den statsfinansiella situationen och tillståndet på arbetsmarknaden och inom bostadssektorn etc som räknas....Och där finns inget utrymme för flummerier av något slag av vad vara månde!

Samt och slutligen vad gäller just denna Krönika så väl som tidigare presenterade av Författarinnan så har jag ganska tydligt i kommentatorsfältet avgivit mitt omdöme...
Och jag står för varenda bokstav därvidlag!

katarina broman Top 10 26 minut sedan som svar till Kjell

Det är en jevla tur för dig att du inte är gift med mig Herr fader. Hade så varit fallet, Gud förbjude, så hade mer än rosorna varit nedgrävda i trädgården kan jag meddela! Ha ha
1 person gillade det här.

Kjell 15 minut sedan som svar till katarina broman

Jag tror inte på "tur"!
Däremot på medveten planering och strategi!
Och under iakttagande av sådana försiktighetsmått är jag relativt övertygad om att den av Dig ovan beskrivna familjekonstellationen överhuvudtaget aldrig hade uppstått!

Ulian Aliev 1 timme sedan som svar till Kjell

magin avtar inte om man är sentimental och minns den

Kjell 1 timme sedan som svar till Ulian Aliev

Avtagande minnesfunktioner hör till bilden efter fyllda 60!

MarreMarre 2 timme sedan som svar till Kjell

Väl talat, Kjell. Det behövs inte mer velande i abortfrågan än vi redan sett, och det behövs heller inget newage-flum som kan betyda precis vad som helst.

Kjell 2 timme sedan som svar till MarreMarre

Tackar ödmjukast!
Tillägges då att jag själv är vän och anhängare av Dina egna små lustmord på diverse stollerier här på Avpixlat!

Leikin 4 timme sedan

Håller helt med om denna syn på kvinnor. Däremot finns bara förakt över för de organiserade feministerna. Detta förakt kommer jag att bära så länge dessa feminister vägrar ta i det största problemet mellan män och kvinnor i Sverige idag, nämligen ojämlikheten och hedersförtrycket av muslimska kvinnor från dessa kvinnors patriarkala muslimska män.
4 personer gillade det här.

Der Man 4 timme sedan

"...för min del börjar i varje fall livet den sekund ägget befruktas", och sedan i samma artickel :

"
Ett fundamentalistiskt abortmotstånd som till exempel det katolska är däremot inte humant".

Om man anser att liv börjar vid den sekund ägget befruktas, hur man det då vara icke humant att vara mot dödandet utav liv (abort)? I detta fall gissar jag på att ni är mot abortmotståndet pga att det är en känd katolsk åsikt...

"...de män och kvinnor som vill ha många partners men inga barn borde ta större ansvar för att använda sig av preventivmedel eller sterilisera sig. Preventivmedel bör för den delen vara gratis, speciellt för unga kvinnor och män".Den nationalistiska åsikten, då folket existens och välbefinnande står i centrum, är abort, preventivmedel och sterilisering ett slag mot folket och dess möjlighet att utökas. Preventivmedel ska inte ses som något positivt. Det dödar möjligheten till befolkningsökning.

katarina broman Top 10 20 minut sedan som svar till Der Man

Jahaja! Hoppas du inte undrar varför du inte vann en cigarr!

autofire 3 timme sedan som svar till Der Man

Kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp går före fostrets rätt till liv, så enkelt är det.
6 personer gillade det här.

habbit 2 timme sedan som svar till autofire

autofire:
"Kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp går före fostrets rätt till liv, så enkelt är det."
Håller inte med det minsta om detta.
För det första så kan ju fostret också vara av kvinnligt kön och för det andra så kan man fråga sig varför kvinnan skall ha rätten att bestämma över sin egen kropp när varken foster eller män har det. När det gäller män så tänker jag förstås på den utbredda barnmisshandeln, omskärelsen av oskyldiga gossebarn. Dessa gossebarn har varje sig rätt till sin kropp eller religion.
1 person gillade det här.

Ulian Aliev 3 timme sedan som svar till autofire

jasså? Jag håller inte med. Har man tagit ett FÖRSTA beslut - att utsätta sig för risken att bli gravid - så ska man löpa linan ut! undantaget är våldtäkter.
1 person gillade det här.

Ulian Aliev 3 timme sedan som svar till Der Man

mycket sunt att vara kategoriskt emot abort - med UNDANTAG vid allvarliga sjukdomar samt våldtäkter!
2 personer gillade det här.

Guest 4 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

Kjell 4 timme sedan som svar till Guest

Och det ger jag högaktningsfullt den som flyger och far i.....
1 person gillade det här.

clockworkorange 4 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: