söndag 29 juli 2012

Kommunerna lever gott på ensamkommande 25-åriga “barn” « Avpixlat

Kommunerna lever gott på ensamkommande 25-åriga “barn” « Avpixlat: Kommunerna lever gott på ensamkommande 25-åriga “barn”

ÅLDERSBLUFFANDE ENSAMKOMMANDE Nyligen tog vi upp en artikel i Hallandsposten om Laholms strävan att bygga boenden åt en del ensamkommande. Men det mest horribla alla kategorier var åldersangivelsen i artikeln:

Avtalet med Migrationsverket innebär att kommunen förbinder sig att ta emot åtta flyktingbarn i åldern 16 till 25 år med början den 1 oktober i år.

Merit Wager reagerade också:

Nu klassificeras alltså unga asylsökande män (som det oftast handlar om, mer sällan kvinnor) från olika länder i Mellanöstern och Afrika som både “flyktingar” trots att de är asylsökande och som “barn också mellan 18 och 25 års ålder! BARN?! Svenskar är inte barn från 18 år och uppåt, de är myndiga individer med ansvar för sina liv, gäller alltså inte samma sak för asylsökande män och kvinnor mellan 18 och 25 år gamla?

Är det faktiskt vara så att det finns en ny klassificering – kanske efter en överenskommelse mellan Alliansen och Miljöpartiet? – av män och kvinnor som tar sig hit från Afghanistan, Irak, Syrien, Iran, Somalia etc? En klassificering som säger att dessa ska kallas “flyktingbarn” och behandlas och få kosta de enorma summor som asylsökande minderåriga faktiskt kostar – mellan ca 150.000 kronor och ända upp till nästan en halv miljon kronor i månaden enbart för boendet? Har myndighetsåldern ändrats för alla utrikes födda och gäller det retroaktivt för dem? Eller gäller det “bara” dem som kommit i år? Hallandsposten är i så fall först ute med nyheten.

En handläggare på Migrationsverket kommenterade nyheten med:

De är smarta där nere i i Laholm. Nu när ålderstester riskerar att visa att det sällan handlar om “barn” så förlänger man raskt åldersgränsen till 25. På så sätt garanterar kommunen att statliga pengar rullar in till kommunen och arbetstillfällen säkras.

Ytterligare en handläggare hörde av sig till Wager kring dessa 25-åriga “flyktingbarn”:

Ja, vad säger man? Är det ett felskrivet av reportern? Är det som en av miggorna skrev i texten som länkas till här ovan: ett smart sätt att förlänga åldern till 25 år för att säkerställa ersättning, som ändå inte kommer att funka då migrationsverket ersätter upp till 21 år? Jag vet faktiskt inte, men det lutar mot att kommunerna kommer att strida hårt för att behålla ersättningen.

Låt oss säga att det finns 800 hvb-hem som tillsammans tar emot 2500 ungdomar (snarare mer). Vid ett införande av ålderstest för alla som inte visar id-handlingar, minskar asylansökningarna från “barn” till 700 eller färre per år. Då ser man tydligt hur många anställda och arbetslösa kommunerna kommer att få. Det är en sak. En annan är det överskott som kommunerna får av ersättningen genom att hålla lönerna nere för de anställda. Ett överskott som kommunerna kan föra över till andra verksamheter som har ett underskott, t.ex vård av vuxenmissbruk eller placeringar av ungdomar med psykosociala problem i andra kommuner som kostar 3000-5000 kronor per dygn.

Ett hvb-hem i min kommun gick enligt lokala medier 6 miljoner kronor i vinst det första året. De pengarna argumenterade lokala politiker fram och tillbaka om. Det är mycket pengar och definitivt en anledning till att vilja behålla ersättningen. Det är också den enda anledningen att man utökar platserna på varje boende, men behåller samma antal anställda som febrilt försöker hålla boendet flytande. Ja, det handlar om pengar i min kommun. Det finns ingen annan anledning till att man utökar platserna samtidigt som man tvingar personal att jobba mer för samma lön.

Merit avslutar:

Konstaterande: I Finland visade sig 65 % av alla asylsökande som sa sig vara minderåriga, inte vara under 18 år. Överfört på Sverige – vilket inte på något sätt är orimligt, tvärtom – skulle det innebära att av dem som kommit hittills i år, 1467 (en ökning med 52 % jämfört med samma period förra året), skulle ca 515 bedömas faktiskt vara minderåriga; 952 skulle inte bedömas vara minderåriga.

Undring: Vad säger regeringen, riksdagen och allmänheten/skattebetalarna om att en kommun på ett enda kommunalt boende “tjänar” 6 miljoner kronor på personer som söker asyl i Sverige och säger sig vara under 18 år?

Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-28, 20:00 (Uppdaterat 2012-07-28, 20:00) | Kategori(er): Asylansökningar, Ensamkommande, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 12 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
218 kommentarer 2843 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 119 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Fru_Herr 22 minut sedan

De ansvariga ska inte få komma undan, de måste ställas inför rätta för vad de gjort.

gl40 34 minut sedan

Alla politiker i dom sju gammelpartierna verkar bestå av bara barn,när det gäller förståndet,i ca 3-4 års åldern.
Antagligen är ett barn i 3-4 års åldern klokare!
Jag tycker dom ska lägga in om barnbidrag,istället för den höga lön dom har nu.
4 personer gillade det här.

Kent Svensson 39 minut sedan

Hemskt att det kan gå till på detta sätt. Men politikerna framför bara sin politik som dom har fått ett extremt tydligt stöd för. Jag menar sjuklövern har väl inte precis varit hemlighetsfulla med sin sverigefientliga politik. Och röstar då 94,3 % av svenskarna på denna sverigefientliga politik då kan man ju faktiskt inte komma och gnälla sedan!? Tycker i stället att dom ska vara stolta över med vilken fart dom sverigefientliga politikerna förstör sverige. Jag menar 94,3 % svenskarna röstade ju faktiskt för ett sådant scenario. Själv tillhör jag minoriteten på 5,7 % som röstade för sveriges fortlevnad. Men som sagt vi är i en enorm minoritet.
4 personer gillade det här.

Kollen 28 minut sedan som svar till Kent Svensson

Jag tror inte att just detta scenario stod helt klart för dessa 94,3 % vid valet 2010!. Vissa saker har en förmåga att "glömmas bort"!
2 personer gillade det här.

qnos 44 minut sedan

För att bereda boende för denna kategori väntar vi nu bara på att Laholm följer Grums exempel: kasta ut etniska svenskar från sina lägenheter !
4 personer gillade det här.

Ingo78 48 minut sedan

Det ska tydligen inte gå att övertyga politikerna om hur befängt
Allt detta är med dessa flyktingbarn, att politikerna sedan helt ändrar reglerna gör mig så förbannad att jag satte mitt morgonkaffe i halsen. Snälla måtte SD få en klar vågroll i nästa val så kan dom ta dessa "svåra" beslut som våra fega politiker inte vågar ta.
5 personer gillade det här.

allnicknamestaken 51 minut sedan

Varför bli förvånad över något när det gäller "ensamkommande" barn...
4 personer gillade det här.

one_minute 59 minut sedan

Och som då inte arbetar för sin egen försörjning utan ska föreviga sin existens genom att, som kaniner, göra barn på löpande band. I enlighet med Lean-metoden som Migrationsverket tillämpar...
5 personer gillade det här.

getingblandhumlorna 1 timme sedan

Som vanligt är omsorgen om kommunens gamla, svenska, invånare minimal..
7 personer gillade det här.

bowlaren 1 timme sedan

Ska dom inte ändra, så även 25-åringar får barnbidrag i Sverige ?
http://svenssonsfunderingar.wo...
9 personer gillade det här.

matte_1978 1 timme sedan

Ljusskygga politiker som stjäl från statskassan har alltid funnits.
Skulle vara kul och se om det finns politiker som stoppar en del av pengarna i egen ficka
UG frångick ju kravet att vara PK vid ett tillfälle och borde ta upp denna maffialiknande verksamhet en del kommuner sysslar med.
7 personer gillade det här.

Kollen 2 timme sedan

OT! Hörde på lokalradion i går,att antalet vräkta BARN har ökat! Mig veterligt så har väl barnen inget hyreskontrakt!!!!
15 personer gillade det här.

n02isl4m 2 timme sedan

...och så kan man läsa att "Fattigdomen breder ut sig":

http://www.sydsvenskan.se/malm...
6 personer gillade det här.

malmoemollan 2 timme sedan som svar till n02isl4m

Skrev precis till Daniel Sandström på Sydsvenskan om detta!
5 personer gillade det här.

Kretschmer 4 timme sedan

Dagens politiker begår ett kollektivt självmord och tar Sverige och dess medborgare med sig i fallet. Det kommer en morgondag med, och som dom ställer till i dag så kommer det att bli kalabalik i Sverige i framtiden. Stoppa detta vansinne nu.
13 personer gillade det här.

tokigare 5 timme sedan

Släng ut dom allihop.
Jag har betalat nog för fiaskot.
15 personer gillade det här.

stepstone 10 timme sedan

De svenskar som tjänar grova pengar på detta idag måste dömas imorgon! Alla pengar de tjänat ska de bli skyldiga att betala åter, sen ska dryga böter följa!
35 personer gillade det här.

PETER NYMAN 10 timme sedan

Och när dom inte är baaaaaaaaaarn längre gnäller kommunerna att DOM skall försörjas i 10år eller för all framtid av kommunens skattebetalare
19 personer gillade det här.

UNObserver 11 timme sedan

Barn skall enligt de flesta konventioner "aterforenas" med anhoriga. Andemenig ar i hemlandet.
Det ar synd om barn som skeppas till andra lander for att bereda vag for slakten.
Forr var det tvartom, fadern akte forst och skaffade arbete/forsorjning och bostad.
Straffa foraldrar med utvisning om de har utnyttjat barnen som ankare.

Dessutom vill jag minnas att foraldrar ansvarar for sna "telningars" beteende och altsa har straffansvaret for garningar som "barnen" utfor.
Ni som blir "vardgivare/god man" har altsa straff att vanta nar era "sma" barn utfor gruppoveraskningar?

Jag patalar alltid for oonskade individer att de ar inte valkomna i min omgivning.
Oftast gar de ivag. Kan det bero pa att jag sager det pa arabiska?
Om de inte gar sin vag talar jag om att min slakt gor som "den gamle pa berget"!
Det rensar.

Goteborg ar en konstig plats. Tre kommunistpartier sloss om vem som hyllar pedofil-alskare och internationellt efterlysta mest! Ar alla "baaaaarn" eller idioter?
Men det ar inget nytt i Goteborg, tva konkurrerande fackforbund forstorde hamnstaden och skeppsbyggnadsepoken. Vaffor gor di pa ditte viset?

Lagg ocksa marke till att islam kan mojligen parakna skydd under relionsfrihet men har inget skydd enligt "rasdiskriminering". Relion ar enligt FN understallt demokratiska lagar.
Ras ar indian, eskima, neger, caucasus, asiat, arab m.m.

Gor som i USA, sag vanligt men bestamt: DET FUNGERAR INTE SA HAR!
15 personer gillade det här.

allnicknamestaken 53 minut sedan som svar till UNObserver

OT När jag bodde i USA och jag också alt som oftast fylla i vilken ras jag till hörde. Vill minnas att det fanns 7 kategorier, fick klart för mig att var av rasen Caucasian, vilket om man slår upp det betyder att jag blandades ihop med folk från indier, mellanöstern nordafrika OCH europa. Och så var det bara ingen ide att försöka...

Absolut föräldrar ansvaret i USA är "mega" stort. Du ansvarar för dina barn tills dom är myndiga, som förälder kan du i USA bli skyldig att betala enorma skadestånd civilrättsligt.
3 personer gillade det här.

Nelip 11 timme sedan

De tänker väl driva nått "kombo-paket" både hvb-för barn och flyktingförläggning för vuxna, och hålla sig inom den åldern de uppgivit,.. 18-25 år..
5 personer gillade det här.

Fredrik Larsson 11 timme sedan

Oförfalskad korruption.
Hoppas någon anmäler denna annons.
Snacka om brottsligt uppsåt!
12 personer gillade det här.

raimo svensson 11 timme sedan

ddr =ddt tvi mår illa
4 personer gillade det här.

Peo50 11 timme sedan

Hur många politiker tar emot dem i sina hem? De som menar att vi andra ska...
14 personer gillade det här.

BitteJ 11 timme sedan

de verkar inte för landets bästa och borde avsättas bums.
8 personer gillade det här.

Agera1 10 timme sedan som svar till BitteJ

De skall inte avsättas, de skall åtalas och mest troligt därefter fängslas och bli personligen återbetalningsskyldiga...
10 personer gillade det här.

tiredsotired 11 timme sedan

http://www.kristianstadsbladet...

bara ett exempel av tusentals att medierna mycket väl vet vad de gör, och att de gör det med vett och vilje.

så länge marxisterna som kontrollerar medierna vill att det ska fortsätta så kommer ingenting att förändras.
12 personer gillade det här.

Mattis_01 50 minut sedan som svar till tiredsotired

När man såg han som springer så verkade det mera se ut som att det var en tränare/ ledare som springer med de andra.

Enl. Åhus Friidrotts- Starlista på 60 M för i år så är han född - 96.
Han skall tydligen vara född 06/ 10 -96.

Kenth Ekeroth har med uppmärksammat honom som:
"Världens äldsta 14 åring".

http://kentekeroth.se/2012/04/...
4 personer gillade det här.

UNObserver 11 timme sedan

OT: 3dje forsoket av falafisterna att komma in i boendet i OS-byn stoppades idag.
Pressen totalt tyst!

Snart kommer en grupp fran Iran/Saudi till London, kan de lyckas ?
Pressen skriver?

8 personer gillade det här.

friryttaren 11 timme sedan

Kommunen har helt rätt dessa folk förblir barn i hela sitt liv, även som vuxna beter de sig som barn. Försök få dem att planera en vecka framåt.
6 personer gillade det här.

BannlysHedersmord 11 timme sedan

- Var gömmer man ett socialbidrag?
- Under tvålen.
4 personer gillade det här.

Nostalgikern 11 timme sedan

Då fanns inte sådana som Reinfeldt.
2 personer gillade det här.

Nostalgikern 11 timme sedan

Födelsebarn är man ju oavsett hur gammal man blir. Så nu är det alltså samma med "flyktingbarn"?
"Hälsa på Mohamed. Han är ett 35-årigt flyktingbarn."
Ännu ett uttryck för ett Sverige i fritt fall!
11 personer gillade det här.

gl40 11 timme sedan

När jag var sjutton år, började jag min första avlönade anställning, hade någon kallat mig barn då vete attan hur det skulle ha gått.Förut hade jag jobbat i 5 år oavlönat,bara för mat och husrum.
Men det var andra tider och värderingar då.
9 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 11 timme sedan

många av mina svenska medpensionärer började arbeta när de var mellan 13 och 15 år gamla, och då var det ingen som tyckte de var för unga för att jobba. Som tack får de nu klara sig bäst de kan som fattigpensionärer och det är fortfarande ingen som tycker synd om dem och höjer deras pensioner
27 personer gillade det här.

gl40 55 minut sedan som svar till Anna Svensson

Utom före ett val,då lovas det hej vilt,pensionärerna skall slippa skatt,höjda pensioner etc.
Nu dubbelbeskattas svenska pensionärer,dom som har betalt skatt för att få det bättre på gamla dar!
Jag minns F Reinfeldt speciellt 2006,då han lovade mycket,sen valet var över hade han glömt det.
Kommer antagligen en uppföljning 2014.
3 personer gillade det här.

Kollen 2 timme sedan som svar till Anna Svensson

Den bilden känner jag igen alltför väl!.
3 personer gillade det här.

PETER NYMAN 11 timme sedan

Tycker att det även i brottsmål bestämmer brottslingen själv sin ålder,en somalier hävdar sig vara 16 i SVENSK domstol i Tyskland uppgav han 22 Men givet vis godtog domstolen 16 annars kunde han fått fängelse och samtidigt frångick man Dublin konventionen med motivering att han inte hade samma rättigheter och sociala omhändertagande i Tyskland som var hans första EU-land.Hans förklaring till uppgiven ålder i Tyskland var att han inte då kännde till att ensamkommande barn i SVERIGE både fick personlig assistant fint boende mycke fickpengar och även körkort.Detta fick en transportör upplysa honom om.I rättvisans namn borde det annonseras på 10lämpliga språk värden över
8 personer gillade det här.

kvällsbockenpåhugget 11 timme sedan

Eftersom man räknas som barn upp till 25 år så kanske man kan få barnbidrag/studiebidrag retoraktivt för de åren man missade eftersom man trodde att man var vuxen.
17 personer gillade det här.

Borgaren 11 timme sedan

Hur ruttet och korrumperat hela det Svenska systemet har blivit!!! Och ni kan tacka det socilaistiska vänsterpatrasket för det. Såssar, Maskrosor, och Kommunister har aldrig någonsin précis gjort sig kända för atta agera etiskt. Kom ihåg det när ni stormar fram till valurnan I 2014, meed SDs valsedel i högsta hugg. Själv kommer jag att rösta så att alla ser att jag röstar SD. Framför allt gäller det att trycka ner palmepartiet så långt ner i skorna det går. Helst under spärren. Vi ses vid valurnan Svenskar!
14 personer gillade det här.

Morrmor 12 timme sedan

Verkligen inga små barnbidrag till dessa männen.
7 personer gillade det här.

keffa 12 timme sedan

Idag fyller jag 20 år och firades av hela min släkt. De såg och pratade med mig som jag var en av dem nu, inte längre en tonåring. Jag har längtat efter denna dagen länge eftersom när man är 20 så får man köpa ut från systemet och man är inte längre en tonåring, lite längre ifrån en ungdom. Men ok vad fel jag hade, jag har 5 år kvar tills jag går ifrån "barn och ungdoms-stadiet"...


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: