måndag 2 juli 2012

Söndagskrönika: Undantagslandet « Snaphanen

Söndagskrönika: Undantagslandet « Snaphanen: Söndagskrönika: Undantagslandet
Seneste opdatering: 1/7-12 kl. 0202
Den mångfald som de liljevita eliterna driver överlåter de med varm hand åt ”de andra” att leva med; de gamla, de sjuka, de fattiga – de som inte har något val, de som inte kan, orkar eller har råd att flytta från ett mångkulturellt kaos. Det är så de liljevitas upphaussade så kallade ”solidaritet” ser ut. Solidariteten är en läpparnas falska bekännelse som gäller jordens alla befolkningar på betryggande avstånd från dem själva.

Av Julia Caesar
Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

(Klik fotos f. helskærm.) – I dag börjar politikerveckan i Almedalen, Visby. Ett politiskt tivoli som har överlevt sig själv. För Sveriges befolkning saknar politikernas verbala cirkuskonster all betydelse. Det är vad politiker gör, inte vad de säger, som betyder något. Och vad kan de egentligen säga, denna samling retorikakrobater som grundligt har förbrukat sitt förtroende hos stora och växande delar av befolkningen? Deras ord ekar tomma och utan innebörd. Visst, de kan tjata lite om barnfattigdom – givetvis utan att antyda att de själva har skapat den genom massimport av ett bidragsförsörjt invandringsproletariat. De kan krafsa lite på ytan vad gäller kriminalpolitiken för att intala svenskarna att vi lever i ett tryggt och rättskaffens land – trots att den importerade kriminaliteten beskriver en våldsam och galopperande utveckling. De kan ta upp pseudofrågor om skolan för att försöka dölja att den svenska skolan befinner sig i fritt fall.

Politikerna har målat in sig i ett hörn så till den grad att de knappast har något manöverutrymme kvar. De är bakbundna till händer och fötter, och det är de själva som har tvinnat repen. Sammanpressade av ängslan står de i sitt inmålade lilla hörn. Framför allt får absolut ingenting sägas som ifrågasätter Sveriges världsunika invandringspolitik. Då flyger genast rasisttillmälena som projektiler i luften. Luften är tung att andas och syrebristen och idétorkan påtagliga. Symtomen och känslan är desamma som i DDR eller vilken annan diktatur som helst; den utbredda skavande rädslan, anpassligheten, det ängsliga sneglandet på vad som ”får” och ”inte får” sägas. De brutala straffritualerna när någon bryter sig loss en millimeter från den uppgjorda fåran.

De liljevita eliterna väljer bort mångfalden i sina egna liv

Morten Uhrskov Jensen, dansk historiker och samhällsvetare, skriver i sin nya bok ”Indvandringens pris” om vad han kallar ”de liljevita eliterna”. Det är de politiskt korrekta makteliter i USA och Europa som talar sig varma för fortsatt massinvandring och omvandlar sina länder till experimentlaboratorier för så kallad mångfald. Själva undviker de dock nogsamt all närmare kontakt med den berikande mångfalden. De föredrar att bo i bostadsområden där grannarna har samma pigmenteringsgrad som de själva. Eftersom de är akademiker riskerar de inte heller att på sina arbetsplatser möta några horder av invandrade somaliska analfabeter. När de väljer skolor för sina barn väljer de undantagslöst ”vita” skolor med gott anseende.

Så ser de liljevitas solidaritet ut

Den mångfald som de liljevita eliterna driver överlåter de med varm hand åt ”de andra” att leva med; de gamla, de sjuka, de fattiga – de som inte har något val, de som inte kan, orkar eller har råd att flytta från ett mångkulturellt kaos. Det är så de liljevitas upphaussade så kallade ”solidaritet” ser ut. Solidariteten är en läpparnas falska bekännelse som gäller jordens alla befolkningar på betryggande avstånd från dem själva. Aldrig underprivilegierade och utsatta bland deras egna landsmän.

Med tunga fakta sticker Morten Uhrskov Jensen hål på de liljevita eliternas största lögn, den att invandring från tredje världen är lönsam för mottagarlandet. Det är den bara om invandrarna lyckas bättre i utbildning och på arbetsmarknaden än den infödda befolkningen, vilket sällan är fallet. Den icke-västliga invandringen har fått katastrofala ekonomiska konsekvenser för länderna i Väst. Därför ska den stoppas så snart som möjligt, menar Morten Uhrskov Jensen.

”Sverige befinner sig i en helt egen kategori”

I denna europeiska megalögn befinner sig Sverige i en helt egen kategori. Morten Uhrskov Jensen skriver:

”De svenska eliterna är eniga om att inte under några omständigheter yttra sig negativt om massinvandringen till Sverige. Det är ingen tvekan om att det bland den västliga världens politiska eliter härskar en form av omedveten konsensus som förbjuder att på allvar sätta frågetecken för de katastrofala konsekvenserna av icke-västlig invandring. Men Sverige befinner sig i en helt egen kategori. Det är otänkbart att en svensk politiker – bortsett från Sverigedemokraterna – skulle kunna uttrycka tvivel om den förda svenska migrationspolitiken.”

Så grattis, svenska politiker. Den här fällan har ni byggt alldeles själva, med energiskt bistånd av journalistkåren. Ni är era egna fångvaktare. Och det är bara ni själva som kan bryta er ut ur det politiskt korrekta fängelset.

Sverige ska vara ett undantagsland

Svenska politiker har bestämt att Sverige ska vara ett undantagsland. Vi ska vara bättre än alla andra. Världsmästare. Bäst i klassen. Där andra länders politiker handlar på uppdrag av sin egen befolkning och börjar erkänna att massinvandringen är ett fiasko har deras svenska kolleger kapat alla kommunikationskablar till verkligheten och alla förtöjningar till sina uppdragsgivare – väljarna.

Bara en regering som totalt har förlorat sitt förstånd är kapabel att fatta beslut som går emot lagar som den själv har stiftat. Nu har den borgerliga alliansregeringen lyckats med den historiska bragden. I torsdags tillkännagav företrädare för regeringen och invandringsextremisterna i miljöpartiet att de har kommit överens om rätt till subventionerad vård för personer som uppehåller sig illegalt i Sverige.

Lagbrott belönas av regeringen

Barn under 18 år får rätt till fullständig sjukvård, fullständig tandvård och läkemedel. Vuxna illegala får rätt till mödrahälsovård, hälsoundersökning och sjukvård och tandvård ”som inte kan anstå” samt de läkemedel som behövs. Villkoren blir desamma som för asylsökande, det vill säga ett besök på vårdcentral eller hos specialistläkare efter remiss från primärvården kostar 50 kronor. Svenska medborgare får betala tre gånger mer. Besök hos tandläkare kostar 50 kronor. Där kan notan sluta på många tusenlappar för svenskarna, och tusentals svenskar har inte råd med den tandvård de behöver.

Personer som uppenbart bryter mot svensk lag och uppehåller sig i Sverige illegalt ska alltså belönas för sina lagbrott. Regeringen vet inte ens vad de nya rättigheterna kommer att kosta, eftersom den inte har en aning om hur många som uppehåller sig illegalt i Sverige.

En glädjande nyhet för alla journalister

I samtliga public servicekanaler (SR Ekot, Studio Ett, SVT Rapport och Aktuellt) – som ska bedriva saklig och opartisk nyhetsförmedling – presenterades överenskommelsen på torsdagen ensidigt som en glädjande nyhet som alla vi som ska betala kalaset förväntas applådera. Journalisterna gör sig till ombud för illegala invandrare och presenterar rena partsinlagor. Precis som politikerna struntar de fullkomligt i på vilkas uppdrag de arbetar och uppvisar en total identifikation med vad de grovt felaktigt framhärdar i att kalla ”papperslösa” och ”gömda flyktingar”. De felaktiga benämningarna genomförs så konsekvent att det finns skäl att misstänka att det har utgått en generalorder från Sanningsministeriet.

Snabb faktakurs för journalister: det finns inga ”gömda flyktingar”. Om man är flykting får man asyl och har ingen anledning att leva gömd. Om man har skäl att gömma sig är man ingen flykting utan illegal invandrare. ”Papperslös” är journalistisk nysvenska och förbannad dikt med syfte att manipulera allmänheten så att den ska tycka synd om människor som bryter mot svensk lag.

Vad tycker fattigpensionärerna?

Vad tycker svenska fattigpensionärer som inte har råd att hämta ut sina nödvändiga mediciner från apoteket till en kostnad av 2 200 kronor om året efter den senaste höjningen? Vad säger sjukpensionärerna? De arbetslösa? Det får vi inte veta i något av public services program, och inte i någon tidning heller. I Studio Ett rycks programledarna Helena Groll och Li Hellström med i glädjeyran.

Vi får höra ett snyftinslag med ett pakistanskt ”papperslöst” par som saknar asylskäl och vistas illegalt i Sverige sedan tre år. Det är synd om dem, ska vi förstå. ”Jodå, jag får fri vård”, säger den pakistanske mannen. ”Men medicinerna är så dyra” klagar han. Många svenskar med svag ekonomi skulle hålla med. Men de får betala sina mediciner själva, och de är effektivt osynliggjorda i media.

Inbjudna till Studio Ett är två evangelister i denna trosmässa, miljöpartisten Maria Ferm och som ”expert” Henry Ascher, en vänsterextremist som driver en vårdmottagning för illegala invandrare, är aktiv kommunist och var besättningsman på det ökända ”Ship to Gaza” 2010. Det görs ingen problematisering, inget ifrågasättande, ställs inte en enda kritisk fråga. Det är så usel journalistik att man inte vill tro det öronen hör. Samma hjärntvättade liturgi upprepas i alla radio- och tv-program.

”Skamlösa hycklare spelar bort våra barns framtid”

Allt färre lyssnare/läsare/tittare låter sig dock vilseledas. I anslutning till Avpixlats presentation av nyheten finns mer än 1 000 arga kommentarer. Det här är två av dem. Först signaturen Masen 86 :

”Jag är så j-vla less på det här! Jag jobbar 9 timmar om dagen och betalar in skatt på varenda krona jag tjänar. Nyligen fick jag betala sammanlagt ca 6 000 kronor för att operera ut två av mina visdomständer, medan såna som illegalt håller sig här i landet och inte bidrar med ett öre till samhället ska få fri tandvård! Det har gått för långt! Jag börjar nästan gråta.”

Berlin 91:

”Dessa förrädare från M, MP med flera spelar bort VÅRA skattepengar. De stjäl från oss helt enkelt. Vill man betala för illegala borde de göra det från sina egna fickor, inte ta ifrån oss skattebetalare som jobbar och sliter och redan försörjer horder av analfabeter och icke-anpassningsbara medeltidsfanatiker. Vi har redan operationsköer, gamla som vanvårdas, skolor som läggs ner, studiestöd som inte räcker, pensioner som skärs ner m m. Vi behöver våra skattepengar själva. Vi kan inte försörja alla dessa streetsmarta socialturister som väller in i landet. Dessa skamlösa hycklare till politiker SPELAR BORT VÅRA BARNS FRAMTID!”

”Hur länge ska vi dra runt detta missfoster till industri”

På Studio Etts hemsida skriver signaturen Rollo i en kommentar:

”Svensk invandrings- och flyktingpolitik antar alltmer groteska former. Hur länge till ska den krympande andelen skattebetalare acceptera att dra runt detta missfoster till industri skapad av en liten välavlönad elit som fullständigt tappat kontakten med den verklighet merparten av oss andra tvingas tampas i? Politikernas oansvariga lek som godhetsapostlar börjar anta alltmer samhällsfarliga former.”

Signaturen Björn skriver:

”Folkomröstning nu! Demokratin ligger döende och flämtar på riksdagsgolvet och ni riksdagsmän spottar på den. Vi måste injicera medborgarinflytande i beslutsprocessen fort, kanske är det redan för sent. Folket är undersåtar till en politisk adel.”

Hur mycket kan man svika sin egen befolkning?

Plundring av de svenska skattebetalarna till förmån för utländska lagbrytare som inte bidrar med en krona till välfärdssystemen – hur mycket kan en regering svika sitt eget folk innan folket gör uppror?

”Att ge vård till den som efter en asylprövning fått avslag och inte respekterar beslutet utan stannat kvar illegalt är att skicka en märklig signal om att reglerna inte är så viktiga” skriver Nya Wermlandstidningen i en ledare.

Svenska skattebetalare i allmänhet och moderata kärnväljare i synnerhet har anledning att revoltera mot alliansens politik med den ständiga placeringen av den egna befolkningen i strykklass. Med den här överenskommelsen har regeringen gått över en viktig gräns. Det vore märkligt om det inte kommer att ge utslag i valet 2014.

Med maktens ljuva sötma i näsborrarna

Beslutet om subventionerad vård till illegala invandrare är en yttring av att regeringen inte har egen majoritet i riksdagen och därför har slängt sig i armarna på det vänsterextrema miljöpartiet. Priset för att behålla makten kan bli högre än regeringen tror. För det stannar inte här. Miljöpartiet vill gå längre, mycket längre. Högt upp på deras agenda står fri invandring till Sverige, och med maktens ljuva sötma i näsborrarna är de beredda att till sista blodsdroppen utnyttja alliansregeringens beroende av parlamentariskt stöd utanför blockgränserna.

Det är en politik som attraherar framför allt yngre naiva välmenande kvinnor boende i storstad som vill rädda världen men skyr mångkulturen som pesten i sina egna liv och knappt har sett en invandrare ens på vykort. Samt journalisterna, vår tids latteetablissemang. 41 procent av den svenska journalistkåren sympatiserar med mp, bland Sveriges radios journalister 54 procent och SVT-journalisterna 52 procent. I den största yrkesaktiva åldersgruppen, 30 – 50 år, sympatiserar varannan journalist med mp.

Miljöpartiet vill ha fri invandring

Ett av miljöpartiets mål är att alla som uppehåller sig illegalt i landet ska få samma rätt till vård som de som har uppehållstillstånd. Genom en tidigare prejudicerande dom i migrationsöverdomstolen ska somalier kunna få uppehållstillstånd i Sverige utan ID-handlingar. Det ska räcka med att man med DNA-prov styrker sitt släktskap med anhöriga i Sverige. Även där vill miljöpartiet gå längre. De tycker inte att det behövs några DNA-prov. I praktiken ska vem som helst som har lust att flytta till Sverige och låta sig försörjas av de svenska skattebetalarna ha rätt att göra det. Det blir tydligt i en debattartikel i Svenska Dagbladet, skriven av miljöpartisterna Åsa Romson och Maria Ferm.

Enkel sak att ordna ett somaliskt pass

Kriminella krafter runt om i världen arbetar för samma mål som miljöpartiet: fri invandring. Det är en enkel sak att ordna ett somaliskt pass, mycket användbart för personer från andra afrikanska länder som vill leva en bekymmersfri tillvaro i Sverige, försörjd av svenska skattebetalare och utan att behöva arbeta. Det visar den här artikeln i norska Dagbladet.

Det kostade bara 420 kronor för Dagbladets reporter Pål Refsdal att bli somalisk medborgare och få ett pass från svarta börsen på en marknad i Mogadishu. På Bahkora-marknaden i Mogadishu finns det en särskild hall med ”hantverkare” som säljer ID-handlingar. Standardpriset är 50 dollar. Med ett somaliskt pass står dörrarna vidöppna in i ”den solidariska flyktingpolitikens” hemort på jorden, Sverige. Och sedan är det bara att plocka hit så många anhöriga som möjligt med hjälp av DNA-prov.

Nya asylrekord – igen

Nya asylrekord slås gång på gång. I år och 2013 väntas enligt migrationsverkets prognos 174 500 asyl- och anhöriginvandrare till Sverige. 62 000 väntas söka asyl under de här två åren, och ytterligare 112 500 vill förenas med anhöriga i Sverige. Det handlar i många fall om somaliska föräldrar som har övergett sina barn i hemlandet för att sätta sig själva i säkerhet i Sverige.

”Jag har inte sett eller hört någon journalist nämna denna siffra någonstans. När våra grannländer minskar motsvarande mottagande går utvecklingen i Sverige markant åt andra hållet” skriver journalisten och socionomen Gunnar Sandelin på Newsmill:

Sverige kör sitt eget race

I en debattartikel i Göteborgs-Posten skriver samme författare:

”Internationella jämförelser visar tydligt att Sveriges politiska elit kör sitt eget race i asylinvandringsfrågan. Ska vi på allvar kunna värna asylrätten för dem som verkligen flyr för sina liv och har skyddsbehov, så måste Sverige ändra kurs. Sverige är det land i världen som i särklass tar emot flest asylsökande somalier. Av de drygt 30 000 somalier som kom till Europa under 2010 och 2011, sökte sig bortåt en tredjedel till Sverige. Av dessa närmare 10 000 fick cirka två tredjedelar permanent uppehållstillstånd.

Till siffran ovan ska en omfattande anhöriginvandring adderas för Sveriges del. Cirka 20 000 somalier ska under två år återförenas med sina familjer. Detta är en direkt följd av att myndigheterna tagit bort lagens krav på ID-handlingar för anhöriga till förmån för DNA-prov. Sverige är ensamt om denna öppenhet inför somalisk invandring. I omvärlden är trenden den motsatta, att strama åt asyl- och medföljande anhöriginvandring” skriver Gunnar Sandelin.

Ett kommunalråds förtvivlan

I radions Studio Ett den 15 juni ger Göran Dahlström, socialdemokratiskt kommunalråd i Katrineholm, uttryck för sin förtvivlan inför det väntade nytillskottet. Staden har redan tagit emot 800 somalier och väntar 400 ytterligare, därav 300 barn. Det innebär bostadsbrist, för få och för trånga bostäder för de voluminösa somaliska familjerna, arbetslöshet, enorma krav på skolan när 300 analfabetiska barn ska få undervisning och skenande kostnader för försörjningsstöd. Invandrarna i Katrineholm är cirka 15 procent av befolkningen men förbrukar 50 procent av försörjningsstödet. Efter två år har inte en enda somalier kommit ut i arbete.

Det Göran Dahlström säger är antagligen så långt en kommunalpolitiker kan gå för att uttrycka sin förtvivlan och desperation över en omöjlig situation:

”Vi kommer inte att klara av det här på något bra sätt, i alla fall inte ekonomiskt. Och risken för att vi skiktar upp samhället är väldigt stor. Väljarna kommer att lämna oss. Försätt oss inte i den situationen, för då är vi illa ute.”

Integrationsministern är stolt

Sedan integrationsminister Erik Ullenhag (fp) försökt blanda bort korten med en floskelkaskad och med hjälp av favorituttrycket ”i grunden” fyra gånger är det här det svar han ger Göran Dahlström:

”Jag är bekymrad över att det finns ett antal länder som sviker sitt medmänskliga ansvar… men jag är stolt över att Sverige har en öppen attityd mot omvärlden.”

Integrationsministern är stolt över den katastrof han förvaltar. Alliansregeringen skyr inga medel för att Sverige ska behålla sin tvivelaktiga position som Undantagslandet nummer ett med ambition att vara ett ”föredöme” för resten av världen – där Sverige snarare är ett avskräckande exempel.

Sverige är ett bedagat fnask

Sverige framstår alltmer som ett bedagat fnask. Hon finns till för alla – utom för sin egen ursprungsbefolkning. Viljelöst bjuder hon ut sig för alla och envar bland jordens alla befolkningar att tillfredsställa sina behov hos henne, på henne, i henne. Hon har för länge sedan förlorat sin sunda självbevarelsedrift. Vart tog den vägen? Vanmäktig ligger hon på sitt läger, utlämnad till vem som helst som vill utnyttja henne. Drogad till medvetslöshet med ideologiska slagord som ekar av tomhet, som ”solidaritet”, ”allas lika värde”, ”öppenhet” och ”gemensam värdegrund”. Hon får inte ens betalt för sina tjänster. Hon betalar varje år hundratals miljarder för att bli utnyttjad och lurad. Bakom hennes rygg ljuder skadeglada hånskratt. Så lättlurad! Så urbota dum!

”Lögnen urholkar själen”

I ett inlägg med rubriken ”Lögnen urholkar själen” återger Merit Wager på sin blogg ett brev från en så kallad ”migga” (anställd på migrationsverket) som berättar hur det känns att mötas av ständiga lögner från dem som vill skaffa sig ett bättre liv i Sverige:

”Vi som lyssnar på lögner blir urholkade i själen. Vi vill så väl, vi vill tro på människan framför oss som berättar sin historia. Om krig, död, våldtäkter, tortyr, förföljelse och hastig flykt från fängelse. När det sedan kommer fram att personen i fråga heter något annat än vad som uppgivits, har åkt hit på turistvisering eller faktiskt redan bor här med tidsbegränsat uppehållstillstånd och inte har några problem i hemlandet, hur känner vi oss då? Vi känner oss lurade, ledsna. Vi försöker hitta förklaringar till varför någon skulle vilja lura och bedra oss så. Och lögnerna är så många, så många.”

Ett kapital som inte går att ersätta

Vad håller ett land samman? Känslan av gemenskap och samhörighet som skapar sammanhållning. En lojalitet med landet och dess invånare. Tillit – en känsla av att man kan lita på varandra och på dem som styr landet. En övertygelse om att man delar grundläggande värderingar och inriktning och därför är villig att bidra till det gemensamma genom att betala skatt. Allt detta bildar tillsammans ett lands absolut största och mest oumbärliga kapital.

I hög fart håller den svenska regeringen på att förslösa det kapitalet. En befolkning som gång på gång sviks och sätts på undantag kan inte förväntas känna sig delaktig eller vara lojal med dem som sviker. Till skillnad från annat kapital går inte det här kapitalet att ersätta. När det är förbrukat väntar kaos.

Af Julia Caesar
Tidligere kronikker af samme forfatter.
48 kommentarer » Spring til kommentarfelt

XY
Posted: 1 July 2012 - 00:06 - Reply

Utmärkt skrivet, som alltid! Bedrövligt nedslående utveckling vi befinner oss i. Är det kört? Vi har tagit emot otacksamma människor utan lojalitet för landet, styrda av medier och politiker som säljer ut landet, och tror att de gör något bra på kuppen eller struntar i det för vilka andra ändamål då, i så fall? Är politikerna så ynkliga och troende, hjärntvättade och tror att de omfattar något gott och riktigt i sin expansiva (and expensive), kravlösa immigrationspolitik? Det är banne mej dags att utnyttja rösträtten, till att rösta rätt! Om det bara fanns ett parti som bejakade sänkta skatter, EU och Euro, skola, försvar, vård och ett stopp på all annan invandring än flyktinginvandring och självförsörjande arbetskraftsinvandring och en kapning av all annan invandring (som idag utgör bulken av invandringen)…

Info
Posted: 1 July 2012 - 00:15 - Reply

DE GODAS LÄXA TILL OSS FÅKUNNIGA

Även om de flesta som här läser dina krönikor, Julia Caesar, instämmer i det mesta eller allt det du framför, så gör naturligtvis den elit, som kritiseras, motsatsen. Dock uppenbarligen inte utan att i någon mån uppfatta kritiken som välgrundad; därav dess ideligen återkommande behov av att lära oss andra, fåkunniga dumbommar ”hur allt egentligen ligger till” och hur vi bör tänka för att tänka godkänt.

Här ett alldeles färskt smakprov. Det är den ansvariga utgiverskan för Östgöta-Correspondenten, Charlotta Friborg, som i en ledarkrönika undervisar de små barnen ute i stugorna om vilken rikedom den nutida massinvandringen äntligen tillför det tidigare så efterblivna och intellektuellt utblottade landet Sverige:

”ZLATAN OCH LOREEN VISAR VÄGEN

Nationaldagsfirandet i modern tappning visar på en inkluderande syn på nationalitet och medborgarskap. Världsstjärnor som Zlatan och Loreen är viktiga symboler för ett Sverige att vara stolt över. – - -

Därtill har främlingsfientliga krafter alltför länge fått lägga beslag på de nationella symbolerna, vilket gjort det tabubelagt att försöka sig på ett samtal kring identitetsfrågor. Risken för snedtramp är stor, och alltför ofta kidnappas debatten i hatfyllda forum och kommentarsfält på nätet. [Här inbegrips naturligtvis också bl.a. Snaphanens blogg och Julia Caesars krönikor.]

Fortfarande vittnar invandrare om en svenskhet som är svårerövrad, att man riskerar att fastna i känslan av att varken höra riktigt hemma i det nya landet eller i det gamla. Jasenko Selimovic skriver klokt på DN Debatt (5/6): “Vi bör skapa ett nytt ‘vi’, en ny svenskhet, öppen och inkluderande, som både svenskar och invandrare kan vara stolta över. En identitet som förenar oss och inte särskiljer oss.”

Sverige har ett gott rykte i det internationella samfundet som ett land som erbjuder förföljda människor en fristad och som välkomnar arbetskraftsinvandrare som vill satsa sin tid och sitt engagemang i ett glesbefolkat land. Det är en tradition att värna om.”

Hela artikeln här:

http://www.corren.se/asikter/charlottaskronika/zlatan-och-loreen-visar -vagen-6054914-artikel.aspx

Vilka ”vi” skall skapa ett nytt ”vi” och exakt hur skall detta gå till över en natt genom en knäpp med Jasenko Selimovics fingrar?

Arvid Falk
Posted: 1 July 2012 - 00:40 - Reply

Mycket bra, Julia! Svenska politikers gemensamma, skrupelfria och beslutsamma bedrägeri mot landets befolkning saknar något motstycke.

Svenska s.k. journalister har skapat en annan, ny roll åt sig själva (än journalistens). De är desinformatörer, indoktrinerare och övervakare av befolkningen. De tillstår själva öppet sin nya roll och är mycket stolta över, att de avviker från alla jämförbara länders journalistkårer, vilket Robespierrebeundraren Åsa Linderborg framförde i Aftonbladet i veckan som gick.

h t t p://www.friatider.se/aftonbladet-medias-fortjanst-att-fa-kritiserar-in vandringspolitiken

Pukas
Posted: 1 July 2012 - 01:09 - Reply

Ack ack Julia C,
men när skall ni så äntligen lära er att icke likt en salig Don Q. fåfängt kämpa mot de 95% politiskt helsnurriga väderkvarnarna vi dagligen omges av!

Nej, det är ju helt enkelt fullkomligt futilt och meningslöst att – så gott som resultatlöst – ösa än mer mer krönikegalla än vad ni redan gjort över dagens etniske svensk med hens tillhörande lilla leksakskland ty hen är nu en gång för alla så här G*E*N*E*T*I*S*K*T (utläses obotligt) funtad och pantad. Det vill säga – att utan något som helst medfött inre tankemotstånd – antingen varande spektakulärt tanklöst naivt pådrivande i sin frenetiska iver att skapa en enfaldigt mångfaldig sagoboksvärld som förr eller senare definitivt kommer att ända i kaos och generell samhällsupplösning. Eller så uppvisa hen bara ett helt häpnadsväckande oförstånd/passivitet inför vad som nu i decennier skett och dagligen sker runt omkring hennom.

Undertecknad menar faktiskt tyvärr å det bestämdaste att vi något äldre s.k. “näthatande” aktivister helt enkelt tillhör en förgången och för var dag alltmer passé generation svenskar sprungna ur den gamla skolans någotsånär bild- och utbildande verksamhet.

Endast SÄPO tacka dig för dina egetlivs-slösande insatser…

Vale på dig!

———-
PS!
Min personliga exodus går nu inom en inte allför lång tidsrymd till betydligt sydligare breddgrader där ex.vis islam, romska kulturyttringar och annan grov kriminalitet inte – så att säga – ses med speciellt blida ögon utan behandlas på ett närmast profylaktiskt vis. Och man planerar definitivt icke att återvända. Någonsin. Inte ens med “stövlarna på”. Betrakta det som en skriftlig livstidsgaranti.

Nota bene kan en sådan utflyttning rekommenderas å det hjärtligaste till min kära fru J.C. m fl! Ett gott råd dock: se till att det sker i god tid…

Exit Sverige demokrati
Posted: 1 July 2012 - 05:26 - Reply

En form av medhåll.
Det finns flera symptom som tydligt indikerar att Sverige (och troligen västvärlden) är förlorat, och skulle vara förlorat även utan invandringen.
Den roll som barn har fått i samhället (det som inte längre på något rimligt sätt förtjänar att kallas samhället), och gasreglagens/motorernas roll i (det som inte längre på något rimligt sätt förtjänar att kallas) samhället. Till exempel.

Jag känner en form av leda över att ta del av berättelser där “makten” (politiker, journalister) beskrivs som syndabockarna.
Jag känner en åtrå efter berättelser där dom vanliga människorna beskrivs som syndabockarna.
Väljarna alltså. Majoriteten.
En sådan berättelse krockar med demokratin, för om du benämner dom vanliga människorna med dom namn dom förtjänar, kommer dom inte att rösta på dig.

M Capensis
Posted: 1 July 2012 - 09:33 - Reply

Många och långa ord för att förklara ditt handlande. Det hade räckt med ett: Feghet.

Men sin läggning på den punkten kan man inte alltid rå för. Däremot borde du skämmas för att dessutom håna dem som håller ut där du själv sticker svansen mellan benen.

Pukas
Posted: 1 July 2012 - 10:26 - Reply

Hej M Capensis:
Men var då så vänlig och upplys oss fåkunniga om något trovärdigt -jag upprepar: TROVÄRDIGT – framtida scenario som kan vända skutan åter! Vi äro legio som med spänning inväntar din grundligt genomtänkta mening i denna skickelsedigra fråga….

Utlandssvensk
Posted: 1 July 2012 - 11:22 -

Även jag väntar med spänning på ett svar från M Capensis.

pukas
Posted: 1 July 2012 - 13:10 -

För övrigt gäller denna uppmaning i högsta grad även Julia Ceasar som ju endast om och om och om igen beskriver sjukdomssymptomen på samhällskroppen i sina krönikör. Så vad göra Julia?! Finns det några vettiga förslag?

Om vi sedan länge – såsom undertecknad m fl – passerat point of no return återstår ju inget annnat än att se om sitt eget hus (och liv) vilket SJÄLKLART (tyvärr) måste innebära en exodus.

pukas
Posted: 1 July 2012 - 13:29 -

RÄTTELSE till ovan inlägg -> “såsom undertecknad m fl påstår”

Utlandssvensk
Posted: 1 July 2012 - 14:15 -

@Pukas,

Det har varit flera långa debatter här på Snaphanen angående utlandsflytt. Här är ett exempel där vissa argumenterar ungefär som M Capensis:

http://snaphanen.dk/2012/02/24/sverige-terroristparadiset/

Vilket land tänker du flytta till? Jag bor sen många år i Schweiz och trivs mycket bra.

M Capensis
Posted: 1 July 2012 - 14:51 -

Det säkraste sättet att förlora en strid är att aldrig ta den.

Politiska beslut är inte huggna i sten. De kan rivas upp och ändras. Inte ens de nuvarande spelreglerna (den sk “värdegrunden”) är en av Gud given naturlag. Och den nuvarande situationen är förhållandevis lätt att lösa. Om man har den politiska makten. Vi måste alltså se till att få den. Vilket inte heller är svårt, eftersom vi lever i en demokrati. Och dessutom (som folkgrupp) är i överväldigande majoritet.

Med andra ord arbeta på samma sätt som all politisk kamp bedrivs. Agitera, debattera, demonstrera och övertyga. Ta reda på fakta, och hitta lösningar. SD har hittills fördubblats vid varje val, enbart med mun-till- mun metoden. Denna gång har de också draghjälp av att sitta i riksdagen. Och framförallt; de har det kraftigaste politiska verktyget av dem alla: Sanningen. Ett SD på runt 20% 2014 kanske inte kan implementera så mycket på egen hand, men tro mig, de kommer att påverka. Inom alla partier finns ett stort tyst motstånd mot den nuvarande politiken. När de börjar tala…

Och dessutom:

Detta land är mitt. Min mark, min historia, mitt ursprung. Mitt arv, skapat av minst 21 tidigare släktled av min familj. Att lämna det utan strid vore att spotta tidigare generationer i ansiktet. Då vore jag, för att låna ord av Astrid Lindgern, inte mer än en liten lort. Det är nämligen inte mitt att ge bort. Det är mitt att förvalta, till mina barn och barnbarn.

Och om vi så tappar välfärdsstaten (vilket vi kommer att göra), eller ännu värre drabbas av inre oroligheter? Vi har haft sådana tider förr, det går att leva med. Vad som inte går att leva utan är ett land. Fråga palestinier, judar, kurder och armenier om ni inte tror mig.

“Never give in–never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.”

Winston Churchill

Utlandssvensk
Posted: 1 July 2012 - 15:20 -

Om vi bortser från våta drömmar om nyval, egen majoritet för SD 2014 etc., och istället ser nyktert på dagens verklighet kan man göra följande observationer:

1. Invandringen till Sverige kommer att öka kraftigt under de närmaste åren och andelen från hopplösa länder kommer även den att öka.
2. Den svenska medelklassen har börjat lämna landet och även här kan man förmoda att takten kommer att öka. I Holland har man varit uppe kring en procent av befolkningen per år och där hymlar man inte med att många flyttar pga. islamisering av städerna, ökat våld från invandrare, etc. I Sverige vågar många som bekant inte uttrycka sig så öppet men en allt större andel börjar nog ana att skutan är på väg rakt in i isberget. Bäst att hoppa i livbåtarna innan det inte finns någon plats kvar….

3. Kombinatonen av 1. och 2. kommer att bli helt förödande ganska snabbt, dvs. inom något eller några år, men vi kan vara närmast säkra på att de som nu har makten samt kontrollerar media kommer att vägra erkänna att det finns eller har funnits några fel med immigrationspolitiken. Skulden kommer att läggas på…………………gissa 3 gånger…………..de rasistiska svenskarna och framförallt SD.

4. Givet Reinfeldts agerande och uttalanden förefaller det troligt att han kommer vidta kraftfulla åtgärder mot de skyldiga. Olika typer av restriktion mot utlandsflytt kan komma att införas. T.ex kan man kräva att alla studielån är betalda innan man tillåts flytta eller varför inte helt enkelt en flyttskatt. Men hammaren kommer att falla hårdast på SD och de som har fräckheten att öppet stödja dem. Att tro på ett fritt val år 2014 där SD kammar hem en storseger är helt enkelt inte realistiskt. Lyssa på vad Reinfeldt säger och titta på honom när han säger det. Karln är besatt av SD och han kommer att göra allt han kan för att krossa partiet om de blir ett verkligt hot. Det finns dessutom ingenting som hindrar honom, utom möjligen hans samvete. Sossarna under Expo Löfven lär endast komma med glada tillrop. Tyvärr tror jag att vi alla har anledning att läsa på lite om riksdagshusbranden i Tyskland. Denna ledde direkt till Nazisternas maktövertagande genom att man helt enkelt förbjöd kommunistpartiet och deras stolar i parlamentet blev tomma. Än idag är det en öppen fråga vem som verkligen låg bakom branden. Motsvarande högvinst för regimen i Sverige vore ett våldsdåd av någon som påminner om, eller i vart fall kan framställas som detta, Anders Breivik.

Ovanstående leder mig till en slutsats som jag har varit inne på många gånger förr här på bloggen: Den enda rimliga lösningen är att lämna landet och dessutom bör man göra det så fort som möjligt. Nu tycker vissa att detta är negativt, uppgivet, etc, men personligen ser jag mig själv som en immigrationskritiskt svensk och jag vill, om möjligt, bidra till att fler av dessa sätter sig i säkerhet innan hammaren faller. Det är, enligt min uppfattning, inte konstigare än att redan utflyttade tyska judar verkade för att fler av deras egen grupp skulle lämna Tyskland innan det var för sent.

M Capensis
Posted: 1 July 2012 - 15:52 -

Till Utlandssvensk; 15:20

Jag tänker inte argumentera emot dig. Din analys är inte fel, annat än i parallellen till judarna i Tyskland. Att SD skulle få egen majoritet 2014 har jag faktiskt aldrig hävdat. Men jag börjar tro att runt 20% är möjligt.

Att valet 2014 blir smutsigt är antagligen korrekt. Men att Reinfeldt i praktiken skulle införa diktatur tills dess är inte realistiskt. För det har han helt enkelt inte stöd nog inom försvar och polis. 1933 satt Hitler på en egen arme, SA+SS. MUF står sig rätt slätt som stand-in i den rollen.

Jag har inga synpunkter på att du, eller Pukes, bosätter er utomlands. Det är när ni försöker framställa det som det enda vettiga alternativet, och att allt annat är lönlöst och korkat, som jag reagerar. Gör era val och lev med dem, och låt andra göra sina.

Och i grunden är det så: Lämnar du walkover, så förlorar du garanterat matchen. I det här fallet ligger vårt land i potten. Jag har en förfader som deltog vid Lutzen. Jag antar att han tyckte det såg ganska dystert ut där också.

Cavatus
Posted: 1 July 2012 - 02:07 - Reply

Läste en notis för en dryg vecka sedan om en ung svensk man, en student, som studerade i något annat europeiskt land, jag tror det var Polen, och möjligen studerade han medicin. Han hade gjort sig illa och uppsökte sjukvården när han var hemma i Sverige. För detta fick den unge mannan betala drygt 40 000 kronor. Bara för att han var skriven i Polen för tillfället. Man baxnar.

Jag är övertygad om att hans föräldrar betalat skatt i hela sitt liv och säkert han själv också vid arbete. Och så bestraffas han med denna “böteslapp”. Hade det inte varit bättre om han hävdat att han varit “papperslös”? Han kunde väl ha pratat lite polska, så hade det inte kostat något. Man blir så förbannad att man kan gå upp i limningen över ett sådant här beslut. Och locket ligger cementerat på i media. Inga kritiska åsikter får komma till tals. Det kokar i folkleden…

modernghost
Posted: 1 July 2012 - 10:14 - Reply

Att tala polska skulle inte hjälpa, vita invandrare behandlas som svenskar och om möjligen ännu sämre. Det vet jag av egen och andra vita invandrarnas erfarenhet.

Bo
Posted: 1 July 2012 - 04:06 - Reply

Jag ser fram emot att kyssa Julia på kinden i Valhall eller i himmelriket.

Bo

Frida
Posted: 1 July 2012 - 08:05 - Reply

Julia ditt sätt att skriva är outstanding (och jag har läst MYCKET ). Jag är så nyfiken på vem du är!!
Ja kära Sverige vart är du på väg? Hur blir det för mina barn? (som ännu är små..)

Info
Posted: 1 July 2012 - 08:23 - Reply

KOMMENTAR TILL SNAPHANENS FOTO

Snaphanens foto visar ett anspråkslöst, övergivet litet hus i Nordskåne. Själv har jag under mångårigt fältarbete på den svenska landsbygden sett många liknande ödegårdar. På bred front ökade deras antal redan fr.o.m. 1960-talet.

Något annat växte fram i stället, framförallt åren ca 1960–1975: en politiserad arkitektdröm om ett nytt, ständigt tillväxande lyckorike, ett sådant som kan ses på nedan länkade video. Det är där alla nyss inflyttade nysvenskar, legala likaväl som illegala, trängs idag med sina paraboler. De kallas numera utanförskapsområden.

1990 kunde tre sådana områden identifieras. 2002 var antalet 130 stycken. 2004 var antalet 157 stycken. Där upphör den offentligt tillgängliga statistiken.

”Utanförskapets karta 2006 är en dyster läsning. Antalet utanförskapsområden fortsätter att öka och mer än en halv miljon personer bor i bostadsområden som präglas av mycket låg sysselsättning, undermåliga skolresultat och andra tecken på utanförskap. – - – Utanförskapets verkningar återspeglar sig också i brottsstatistiken. Skadegörelsebrott visar den mest bekymmersamma utvecklingen. I jämförelse med 2002 har situationen avsevärt förvärrats i många utsatta stadsdelar.” (Artikel i DN 2006-03-25.)

Nå – Sverige har också fått något outsägligt positivt på köpet: vad är Jussi Björling och Carl von Linné mot svenska världsstjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Lorine Zineb Noka Talhaoui (Loreen). Som äntligen ”sätter Sverige på kartan”.

Vad är Eva-Lena Löfgren mot Adam Tensta och Laleh Pourkarim från Bandar-e Anzali?

http://www.youtube.com/watch?v=gnMiTsTMVQg

Snaphanens foto illustrerar både nutid och en för alltid förgången tid. Detsamma gör den video, som länken leder till. Höj upp ljudet.

steen
Posted: 1 July 2012 - 15:15 - Reply

@ INfo: Huset tilhørte den danske kunstner Jens Jørgen Thorsen og ligger ikke så langt fra det kendte kunstnerkolletiv Drakabygget ved Ørkeljunga, der blev etableret omkring 1960.

Thorsen døde i år 2000, og nu ser det sådan ud. Det var ikke et fritidshus, men en permanent bolig med atelier. Bortset fra forfaldet,var det fuldt af hans formidable bogsamling, filmmanuskripter, klippebord, børnenes legetøj , plakater mv.

Thorsen var også lærd, hvad de færreste troede om ham. Det kan man forvisse sig om i hans bog Modernismen i dansk malerkunst, hvis man ikke så ham i Arnoldis Kunstquiz i TV.

Jeg var der i går med en anden journalist, der sikkert skriver om det. Så skal jeg poste nogle flere fotos derfra.

(Se også: Snaphanen – Ladonia og Drakabygget)

Frafebruar 2011

Thorsen lavede i 1970 en fremragende filmatisering af Henry Millers “Stille dage i Clichy”. Ja, det syntes jeg i al fald dengang. Jeg må hellere gense den. Tænk at Maj Wechselmann er med, men hun er også “Pige der ikke er med i bad.” Det vil alle de andre piger i filmen, men de var nok ‘politisk ubevidste’. Den hele findes online:

Musik
Country Joe McDonaldMusik
Ben WebsterMusik
Young FlowersMusik
Papa Bues Viking JazzbandMusik
Andy SundstrømMusik
Produktionsdesign
Elith Nulle Nykjær JørgensenScenograf

Medvirkende
Paul ValjeanJoey
Bruce JohansenJoeys stemme
Wayne John RoddaCarl
Louise WhiteSurrealistpigen
Ulla Lemvigh-MüllerNys
Lisbet LundquistJeanne
Avi SagildMara
Susanne KrageChristine
PetronellaPige i badekar
Françoise HesselmannPige i badekar
Maj WechselmannPige der ikke er med i bad
Elsebeth ReingaardColette
Noemi RoosColettes mor
Olaf UssingColettes værge/Vært i “Café Judenfrei”
Anne KehlerCorinne
Jens Jørgen ThorsenMand der ruller ud over kaj
Klaus PaghFestdeltager
Gitte ReingaardFestdeltager
Ben WebsterSig selv
Marianne Bergh
Maria Stenz
Herman Wolsgaard-Iversen
“Bamse” Kragh-Jacobsen
Marie France
Britten Jensen
Elsa Jackson
Mette Aarre Thorsen

http://www.dfi.dk/faktaomfilm/nationalfilmografien/nffilm.aspx?id=316

Morten - - -
Posted: 1 July 2012 - 21:47 - Reply

Det var svært … Den film havde jeg sent troet, jeg skulle se! Nu giver du mig minsandten muligheden, Steen. Måske jeg kan se den sammen med Ulla ved lejlighed.

Min mor havde musikken, og jeg syntes godt om den, men den var omgærdet af spændinger, for min mor brød sig ikke om, at jeg satte alt for stor pris på den. Endskønt jeg ikke forstod et ord af teksten. Bortset fra omkvædet, som sikkert har været oversat til Stille Dage i Clichy på pladeomslaget.

Men havde den … ja, det havde hun altså!

- – -

steen
Posted: 1 July 2012 - 23:26 -

Morten: Så kan vi jo se den samtidigt, og se efter om den holder. Manus og drejebog til hans film lå i huset, men jeg stjæler ikke. Heller ikke fra forlængst afdøde.

snowflinga
Posted: 1 July 2012 - 08:59 - Reply

Tack Julia Caesar igen för dina skarpa kommentarer och seende öga om vad som händer i Sverige. Det verkar som de svenska politikerna med hjälp av media har bestämt sig att omvandla Sverige till oigenkännerlighet. Mona Sahlin har ju redan varnat att svenskarna måste anpassa sig eftersom det gamla Sverige kommer inte tillbaka.

Dethär är ett resultat av när Sverige bestämt sig att vara världens samvete och vill vara en moralisk stormakt. Sverige blir istället ett varningsexempel på vad en extrem invandrings- och multikulturell politik kan leda till.

Otto
Posted: 1 July 2012 - 09:40 - Reply

Så otroligt världsfrånvänt. Det är en ytterst liten minoritet som tycker som ni. Ni vill att det ska vara fler men det är det inte. Konspirationsteorierna flödar bland en liten grupp som sedan får fotfäste hos de svagaste och mest obildade i befolkningen. Så gjorde nassarna också och vi alla vet hur det gick.

M Capensis
Posted: 1 July 2012 - 15:31 - Reply

I år finns ca 1 miljon helt bidragsförsörjda personer av “utrikes ursprung” i landet.

(ESO expertgrupp, rapporter, 2009, Invandringen och de offentliga finanserna sid 63 och 77, + migrationsverkets statistik över PUT sedan 2006, + SCBs rapport, publikationer, 2010: Integration ett regionalt perspektiv sid 139)

Kostnaden för en person i ”utanförskap” uppges till mellan 300 000 (Maria Leissners romutredning)

540 000 (Norsjö kommun, ersättning för personer med uppehållstillstånd, årlig ersättning)

eller 640 000 (Lekeberg kommun, Rapport: Kan man räkna på människor och hur de mår, sid 20)

Vilket ger en kostnad i år på mellan 300 och 640 miljarder. Med en troligaste kostnad (migrationsverkets siffror) på 540 miljarder.

Och för att ge en annan källa till samma pengar: 2010 gick 41% av den totala offentliga budgeten till posten “socialt skydd”. Dvs ca 700 miljarder. Av dessa var (enligt SCBs statistik över fördelning av försörjningsbidrag) minst 60%, eller 430 miljarder, orsakat av invandringspolitiken.

Dvs ungefär lika mycket som kostnaden för skola och sjukvård tillsammans.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Offentlig-sektor /Offentliga-sektorns-utgifter/

Så det behövs faktiskt inga konspirationsteorier. Verkligheten både räcker och blir över.

Otto
Posted: 2 July 2012 - 00:18 - Reply

Det är ju bara ljug dina siffror. Har du dragit dem ur stjä**en? Om du nu hittar på siffror som du har fått av en annan blogg så klart vi ger alla invandrare en halv miljon var varje år och då blir det ju lite hemskt. Men så är det ju inte. Det vet ni egentligen om ni skulle lita på er förmåga att tänka kritiskt. Det är inte sanningen, det är lögn och jävla hittepå.

snowflinga
Posted: 1 July 2012 - 15:33 - Reply

All fakta och bevis ligger precis framför näsan för dig. Om du tror att Sverige klarar av mycket stor invandring av människor från avlägsna kulturer med värderingar som ofta är motsatta till svenska värderingar, människor som till stor del är mycket lågt utbildade och har små möjligheter att börja försörja sig själv, varsågod, fortsätt att tro bara.

De problem som den nuvarande invandringen förorsakar, problem som utanförskap, arbetslöshet, ghettobildning och brottslighet kommer bara att öka i samma takt som invandringen fortsätter. Om du är en ung människa då kommer du att uppleva den dystra verkligheten som den nuvarande politiken skapar och du kommer att äta upp dina blåögda och naiva ord. Du kan inte säga att du inte varnades och som en stor del av det svenska folket kommer du att betala ett högt pris för din medvetna okunnighet.

christina wegel
Posted: 1 July 2012 - 09:48 - Reply

Ja, krönikan är läsvärd som alltid. Det som bekymrar mig är att pseudonymen Julia Ceasar används. Koketterandet med att det är för “farligt” att framträda under eget namn är enbart kontraproduktivt. Pseudonymen döljer uppenbarligen en begåvad och journalistiskt driven man eller kvinna. Åsikterna som framförs är på inte sätt förgripliga. Men genom att inte träda fram – möjligen inför ett kollegialt journalistskrå- förstärks föreställningen att endast det “politiskt korrekta” får framföras. Det är inte sant. Om JC skulle demaskera sig, skulle tvärtom åsiktsspridningen öka och skribenten kunna kliva upp ur källaren till vardagsrummet, där debatten redan förs. “The tipping point is near” Och journalisten (?) bakom signaturen JC kan bidra till att paradigmskiftet sker. Glöm inte att 50 procent av journalistkåren inte (!) sympatiserar med den miljöpartistiska änglakören. Julia, tro på det du skriver och stå för det i eget namn!

Tenore 36
Posted: 1 July 2012 - 12:14 - Reply

Hej Christina!
I vilket land bor du? I vilken stad, kommun? I vilken stadsdel?
Du använder oförskräckt ditt eget namn. Känner du till företeelser som afa, expo?
Har du fått tegelstenar genom sovrumsfönstren? Har du blivit avpolleterad från ditt jobb
på grund av politisk tillhörighet? Har du blivit misshandlad på öppen gata? Nä – jag trodde väl det. Men en sak bör du trots allt känna till -det viktiga är inte vem som skriver – det viktiga är att det skrivs. Ju fler som uttalar sin oro för vårt land
ju större genomslagskraft. Jo – på ett sätt har du rätt – det vore bra om alla skrev under med sina namn. Om jag skrev på ditt sätt dvs. smått naiva påståenden och avsaknad av kritik mot massinvandringen skulle också jag underteckna med mitt namn! Men du – tänk om hon verkligen heter Jula Ceasar?

Peer Pedersen
Posted: 1 July 2012 - 13:41 - Reply

Jag skriver under eget namn och har inpå bara kroppen fått känna vad det kan innebära.
Identitetsstöld, dataintrång, förtal, hot om våld med mera, de rättfärdigas arsenal av åtgärdar mot oliktänkande är tillsynes utan gräns och man kan glömma att efterfråga hjälp från myndigheterna eller rätten att få lämna replik i media.
Det ÄR illa, mycket värre än de flesta kan föreställa sig och det kräver en god portion mot att hålla upp garden löpande.

OnTheBeaches
Posted: 1 July 2012 - 10:18 - Reply

Det finns ett sakfel i denna annars strålande analys av den katastrofala situationen som Sverige befinner sig i.

Du skriver att : “Med ett somaliskt pass står dörrarna vidöppna in i ”den solidariska flyktingpolitikens” hemort på jorden, Sverige.”

Men Somaliska pass godkänns inte i Sverige: http://www.migrationsverket.se/info/2649.html

Nils-Erik A
Posted: 1 July 2012 - 15:28 - Reply

Passet används väl bara för att kunna ta sig till Sverige. Här behövs det inte.

Tony
Posted: 1 July 2012 - 10:26 - Reply

Så fruktansvärt bra beskrivit Julia , vi blir våldtagna och utnyttjade, och får själva betala dyrt för det. Bättre kan det inte
sägas . Eftermälet mot denna satans judas till statsminister kommer inte att bli nådig, han är en folkförrädare av sämsta
sort, och för att uppnå sina sjuka mål tar han till alla medel, till och med uppgörelser med med gamla knarkare, som helt
på grund av sitt missbruk tappat all kontakt med verkligheten.
Vi går med stormsteg rakt mot avgrunden, och om inte svenska folket reser sig,ock kastar ut dessa skitstövlar från maktens
centrum 2014 , ja då återstår inget annat än inbördeskrig, och det är sorgligt att ett land som haft fred i över 200 hundra år, och
inställt oss på att leva i fred med varandra och omvärlden ska behöva att tvingas tillbaka till gamla problemlösningar, dock lär
det vid en sådan utveckling bli en hel del folk som kommer att få fötter ut ur landet, och det har dom stor anledning till

Tack Julia, du är ett bloss i ett ökande mörker!

Nils T
Posted: 1 July 2012 - 10:26 - Reply

Äntligen en korrekt beskrivning av Sveriges undergång. Läget är nu så desperat att man borde resa sig i en Skandinavisk vår och kasta diktatorerna överända. Är det inte en diktatur vi lever i? Alla etablerade partier för varianter samma politik undantaget Sverigedemokraterna som motarbetas av hela etablissemanget och dess perifiera och våldsamma bihang. Demokratin i Sverige och EU är inget annat än en nödtorftigt sminkad gris – vi får rösta vart 4:e år på politiker som inte är lojala mot väljarna, folket eller landet och som inte behöver ta några konsekvenser för sin destruktiva politik. De tar det svenska samhällsbygget för givet och trots att vi är högst belånade och högst beskattade tycker de att vi är välstående och att vårt välstånd kan omfördelas på främlingar inte bara till summann an 36 miljarder i bistånd, minst 100 miljarder i invandring&integration utan även 30 miljarder till EU. Dessa medel skulle kunna gjort samhällsbygget en hel del bättre…

Invandrare1957
Posted: 1 July 2012 - 10:30 - Reply

Moder Svea har blivit en hora med våra politiker som hallick. Och media påhejande. Tittade på propaganda TV på morgonen tv 4 deras politiske expert sa att en röst på SD är en bortakastad röst. För vore det val nu så skulle dom inte få vågmästarroll helt otroligt hur kan man utrycka sig det finns inga begränsningar för media för att styra folket med hallick -Reinfeldt i toppen.

Regimkritiker
Posted: 1 July 2012 - 11:15 - Reply

Vet någon hur landstingen ska kunna identifiera vilka som är “papperslösa flyktingar”? Annars kan ju vem som helst hävda att man är “flykting” och få sin tandvård för 50 kronor. Jag vill verkligen uppmana svenskar som inte har råd att gå till tandläkaren att göra allt för att försöka bluffa sig till status som “papperslös”. Mindre privata tandläkarmottagningar kan nog övertalas att hjälpa till och se mellan fingrarna.

Dessutom öppnar detta för massiv sjukvårdsturism där folk från länder med sämre sjukvård än Sverige (ja det finns faktiskt sådana länder) reser till Sverige för att få sjukvård och dyra läkemedel. Det är nog bara en tidsfåga innan smarta entreprenörer kommer på detta. Jag hoppas verkligen att det inträffar eftersom det ganska snabbt skulle knäcka hela det svenska sjukvårdssystemet. Helst före valet 2014.

Cavatus
Posted: 1 July 2012 - 14:02 - Reply

Jag läste redan för nåt år sedan om företag i Ostasien som skulle specialisera sig på resor till Sverige för folk som hade uttömt sina kostnadsfria sjukvårdsresurser. De lovades gratis behandling i Sverige så det är redan på gång, om det inte redan är igång. Och ja, jag hoppas också att sådana resor kommer till stånd. Men räkna inte med att media kommer att rapportera om det, för det strider mot deras propagandakampanjer. Men det vore närapå ett nöje att se hela systemet erodera på grund av dessa “godister” som bjuder ut Sverige på andras (skattebetalarnas) pengar.

Själv undrar jag hur jag då ska beredas valfrihet vad gäller skatteinbetalningarna. Jag vill bara att min skatt ska gå till medborgare (inte till utlänningar). I vilken mån kommer jag att erbjudas en sådan möjlighet? (Ja, jag vet att frågan är retorisk).

Nils-Erik A
Posted: 1 July 2012 - 15:38 - Reply

Inte bara det. Det öppnar även upp för bedrägerier från skrupellösa vårdgivare. Hur ska man kunna kolla om en vårdgivare verkligen har vårdat så eller så många “papperslösa”? Utan att ha haft ett enda besök kan han hävda att han har vårdat hundra stycken “papperslösa” och sen skicka fakturan till skattebetalarna. Helt omöjligt att kolla upp.

Nils T
Posted: 1 July 2012 - 13:09 - Reply

Varför kom inte min kommentar med?

Info
Posted: 1 July 2012 - 14:39 - Reply

VARNING FÖR STUDIO ETT DENNA VECKA!

Vi som med objektivt analyserande öron brukar lyssna på P1:s Studio Ett har ingen svårighet att följa Julia Caesar i hennes karakteristik ovan av nämnda programs vårdreformspresentation: ”Det är så usel journalistik att man inte vill tro det öronen hör.”

En liten varning: Den här veckan slår Studio Ett sina påsar ihop med radiotaterns nya, värdegrundscertifierade chef, Stina Oscarson. Detta för för att ge plats åt Stinas nydramatiska påhitt, ”Möjliga samtal”. Varmed menas Stinas fiktiva, i teaterform förklädda samtal med sina politiska motståndare.

”Stina Oscarson har ett starkt politiskt engagemang och initierade 2008 den alternativa kulturutredningen Skuggutredningen som i hög grad kom att påverka den kulturpolitiska debatten.” (DN Kultur 2011-04-01.)

http://omlinemagasin.se/category/kulturen-som-varumarke/

Studio Etts programblänkare:

”MÖJLIGA SAMTAL I ALMEDALEN – Tre dramatiker finns på plats med pennorna vässade och skriver löpande de samtal som borde ägt rum i denna, under en vecka, till en ö förpassad soliga demokrati.

Standby [journalistsvenska; uttalas: ständbajj] står ett tiotal skådespelare och för regin svarar Radioteaterns chef Stina Oscarson när möjliga samtal nu flyttar in i Studio Ett. Direktsänds från Sveriges Radios scen måndag, onsdag och fredag.”

Jaha – Stina själv är regissör. Och vilka är de tre dramatiker hon har handplockat? Det skall bli intressant att höra.

Berit
Posted: 1 July 2012 - 17:34 - Reply

Julia Ceaser hur ska vi göra för att stoppa massinvadringen och islamiseringen av Sverige det finns ingen enda som våga stå upp och värna om Sverige och den svenska befolkningen.
Alla pratar men ingen agerar och jag undrar varför?

Invandrare1957
Posted: 1 July 2012 - 19:52 - Reply

Vad röstade du på. Det var första frågan. Sverige är en demokrati så det är dom som folk röstar på som har makten. Men dom har blivit självgoda o arroganta.2014 det är ett viktigt val fast det egentligen är försent med den här takten på invandringen och det vet politikerna. Därför satsar dom allt innan 2014 dom känner nog på sig eller så kommer dom då och säger för att få makten att nu skärper vi invandringen.

Utflyttad svensk
Posted: 1 July 2012 - 20:27 - Reply

Spelar ingen roll vilket parti du röstar på. Det blir samma politik i allafall. Förrutom kanske SD.

Pissenisse i Hökarängen
Posted: 1 July 2012 - 18:23 - Reply

Någon som vet hur utlandssvenskar (=utflyttade, utskrivna) bör göra nu vid behov av läkar- och tandvård, vid vistelse i Sverige? Tidigare har man ju fått betala ur egen ficka eller via försäkring.

Hur är den nya överenskommelsen utformad, gäller den all världens papperslösa, eller finns det undantag? Det förefaller ju som om en utflyttad, numera “papperslös” utlandssvensk skulle kunna komma undan med femtio spänn (mot den svenska skattebetalarens 150:-) Motbjudande, javisst, men bjuder Miljöpartiet får man väl tacka för (det ekologiska?) kaffet!

Tornuggleman
Posted: 1 July 2012 - 20:48 - Reply

Åter igen en underbar läsning !
Då både Avpixlat och Snaphanen är “redaktionsmaterial”, kollar man i regel allt som skrivs här.
Även kommentarsfälten.

Att den svenska mannen blivit så nedrans snöpt att denne börjat efterlikna det motsatta könet gör ingenting lättare för hur framföra korrekta förslag.
I USA skriver man spaltmetrar och pratar ofta om den svenska feminiseringen inom politiken.

Det finns med andra ord för lite “stake” hos svenskarna. Speciellt inom den journalistiska “Hen-rörelsen” !
Östrogenet formligen sprutar fram idiotiska förslag och lagar.

Men vi får heller inte glömma att vi vanliga sketna myror inte får yttra oss.
Inte ens inom SD får man tycka vad man vill.
Jag hörde mig för om “politikerkurs”, där jag av partiets ansvariga fick reda på mina verbala begränsningar i skrift eller tal (Vilket Ugglan sällan gör)

Därav har jag numera “flyttat” till mer frispråkiga och vettigare länder med media.

Tack, Julia.
Din svenska är en njutning och det gör ont av hammarslagen som träffar huvudet gång på gång !
Leave a Reply
For at skrive en kommentar skal E-mail-, Navn- og selve kommentarfeltet udfyldes. Din e-mail vises efterfølgende ikke på siden.

Grundet forholdsregler mod spam, kan der gå længere tid før din kommentar offentliggøres på siden.

HTML-tags såsom , , kan bruges.
Navn:

E-mail:

Web:


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: