söndag 29 juli 2012

Parlamentsledamot om OS-invigningen: “vänster-multikulturell dynga”

 Parlamentsledamot om OS-invigningen: “vänster-multikulturell dynga”

En brittisk konservativ politiker har hamnat i blåsväder efter att på Twitter ha uttryckt åsikter om OS-invigningen.
Gilla artikeln på Facebook
Att det kan ha sina risker att vara frispråkig på sociala medier sent på kvällen om man inte har de rätta åsikterna kan bland andra vår egen Janne Gunnarsson vittna om. Den konservative brittiske parlamentsledamoten Aidan Burley kommenterade igår OS-invigningen på ett sätt som inte föll den brittiska twittereliten i smaken.

“Den mest vänstervridna öppningsceremoni jag har bevittnat – mer än den i Peking, huvudstaden i en kommuniststat!”

“Nästa punkt en hyllning till socialbidraget?”

“Tack gode Gud att idrottsmännen har anlänt! Nu kan vi lämna denna vänster-multikulturella dynga bakom oss.”

En av labourpartiets mest framstående företrädare, Michael Dugher, har idag krävt att David Cameron ska “visa ledarskap” och “omedelbart begära en ursäkt av Aidan Burley”. Flera andra politiker från olika politiska läger har också tagit avstånd från kommentarerna, bland andra Londons borgmästare, Boris Johnson.

Bild
Bild från SVT:s sändning från OS-invigningen. Hela sändningen (där invigningen börjar 1 timme och 2 minuter in) kan ses här.

Det här är inte första gången den unge parlamentsledamoten hamnar i blåsväder. I vintras rapporterade Mail on Sunday att Burley hade deltagit i en svensexa i franska orten Val Thorens där deltagarna varit utklädda i nazistuniformer. Burley försökte först ta avstånd från det inträffade och lägga skulden på de andra deltagarna men senare visade det sig att han själv hyrt uniformerna.

När han kort därefter åkte till Auschwitz för att “lära sig mer om Förintelsen och andra nazistiska övergrepp” rapporterades det att han uppträtt respektlöst genom att skicka textmeddelande på sin mobiltelefon under ett föredrag av en överlevare, något som fick labourpartiet att kräva en fullständig utredning av det inträffade.

Aidan Burley har idag backat något från sina uttalanden. För en stund sedan lämnade han följande meddelande på Twitter:

“Det tycks som att mitt tweet har missuppfattats. Jag menade inte multikulturalismen som såd

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: