fredag 27 juli 2012

Aftonbladet Kultur och Breivik – igen « Avpixlat

Aftonbladet Kultur och Breivik – igen « Avpixlat: Aftonbladet Kultur och Breivik – igen

KULTURHAVERISTER Aftonbladets ökända kulturskribenter har inte haft någon vidare bra vår och sommar. Kommunistvurmare och en frenetisk iver att smeta Anders Behring Breivik på allt och alla som inte delar samma åsikter till punkt och pricka har bidragit till att få idag tar dem på allvar. Denna intellektuella implosion blev extra tydlig då man även drog med tidskrifterna Neo och Axess i det hela, vilka Jan Guillou nyligen kallade “högerextrema tidskrifter” – bara det ett bevis om något på hur surrealistisk debatten är. Idag gör den lika rabiate Petter Larsson ytterligare ett desperat försök att krama ur de sista dropparna ur Breivik-trasan, samtidigt som han – förhoppningsvis omedvetet – agiterar för ett samhälle utan demokratiska spelregler som borde vara självklara i ett land som Sverige.

Samtidigt skapade terrordåden en möjlighet att pressa tillbaka rasismen. För även om Anders Behring Breivik tillhör en extremistmiljö, så är han samtidigt en produkt av den breda antimuslimska våg som burit högerradikala partier in i Europas parlament och som påverkat den etablerade politiken och offentliga debatten. Nu kunde var och en se vilka monstruösa handlingar som retoriken om de farliga främlingarna fött.
Ett fönster mot ett mer civiliserat samhälle öppnades.
Ett år senare är det på väg att stängas igen.

Vad Larsson egentligen beklagar sig över här är inte att någon slags “rasism” frodas, utan det faktum att han själv och meningsfränderna misslyckades att ta tillfället i akt att en gång för alla tysta de oliktänkande; de som vägrar sälla sig till den mysiga konsensusbubblan där allt är frid och fröjd medan det brinner, kastas sten och våldtas precis utanför. I Sverige 2012 hade Kafka trivts som fisken i vattnet.

Vidare beklagar sig Larsson bland annat över att Tryckfrihetssällskapet bildades i våras efter dansk förebild och den kommande Counterjihad-demonstrationen i Stockholm den 4 augusti.

Breiviks närmaste själsfränder har inte backat en tum.

Med tanke på det obefintliga stödet för Breivik har han inte många sådana, möjligtvis förutom de förvirrade själar som skriver beundrarbrev till honom. “Sigurd Korsfararen II”, namnet han ville ta efter “revolutionen”, är precis vad han ser ut att vara: en väldigt ensam, isolerad och sjuk person.

Den ledande Sverigedemokraten Kent Ekeroth, som ingår i kontrajihad- miljön och stöttar den främsta svenska tummelplatsen för invandrarhatet på nätet, Avpixlat, sitter säkert på sin riksdagsplats.

Vanligtvis brukar det heta “den främlingsfientliga bloggen” eller “den rasistiska”, dagen till ära har vi alltså uppgraderats till ovanstående. Ytterligare en sak Larsson dessvärre inte verkar förstå är att han själv bidrar till frustrationen många känner genom att uttrycka sig så här och använda ord som dels inte har med saken att göra, dels är så urvattnade vid det här laget att någon knappt längre vet vad dess egentliga innebörd en gång var.

Rasisttrollen i tidningarnas kommentarsfält fördes under viss kontroll. Fast trollen sprack inte när de var tvungna att underteckna med namn. Kommentarsfälten fortsatte att vara nästan lika vedervärdiga som förr.

Åter igen: alla som inte tycker likadant ska smutskastas, brännmärkas och demoniseras med märkliga epitet. Hur var det nu, var det inte just det man INTE skulle göra?

För statsministern är det extremism som är problemet – inte muslimhatet. Vi, de goda demokraterna, är alla hotade. Som om det var en slump att det var just socialdemokrater som blev mördade.

Att islamistisk extremism alltjämt är det största hotet i världen finns det ingen som ifrågasätter – förutom Aftonbladet Kultur då.

Larsson ger sig sedan på migrationsminister Tobias Billström (M) som “försöker minimera vården för papperslösa till att enbart gälla ‘ofödda barn’ som inte kan ‘rå för att föräldrarna fattar dumma beslut’”, Ilmar Reepalu (S) som vill “införa tillfälliga medborgarskap och skriver brev tillsammans med SD om att flyktingar inte borde få bosätta sig där de vill” och Folkpartiet som “fortsätter att sända ut sina kravlistor på landets invandrare”.

Så legitimerar man från de politiska taburetterna idén om invandrare som problem.
Steget från Breivik till Björklund är förstås långt och det går inte att jämföra massmord med språktest. Men det är just de återkommande beskrivningarna av invandrare som främmande och problem i den sunda svenska samhällskroppen, som etsar fast fienden i våra huvuden.

Att överhuvudtaget nämna massmordet 2011 och språktest i samma mening på ovanstående sätt är bland det mest smaklösa en svensk journalist hävt ur sig på länge. Sedan går det aldrig att komma ifrån det faktum att människor och kulturer är olika. Det var ingen slump att i synnerhet europeiska arbetskraftsinvandrare lyckades så bra på 50- och 60-talet och deras barn idag är svenskar – i stark kontrast till dagens situation där till och med tredje generationens invandrare känner noll samhörighet med det svenska samhället, starkt påhejade av den splittrande mångkulturella politiken som uppmanar just till att alla håller sig på sin kant.

Nej, Petter Larsson och ni andra – vi är varken rasister eller fascister, framför allt de sistnämndas metoder är något era vänner brukar använda sig flitigt av. Sverige är extremt och står ut i Europa och världen på många sätt. Svensken, oavsett bakgrund, ser hur det en gång närmast utopiska samhället håller på att vittra sönder medan såväl politiker och journalister står vid sidan om och bara glor håglöst, fast övertygade om sin egen godhet och förträfflighet som på sikt garanterar en livsstil som möjliggör att man själva slipper ta del av skapelsen.

Vi är utleda på såna som dig, som avfärdar all slags debatt kring ett akut samhällsproblem som “rasism” och dylikt. Vi ser ett splittrat Sverige med importerade konflikter som stegras för varje år. Vad ska allt detta sluta i – att Sverige en dag blir så pass oroligt att folk måste fly vidare även härifrån?

Bara det faktum att Sverige leder våldtäktsligan i Europa kanske borde gett Larsson med vänner någon slags indikation om vart det barkar hän. Men nej, istället sitter man med sin latte på de närmast “rasrena” redaktionerna – fjärran från det nya, spännande – och återanvänder samma ord om och om igen, bara omkullkastade lite lagom slumpmässigt. Vi har hört vad ni sagt i decennier nu, åtgärder hit och dit och vackra ord men det blir bara värre och värre. Det räcker nu.

Aftonbladet
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-22, 19:55 (Uppdaterat 2012-07-23, 12:54) | Kategori(er): Inrikes, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 85 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
216 kommentarer 2798 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 246 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Skatte_betalaren 8 timme sedan

Det räcker nu, precis vad kommunledningen, S, V MP i Södertälje säger 2012-07-25,
http://lt.se/asikter/debatt/1....
När gemeneman säger att det räcker nu då är det främlingsfientligt och rasism.
Vad är detta?

Laxen 2 dag sedan

Jo jag läste också Petter Larssons spya, men blir inte ens förbannad längre... Larssons språk är sämre än mina högstadiebarns - konstigt att hans chef Åsa Linderborg, visserligen med ännu mer urspårade ny-kommunistiska åsikter, men dock med en skolad svenska i bagaget, låter honom skriva samma artikel gång på gång! Det är faktiskt synd om mannen! Absolut ingen kan ju ta honom på allvar! Inte ens han själv, när han på femåringars vis försöker "reta" motståndare (t.ex. Avpixlat och diverse borgerliga politiker) med helt absurda eptitet... Avpixlat är t.ex. "invandrarhatare" - varför inte "pedofiler" eller "kannibaler"? Det enda som är säkert med debattörer av Larssons typ är att de aldrig, aldrig publicerar en artikel med ett enda sakligt argument FÖR sin egen ståndpunkt (för sådana finns givetvis inte), utan nöjer sig med att smutskasta motståndarna med ärekränkningar, som måste vara åtalbara.

Aftonbladet har tydligen halverat sin upplaga på 2 år - vem är förvånad? "Kultur" är mitt främsta intresse, men vem läste senast en intressant artikel om konst, film, musik eller litteratur på Aftonbladet Kultur? Under Lenin-Åsas ledning har denna redaktion blivit en inofficiell ledarsida för Vänsterpartiets kommunistfalang. När tar Shipstedts tålamod slut? RIP...
1 person gillade det här.

MetalHeadViking 2 dag sedan

Det räcker nu!
1 person gillade det här.

Calle 2 dag sedan

En ensam sjuk människas verk som kommer att leda till livstids fängelse. Man kan knappast tala om "en miljö" eftersom att han var ensam.

Han skjuter ihjäl unga människor som knappast var några beslutsfattare.

Man skall inte glömma att han inte gick loss på de invandrare som för honom representerade "multi kulti".

Om han ville döda för att få uppmärksamhet i frågan var det väl den representerande politiska makten som skulle vara målet, dvs Jens Stoltenberg.
1 person gillade det här.

Realist8 2 dag sedan

"Samtidigt skapade regimen i Soviet, Kina, Kambodja, Cuba osv. en möjlighet att pressa tillbaka förnuftet. För även om Josef Stalin, Mao Zedong, Pol pot och Che Geuvara, tillhör en extremistmiljö, så är de samtidigt en produkt av den breda anti-höger våg som burit vänsterradikala partier och journalister in i Europas parlament och media, och som påverkat den etablerade politiken och offentliga debatten. Alla kan se vilka monstruösa handlingar som retoriken om vänster-idelogi kan ge. Ca 170 miljoner människor har avlidit pga vänstersidans retorik i de kommunistiska och socialisiska samhällena."
1 person gillade det här.

Convictt 3 dag sedan

Journalisterna är mer lik Breivik än vad någon islamkritiker kommer att vara. Läskigt att dom själva inte inser det med sin hatretorik och skitmoral?
1 person gillade det här.

EivindManchurian 3 dag sedan

Här är en som kan glädja sig åt mer multikulti i Oslo...

Läs

Tord (19) ble overfalt utenfor regjeringskvartalet
** Skulle dokumentere minnemarkeringen ** Ble frastjålet utstyr for 35.000 kroner

http://www.vg.no/nyheter/innen...
1 person gillade det här.

leif clavenheim 3 dag sedan

Samtliga av de s.k. Svenskar (Libaneser) som är misstänkta eller står åtalade för islamistiska terrodåd tillhör sjuklöverns mångkulturella vänkrets.Ytterligare ett tramp i klaveret är när Sveriges mångkulturella statsminister Reinfeldt uteblev att besöka Utöya i Norge på 1-års dagen av tragedin.
3 personer gillade det här.

svenne39 3 dag sedan

Är AFA en ungdomsorganisation till EXPO, där de plockar upp sina medlemmar.
De har samma tänkesätt om oliktänkande som inte delar deras åsikter.
5 personer gillade det här.

nuvetvi 3 dag sedan


Även om alla i vänstern inte begår brotten går det inte att komma från att den har mycket gemensamt med Al Qaida.
5 personer gillade det här.

Niclas Bergström 3 dag sedan

strunta i artikeln och läs kommentarerna, vi kommer aldrig övertyga kamraterna eller tidningen AB att skriva något annat dock skall man se hur läsarkretsen reagerar då denna tidning tyvär är en av våra största tidningar om inte den största.

det är viktigare att ta debatten med "folket" än med indokrinerade journalister.
3 personer gillade det här.

Rita_B 3 dag sedan som svar till Niclas Bergström

Har du hittat några kommentarer? Det har inte jag. Typiskt nog har man visst kväst den möjligheten för denna artikeln. De förnekar sig aldrig.
6 personer gillade det här.

Hilfe! 2 dag sedan som svar till Rita_B

Kommentarerna är kvar. Kolla igen. :)
1 person gillade det här.

Rita_B 2 dag sedan som svar till Hilfe!

Det är märkligt men jag ser bara Jan Helins bild och bara bloggar undertill....

Hilfe! 2 dag sedan som svar till Rita_B

Det är mycket märkligt. Kommentarerna vecklas ut under Helins nuna, men kan vara lite segladdade.
1 person gillade det här.

Rita_B 2 dag sedan som svar till Hilfe!

ok, ska försöka igen....tack!

Hilfe! 3 dag sedan

Såg att Jonas Gardell också skrivit om Utöya-tragedin.

Hans förslag är att vi ska besöka en moské, i någon slags stödaktion.

Mitt förslag är att han och Mark Levengood ska besöka en moské hand i hand och be att få gifta sig där. ;)
33 personer gillade det här.

emmis 3 dag sedan

Att göra politik av en tragedi är tillåtet och legitimt om våldsverkaren är från "rätt" politiskt håll.
Jag har hittills under det år som passerat inte träffat någon som försvarat Breivik; ändå placeras samtliga som berör invandringspolitik i samma fack som denna vettviling.
4 personer gillade det här.

nuvetvi 3 dag sedan

Kort fabel om lammen och vargarna:
Det var en gång några lammungar som skuttade runt i hagen. De ville ta bort stängslet runt den. Men det fick de inte för fåraherden. Han stoppade varje försök. De tyckte inte om fåraherden. Sa, att han hatade lamm och var lammofob. Lammen visste inte riktigt vad det var, men de visste, att han var det för att han inte ville ta bort stängslet så de kunde få mer plats att skutta på.
En av dem märkte att stängslet inte var så starkt. Kom på ett sätt att förstöra det. En dag när fåraherden hade druckit sig berusad och ätit gott med goda vänner och sov djupt tog lammen mod till sig. De puffade och puffade med gemensamma krafter på stängslet istället för bara en och en som de gjort förut. De blev så glada när det slutligen gav vika. Var bara några gamla stolpar av trä och litet plankor. Så det var inte så svårt som de trott.
Glatt sprang de ut och hoppade och skuttade där det var förbjudet förut. Det gick flera dagar. Lammen hade aldrig haft det så roligt. Oj vad gott de sov.
En natt hände något de aldrig väntat, men fåraherden fruktat och velat skydda dem från. Vargen kom in i hagen. Nu fanns inget som kunde skydda de små lammen och deras gemensamma krafter räckte inte till. Det här var annat än ett ruttnat stängsel, som gav efter för minsta knuff. Nu hade de inget skydd. Det kom inte bara en varg, utan två och en hel flock. Det går inte att beskriva vad som skedde. När vargarna lämnade hagen fanns det inte ett levande lamm kvar.
Sensmoral. Man ska inte se skyddsåtgärder som något ont och obehövligt innan man tänkt efter varför de behövs.

Reclaim 3 dag sedan

På en dag som denna visar aftonbladet sin "rätta" (röda) färg...
6 personer gillade det här.

My_Skandinavia 3 dag sedan

Hver anden dømt voldtægt i Danmark begås af udlændinge fra ikke-vestlige lande. Opfordring fra en "forsker" til danske flickor: "Lær de nye kulturer at kende"!!!!! Velkommen til politikernes multikultur!
(PS. Flere af de "danske" kan være udlændinge som har fået dansk statsborgerskab - og derfor ikke tæller som udlændinge - det er set før).

Det er altså ifølge "eksperterne" danskerne som skal lære nye og bedre? seksualnormer at kende. Tja, så ved vi det!

http://www.bt.dk/danmark/hvera...
9 personer gillade det här.

BirgerZorro 3 dag sedan

HAHA! De är för roliga!
Tänk om det fanns en liten gnutta proportioner hos dessa inom PK-maffian. I så fall så skulle de inte slutat att skriva ännu om 11 septemberattackerna i USA; men det är ju klart att då skulle det ju hetsas mot muslimerna........ :)

Man mår illa av deras jävla hycklerier!!! :(
7 personer gillade det här.

nollttan 3 dag sedan

I sin bok "Västerlandets visdom" skriver Bertrand Russel om den dogmatism som den medeltida kyrkan påtvingade människorna sitt välde och man kan faktiskt hitta nutida paralleller.

Citat:

"Det är visserligen sant att en hierarki, som lever på ett dogmatiskt system av trossatser, i stor utsträckning kan tala med en enda tunga om allehanda ting, medan forskare hyllar olika åsikter.

Somliga tror att en kompakt enhällighet är ett tecken på överlägsenhet, ehuru det aldrig blivit förklarat varför detta skulle vara fallet. Att den kan ge sina anhängare en känsla av styrka är utan tvivel riktigt, men det gör inte deras ståndpunkt rimligare, precis som ett påstående inte blir sannare för att det uttalas med hög röst.

Det enda forskningen måste respektera är de allmängiltiga reglerna för förnuftig debatt, eller på Sokrates språk, dialektiken". (slut citat)

Det finns nu hos oss "en hierarki" som verkligen byggt upp en dogmatism av trossatser kring invandringens välsignelser och kritiska åsikter mot detta accepteras ej.

Den goda sidan anser sig vara överlägsna den pöbel - som de betraktar invandringskritiker som - och styrkan upplevs givetvis påtagligt när de har den makt som krävs för att förhindra motståndare komma till tals i de olika "oberoende" media som finns till buds. De har givit sig själva tillstånd att tala med hög röst i dessa och detta "gör inte deras ståndpunkt rimligare eller sannare".

"En förnuftig debatt" vet ju alla att det är omöjligt att föra eftersom de goda endast kastar ur sig en massa tillmälen och anklagelser och detta är ju förödande då det gäller att komma till rätta i sakfrågorna.
7 personer gillade det här.

Bajen666 4 dag sedan

Ännu en clown som skämmer ut sig och sin arbetsgivare...."Aftonlögnen"...aldrig,aldrig tar dom slut....pust och stön..!

SD 2014.
20 personer gillade det här.

tokigare 4 dag sedan

Media och makthavare skräder inte orden i sina försök att hjärntvätta vanliga människor.
Fakta är att ingen vill ha ett samhälle fullt av kriminella invandrare och livslånga socialbidragstagare som får barn som sedemera också skall försörjas till sista andetaget.
Skall man behöva strypa skatteinbetalningarna så att makthavarna begriper att jag är less på deras ständiga övertramp i min vardag?
Vår situation blir då mer lik Greklands, korrupta politiker i ett piss-land fullt av arga människor.
Här finns ingen plats för de som arbetar, betalar skatt och sköter sig.
Grattis Sverige.
36 personer gillade det här.

svenne39 4 dag sedan

Har inte Aftonbladet och Jan Gilou och andra kommunister g

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: