lördag 14 juli 2012

Expo-Bengtsson: Varför startar SD inte ett eget fackförbund? « Avpixlat

Expo-Bengtsson: Varför startar SD inte ett eget fackförbund? « Avpixlat: Expo-Bengtsson: Varför startar SD inte ett eget fackförbund?
EXPO-KGB, GRU, SS, GESTAPO och STASI.?

YTTRANDEFRIHET Efter valet 2010 drabbades de S-färgade fackförbunden Byggnads, Transport, IF Metall och Elektrikerna av “åsiktspanik” när det visade sig att en hel del medlemmar röstade på SD. Enligt Byggnads var det 10,4 procent av deras medlemmar. Och i skolvalet röstade 13 procent på SD. Detta monster skulle givetvis motas i grind och man kontaktade åsiktsfascisterna på Expo. Tillsammans skulle man minsann “ta striden mot rasismen i skolorna”. Dessutom är det som så att det var Stieg Larsson, död Expo-grundare och fanatisk extremvänsterfigur, som skrev grunden för Byggnads policy “mot rasism” en gång i tiden.

Under Almedalsveckan 2012 höll Byggnads flera seminarium däribland
Byggnads och Expo i samarbete mot främlingsfientlighet:

Hur bekämpar vi rasism och intolerans på arbetsplatserna? Byggnads har i samarbete med Expo tagit fram en policy mot rasism. Detta diskuterades livligt på Byggnads sista seminarium i Almedalen på torsdagen.

Sedan en tid tillbaka har Byggnads och Expo gemensamt hållit i skolinformationer för elever i hela landet om rasism och främlingsfientlighet. Johan Lindholm, Byggnads, berättade att man hittills besökt ungefär 2300 elever på gymnasieskolor med praktisk inriktning. Det märks att behovet är stort då det finns en politisk vilja och ett starkt uppdämt behov av att diskutera rasism och främlingsfientlighet bland de unga.

– Man skjuter på människorna istället för på systemet, sa Johan Lindholm som menade att grunden måste vara en övertygelse om alla människors lika värde och rättigheter.

Rasistiska och antidemokratiska åsikter och sympatier leder till konflikter på arbetsplatsen. Därför, sa Johan Lindholm, är det viktigt att välkomna medlemmar och ta debatten med dem som har främlingsfientliga åsikter. – Dialogen är en förutsättning för demokratin, menade Johan. Byggnads vill inte sopa frågor rörande rasism och främlingsfientlighet under mattan utan visa på de samhällsproblem som finns och utmana de intolerantas förenklade världsbild.

Bland publiken fanns en hel del nyfikna företrädare från andra fackliga organisationer och även några byggnadsarbetare som var Sverigedemokrater, vilka ställde frågan om varför de inte fick jobba med fackliga förtroendeuppdrag om de nu skulle bli medlemmar i Byggnads. En längre diskussion utbröt men svaren från Alexander Bengtsson och Johan Lindholm kan kortfattat sammanfattas med att det Sverigedemokraterna representerar, en organisation som exkluderar människor och förespråkar ett samhälle där människor klumpas ihop och kollektivt skuldbeläggs, inte är förenligt med ett fackligt förtroendeuppdrag, då det strider mot Byggnads värdegrund och grundtanke om alla människors lika värde.

Byggnads

Expos åsiktsfascist Alex Bengtsson tycker att Sverigedemokraterna ska starta ett eget fackförbund. Detta då han inte anser att SD:s väljare eller medlemmar hör hemma i de vanliga fackförbunden. Någon annan slutsats är svår att dra efter Bengtssons uttalande under seminariet.

Kommunalarbetarens Simon Rothelius skriver om seminariet i deras “Almdedalsbloggen“.

Vid valet 2010 röstade en av tio medlemmar i Byggnads på Sverigedemokraterna. Det gjorde att facket vände sig till Stiftelsen Expo för att få hjälp med en policy mot rasism. Nu är den färdig, en broschyr på knappt 50 sidor som ryms i bakfickan.

– Den här är framtagen för att skapa diskussion ute på arbetsplatserna. Vi vill träffas och vi vill snacka. Inte lägga en blöt filt över allt, sade Byggnads ordförande Johan Lindholm när policyn presenterades i Almedalen.

Några Sverigedemokrater på seminariet ifrågasatte varför medlemmar i deras parti är utestängda från fackliga förtroendeuppdrag i Byggnads. Johan Lindholm hänvisade till stadgarna, men det bet inte.

– Hade jag som anställd i Stiftelsen Expo fått vara medlem i Sverigedemokraterna? Ni är ju det parti som utesluter flest personer, kontrade Expos tillförordnade vd Alex Bengtsson som också var på plats.

– Byggnadsarbetareförbundet är en politisk organisation. Man har det här regelverket som medlemmarna har kommit överens om. Varför startar Sverigedemokraterna inte ett eget fackförbund?

Läs detta stupida uttalande igen:

– Hade jag som anställd i Stiftelsen Expo fått vara medlem i Sverigedemokraterna? Ni är ju det parti som utesluter flest personer, kontrade Expos tillförordnade vd Alex Bengtsson som också var på plats.

Förstår inte Bengtsson att de som utesluts är de som skrivit eller sagt rent rasistiska saker – inte att de skulle luta åt Alliansen eller de rödgröna. Borde inte Bengtsson vara glad åt den saken istället? Bengtsson får nog gå hem med sin dumstrut och skämmas på sin kammare eftersom Bengtsson inte begriper bättre. Och kliv ner från VD-rollen, du är inte smart nog för den.
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-13, 21:41 (Uppdaterat 2012-07-13, 23:46) | Kategori(er): Arbetsmarknad, Debattpanel, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 26 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
211 kommentarer 2739 gillar mottaget
Dela på
Visar 78 av 280 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


DeWaallt 15 minut sedan

" Varför startar SD inte ett eget fackförbund?" Motfråga varför startar S ett fackförbund som inte ser till medlemmarnas bästa utan fokuserar på partitillhörighet?
Fackets uppgift är att ta tillvara arbetarnas intressen gentemot arbetsgivaren inget annat.


nuvetvi 56 minut sedan

Vad står egentligen Alex Bengtssom för? Hur ska han lösa arbetslösheten i Sverige? Avskeda Sverigedemokrater?
1 person gillade det här.

mats 1 timme sedan

Så 10% av medlemmarna i byggnads har fel åsikter? Är det inte bättre att expo startar ett eget fack där man är mer tydlig med att medlemmarna måste uppge sina åsikter för att vara med.
5 personer gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan

Var det facket som vände sig till Expo och inte Expo till facket? Verkar som Expo har ett finger med i spelet i allt Serigedemokratfientligt. Där de dyker upp rättar man in sig. Säger de värsta saker, sprider, de värsta fördomar. Dyker upp i konstsalonger, Malmö stad, Hyresgästföreningen, bostadsrättsföreningar, på bokförlag, hos tidningsutgivare och Nobelstiftelsen, ja överallt utan undantag och ger förhållningsorder.
Byt ut "sverigedemokraterna" mot "judar", "infidel" eller "kvinnor" i deras tal. Vilka skulle gilla det? Bygg ingen diktatur och kvinnofientlighet, bygg demokrati.
1 person gillade det här.

norsken 1 timme sedan

At fascistorganisasjonen EXPO kan ha aasiktsmonopol maa vaere et godt bevis paa at Sverige er Europas siste stat som utoever aasiktsdiktatur. Sjukt!
5 personer gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan som svar till norsken

Eller första som inför.
1 person gillade det här.

norsken 1 timme sedan som svar till nuvetvi

Ja, du kan ogsaa se det paa det viset, resultatet blir tyvaerr det samme.
1 person gillade det här.

raimosvensson 1 timme sedan

nix=nej

Brossan 2 timme sedan

Visste inte att "The boys from Brazil" hade verklighetsanknytning.
Visst är han en DNA-klon.. :-)
4 personer gillade det här.

Kvaser 1 timme sedan som svar till Brossan

Svar: ja!

Seselj 2 timme sedan

"Rasistiska och antidemokratiska åsikter""Hur bekämpar vi rasism och intolerans"

Frågar sig Byggnads och EXPO.

Problemet är ju att invandrare utanför Europa är en överväldigande majoritet i att helt öppet stå för dessa åsikter. Utan att det ens får tas upp till diskussion.

Så börja i rätt ända om ni skall lösa problem.
4 personer gillade det här.

Mullog 3 timme sedan

Nej, Bengtsson förstår inte det! Han är en enkelspårig människa som har gjort sig en karriär nästan enbart på att komma med uttalanden likt ovan.
2 personer gillade det här.

walborg 3 timme sedan

Vi har DEMOKRATUR i Sverige inte Demokrati! Svenskar i gemen har inte förstått detta för vi är inmatade att vi har en Demokrati, tack vare en DEMOKRATUR media som styrs av DEMOKRATUR politiker!
Om man kollar orden ang yttrande frihet/förförljelse av partier osv. så ser man att vi har en
DEMOKRATUR. Varför trir ni annars att man har "jaktlicens " på S.D och det gemensamt från övriga partier?
Man tar tom hjälp av KOMMUNISTER?
.
OCH hör och HÄPNA KOMMUNISTERNA är till och med RUMSRENA??

" Demokratur är ett begrepp där de moderna västerländska demokratierna kritiseras för bristande maktfördelning där det efterfrågas lagar och mer skydd mot majoritetens förtryck. Uttrycket har också på senare tid använts alltmer i sammanhang där minoritetens tyranni härskar.
Begreppet tillskrivs ofta den franske sociologen Gerard Mermet,[1] men har använts tidigare av andra personer; bland annat använde Vilhelm Moberg det i en artikel i Dagens Nyheter 1965.[2] Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs. nominellt, en demokrati men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident/dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).
KÄNNS detta igen??
.

Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.

”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten.
Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.„— Vilhelm Moberg"
6 personer gillade det här.

Kvaser 1 timme sedan som svar till walborg

Vilhelm Moberg var en klok man tydligen.

PolarenPer 3 timme sedan

"Vid valet 2010 röstade en av tio medlemmar i Byggnads på Sverigedemokraterna. Det gjorde att facket vände sig till Stiftelsen Expo för att få hjälp med en policy mot rasism. Nu är den färdig, en broschyr på knappt 50 sidor som ryms i bakfickan."

Det är bara att lämna facket! Vi kan hata byggnads, aftonbladet och alla andra som ogillar SD, men de har sin fulla rätt att göra vilka ställningstaganden de vill! Alla LO fack har i alla år gynnat S, tror folk att de är glada att många ex-sossar vänder S ryggen och väljer andra alternativ?
4 personer gillade det här.

GandalfGra 2 timme sedan som svar till PolarenPer

Det är smart att straffa ut dem som säger sanningen så att lögnen kan fortsätta leva....hota är kanske ett bättre ord..! LO kollektivet har tappat enorm mycket..det är inte den kraft det en gång var..!
3 personer gillade det här.

Icefrontier 3 timme sedan

Det är inte konstigt om man utesluter folk som har värderingar som inte stämmer överens med partiet. Särskilt inte i ett ungt parti. Men så vitt jag vet är fackföreningar till för att skydda individens rätt gentemot arbetsgivarsidan och de är INTE politiska partier eller grenar av politiska partier. Eller åtminstone borde de inte få vara det.
4 personer gillade det här.

nissenorton 3 timme sedan

Varje gång det nämns något om expo, dyker dessa förkortningar upp i mitt huvud:
KGB, GRU, SS, GESTAPO och STASI.
14 people gillade det här.

Johnny Larsson 4 timme sedan

Sverige måste göra sig av med Expo.
12 personer gillade det här.

nuvetvi 4 timme sedan

Alex får gärna rösta på Sd. Men som medlem skulle han inte passa.
3 personer gillade det här.

Peter Nilsson 4 timme sedan

OM SD skulle starta ett eget fackförbund skulle det givetvis bli en del initiala problem. Däremot skulle med stor sannolikhet många andra fackförbund tappa rejält med medlemmar, men det verkar inte bekymra dem. Lika lite som det bekymrar aftonbladet att de tappar läsare med hjälp av sin nuvarande hållning....

4 personer gillade det här.

Guest 5 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

z1z2z3 5 timme sedan som svar till Guest

LÄGG NU AV ATT PEKA UT BENGTSSON SOM ALKOHOLIST ELLER DYLIKT!!

/MOD

(Redigerad av moderator)
2 personer gillade det här.

Rita_B 4 timme sedan som svar till z1z2z3

Svar till MOD: Jag har inte pekat ut honom! Jag tror att svaren hamnar fel idag.
1 person gillade det här.

Rebeckass 5 timme sedan

De flesta byggnadsarbetare jag känner har lämnat Byggnads efter avslöjandet att de samarbetar med EXPO.
24 personer gillade det här.

madeinsweden 5 timme sedan som svar till Rebeckass

Oj samarbetar de med Expo. Just byggbranschen är ju utsatt för mest konkurrens från utlandet och från svartjobbande drägg.

Byggnads borde ju vara av SD.s åsikter...
14 personer gillade det här.

PetterssonBendel 5 timme sedan

Men vad är det med folk egentligen?
För att man inte accepterar att ens inbetalade skatt från hårt arbete går till det spektakel som idag utgör det s.k. "flyktingmottagandet" i Sverige som till största delen består av människor som egentligen inte är flyktingar, skall man då hängas ut som "rasist" och löpa gatlopp?

Är det människors vilja att visa sig makten till lags som gör att denna mobbning får fortgå?
Är det människors vilja att visa sig goda som gör att skygglapparna sitter fastklistrade så hårt?

Om man har en genuin vilja att ta hand om människor på flykt så är väl det än starkare skäl att ifrågasätta vad myndigheterna egentligen håller på med och varför hela asylsystemet missbrukas?

Om man har en genuin tro på människan så är det väl ens plikt som människa att ifrågasätta kulturer och kulturella uttryck som bottnar i förakt mot kvinnor?
6 personer gillade det här.

Tretton 5 timme sedan

Avdelningen: "Dubbelmoral".

"...en organisation som exkluderar människor och förespråkar ett samhälle där människor klumpas ihop och kollektivt skuldbeläggs..."

Men man ser inget problem med att skuldbelägga gruppen "män"?

Idioter!
6 personer gillade det här.

madeinsweden 5 timme sedan som svar till Tretton

Dessa idioter gör ju själva precis allt de påstår att SD-väljare gör och står för. Det är just detta jag menar med deras paradoxer. Tänker man efter är det faktiskt komiskt.

9 personer gillade det här.

Viksjo 5 timme sedan

För några dagar sedan försökte ju Expo-Bengtsson koppla SD till folkmord på Balkan, så inget förvånar längre. Se här, om ni inte redan läst det:

http://debatt.svt.se/2012/07/1...
14 personer gillade det här.

madeinsweden 5 timme sedan som svar till Viksjo

Ge mig en bidragsfuskande zigenarfamilj, ge mig en källarmoské ge mig en gruppvåldtäkt, ge mig en gruppvåldtäkt till, ge mig ett zigenarläger, ge mig så djä-la många zigenarläger som det finns plats för bakom den förfallna ungdomsgårdens gamla fotbollsplan.

Ge mig några hedersmord, ge mig ännu fler gruppvåldtäkter, ge mig stenkastande ungdomsgäng, ge mig åldringsrån, ge mig araber som startar upplopp i Rosengård, ge mig tiggande öst européer, ge mig skolbränder, ge mig misshandlar av lärare ja ge mig ännu fler åldringsrån så ska jag säga var de kommer ifrån...
8 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 5 timme sedan

exPopo-Bengtsson är ju närmast brottsligt ointelligent vilket ju i o f s passar bra ihop med resten av medlemmerna av kommunistcellen exPo.

Jag ser verkligen fram emot dagen då eko-roteln går in och hårdgranskar exPo's förehavanden och räkenskaper - där lär nog vara lika mycket att bita i som när man gjorde det med exPo's systercell i Norge.

Att man i 2012, i Sverige, ett civiliserat land med såkallad demokrati, tillåter kommunistiska och halv- eller helkriminella "organisationer" som denne att existera säger inte så lite om den politiska korruptionen och agendan att mörklägga allt regimen hittar på av svenskfientligheter.
18 personer gillade det här.

ladylufs 6 timme sedan

Vilket oehört OINTELLIGENT förslag från EXPO-Bengtsson, när facken skriker efter folk till att bli nya medlemmar, och där hälften redan är sympastisörer med SD.

Hur skulle det se ut om SD startade ett eget fack, då skulle ju befintliga få lägga ner.

Hur tänker du EXPO-Bengtsson, och med VAD tänker du?
Du verkar vara inne på djupt vatten och simmar som en tarm i områden du inte behärskar!
Stig Larsson som alla andra människor hade säkert med andra ögon sett på Sverige nu om han fått leva, för inget handlar om den rasismen som du försöker dyvla på honom, utan att han kan försvara sej i nutid, utan om vår gemensamma ekonomin som numera läggs på projekt som folket inte är med på att betala, till skillnad från det du LEVER PÅ, HANS framgång och HANS avkastning i bokformat!

Den enes död den andres bröd, som alltid!
6 personer gillade det här.

madeinsweden 6 timme sedan

Hade denna kille varit tysk i Tyskland under kriget hade han varit nazist. Denna kille kan inte tänka själv vill vara med den starke och ge sig på små och svaga dessutom är han fanatisk.

Det finns även andra grupper som oftast är fanatiska sossar och det är fula dumma feta människor med dåligt självförtroende som känner makt och gemenskap i livet för första gången. kan likna dessa med frälsta människor. Självgodheten är total och självinsikten minimal. Allt man gör är för andra och man tror gott om sig själv.

Själv så fifflar man gärna om man kan och får chansen. Man skyddar ALLTID varandra men internt är det strider och en massa skitprat om varandra.

Jag är visserligen inte fet, dum om jag är ful får andra yttra sig om men jag var en tid aktiv i facket och sossarna och jag vet vad som händer i dessa organisationer.

Det fanns en gång en tid då de var bra men det var lääääääääänge sedan. Då var TV.n svart/vit och antalet radiokanaler var endast 3. jag var född man hade blöjor och var helt omedveten om världen utanför hemmet...

8 personer gillade det här.

eternit 2 timme sedan som svar till madeinsweden

"Det finns även andra grupper som oftast är fanatiska sossar och det är fula dumma feta människor med dåligt självförtroende som känner makt och gemenskap i livet för första gången. kan likna dessa med frälsta människor. Självgodheten är total och självinsikten minimal. Allt man gör är för andra och man tror gott om sig själv.
Själv så fifflar man gärna om man kan och får chansen. Man skyddar ALLTID varandra men internt är det strider och en massa skitprat om varandra."

Håkan Juholt?

gl40 6 timme sedan

Nej jag skulle inte ta emot en begagnad bil,ens om jag fick den gratis av den här jeppen!
4 personer gillade det här.

Varg i Veum 6 timme sedan

Det finns egentligen ingen anledning till att vara med i facket. Måhända om du är sk "papperslös" då hjälper de till, eller om du som vårdbiträde smetar skit i ansiktet på dementa åldringar så kan de fixa ett bra skadestånd åt dig (ett fall från 90-talet vill jag minnas) för att du blivit "felaktigt" avskedad, dvs. på studs av klinikföreståndaren när hon såg vad biträdet gjort.
Facket är som vilka kapitalägare som helst, det enda som biter på såna är pengar. Du behöver inte bidra till deras människosyn med dina pengar. Särskilt om du är anställd i ett stort företag eller ett kanske ett mindre där du kommer väl överens med arbetsgivaren.

Fördelarna med att inte vara med i facket är att man får en knuff i röven att förhandla lönen själv. Till förtret för facken så följer även icke-fackanslutna med i kollektivavtalen, detta är en nagel i ögat på dem. Men är du inte nöjd med den bottenlönen kan det löna att förhandla själv. Det handlar egentligen bara om att du talar om för arbetsgivaren vad du är bra på och varför du tycker att du ska ha högre lön. Naturligtvis måste du förvisso anstränga dig för att ge ett mervärde än den vanlige arbetaren.

Nu vet jag inte om det är lagligt, men jag har erbjudit mig till lägre lön än kollektivavtalet till ett jobb som jag verkligen ville ha. Dock med tanken om högre lön i framtiden när jag var kvalificerad nog att begära det. Jag fick jobbet naturligtvis och har så sakteliga förhandlat (efter ett halvår första gången) fram en högre lön än kollektivavtalet som mina kollegor har. Jag gör mer än dem naturligtvis (egentligen bara mer effektiv) vilket gör att arbetsgivaren anser att jag är värd en högre lön.

Många har de olika tvångsanslutna försäkringarna som följer med ett medlemskap som argument för att vara med, men det är inte så mycket dyrare egentligen att betala dem själv. Särskilt inte hemförsäkringen.

Jag har min akassa hos Unionen, men skulle jag vara med i ett fack så skulle det vara unionen. De verkar vara mer intresserade av att hålla på med arbetsrelaterade frågor än politik och stigmatiseringar.
9 personer gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 5 timme sedan som svar till Varg i Veum

Mycket bra Varg.

Jag arbetade på 90-talet på en av våra större färgfabriker i Stockholm som verkstadsförman - första dagen kom en kille, presenterade sig som fackrepresentant och undrade om jag var med i facket som var Fabriks. Då jag påpekade att jag är smed och dessutom inte var intresserat av att vara fackansluten, svarade han bara ok och om det är nåt jag kan hjälpa med så bara fråga.

Det gjorde jag i ett par fall där jag var tveksam till bl a övertidsersättning för gubbarna på verkstaden etc - och fick alltid både villig och effektiv hjälp.

Se - en sån fackrepresentant är guld värd - både för anställda och företag - här var det en fråga om att få saker att fungera - och facktillhörigheten lät han komma senare. Tyvärr har jag aldrig råkat ut för sådant senare, vilket verkligen är synd.

I dagsläget så finns det ju som du skriver, ingen som helst anledning att vara med i facket - varför betala dyrt för att få en smärre rabatt på sina försäkringar? Och med den vedervärdiga agenda fackförbunden numera har, i ett förtvivlat försök att motarbeta SD, gör ju att intresset är noll.

mittmotto Top 10 6 timme sedan

"Ta debatten" det är ju det enda han inte vågar eller kan för han inser troligen att han inte kan vinna en sådan debatt, Kanske därför som vi sett honom i rutan, kritiserande SD, fast det INTE får vara någon från SD där för att bemöta honom.
5 personer gillade det här.

Ben_Hur 6 timme sedan

Håll en kolsvart liten lapp under näsan på honom så ser ni vem han är lik :)
8 personer gillade det här.

Snowflinga 6 timme sedan som svar till Ben_Hur

-----

Not2LateIHope 6 timme sedan

"
Hur bekämpar vi rasism och intolerans på arbetsplatserna?"

Hur vet Bengtsson att rasism o intolerans ens existerar på arbetsplatserna?
Jaa visst ja, Bengtssons firma har ju tillgång till alla register även dom som inte egentligen är offentliga. Digital gräddfil, så Bengtsson har samkört alla register o hittat vanliga människor som han nu vet allt om o kan börja bearbeta.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: