måndag 30 juli 2012

Polischef ljög om gruppvåldtäktsmännens etnicitet? | Realisten

 

Polischef ljög om gruppvåldtäktsmännens etnicitet | Realisten: Polischef ljög om gruppvåldtäktsmännens etnicitet
Bollnäs Trots att den gruppvåldtagna 18-åringen i Bollnäs redan i polisbilen direkt efter övergreppet beskrev de tre gärningsmännen som mörkhyade och berättade att de inte talade svenska har rotelchefen Sune Nordh förnekat att det finns några belägg för att de skulle vara av utländsk härkomst

Liknande nyheter:

Media ljög om 35-årig knivmans etnicitet
Hasse Aro ljög om hiv-mannen i Malmö
Polischef anmäld för hets mot campare
Svart polischef sålde narkotika
Polischef i invandrarghettot Vårby Gård ger upp

Efter den mycket uppmärksammade gruppvåldtäkten i Bollnäs intervjuades rotelchefen Sune Nordh av tidningen Ljusnan. Många Bollnäsbor var upprörda över uppgiften att offret var en 18-årig svensk kvinna och de tre gärningsmännen afrikaner. I intervjun dementerade emellertid Sune Nordh att så skulle vara fallet. “I dag finns det ingenting som styrker att de som ligger bakom våldtäkten är av utländsk härkomst. Vi har ingenting att gå på just nu”, sade han till Ljusnan.

Realisten.se har emellertid tillgång till de förhör som hölls med den gruppvåldtagna flickan i polisbilen direkt efter övergreppet. Där går bland annat följande att läsa:

Signalement på killen med keps
Ca 180 cm lång
Mörkt kort hår
Mörkblå keps
Mörkhyad (offret kan inte säga vilket land han kommer ifrån)
Vit tröja med knappar på

Signalementet på andra killen
Mörkhyad

Signalementet på tredje killen
Mörkhyad

De tre utländska killarna kunde inte tala svenska.

Det är således uppenbart att rotelchefen Sune Nordh visste att de misstänkta våldtäktsmännen var av utländsk härkomst, men trots det valde att ljuga för allmänheten om att det förhöll sig på det viset. Frågan är hur allmänheten ska kunna lita på att polisen kommer att sköta utredningen på ett professionellt och sakligt sätt när den högste chefen uppenbarligen inte drar sig för att ljuga.
flattr this!
Redaktionen

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: