söndag 29 juli 2012

Imamer hade då pressat regeringen att inga toaletter fick stå vända mot Mecka när muslimerna skulle sitta där.

Avpixlat: OS-parken 2012: Imamer fick genom krav på toaletter bortvända från Mecka

OS 2012 Den 6 juli 2005 kom beskedet. London fick arrangera OS. Jublet visste inga gränser. Den gigantiska planeringen av infrastrukturen, logistiken, säkerheten, med mera, och alla byggen kunde därmed påbörjas. Nästa dag, den 7 juli, vände allt till djup sorg. Fyra jihadister slog till i centrala London där tre av dem sprängde bomber i tunnelbanan och den fjärde utlöste sin laddning ombord en dubbeldäckare. Totalt dog 52 människor i terrordådet.

Ni som såg invigningen i fredags noterade kanske att speakern manade till en stunds stillhet för att minnas de som inte kunde närvara. Därpå visade videoskärmen 52 personfoton som överlappade varandra. Det var hyllningen till de 52 dödade.

Nu är inte alla muslimer terrorister som orsakar ond bråd död men likväl är fanatismen ett signum för merparten. Det leder till krav på eftergifter i sekulära samhällen och anklagelser om rasism och hot att anmäla till DO om inte kraven går igenom.

För att gå tillbaka till OS-planeringen. År 2008 hade Daily Mail en artikel kring planeringen av den olympiska parken med alla arenor, boendet och dess utformning. The Olympic Delivery Authority (ODA) är ansvarig för allt.

DOA meddelade att man ville gå alla kulturer, åldrar, de med handikapp och trosinriktningar till mötes. I vanlig ordning skiljde sig muslimerna från mängden, i detta fallet deras toalettvanor. Imamer hade då pressat regeringen att inga toaletter fick stå vända mot Mecka när muslimerna skulle sitta där. De fick genom sina krav och DOA lät bygga en del av toaletterna i parken vända ett kvarts varv från riktningen Mecka. Man sa att det var av hänsyn till muslimerna och inte kränka islam. Man skulle även bygga tvättrum för tvagning innan bönen och givetvis även bönerum på området.
Share
Publicerat 2012-07-29, 16:34 (Uppdaterat 2012-07-29,

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: