tisdag 10 juli 2012

“Opartiska” SVT:s vd tar ställning mot SD « Avpixlat

“Opartiska” SVT:s vd tar ställning mot SD « Avpixlat: “Opartiska” SVT:s vd tar ställning mot SD

RÖDGRÖNT UPPDATERAD Uttrycket “att göra en SVT:are” myntade vi efter Sveriges Televisions upprepade selektiva glömska i politiska sammanhang där just alltid SD “faller bort” av någon märklig anledning. Även Aftonbladet och TV4 har nyligen bidragit till denna nya mediala tradition. Nu visar det sig att SVT:s vd Eva Hamilton – som vid tillträdandet 2006 närmast helgonförklarade organisationen – hyser personligt agg gentemot SD.

Det är Expressens Niklas Svensson som i en artikel på måndagen sammanfattar den precis avslutade Almedalsveckan. Där beskriver han den inledande söndagen då Jimmie Åkesson (SD) talade och hur han framåt kvällen tog plats vid stambordet på Donners brunn – krogen som dagen till ära stängt igen sin uteservering som en protest mot SD.

Efter ett tag dyker bland annat Eva Hamilton upp.

Några timmar senare hade bland andra imitatören Göran Gabrielsson, SVT:s vd Eva Hamilton, programledaren Erik Blix och tv-profilen Lars Adaktusson också hittat till mitt bord. Eva Hamilton berömde Donners brunns ägare, som beslutat att stänga utebaren denna kväll i protest mot Sverigedemokraterna, som ju fick veckans första partidag.

Högsta hönset för “opartiska” Sveriges Television, som tillsammans med Sveriges Radio har hela 80 procent rödgröna sympatisörer, hyllar alltså ett tilltag som närmast kan liknas vid någon form av apartheid eller fascism.

Relaterat

“No negroes” på Donners Brunn i Visby under söndagskvällen

Uppdaterat:

Fria Tider uppger nu på kvällen att de bett Eva Hamilton om en kommentar och fått följande svar:

Tro inte allt du läser. Jag har aldrig träffat Donner brunns ägare, vet ej vem det är. Än mindre framfört beröm till honom.

Expressens reporter Nikas Svensson vidhåller dock i flera inlägg på Twitter att Hamilton diskuterat saken med honom och att hon uttryckt det han hävdar i artikeln. Svensson twittrar också att imitatören Göran Gabrielsson och programledaren Erik Blix som var närvarande bekräftar Svenssons version.

Den uppmärksamme kan också konstatera att Hamilton i sin kommentar till Fria Tider svarar på något helt annat – hon säger att hon inte har träffat Donners ägare och direkt till denne framfört något beröm. Det är ju strängt taget inte alls heller vad Svensson påstår i sin artikel. Det är ett skolexempel på politiskt slingrande som Hamilton ägnar sig åt här.

Hamilton vet naturligtvis att hon som vd för Sveriges största public service-företag inte kan uttala sig på det sättet. Om uppgiften stämmer kan hon tvingas avgå. Eller vi kanske ska uttrycka oss sä här: om uppgiften stämmer och det hade varit något annat parti hon uttalat sig om på motsvarande sätt, så hade hon kunnat tvingas avgå. Nu var det Sverigedemokraterna hon tog ställning mot och inom public service precis som inom den MP- och V-anfrätta journalistkåren i stort anses det vara en del av uppdraget att aktivt motarbeta Sverigedemokraterna.
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-09, 15:08 (Uppdaterat 2012-07-10, 00:31) | Kategori(er): Inrikes, Media, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 61 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
209 kommentarer 2720 gillar mottaget
Dela på
Visar 85 av 492 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


bud 0 minut sedan

Bevisar väl en hel del av hennes "demokratiska" agenda när hon besökte Donners Bruna (rödbruna) håla ?

Mattias Stanton Just nu

Tycker även ni skall läsa denna artikel. Även om Hanif Bali är partisk som Solnapolitiker så har han en poäng. Hamilton bygger på den mångkulturella nidbilden.

ESC är dessutom ett arrangemang som kommer vara kanske en vecka (inkl. repetitioner) och kan knappast göra någon större påverkan på Malmös segregation.

Tvärtom. Det är inte folk från Rosengård, Seved och andra invandratäta områden som kommer sitta på läktaren och se på ESC 2013. Biljetterna lär säkert kosta flera tusen kronor för de billigaste. Ironiskt i sammanhanget att då prata om mångkultur då inte alla kommer ha råd köpa en biljett, än mindre köpa två.

Personligen tror jag det ligger mycket politik bakom valet av Malmö. Malmö har blivit internationellt känt som Antisemitismstad och den vill man tvätta bort. Jag är helt övertygad om att det ät det som styrt valet.

Solna kommer ha minst lika fina arena för uppdraget 2013.

http://www.expressen.se/debatt...

Chaos_Engine Just nu som svar till Mattis_01

Likt stasi-agenter går dom omkring i Svenssons villaområden. Men går dom omkring i multikulti-områden, samma släktskap har skapat?

Som sagt: http://www.radiotjanst.se/sv/K...

Patrik, Ängelholm Just nu

SDs ledning bör kräva Eva Hamiltons avgång.

nufardomgesigsnart Just nu

Hon ska avgå!

SussyQ 4 minut sedan

Att vara partisk och bra på att ljuga verkar vara viktigt på CV:n.
1 person gillade det här.

Mattis_01 11 minut sedan

Det går att maila henne direkt samt all post vilket även E post är skall registrears när det är en statligmyndighet.
Så hon kan således inte slänga det direkt.

Eva H har:

eva.hamilton@svt.se

Hos Facebook så finns där om att maila henne för att få ESC flyttad till den nya arenan istället.

Hur många av dem i Malmö som är berikare bryrsig om ESC när våran västerländska musik är Haram.
Samt de kommer dessutom utanför Europa när ESC är en europeisktävling.
1 person gillade det här.

samhallsbygge 16 minut sedan

Bra länkat!
Jag gillar AP och FT!
1 person gillade det här.

Orregyllensnorre 24 minut sedan

Sveriges television är en stinkande gödselhög, likaså sveriges radio där den Bodströmska genom nepotism tillsatta "eliten" styr och ställer helt enligt rådande politisk agenda.

5 personer gillade det här.

diskriminerad_svensk 17 minut sedan som svar till Orregyllensnorre

"Stinkande gödselhög" :-)
1 person gillade det här.

Sven-erik Karlsson 25 minut sedan

PS Batikhäxor .
3 personer gillade det här.

AboveTopSecret 28 minut sedan

VILKEN SOPPA!

Malmö Sveriges mest segregerade stad med ständig rapportering om våld, arbetslöshet och kriminalitet....

http://www.expressen.se/debatt...

"Beslutet om att förlägga Eurovision till Malmö kläs också i några praktiska argument. Bland annat att Malmös arena är liten och därmed möjliggör ett mindre arrangemang. Men om fnuttighet är Sveriges ambition i sammanhanget kan man ju fråga sig varför SVT fem år framöver har bokat upp Friends arena i Solna med 65 000 sittplatser..."

"Det är minst sagt beklämmande att Public Service-vd:n omedvetet verkar köpt den främlingsfientliga definitionen av mångkultur. Ju fler problem desto mer mång­kultur synes vara slutsatsen. Hamilton borde i stället vara tydlig med att det som händer i Malmö inte är bra exempel på mångkultur. Att en minoritet känner sig förföljd av den politiska ledningen, att USA:s president känner sig nödgad att skicka ett sändebud mot antisemitism, att våldet ökar, att utanförskapet växer i hela bostadsområden och att människor känner uppgivenhet och hopplöshet inför fram­tiden är knappast mångkultur."
3 personer gillade det här.

Sven-erik Karlsson 30 minut sedan

Von Siferts och Hamilton kan gå på samma gång .
4 personer gillade det här.

Robert Stenkvist 38 minut sedan

Ja Hamilton borde avgå. Egentligen skulle man starta någon slags demonstration, sluta betala in TV-licensen med hänvisning till Hamilton. Eller något.
8 personer gillade det här.

Jan Ove Allan Malmgren 40 minut sedan

Om Hamilton tvingas avgå kommer jag att föreslå allmän flaggdag i kommunen där jag bor.
9 personer gillade det här.

19841 50 minut sedan

Här har vi en VD som inte bara är partisk, hon kan även ljuga. Hon är ju som klippt och skuren för sitt uppdrag i ett statligt TV.
11 personer gillade det här.

svennejavisst 52 minut sedan

Radiotjänst vill att man ska anmäla innehav av mediaburk..Kan man DO-anmäla Radiotjänst för trakasserier när de hotar en utanför dörren att man har en tv men vägrar betala för att man inte glor på deras kanaler..känns som ett övergrepp i rättsstat.
2 personer gillade det här.

Mattis_01 25 minut sedan som svar till svennejavisst

Man betalar för innehav av denna.

Inte för vad man ser på för TV kanaler som ingår i utbudet.
Dessa brukar vara inlagda på hyran i lägenheten samt att man får betala när man har en "wokpanna".

Här när butikskedjan Netto öppnade sin första butik inne i centrum så sålde de även televisionsapparater.
Det fick Radio tjänst vetskap om så de hälsade på.
Deras varuchef förklarade klart och tydligt med att dessa står enbart i kartongen samt tas aldrig upp. Därför betalades ingen Tv licens.

Därefter så uphörde Netto med sin försäljn.
1 person gillade det här.

Aguierre 26 minut sedan som svar till svennejavisst

Felpost
1 person gillade det här.

Robert Stenkvist 41 minut sedan som svar till svennejavisst

Tyvärr är ju de andra kanalerna, som TV4, ännu värre. Men Hamilton bör avgå.
3 personer gillade det här.

S B 56 minut sedan

http://www.radiotjanst.se/sv/K...

tenore36 59 minut sedan

Det är bra att hon visar sina kort. Det finns inget värre än folk som inget säger. Hellre en tydlig motståndare än en otydlig "vän". Om hon skall tvingas avgå, måste de flesta av 7-klövernollorna också göra det. Lägg märke till att dom inte är lika tydliga som Hamilton. Mästare på att slingra sig. Det är också deras enda mästerskap. Deras hemliga agenda är nattsvart vad det gäller SD, men det försöker dom hålla för sig själva genom att visa upp en oklanderlig fasad. Dock inte Ohly - en kommunisisk prästson. Att kristendomen var förbjuden under kommunistförtrycket i Sovjet har tydligen gått honom förbi. Undrar vad prällen tänker om en sådan son.
2 personer gillade det här.

Hipnotiqu 1 timme sedan

Till Avpixlat: lägg upp en länk till avregistrering av tv- licensen!
15 personer gillade det här.

Erk23 1 timme sedan som svar till Hipnotiqu

kundservice@radiotjanst.se
3 personer gillade det här.

Ratte Sttia 1 timme sedan

TV4 och SVT visar inte nyhetsprogram i sina kanaler för att förmedla nyheter utan för att LÄRA folket vad de anser vara RÄTT och FEL !

SVT = Sveriges Vänsterautonoma Television
17 personer gillade det här.

folket 1 timme sedan

Eva H är en mycket speciell person. När hon gav Malmö Eurovision Contest nästa år var motiveringen: "Malmö är ju så mångkulturellt(!!)" Först tänkte man att hur jävla långt kan man gå i PK?? Begriper hon inte hur stort detta är och hur många journalister som kommer att göra undersökande reportage på Seved? MEN sen är det nog så att hon helt enkelt inte företår och vet läget. Hon får sin verklighetsbild av förfalskade reportage från sina egna medarbetare.
1 person gillade det här.

Leksand2 1 timme sedan

Maila SVT och klaga.
ts@svt.se
8 personer gillade det här.

Nostradamustheone 1 timme sedan

Man skulle kunna travistera på Eva hamilton och säga:

Tro inte på allt Eva Hamilton säger.

Då har man nog kommit sanningen närmast.
7 personer gillade det här.

Castaldo 1 timme sedan som svar till Nostradamustheone

Blev väl lite fel där? Tro inte på något hon säger.
5 personer gillade det här.

friskus73 1 timme sedan

fast i moderator filtret???????????????????

DrCulture 1 timme sedan

Det Eva Hamilton, ägaren till Donners brunn och alla SD-hatande journalister glömmer bort, är att det inte bara är SD's styrelserum de spottar på, det är också ca 340.000 väljare som får sig en spottloska i nyllet.
31 personer gillade det här.

jullerullebulle 29 minut sedan som svar till DrCulture

Jag skulle säga att det är långt mer än 340.000 väljare som de spottar på, de spottar på hela det s.k. demokratiska samhället! I en undersökning fick SD 10% (=långt mer än 340.000). Dessutom är det långt fler personer än så som oavsett partitillhörighet faktiskt respekterar demokratin i Sverige!!!
Blir ett företag, organisation, myndighet, tidning eller liknande svartlistade bland dessa personer kommer de i aldrig återfå förtroendet om de inte öppet erkänner att de gjort fel, ändrar beteende och byter ut alla med demokratiförakt i organisationen (framförallt ledningen!). Att detta kommer ske är inte så troligt, speciellt då de är påhejade av demokratihatarna 7-klövern! Det är ganska många som hamnat på min och många andras svarta lista och kommer nog förbli där för all framtid!!! peace out!

ingesanden 53 minut sedan som svar till DrCulture

Och idag den 10 Juli 2012 är det 600.000 som får sig en spottloska i nyllet.
4 personer gillade det här.

nyvaken 1 timme sedan som svar till DrCulture

Helt rätt, jag börjar tröttna på att bli spottad på!
11 personer gillade det här.

P_Jonas 1 timme sedan

OT: Sverige vill göra det lättare för Syrier att söka asyl i Sverige.

Saxat:
"Syriska medborgare som söker
asyl i Sverige kan numera ansöka om visum på de svenska
utlandsmyndigheterna i Turkiet. Något som tidigare endast varit möjligt
på ambassaden i Amman i Jordanien, där man nu har begränsat möjligheten
för syriska medborgare att resa in i landet, rapporterar Ekot i Sveriges
Radio.UD har därför beslutat att ambassaden i Ankara och
generalkonsulatet i Istanbul ska kunna ta emot syriska ansökningar om
uppehållstillstånd i Sverige."http://www.aftonbladet.se/sena...
1 person gillade det här.

Nostradamustheone 1 timme sedan

Det är med journalister som med islamister, det är OK att ljuga eller bruka halvsanningar om man bara uppnår sitt mål.

Det är tydligt i både invandrar- och miljödebatten. Båda dessa ämnen tilltalar den rödgröna sörja som kallar sig just journalister.

Det är bara att inse att deras verklighet har inget med den vi andra lever i.
10 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 1 timme sedan

Detta är inte det enda hon gjort.
Uppdrag Granskning ifrågasätter Eva Hamilton
http://www.medievarlden.se/nyh...
http://www.svt.se/ug/201110121...
11 personer gillade det här.

Elly1 2 timme sedan

Detta bör väl SD kunna kunna driva som rättssak via diskrimineringslagen, allt finns ju, svart på vitt, i form av offentliga vittnesmål.
9 personer gillade det här.

LeffeF 1 timme sedan so

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: