fredag 27 juli 2012

Rödgrön trojka vill pausa flyktingmottagande till Södertälje

Avpixlat: Rödgrön trojka vill pausa flyktingmottagande till Södertälje

EN PAUS TACK! Börjar det bli för många månne? Kommer äntligen verkligheten i kapp? Det handlar om Södertälje där kommunstyrelsens ordförande samt en V-ledamot och MP-ledamot krampaktigt fattat pennan och efterlyser en paus i flyktingmottagandet till kommunen. Det låter misstänkt likt SDs tankegångar. Eller?

Många invånare har vänt sig till oss kommunpolitiker med frågan om inte Södertälje behöver en paus i flyktingmottagandet. Det tycker även vi, men svensk lagstiftning hindrar oss. Södertälje skulle behöva en paus i flyktingmottagandet för att vi ska kunna koncentrera oss på att under en tid skapa en god framtid för de individer som redan kommit hit.

Vi vet vad vi talar om. I samband med kriget i Irak som startade 2003 sökte sig cirka 7 000 personer till vår kommun under några få år. Vi har lärt oss att det av olika anledningar tar i genomsnitt sju år att få ett jobb i Sverige om man har utländsk bakgrund.

Ännu kommer anhöriga till de irakier som flydde till Södertälje från 2003 och framåt. Dessa har liksom många av flyktingarna mycket svårt att få jobb och får ofta bo inneboende. Som kommunledning har vi svårt att se hur vår kommun på ett värdigt sätt kan klara av en ny stor flyktingvåg. Det finns varken jobb, bostäder eller möjlighet för våra skolor att kunna ge en bra start på det nya livet i ett nytt land.

Vi har från Södertälje kommun vädjat både till den tidigare socialdemokratiska och den nuvarande borgerliga regeringen om att vår kommun bör få möjlighet till en paus i flyktingmottagandet.

Med ändringar i lagstiftningen skulle det vara möjligt. Dessvärre har vi inte fått gehör. Nu vädjar vi till regeringen igen då ett beslut om uppehållstillstånd för syrier fattats. Södertälje är inte ett bra alternativ för en ny flyktingvåg. Regeringen måste säkerställa att de flyktingar som söker sig till Sverige får en bättre start i vårt land än vad vår kommun just nu kan erbjuda.

Boel Godner (S)
kommunstyrelsens ordförande
Ewa Lofvar Konradsson (MP)
kommunalråd
Staffan Norberg (V)
kommunalråd

LT
Share
Publicerat 2012-07-27, 01:52 (Uppdaterat 2012-07-27, 08:15) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik | 114 kommentarer och 12 reaktioner
Michael Coren diskuterar skamrelaterade mord

SKAMKULTUREN Michael Coren gästas av en professor i psykologi och pratar dödligt skamvåld med dess koppling till islam.

Phyllis Chesler is the author of “Worldwide Trends in Honor Killings,” a survey that found 91% of honour killings worldwide to be perpetrated by muslims. Her latest report, “Hindu vs. Muslim Honor Killings” can be found in The Middle East Quarterly.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: