söndag 1 juli 2012

Rån mot 149 SVENSKA åldringar!

Antalet offer för zigenska åldringsbrottslingar ökar

Hudiksvall Utredningen mot zigenarna Andrzej Mitkevich och Wladislaw Kaminski fortsätter att växa. 149 etniska svenskar mellan 80 och 100 år gamla har identifierats som misstänkta offer för deras bedrägerier.

Liknande nyheter:
  1. Zigenare lurar äldre som falska barnbarn
  2. Antalet våldtäkter ökar i Stockholm
  3. Antalet anmälda våldtäkter ökar kraftigt
  4. Antalet våldtäkter i Sverige ökar
  5. Antalet anmälda brott i landet ökar
Den 16 mars häktades två zigenare, 44-årige Andrzej Mitkevich och 47-årige Wladislaw Kaminski, misstänkta för att ha lurat ett stort antal åldringar på pengar. De var då misstänkta för att ha genomfört drygt 15 bedrägerier mot åldringar i Gävleborg, bland annat i Hudiksvall och Söderhamn.
Utredningen växte dock snabbt och i slutet av maj hade 116 troliga offer identifierats.
Under juni har ytterligare 33 troliga offer identifieras och sammanlagt finns alltså 149 målsägande i målet mot Andrzej Mitkevich och Wladislaw Kaminski. Samtliga offer är etniska svenskar födda mellan 1912 och 1931, eller med andra ord mellan 100 och 80 år gamla.
Andrzej Mitkevich och Wladislaw Kaminski ska enligt polisen ha ringt upp åldringarna och utgivit sig för att vara deras barnbarn eller någon annan nära anhörig. Sedan har de bett om att få låna en större summa pengar av någon föregiven anledning, exempelvis för att kunna köpa en bil till ett bra pris. När de fått jakande svar har de sagt att en kamrat till dem skall hämta överenskomna pengar, smycken eller bankomatkort.
Sammanlagt har bedragarna lurat till sig över en miljon kronor.
Andrzej Mitkevich och Wladislaw Kaminski sitter alltjämt häktade och har på sistone inte begärt omhäktningsförhandlingar.
Till följd av omfattningen av utredningen är åklagaren osäker på när åtalet kan väckas.

Inga kommentarer: