måndag 9 juli 2012

Nej, det blev verkligen inte riktigt bra « Avpixlat

Nej, det blev verkligen inte riktigt bra « Avpixlat: Nej, det blev verkligen inte riktigt bra

INSÄNDARE På sajten Medievärlden.se tar Axel Andén upp frågan om hur SD bemöts, i artikeln ”Får SD en rättvis behandling i media?” Chefredaktör Andén skriver om ett seminarium i Almedalen med anledning av Björn Hägers bok: ”Problempartiet- mediernas villrådighet kring SD valet 2010”, något vi tog upp nyligen. I seminariepanelen ingick Björn Häger, Björn Söder, chefredaktör Kersti Forsberg och Lena Mellin.

Artikelns slutord där Andén citerar Aftonbladets chefredaktör Jan Helins omdöme “det blev inte riktigt bra” om den egna tidningens famösa hantering av Jimmie Åkessons debattartikel om islams negativa inverkan på det svenska samhället kan få tjäna som ett generellt omdöme för medias hantering av Sverigedemokratena. Andén beskriver bland annat hur svenska journalister snarast ser det som en plikt att vinkla sina nyhetstexter:

Björn Hägers slutsats är att journalisterna anser att SD är ett främlingsfientligt parti vars framgångar är att beklaga, och att medierna kan anklagas för att vara partiska och orättvisa i bevakningen av SD genom att hålla tillbaka, granska hårdare eller lyfta fram kritiker som delar journalisternas uppfattning.

Jaha, här kom då erkännandet av det som vi alla redan kunnat konstatera nästan dagligen sedan valet 2010. Det var inga nyheter. Nyheten är att någon faktiskt drar en riktig slutsats då det gäller SD. Men det verkligt intressanta i artikeln är faktiskt inte det ovan sagda. Utan när frågan om rättvisan i det här förfarandet kommer upp hänvisas till vilken journalistisk princip man som journalist bekänner sig till:

Om ambitionen är konsekvensneutral journalistik är det lättare att se behandlingen som orättvis. För journalister som inte tror på konsekvensneutralitet är det inte lika självklart. Och för den journalist som vill påverka samhället till det bättre, kan samhällets utveckling i vissa fall väga tyngre än läsarnas informationsbehov.

Konsekvensneutral innebär att journalisten ska förhålla sig neutral till konsekvenser av det skrivna utan att låta sig påverkas av dem. De flesta tidningar och andra medier i Sverige uppger själva att de tillämpar principen i sin redaktionella vardag, uppger Wikipeda. Vilket inte verkar vara med sanningen överensstämmande.

Jag har levt i tron att det journalister borde ägna sig åt är att förmedla nyheter så neutralt och så objektivt som möjligt och överlämna ställningstagandet till läsaren. Att det helt enkelt bara fanns en enda övergripande journalistisk princip och den gick ut på att ge läsaren all information. Det visar sig alltså vara helt fel. En journalist kan välja att undanhålla oss information för att han tror att han ”påverkar samhället till det bättre”. Det behöver naturligtvis inte ligga några fakta bakom utan det räcker alltså med ”tron att samhället blir bättre”.

Vem av oss har bett honom att bli världsförbättrare? Av en journalist är det enda vi vill att få sanningsenliga nyheter. Och varför skulle just vad en journalist tycker och tror göra samhället bättre? Vilken hybris. Vilka tror de att de är? Världsfrälsarna? Och så undrar man varför journalister ligger i botten på förtroendemätningar.

Men den här särbehandlingen av SD kan vara kontraproduktiv, enligt Björn Häger. Enligt honom läser SD:s väljare ändå inte tidningar så de påverkas inte. Risken är att man bara förstärker bilden av att partiet förtrycks, anser han. Det är väl inte så konstigt om gemene man tycker, eftersom det är just vad man gör. Han ser ytterligare en risk med det, och tar DN:s strategi att hålla nere bevakningen av partiet som exempel: Att tidningens läsare inte på djupet förstår en viktig samhällsförändring.

Det känns en aning nedlåtande, milt sagt. Vi läser tydligen inte tidningar och förklarar de inte i tidningen så förstår människor inte viktiga samhällsförändringar.

Chefredaktören Kersti Forsberg anser att SD:s förhållningssätt till medierna försvårar eftersom man vägrar svara på frågor per telefon. Det är kanske inte konstigt med den fäbless för att missförstå SD som finns, att man vill ha frågor per mejl. Egentligen förstår säkert Kersti att begäran är en konsekvens av den behandling man fått.

Sedan kommer man in på den ”bombmatta av hat” som tydligen drabbar journalister som skriver om SD och SD:s frågor. Den stora frågan är hur man vet att de människor som hör av sig tillhör SD? Jag tror inte riktigt på det här, eftersom det låter likadant om kommentarsfälten. För alla som vågar sig på en liten försiktig åsikt om invandringen är rasistiska näthatare tillhöriga SD, enligt media. Att det är ett tvärsnitt av befolkningen som tycker så här har man tydligen ytterst svårt att förstå?

”Björn Söder ville inte vidkännas något ansvar för hur partiets sympatisörer beter sig.” Nej, varför skulle han det? Det är inte ens klarlagt att de som hör av sig verkligen är sympatisörer. Inte heller har jag hört någon avkräva ansvar av Jonas Sjöstedt för hur det partiets sympatisörer beter sig? Och de nöjer sig många gånger inte med bara ord.

Några sätt som SD särbehandlas på enligt artikeln:

Annonser – Många tidningar tar inte in SD:s annonser
Insändare och artiklar – SD har svårare att ta sig in på debattsidorna
Nätkommentarer – Åtstramningen av kommentarsfälten har ofta udden riktad mot SD:s sympatisörer
Nyhetsvärdering- Överbevakning av konflikter, starka känslor, stökiga torgmöten och företrädare som beter sig konstigt. Underbevakning genom beröringsskräck, att de inte passar in i medielogiken och att både media och andra partier håller SD och SD:s frågor utanför.

Här erkänner man också att den omdebatterade debattartikel Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet skrevs eftersom AB bad Jimmie Åkesson att skriva en artikel om faran med islam. Och det var Aftonbladet som döpte den till ”Muslimerna är vårt största utländska hot”.

Allt som allt är detta en mycket informativ artikel av Axel Andén om medias inställning till SD. Jag tror inte vi kan förvänta oss någon som helst ändring på den punkten eftersom den journalistiska ”konsekvensneutraliten” verkar finnas kvar i mycket begränsad omfattning.

Nu har vi alltså en stor mängd icke konsekvensneutrala journalister som vill styra utvecklingen med sin egen politiska agenda. Och eftersom vi vet att de flesta är Mp och V så vet vi också riktningen. Har ni hört någon ställa en kritisk fråga till en miljöpartist? Näe, inte jag heller. Och rent allmänt är det ont om kritiska frågor. Det är alltså mycket bättre att bli journalist numera för att försöka styra samhällsutvecklingen? I stället för det trista politiska arbetet. Dessutom slipper man ta ansvar för någonting, om det inte går som man hoppats. Och gillar man inte någon finns alltid möjligheten att starta ett litet drev.

Vi är många som ser en hel del nackdelar med invandring. Utan att hata och avsky de människor det handlar om. Vi ser att det kostar för mycket och ger för många nackdelar i våra kommuner. Och istället för att ta in människor till getton ska vi kanske hjälpa på plats istället. Vi hjälper gärna människor, men då på ett sunt sätt, så man kan bygga upp sitt land igen. Numera är det så att vi får dra in på välfärden i kommunerna för att bekosta försörjningsstöd åt människor från andra länder.

Men nu var jag antagligen rasistisk och främlingsfientlig. Det är meningen att vi ska tro på de gråtmilda pekoral tidningarna håller sig med i sina artiklar om ensamkommande ”baaarn” och människor som inte fått asyl. Inte för att man har några störande fakta i artiklarna men de dryper desto mer av känslosamhet. Och sen står journalister frågande och undrar varför vi inte har förtroende för dem. När de bestulit oss på avgörande information för förståelsen av olika händelser.

Idag 6/7 läste jag på Thoralf Alfssons blogg om vad chefredaktören för Skånska Dagbladet, Jan A Johansson säger, också det i Björn Hägers bok:

De (SD) har ju en del påståenden om invandrargrupper, brottslighet, i Malmö framför allt, där de går ut med påståenden som vi vet är sanna. Vi kan kontrollera dem, vi känner dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare för att vi vet att det ställer till sådan helvetes skada för samhällsutvecklingen.

SD har alltså helt rätt i det man för fram. Men det tänker journalisterna minsann inte skriva om i tidningen. Hur ska samhället kunna åtgärda problem som är förbjudna att tala och skriva om? Och ”det skadar samhällsutvecklingen”? Vem har bett medierna om denna självcensur? Och varför tror de sig om att vara kompetenta och tvungna att ta det här ansvaret? Fast det framgår i och för sig ganska klart hur man föraktar och ser ned på sina läsare. Vi, de dumma spånen, måste få samhället förklarat av högre stående intellekt.

Jag skulle tro att döljandet och lögnerna skadar samhällsutvecklingen mycket mer. Man erkänner att man begränsar yttrandefriheten och därmed har vi förlorat den. Och därför går vi ut på nätet istället för att köpa tidningar av er.

Magica de HexLänkar

Medievärlden
Thoralf Alfssons blogg

Boktips

Björn Häger: Problempartiet – mediernas villrådighet kring SD valet 2010
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-08, 23:08 (Uppdaterat 2012-07-09, 12:50) | Kategori(er): Insändare, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 88 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
209 kommentarer 2710 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 186 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


MakingBacon 11 minut sedan

Och helt plötsligt bor jag i en sovjetstat. Ett grodkokeri utan motstycke. Bra jobbat all i SD och alla sympatisörer som hjälper till. Dubbelt upp med SD i valet 2014. SD går framåt centimeter för centimeter. Men varje centimeter blir fast och orubblig, denna rörelsen går inte att stoppa. Det är som en dammväg som börjat spricka det blir bara mer och mer. Trycket ökar och till sist rasar allt.
2 personer gillade det här.

min-klon 13 minut sedan

För inte är han väl så klen i förstånd att journalister som sporrat utvecklingen åt he*vete och fortsätter med det vill påverka samhället till det bättre heller. Sporrar han medvetet lögnen eller är han tragiskt insiktslös?

Med sådant utspel så mår dom falska rävarna inom journalistiken gott. De är goda människor enligt Björn Häger. Ja jisses så det kan bli.
1 person gillade det här.

min-klon 21 minut sedan

Men det är ju totalt insiktslöst av Björn Häger om han med följande tror att är den Svenska journalistik-själens syfte. Han skriver: "Och för den journalist som vill påverka samhället till det bättre, kan samhällets utveckling i vissa fall väga tyngre än läsarnas informationsbehov."

Kära nån. Men, jo, vi vet att det finns journalister bland journalister som är naiva, insiktslösa, okunniga, är matade av lögnen, att samarbeta med lögnen.

Så om det finns "den" journalisten som vill påverka samhället till det bättre så följer alla andra på för att påverka samhället till det SÄMRE. Det är ju det som det är frågan om. Är Björn Häger klen eller är han falsk?

christel2 24 minut sedan

Moder Svea har själv närt denna Medusa vid sin barm.

68vänstern sökte sig till och fanns på landets universitets och högskolor,ett naturligt val eftersom de flesta av dem kom från medel och överklass, och det hörde till att söka sig vidare till högskola. Något som inte var självklart för arbetarbarnen,förstås.

De stora 40talistkullarna som innehöll de stora mot föräldrarna revolterande vänstergrupperna,
fyllde universitet och andra lärosäten,ty så stor var inte deras anarkistiska längtan att de övergav
samhällsklassens inneboende krav på utbildning. :)

Och där blev de kvar. Högskolor universitet media är nu centraler hårt styrda i marxistisk anda -
gråsprängda män och kvinnor,med högbetalda ämbeten,yrken med makt och möjlighet att
påverka,avskilda i rika villaboenden,men fortfarande med oförändrade samhällsomdanade åsikter.

Schizofrent leverne,kan man tänka.Men det bekymrar dem inte,i nästan varje rum på landets lärosäten huserar numera en gråhårig Che Guevara på steroider,besatt av att genomföra ungdomens visioner innan det är för sent.

60talisterna är deras barn som nu är i full färd att installeras, med särskilda ingångar till makten.
De behöver inte arbeta speciellt mycket för att skaffa sig plats vid köttgrytorna,föräldrarna har redan banat väg,kan det antas.Nu kommer globalisterna stort utan hjärta för nationen.

Någon klassresa kan man knappast säga att någon av dessa grupper har gjort,detta rör sig inte om arbetargrupper,som alla förstår.Det är en "arbetarrörelse" med manikyrerade naglar som översållat Moder Sveas ansikte.

Men djupt in i Sveriges själ och hjärta finns vi vars rötter och känsla sitter starkt i svensk mylla.
Alla vi som värnar Sverige och värnar landets kultur och traditioner, en liten nation i norr.Det är vårt ansvar,vi som nu lever, att bevara och försvara nationen för våra efterkommande, som endast har detta lilla land som fast punkt på planeten.

Skall vi medverka till att göra våra efterkommande rotlösa, landlösa ???

Medan andra folk skall ha flera länder att välja på ?

Aldrig.

Hör ni det ?

Aldrig.
6 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 16 minut sedan som svar till christel2

Ja vi hör! Var så säker!
1 person gillade det här.

min-klon 33 minut sedan

Lögnen är den Svenska Journalistikens ledare. Den Svenska journalistiken är inte mån om konsekvenserna som blir av deras journalistik mot Svenska samhället och folket. Det vet vi att den tjänar sin egen egoistiska lekstuga. En mycket ful verkstad. Mycket ful.

Handlar om Nordens, kanske hela Europas oärligaste kår.

Det finns ingen ärlig och äkta Journalist som skulle samarbeta med andra Journalister för att glamourisera för en islamiserande väg för islam i det Svenska samhälelt heller, och sticka huvudet i sanden av dess alla intoleranta, odemokratiska och våldsamma konsekvenser som islam är både för muslimer själva som mot andra i sin erövringsagenda.

Den svenska journalistkåren är väljförjänt av att inte ha förtroende hos folket. Men de frossar gott i sin falskhet och lögn med att spotta ut propaganda för att hålla folk i okunskap som nyttig röstboskap. Och att vara rädda att gå emot. Som vi vet så har de i samarbete med 7-klövern nytta av Expobjörnen, utfrysningsmetod och fascismen.

Sverige är en oerhört galen lekstuga. Svenska folket är mycket illa ute.

Mullog 43 minut sedan

De flesta SD-hatare har inte ens läst partiprogrammet utan går efter vad de hört ryktesvägen!
6 personer gillade det här.

dupp 54 minut sedan

Almedalen karneval och kåtlöp om reporters mingel
UG reporter in vid 10m - 13m tycker inte att det är riktigt ok

http://sverigesradio.se/sida/a...
2 personer gillade det här.

ladylufs 1 timme sedan

Allt handlar om PRESSTÖD, utan det skulle många få lägga ner!
3 personer gillade det här.

Göran Mårtensson 1 timme sedan

Den invandrings- och asylpolitik som gjort Sverige till ett misslyckat multiparallellt samhälle har raderat ut min tilltro till den politiska elit som sätter dagordningen.
Journalistkårens förljugenhet har raderat ut min tilltro till (den påstådda) opartiskheten på vilken samhällsrapportering ska vila.

Den verklighet som politik och media försöker och länge försökt pådyvla mig stämmer inte med verkligheten jag lever i.

Jag längtar till 2014 för att uttrycka mina åsikter.

Göran Mårtensson
Malmö
13 personer gillade det här.

basisten 1 timme sedan

Jag tror det är svårt att komma åt presstödet om man inte visar på att det som skrivs i tidningarna (lögner, skvaller, lättporr, sport) inte är det som presstödet var till för att stimulera - ett brett åsiktsutbud. Tvärtom har presstödet motsatt effekt - det är till för att strypa det breda åsiktsflödet. Tidningarna behövs inte alls för informationens skull eftersom denna kan man hämta på nätet. Således lägg ner tidningarna eller låt dem åtminstone stå på egna ben. Möjligtvis kan man argumentera för att journalisternas pengar skulle kunna gå till ensamkommande skäggbarn eftersom journalisterna tycker att just dessa är så behjärtansvärda. Låt sedan övriga skattepengar gå till vår välfärd och våra pensionärer som byggt upp vårt land.
8 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan

Att den samlade journalistkåren har drabbats av svårartad Hybris torde stå klart för de flesta normalintelligenta människor. Denna hybris har slagit till med full kraft mitt under den tid då förtrorendet för denna yrkeskår är som allra lägst. I ett läge då alla hatar journalister, ser ner på dem och föraktar dem, och mer eller mindre spottar efter dem, så väljer de att klättra upp på höga hästar och placera sig själva på piedestaler! Det är häpnadsväckande minst sagt. Jag antar att det finns psykologiska förklaringar till fenomenet. Konformitet tror jag är nyckelförklaringen, samt det faktum att ju högre ett tryck på en grupp är utifrån, desto större blir sammanhållningen utåt. Hursomhelst så är det patetiskt och löjeväckande. PK-pressen börjar mer och mer framstå som suicidal och normala människor står där och åser spektaklet helt "flabbergasted"!! Det var längesedan man sa, "det är sant för det stog i tidningen" Numera råder det omvända. Det kommer naturligtvis inte att hålla i längden och det är för sorgligt att titta på. Man kommer att som journalist få smaka på det bristande förtroendet den hårda vägen sas, och fallet kommer att bli mycket tungt och smärtan i svanskotan olidlig. Vad var det som hände?? Jo verkligheten gjorde sig påmind, och om huvudet är dumt så får kroppen lida som min visa mormor alltid sa!
8 personer gillade det här.

Bertil Lundberg 1 timme sedan

En välskriven artikel som på ett utomordentligt sätt sammanfattar det som många av oss tror oss veta om journalistkåren. Frågan är vad man kan göra åt saken. Det är sannerligen ingen lätt uppgift. Tillåt mig försöka mig på en lite analys.
Egentligen borde det inte vara så svårt, med tanke på att det är de av oss vanliga medborgare valda representanterna i riksdagen och de olika kommunala styrelserna som ytterst bestämmer över lag, ordning och ekonomi - samt ansvarar för att i demokratisk anda tagna beslut genomförs. De representerar ju folkviljan. Dessa instanser borde kunna "köra över" media.
Det som komplicerar situationen och mer eller mindre omöljliggör effektiva motåtgärder är att det finns en tankarnas och ideologiernas gemenskap mellan vårt högsta beslutade organ och de som skall granska dessa, dvs journalisterna.
I totalitär stater är tågordningen den att en maktfullkomlig politisk ledning utrustar sig med en journalistkår som speglar den politiska ledningens vilja, som i Nazi-tyskland, Sovjetunionen, Kuba etc. I vårt land får man ibland intrycket att det är tvärtom, media sätter agendan och politikerna "följer John". Hur är detta möjligt?
Jo, media består som vi numera har fått veta, till en överväldigande del av vänstermänniskor, välutbildade och politiskt samansvetsade. Kompisar sedan gymnasiet. Bor i samma "invandrarfria" stadsdelar. Samtidigt är våra demokratiska institutioner sammansatta av människor som är som folk i allmänhet (vill man tro). Politiker, speciellt på lokal nivå, är ofta oskolade och medvetet eller omedvetet utrustade med ett akademikerkomplex - de lyssnar på journalisterna vilka de beundrar pga deras utbildning och - till synes - smartness.
Politikerna blir därför i den process som består av ett oändligt antal möten med journalister lätta offer för en omvänd indoktring - med media som aktör.
Media har en agenda som har tydliga inslag av de strukturer som karaktäriserar kommunismen, vilket är logiskt då ca 70% av journalisterna är vänsterfolk. Det vill säga att man ignorerar den egentliga folkviljan. Man vet bättre. Medborgarna är "puckon" som inte fattar vad som är bäst för dem. Precis som Magica de Hex säger.
Eftersom alla undersökningar indikerar att 90 till 95 % av svenskarna i princip tycker att riksdagspartierna - med ett undantag - hanterar de för medborgarna viktigaste frågorna någotsånär korrekt, speglar ju formellt sett både riksdagsbeslut om att vi skall ha ett mångkulturellt samhälle och medias återgivning av riksdagens arbete och beslut på ett logiskt sätt.
Detta beror på en enda sak - folk vet inte fakta! De har inte tillgång till de samlade kostnader detta experiment att ta hit en massa utlänningar kostar. FOLK HAR INTE EN SUSNING! I stället luras man att tro att en halv miljon utlänningar som kommit hit de senaste femton åren ger ett nettobidrag till svensk ekonomi och att de skall rädda välfärden. Till ex. muslimska män - för det är ju numera nästa bara män som tar sig hit! - skall arbeta med oss inom åldringsvården och byta blöjor på inkontinenta tanter och farbröder! Vilket kvalificerat skitsnack! Det vill de aldrig och - Gud förbjude - det skall de aldrig få. Att muslimska kvinnor skulle överhuvudtaget arbeta med sjuka eller åldriga svenska män är för övrigt...
visa mer
13 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 42 minut sedan som svar till Bertil Lundberg

Mycket bra uttryckt!!!

eurozone 45 minut sedan som svar till Bertil Lundberg

Från 1885 angående Svenska immigranter till USA, som vår nutida immigration ofta jämförs med. Man har dock glömt en viktig sak med vår tids immigranter- mycket få av dem är "ready workers" och många av dem som kommer försöker just att fostra andra ideologieer på oss. Läs nedan

"As ready workers, the Swedes were generally welcomed by the Americans, who often singled them out as the "best" immigrants. There was no significant anti-Swedish nativism of the sort that attacked Irish, German and, especially, Chinese newcomers. The Swedish style was more familiar: "They are not peddlers, nor organ grinders, nor beggars; they do not sell ready-made clothing nor keep pawn shops," wrote the Congregational missionary M. W. Montgomery in 1885; "they do not seek the shelter of the American flag merely to introduce and foster among us … socialism, nihilism, communism … they are more like Americans than are any other foreign peoples."
2 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan

Allt detta är ett arv från 68-vänstern. Där var det uttalat att vänstersympatisörer skulle välja yrken där de kunde påverka människor "att tänka rätt". Till dessa yrken hörde journalister, förskollärare, bibliotekarie, lärare, socionom. Överhuvudtaget yrken där man på något sätt indirekt kunde få ett inflytande i samhället genom subtil hjärntvätt av dess medborgare.
Barn är aningslösa och de flesta vuxna är det. För dem som då levde kvar i det gamla Sverige där sagt var sagt och lagt var lagt var det helt otänkbart att det överhuvudtaget fanns människor som var medvetet oärliga i sådana sammanhang. Ja, att folk ljög var ingen nyhet, men då var det konkreta saker det gällde, inte samhället och dess förändringar.
Att människor i sin yrkesroll inte säger hela sanningen, mörkar eller skriver om delar av den var något man applicerade på kommunistiska stater och dess politruker.
Att denna kultur skulle bli vardagsmat i Sverige var det nog ingen som trodde.
Vill tillägga att sedan 68-revolutionen har jag varit en svuren fiende till allt vad 68-vänstern stod för. Men genom mitt arbete i den akademiska världen hörde jag en hel del och insåg att fick detta synsätt vidare spridning var det Sverige vi känt på väg mot en katastrof.
10 personer gillade det här.

Periskop 1 timme sedan

Ingen karl hade varit otrogen.
Det är de aldrig så jag undrar hur otrogna kvinnor får ihop det.
1 person gillade det här.

Aristride 1 timme sedan

Det intressanta är att alla tidningar tycks ha haft ungefär samma attityd och antagit den mer eller mindre samtidigt. Det känns väldigt centralstyrt tycker jag. Kan det vara så att herr eller fru Storpamp ringt och talat om vad som gäller?
5 personer gillade det här.

GandalfGra 2 timme sedan

OT

Vem är rådgivaren till Ewa Björling som är Sveriges handelsminister i denna video från riksdagens
Interpellation
2010/11:238 Handelsministerns deltagande i demonstration på Mynttorget
av Kent Ekeroth (SD)
till statsrådet Ewa Björling (M) ????? Vem är mannen som sitter och ger råd till denna vår egen handelsminister han ser inte vidare svensk ut....han ser snarare ut som en islamist...är det någon som vet vem denna Grima Ormstunga är som viskande ger råd till vår handelsminister..???!

Jag tycker att det är högintressant nämligen vilka det är som har våra makthavares öron...i sin makt..!!

Kolla själva i detta klippet..spola fram till 12.00 i videon och pausa.....! Annars är Kent Ekeroth lysande i debatten så hela videon är sevärd...!

http://www.youtube.com/watch?v...
6 personer gillade det här.

dupp 1 timme sedan som svar till GandalfGra

Kan ge mig f på att hon konverterat, speciellt med tanke på hur hon betedde sig på flygplatsen.
Det är ju för väl att Någon säger ifrån och tydligt markerar och! ifrågasätter.
Detta skulle komma upp ordentligt.
4 personer gillade det här.

Suecote 2 timme sedan

SDs väljare läser inte tidningar, nej, vi läser Avpixlat istället! Vi har svalt det röda pillret och valt att se sanningen i vitögat. Det är inget lätt beslut, för verkligheten är inte fager. De som valt det blå pillret - eller snarare inte valt alls - köper väl fortfarande Aftonbladet och ser på TV4 och tror på deras ensidiga propaganda.

Det har varit alldeles för mycket tjafs om den där islamartikeln. Allt som skrevs där är sant! Synd att SD som parti inte är mer tydliga med sitt avståndstagande till denna primitiva och totalitära ökenkultur. Här kan man lära sig av Geert Wilders i Nederländerna, han skräder inte orden och gör det mycket tydligt att det inte finns någon plats för blodtörstig pedofildyrkan i ett civiliserat samhälle.
15 personer gillade det här.

nitohu 32 minut sedan som svar till Suecote

Jag läser vanliga tidningar.Sen så kompletterar jag med Avpixlat.plus lite annat.Det är så man måste göra numera.För att så gott det går, kunna få en helhetsbild.
1 person gillade det här.

allemand 2 timme sedan

"Jaha, här kom då erkännandet av det som vi alla redan kunnat konstatera nästan dagligen sedan valet 2010"

Då glömmer du Expressens rännstensartikel som kom dagen före valet. Ett skrämmande exempel på hur en tidning utan hjärna kan bära sig åt.
6 personer gillade det här.

Kollen 1 timme sedan som svar till allemand

Och efter valet inte att förglömma! Då hade man ett helt uppslag med namn och bild på de ledamöter som "tvingades" dela bänk med en sverigedemokrat!. Bl a frågade man "hur känns det att dela bänk med en sverigedemokrat" och "vad skall ni prata om"!. Man blev häpen!. Många av dessa ledamöter har sannolikt delat bänk med kommunister under åren,och det har tydligen gått bra!. Detta var avgörande för mitt beslut att sluta köpa Expressen,som jag gjort sedan 70-talet!. Detta beslut och anledning därtill mejlade jag också till tidningen. Inget svar!.
5 personer gillade det här.

Hans Blücher 1 timme sedan som svar till allemand

Rättframt, välformulerat och sant allemand! Tidnings folket är snarare hjärntvättade systemprodukter än fritt och självständigt tänkande människor. Ja en allvarlig samhällelig fara av det större formatet.
2 personer gillade det här.

LeffeF 2 timme sedan

Det bästa försvar som SD fått är det kreativa startandet av de utmärkta och högkvalitativa nätsiterna PI och avpixlat. Kvaliteten i posterna är av högsta världsklass när det gäller sannings och saklighet, samt att forumet är öppet för alla, även de som inte delar uppfattningarna som framförs, något som motståndarna inte klarar att leva upp till. Det är också glädjande att fler och fler av blyga och försiktiga likasinnade inom andra medier börjar träda fram och upp till försvar för demokratin, även när det kostar, vilket är hedervärt. De ställer därmed in sig i ledet av klarsynta hjältar i den framtida historiebeskrivningen, när de tog strid för de högsta värden vi känner i samhället.
Demokratin är ingenting som är gratis, utan måste vinnas för varje steg den vill ta framåt, det vet alla dem som inte har den. De fotslickande snålskjutsåkarna, förrädarna och utvecklingsfientliga provokatörerna, som ständigt offentligt försvarar de orättvisor man ser men vägrar att erkänna, kommer inte att få några hedervärda omnämnanden när vår tid sammanfattas vid genomläsningen av deras dagliga alster. Inte heller de som kämpar för den globala världsdiktaturen, alltså politiker som har gett upp och vänder sitt hopp till den store ledaren, istället för att kavla upp ärmarna och göra något klokt tillsammans med sådana som ser var det gått fel och bara vill justera tillbaka färdriktningen, så att vi kan välja en bättre väg, behålla Sverige och den demokratiska form som lyckades skapa ett land värt att kämpa vidare för.
7 personer gillade det här.

GudrunSpyman 2 timme sedan

"De (SD) har ju en del påståenden om invandrargrupper, brottslighet, i Malmö framför allt, där de går ut med påståenden som vi vet är sanna. Vi kan kontrollera dem, vi känner dem, men vi publicerar dem inte ändå utan vidare för att vi vet att det ställer till sådan helvetes skada för samhällsutvecklingen"

Ja vad ska man säga, man häpnar. Att berätta om de negativa sidorna av MENA-invandringen är alltså värre än de faktiska konsekvenserna av den.
17 personer gillade det här.

Kollen 1 timme sedan som svar till GudrunSpyman

"Samhällsutvecklingen"?. En minst sagt tvek

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: