tisdag 10 juli 2012

Anders Borg (M) positiv till ekonomiskt stöd åt moskébyggen « Avpixlat

elefanten 15 minut sedan
En sådan bedårande givmildhet från våran finansminister borde var frivillig eftersom nära hälften av Sveriges skattebetalare d.v.s. pensionärerna redan nu betalar tusentals SEK extra skatt!!! För rättvisans skull bör det gälla alla svenska skattebetalare  som inte tycker om Islam...Annars kan han stå för bidragen ur egen kassakista.Anders Borg (M) positiv till ekonomiskt stöd åt moskébyggen « Avpixlat: Anders Borg (M) positiv till ekonomiskt stöd åt moskébyggen

ISLAMISERING Islamisten och shariaförespråkaren Abdirizak Waberi, riksdagsledamot för Moderaterna, jublar säkert. Kollegan tillika finansminister Anders Borg är positivt inställd till ekonomiskt stöd till moskébyggen och till svensk imamutbildning. Borg är heller inte säker på att en sekulär stat alltid är det bästa alternativet.

Det framkom under ett seminarium som arrangerades av Humanisterna i Almedalen. Övriga debattdeltagare var prästen Annika Borg och Christer Sturmark, förbundsordförande i Humanisterna vilka stödjer en sekulär stat.

Humanisternas upplägg utgick från följande:

Hur ska gränsen dras mellan politik och religion? Vilket utrymme bör det finnas för religion och religiösa uttryck i en sekulär stat? Samtalet fokuserar på gränsytan mellan politik och livsåskådningar. Vilket inflytande kan religiös tro ha i politiken, och hur ska regering och riksdag förhålla sig? Hur ska staten göra om religionsfriheten kommer i konflikt med andra rättigheter? Är den svenska staten sekulär på riktigt?

Anders Borg utvecklade:

- Jag är inte säker på att om staten är sekulär så blir samhället präglat av sammanhållning, det kan variera över tiden, sa han.

Han menade att för att skapa ett inkluderande samhälle så kan det krävas kompromisser med sekulära principer. Staten ska inte vara avvisande utan inbjudande till religionerna.

- Jag tror det kloka är att staten och samhället framförallt har det ihop lite grann med alla gudar, sa han.

Anders Borg berättade att han själv är kristen, men det var inte specifikt kristna grupper som han ville gynna. Han tyckte till exempel att Svenska kyrkan hade fått tillräckligt med pengar redan. I stället var det muslimska grupper som han såg som utsatta.

- Jag är mot nästan alla budgetsatsningar, men här skulle jag nästan säga att man skulle kunna satsa mer. För om vi inte hjälper den muslimska gruppen med byggnader eller imamutbildning, då kommer wahabiterna, saudierna och andra mer extrema grupper in, sa han.

Han var tydligt oroad över att stora invandrargrupper från Somalia, Irak, Eritrea och Afghanistan inte skulle känna sig delaktiga i Sverige. Därför menade han att det är mycket viktigt att inte stöta bort dem, även om de kanske har en annan syn på jämställdhet än den som är dominerande i Sverige. Han ansåg till exempel att huvudduk inte ska få hindra flickor från att delta i skolan.

90 procent av kvinnorna med bakgrund i Mellanöstern är inte sysselsatta, det är ett stort jämställdhetsproblem.

- Vad ska vi göra åt det? Det första måste vara att flickorna får en sådan utbildning att de kommer in på arbetsmarknaden, sa han.

Sekulär stat – sekulärt samhälle

Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet,
konstaterar att det inte har fattats några politiska beslut än, men hon säger samtidigt till Dagen att Anders Borgs uttalande kan vara ett exempel på den skiftning som hon tycker sig ana i samhället.

- Jag har länge sagt att man måste skilja på sekulär stat och sekulärt samhälle. Det senare är inte önskvärt och på senare tid har jag upplevt att allt fler har insett att religion och samhälle hänger ihop.

Marie Demker gör också skillnad på sekulär stat och neutral stat. Sekulär stat innebär i hennes ögon att staten håller sig helt borta från religionen medan neutral stat betyder att staten stöder alla religioner lika mycket. När Anders Borg uttryckligen talar om att ge pengar till muslimska grupper innebär det med andra ord att staten inte är sekulär och knappast ens neutral.

Men Marie Demker tar finansministern i försvar och säger att han troligtvis ser på saken i ett längre perspektiv där han nu vill utjämna de ekonomiska skillnader som har funnits sedan lång tid tillbaka.

Dagen

Demker är vänsterpartisten skrev nyligen avsnittet “Positiv attityd till invandring trots mobilisering av invandringsmotstånd” i rapporten I framtidens skugga.

Avpixlat
Avpixlat – hela rapporten
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-09, 21:48 (Uppdaterat 2012-07-09, 21:48) | Kategori(er): Debattpanel, Inrikes, Islam, Islamism, Media, Politik, Religion

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 5 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
210 kommentarer 2721 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 310 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


BitteJ 0 minut sedan

borg måste läsa på vad islam står för och sedan fundera på om den trosuppfattningen är möjlig att kombinera med en svensk sekulär stat? att det sedan finns de som flyr de muslimska länderna pga religöst förtryck kan knappast vara muslimer och vill alltså inte underställa sig islam i sverige, de är inte i behov av några muslimska friskolor, ser det som nödvändigt att deras flickor bär slöja eller vill se flickor och pojkar åtskillda, vill de ha detta som system borde de definitivt INTE valt att söka asyl i sverige, DÄRFÖR måste sverige bli tydligt med vad vi anser om frihet och jämlikhet mellan könen och de som av någon anledning inte klarar dessa regler har inte här att göra. om sverige skulle drabbas av inbördeskrig skulle jag ju inte fly till irak .......

Gustav 9 minut sedan

Där sjönk Borg betydligt i anseende hos mig i alla fall.

elefanten 15 minut sedan

En sådan bedårande givmildhet från våran finansminister borde var frivillig eftersom nära hälften av Sveriges skattebetalare d.v.s. pensionärerna redan nu betalar tusentals SEK extra skatt!!! För rättvisans skull bör det gälla alla svenska skattebetalare som inte tycker om Islam...Annars kan han stå för bidragen ur egen kassakista.
2 people gillade det här.

JonniBalle 24 minut sedan

Borg snackar dynga för att locka muslimska väljare från de rödgröna. Stat och religion är skilda åt enligt grundlagen. Nej staten skall vara sekulär eller kristen, det finns ingen plats för Islam i Sverige och en vacker dag blåser vinden även i håret på en arabisk kvinna.
7 personer gillade det här.

Stroppen 26 minut sedan

Man kan konstatera att vi har en skrämmande samhällsutveckling framför oss. Jag säger "gud give" trots att jag är ateist, att Sverigedemokraterna får ett massivt stöd i nästa val. Någon gång måste väl folk i det här landet vakna.
7 personer gillade det här.

svensketnisk 30 minut sedan

Borg har tydligen inte haft tid att läsa koranen med bihang.
4 personer gillade det här.

qnos 34 minut sedan

Säkert på direkt order av husse, detta....som har plockat in Waberi i riksdagen ( hur i fridens namn nu det gick till....)
2 personer gillade det här.

Snurpan 1 timme sedan

-"90 procent av kvinnorna med bakgrund i Mellanöstern är inte sysselsatta, det är ett stort jämställdhetsproblem.
- Vad ska vi göra åt det? Det första måste vara att flickorna får en sådan utbildning att de kommer in på arbetsmarknaden", sa han.

Svenska flickor FÅR ingen utbildning...dom får BETALA för den. Och , för varje jobb en invandrare sen kommer få så blir det ett jobb färre för en svensk att få. Enkel matematik
10 personer gillade det här.

Bengrot 1 timme sedan

Så säger man att det inte pågår en islamisering av Sverige. Nu vill tom finansministern vara med och bidra till kvinnoförtrycket. Man blir ju mörkrädd!
10 personer gillade det här.

Vendela 1 timme sedan

Islam är politik Borg..vad sägs om den konkurrensen vid valurnorna? Islam kan inte tämjas.
Islamska länder styrs av militärregimer, teokrater, diktatorer. Tro inte för ett ögonblick att
islamister låter sig styras av en gråtmild, liberal ekonom i hästsvans. Om det värsta händer
kan Borg få se sin egen dotter tvingas bära slöja. Det tycks som att politiker förutom SD drunknat
i Almedalens starka drycker i år...
10 personer gillade det här.

Anders040 1 timme sedan

Tack Anders Borg du har just nu skapat ytterligare 500 000 röster till SD, fortsätt så, vårt lidande tar slut under 2014 när sd håller i taktpinnen och du sitter på elefantkyrkogården tillsammans med dom andra misslyckade ministrarna och fd företagsledare som inte duger någonting till.

Till er som inte vet vad "elefantlyrkogården" är kan läsa mer här http://troochpolitik.se/?p=715
eller googla själva.
14 personer gillade det här.

BitteJ 1 timme sedan

japp där borde gränsen vara nådd för många M, samt att de flesta svenskar nog önskar att sverige fortsätter vara en sekulär stat, om tom anders borg inte inser detta är det tragiskt för sverige, dubbel kollar man kanske inte ens reinfelth är för demokrati?
detta trodde jag faktiskt inte om M och ändå har jag väl ganska många åsikter om dessa.
men visst ytterligare ett högt kort att spela för SD i nästa val.
5 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan

Muhammedanska grupper utsatta? Inte i religiöst hänseende - de kan få hur mycket pengar som helst från Saudi. Inte delaktiga i samhället - inte något jag vill se mer av, tack! Den bästa delaktigheten från dessa grupper är att de sticker tillbaka till sina hemländer och är delaktiga där, inte här.
Han uttrycker en naiv tro på att dessa grupper, särskilt kvinnorna, kommer att komma ut mer i samhället om de får existera som inpackade tält på sina arbeten. Hur dum och godtrogen får man vara?
Förmodligen ligger det en politisk agenda bakom detta. Att på sikt, kanske 50 år, förbereda ett muhammedanskt maktövertagande av landet. Det gör man genom små steg, som detta.
Anders Borg har utvalts för att presentera förslaget just därför att han har gott renommé i alla kretsar och alla partier.
Varför just Anders Borg deltog i detta seminarium har jag ingen aning om men verkar lite konstigt. Ekonomi, statsbudget och Humanisterna?
5 personer gillade det här.

diskriminerad_svensk 1 timme sedan

Så fort ett parti släpper in muslimer så har de avslöjat sig. Någon kanske trodde att det var ett sätt att värva röster från muslimer, men i själva verket är den moderata agendan att Sverige ska bli muslimskt. Det kan låta ofattbart för många att man överger kristendomen för islam, men så illa är det faktiskt. De som har för avsikt att rösta på M är minst lika korkad på den som röstar på V eller något annat parti från sjuklövern.
8 personer gillade det här.

Regimkritiker 1 timme sedan

Så vad är det kamrer Borg säger:

*Vi har inte råd att lägga mer pengar på att minska köerna i sjukvården.

*Vi har inte råd att ge de gamla på äldreboendena bättre mat.

*Vi har inte råd att stoppa nedmonteringen av det svenska försvaret.

*Vi har inte råd att satsa på en bättre skola för alla och
höja läraryrkets status.

*Vi har inte råd att förbättra hemtjänsten.

*Vi har inte råd att ge cancersjuka pengar från F-kassan
eller att sluta kasta sjuka till vargarna när F-kassan
drar in deras sjukpenning.

*Vi har inte råd att underhålla vägnätet bättre.

*Vi har inte råd att ge folk en tandvård de har råd med.

*Men vi har råd att öka de statliga utgifterna för att bygga moskéer och
utbilda imamer.

Politik handlar om prioriteringar.
25 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till Regimkritiker

Vi har även råd med höga politikerlöner, en hög pension och andra fria förmåner
för hårt arbetande politiker och tjänstemän.
5 personer gillade det här.

Leksand2 1 timme sedan

De Nya Moderaterna går från klarhet till klarhet.
5 personer gillade det här.

rusellpeters 1 timme sedan

Anders Borg jag ser gärna att du gör det till en valfråga och var tydlig med att du vill placera moskeerna i moderatnästen som Vellinge, Bromma,Örgryte, Djursholm, Täby och Saltsjöbaden som nu är segregerade områden med bara svenskar.
Visa att du vågar söka dina väljares stöd.
16 personer gillade det här.

gubbenibyn 1 timme sedan

Är han barnlös,den stackarn? Att planera för ett framtida svenskt helvetessamhälle tyder på detta. Eller, alternativt, på framväxande sinnessjukdom.
6 personer gillade det här.

ddayperspective 2 timme sedan

Var Borg nykter? Frånvaron av stringens i svamlet för ju tankarna till mundiarré!
9 personer gillade det här.

Bajen666 2 timme sedan

Skäms ni Moderater....vilka stolpskott dessa människor är, och livsfarliga för oss vanliga, dom kommer att dra oss tillbaks till medeltiden...sanna mina ord....!

Vet i fanken om det inte varit bättre med en röd-grön sörja istället...kan det bli värre än så här..?

SD 2014.
11 personer gillade det här.

gubbenibyn 1 timme sedan som svar till Bajen666

Ja, det kan faktiskt bli än värre! Det var ju faktiskt den röd-gröna sörjan som startade nedmonteringen av det trygga och sekulära Folkhemmet. Allt, för att söka personlig makt och förmögenhet för ett fåtal röda pampar.
5 personer gillade det här.

Vendela 2 timme sedan som svar till Bajen666

Vänta och se..det kommer mer och värre. Inställsamheten mot islam kommer att
öka fram till valet. Det gäller nu att övertyga stora muslimska grupper att rösta på
sharia-moderaterna i nästa val...
14 personer gillade det här.

farsartat 2 timme sedan som svar till Bajen666

Med "röd-grön" röra så kommer skattehöjningar. Ja, moderaterna har urartat helt. Känns bra att jag gick över till SD 2010.
7 personer gillade det här.

folkkultur 2 timme sedan

Om herr Borg inte nosar på epitetet landsförrädare, är han dock en naiv "nyttig idiot". Förstår inte hur dessa människor kan tro sig få någon som helst möjlighet att påverka en "svensk" imamutbildning... Eller att påverka det som sker inne i en moské...
10 personer gillade det här.

Kristian_29 1 timme sedan som svar till folkkultur

Han lever kvar i de sociologiska modeller som var i princip allenarådande inom religionssociologin fram till 1979. De sa att religionsutövning alltid utvecklas på samma sätt. Enligt modellerna var sekulariseringen av Mellanöstern helt enligt plan. Likaså borde islam i Sverige om ett tag bli mer som svenska kyrkan är i Sverige idag. Det är bara det att modellerna sprack av bara h*vete 1979. Irans utveckling skulle helt enkelt inte ske. Men det skedde och kan ske i Sverige också på sikt om utvecklingen får fortsätta som den är nu.
3 personer gillade det här.

swebyggare 2 timme sedan

Moskéer och muslimska friskolor håller endast tillbaka den muslimska kvinnan i slaveriet till mannen. Borg är nog inte lite dum i huvudet i och med detta uttalande. Mosker understödjer terrorism, en grogrund till kriminalitet och håller samhällen tillbaka med stenålderns tankar.
11 personer gillade det här.

World Traveller 2 timme sedan

Jag tror arligt talat inte att det gar att raedda Sverige (och Europa) pa fredlig vaeg genom val och demokrati. Demokrati forresten, ar det demokrati naer 7-klovern importerar hundratusentals muslimer som roestboskap? Det skraemmande aer forutom att staten som nu tydligt gaar i Saudiarabiens/Muslimska Brodraskapets ledband har militaren och polisen pa sin sida, de har aven ofantliga ekonomiska resurser fran Saudiarabien om det skulle behovas. En stor befalhavare (kommer inte ihag vem) sa en gang att for att vinna ett krig saa behover man tre saker - pengar, pengar och mer pengar. Men med raetten pa sin sida och lite javlar anamma saa kan man aenda vinna tror jag.
2 personer gillade det här.

1368 1 timme sedan som svar till World Traveller

Nej, det gör det sannolikt inte. Vi har fått hit alldeles för många som inte har den minsta tanke på annat än att stanna här och ta över mer och mer.
3 personer gillade det här.

farsartat 3 timme sedan

Allt daltande med musslorna står mig upp i halsen. Dessutom går en del utav mina surt intjänade skattepengar till att bekosta det mångkulturella experimentet. Om inte Svensken vaknar upp ur sin törnrosa-sömn till valet 2014 så kan vi hälsa hem allihop.
22 personer gillade det här.

bittan 3 timme sedan

Utav sina egna pengar hoppas jag
1 person gillade det här.

farsartat 3 timme sedan

Hjälpa muslimerna?!?!?!
Se till att hjälpa hemlösa, arbetslösa, pensionärer.
Se till att satsa pengar på sjukhus, forskning, skolor.
Effektivisera polisen och andra myndigheter.
Men nix! Sjukhus läggs ner, personal sägs upp, svenskar blir deporterade, bidragen ökar, massinvandringen tar nya rekord, arbetslösheten är skyhög, skolresultaten på väg utför, bostadsbrist.
Vad är det för dumheter att hjälpa muslimer med moskeer och imamutbildningar?! De får f*nimej bekosta kalaset själva! Välfärdsinvandrare ska inte ens ha något bidrag. PUNKT!
24 personer gillade det här.

bowlaren 3 timme sedan

Anders Borg vill investera i Moskeer, har han blivit omvänd ?
http://svenssonsfunderingar.wo...
11 personer gillade det här.

loofon 4 timme sedan

Jag har länge trott att Saudi ligger bakom en hel del av partistödet till (m). Varför skulle de annars ta in en röst från medeltiden i form av Waberi och varför kämpar de med näbbar och klor för att bidragsgivare ska få vara hemliga?

Det är djupt tragiskt och till stort förfång för medborgarna att finansministern börjar ta ställning för, och t o m kan tänka sig finansiera attribut för grupper av människor som anser sig ledas av en låtsaskompis för vuxna!
30 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till loofon

Håller helt med dig ang. partistödet. Kommer det fram att moderaterna får en del av sitt partistiöd från Saudi, då dj****r, då kan de hälsa hem. Hur denna oheliga allians mellan moderaterna och Saudi uppstått kan man fråga sig och hur långt tillbaka går den? Vem tog i så fall kontakt med vem?
Hela utveckligen är mycket olycklig och djupt oroande. Vad blir nästa förslag?
2 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till Oxis

Har säkert med vapen/teknologi-avtalet med Saudi att göra.
2 personer gillade det här.

Regimkritiker 1 timme sedan som svar till loofon

Sverige är det enda västland som helt saknar regler för donationer till politiska partier. De hemliga partibidragen är en demokratisk skamfläck och Sverige har fått internationell kritik för detta. Om moderaterna tar emot 100 miljoner i hemliga partibidrag av Saudiarabien som politisk muta finns det inga regler eller lagar som kan tvinga partiet att redovisa detta. Ingen åklagare kan med stöd av mutlagstiftningen göra husrannsakan för att samla bevis eftersom det är fullt lagligt. Frågan om att ändra regelverket har varit upp i den politiska debatten, Men gissa vem som stenhårt motsätter sig detta? Moderaterna.

3 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 4 timme sedan

Sorgligt att Svenska skattepenga

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: