fredag 27 juli 2012

12-årig pojke dränktes i kokande vatten – efter föräldrarna mördades - Fria Tider

12-årig pojke dränktes i kokande vatten – efter föräldrarna mördades - Fria Tider: Amaro med sin mor Geraldine och far Tony. Dottern var lyckligtvis inte hemma under rånmordet. Familjen har portugesiskt ursprung.

Foto: FamiljefotoAmaro med sin mor Geraldine och far Tony. Dottern var lyckligtvis inte hemma under rånmordet. Familjen har portugesiskt ursprung.
12-årig pojke dränktes i kokande vatten – efter föräldrarna mördades
Publicerat den 26 juli 2012 kl 13:28
Familjens trädgårdsmästare tillsammans med två andra män mördade den 12-årige pojken på det mest bestialiska sätt efter att ha våldtagit hans mor och sedan dödat föräldrarna. Överfallet skedde i familjens hus i Walkerville, Johannesburg i Sydafrika.
Gilla artikeln på Facebook
Dela/Skriv ut

Share on facebook Share on email Share on twitter More Sharing Services 8

Den 12-årige pojken Amaro Viana mördades under fruktansvärda omständigheter när han dränktes i kokande vatten av tre rånare, efter att de våldtagit hans mor samt dödat föräldrarna.

De tre männen bröt sig in i familjens hus i Walkerville i Johannesburg där de attackerade och sköt ihjäl Tony Viana, 53 år och brutalt våldtog och mördade hans fru Geraldine.

De band sedan deras 12-årige son och dränkte honom i ett bad med kokande vatten ”då han kunde identifiera dem”, skriver Daily Mail.

De två gärningsmännen, 24-årige Patrick Petrus Radebe familjens trädgårdsmästare, 21-årige Sipho Mbele sonen till familjens hushållerska, erkände tre fall av mord och ett fall av våldtäkt var.

Den tredje gärningsmannen David Motaung, 20 år, erkände under onsdagen att han rånat familjen.

Enligt uppgifter i sydafrikanska tidningar så skrattade gärningsmännen när de gick tillbaka till cellen, efter att ha lämnat domstolen. Straffet kommer att fastställas i september.

Gärningsmännen berättade inför rätten att de attackerade Tony Viana med basebollsträ och machete när han kom hem från jobbet och beordrade honom öppna familjens kassaskåp.

När Tonys fru och son kom hem bands dessa i skilda rum. Mbele våldtog sedan Geraldine samtidigt som Radebe höll fast henne genom att stå på hennes huvud innan han våldtog henne med.

Gärningsmännen insåg sedan att den 12-årige sonen skulle kunna identifiera dem, då de arbetat i familjen, så de dränkte honom i ett badkar.

- Vi gick till badrummet och satte på kranen. Vi gick till Amaro och satte munkavel på honom för han grät så mycket. Vi tvingade sedan ner honom i badkaret med ansiktet nedåt för att skulle drunkna, sa en av gärningsmännen till rätten.

Från rättsläkarens utlåtande framgår det dock att pojken dränktes under tortyrförhållanden i kokande vatten. Den exakta dödsorsaken kunde dock inte fastställas.

Sydafrika och ännu mer Johannesburg är extremt utsatta för kriminella härjningar. Fria Tider har tidigare skrivit om att så mycket som två av fem sydafrikaner påstår att han våldtagit en kvinna och i Soweto, en förort till Johannesburg, säger var fjärde ung man att ”jack rolling” – systematiska gruppvåldtäkter under jaktliknande förhållanden – är ”roligt”.– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: