söndag 15 juli 2012

Vestel & Beko - turkiska OEM-tillverkare... vilka märken/modeller? - Minhembio forum

Vestel & Beko - turkiska OEM-tillverkare... vilka märken/modeller? - Minhembio forum: Här ska vi lista vilka märken & modeller som görs av de stora turkiska OEM-tillverkarna: stora Vestel & "lilla" Beko , som nämns i denna artikel.

Vestel äger uppköpta märkena Finlux (ute) & Luxor (Motala) och
Beko äger Grundig (ute), Salora & Telefunken.
Vestel/Beko tillverkar även i eget namn. Alla sorts hemelektronik (brunvaror) och vitvaror.

ur artikeln: "Trots att få konsumenter har hört talas om Vestel är företaget Europas största OEM-leverantör av tv-apparater med ca 18 miljoner tillverkade enheter per år och står bakom fabrikat som Finlux och Luxor. Från samma land kommer dessutom Beko som äger Grundig samt Profilo med Salora och Telefunken i katalogen så Turkiet kan verkligen ses som ett centrum för tv-tillverkningen i Europa just nu."

ur Andersson-tråd: "Y470 är sammansatt av turkiska Vestel med delar som de förståss köper så billigt som möjligt på marknaden.
Egen tillverkning av delar är liten och innovationen likaså. Vestel dock utvecklat Pixellence-chip som sitter i senaste toppmodeller.
2:a sorterings delar kan vi förvänta oss finnas med mycket.
De flesta märker/bryr sig ej att det inte är perfekt kvalitet; pga budget-priset.
Det finns därmed ingen specifikation på de enskilda delarna och processor eftersom det är hemligt och de varierar utifrån tillgång."

Värdet av att lista apparater av dessa tillverkare, är att de har ofta samma egebnskaper - tips om handhavande kan generaliseras och det är bra att veta vem som tillverkar. De tillverkar ju vissa modeller även för de största märkena.
Vestel verkar använda en fjärrkontroll till sina TV som är svart(vit under) platt och kan styra fyra Vestel-enheter. Manualerna ser snarlika ut.
Intressant turkarna står bakom så många märken, fast deras TVs är så lika bakom skalet (och ofta i skalet med). Vestel har ett grundutseende med bred fot som märks hos många modeller.
Listar här toppTVn av varje märke - som exempel på de modeller jag vet är; eller sannolikt är: tillverkade av turkarna.

Crosswood, Techwood, Matsui, Denver, Amitech, Mark, Silver, United, Proson, Eltax, Euroline, Funai, Dantax, Lumatron, Firstline, iVision, DMtech, Elfunk, Technica, Hisense, Marquant (Jula), Audix - verkar vara Vestel (alla märken behöver inte gälla (lcd)TVs).

Jag anser Netonnets Andersson FHD DVB-T är mest prisvärd Vestel. Men någon toppTV är det inte - allt ska ju vara billigt. Men Vestels billiga borde passa väldigt många som vill ha modernt och billigt utan så höga krav.

...men tyvärr funkar inte produktinfo-inläggsfunkionen :P så jag kan inte lägga in detta.
Förutom nämnda märken finns Neteonets Centrum & Scantic & Avant (ej TV), & Limited Label & Latona (Siba) & Huyindai.
Fyll på med märken och problem och tips om hur man kommer in i servicemenyn t.ex..
Intressant att Finlux finnarna utvecklat en DVB-T/C-tuner - för då kommer den lätt till alla Vestels modeller, liksom PVR 100hz.
Bra att vi har tillverkare i europas utkant som snabbt förser oss med billiga modeller. Du får vad du betalar för - ibland mer & mindre.
Andersson Y470 FHD Digital (LCD-TV) [825285:e populäraste produkten på MinHembio och Prisjakt] 0 2
Inga priser Betyg: (8.00)

Det här inlägget har ändrats av toler 04 november 2007 - 21:05#2

Skickat 27 oktober 2007 - 08:52

Paganmoon

Lärjunge
388 inlägg

Galleriet: 5 bilder
Film: 40 filmer

Kanske inte välrdens mest kända/bästa märke, men Netonnets Centrum DVD spelare görs av Vestel (iallafall Gemini modellerna)#3

Skickat 29 oktober 2007 - 20:20

movieman

Veteran
2 467 inlägg

Vestel tillverkar inte bara ett antal för oss okända märken utan även kända som bl.a. Panasonic, LG, Sharp, JVC, Toshiba, Hitachi, and Sanyo
http://www.syria-today.com/pkg05/index.php...t&cat_id=20

M#4

Skickat 29 oktober 2007 - 20:31

toler

Veteran
1 548 inlägg

Galleriet: 12 bilder
Film: 20 filmer

Visa inläggmovieman Oct 29 2007, 20:20 skrev:
Vestel tillverkar inte bara ett antal för oss okända märken utan även kända som bl.a. Panasonic, LG, Sharp, JVC, Toshiba, Hitachi, and Sanyo
http://www.syria-today.com/pkg05/index.php...t&cat_id=20
Alla enskilda modeller av stora märken är av intresse - så lista här. Är det ett känt märke så förstår jag de håller Vestel hemligt. Få se om deras nya Pixellence-chip öppnar dörren till high-end. Det är väl bara för Vestel att scanna märkenas chip vid tillverkningen och så mixa ihop det bästa. Det måste bli bättre än Andersson Y470 (som troligen innehåller Pixellencen). Men mycket lovande för framtiden med tanke på att förföra europa-marknaden.

Det här inlägget har ändrats av toler 29 oktober 2007 - 21:31#5

Skickat 04 november 2007 - 19:04

91robe

Lärjunge
476 inlägg

Film: 11 filmer

Som jag har för ståt det så är vestel till verkare av följande märken:

1. Centrum (net on net)
2. Skantic (net on net)
3. Andersson (net on net)
4. Lumatron (Coop)
5. Audix (Hallens och Coop)
6. United (Hallens och Coop)

Har själv en Skanic TV och Centrum DVD som funkar kanon.

Det här inlägget har ändrats av 91robe 04 november 2007 - 19:50Till

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: