onsdag 25 juli 2012

Alltför sanningsenliga signalement – del 877 « Avpixlat

Alltför sanningsenliga signalement – del 877 « Avpixlat: Alltför sanningsenliga signalement – del 877

BISARRA SVERIGE Finns det inga riktiga problem att ägna sig åt kan man alltid hitta på några. I söndags uppmärksammade Avpixlat reaktionerna på Södermalmspolisens twitter angående en efterlysning i vilken “romskt utseende” ingick. Paniken hos den ängsliga Twittervänstern var ett faktum och någon nämnde t.o.m. Rasbiologiska institutet. Nu tvingas polisen be om ursäkt; således skriver vi ytterligare ett kapitel i den sorgliga historien om Sverige 2012 – den politiskt korrekta kronjuvelen.

Lystring: Väskryckning vid Statoil Frescati kl 11.10 Man, 20–30 år, svart t-shirt, svarta shorts, svart hår. ’romskt utseende’ enligt vittne.

Så såg den “kontroversiella” tweeten ut, varpå vänstersörjans fördämningar brast. Trots att Södermalmspolisen stod på sig, och bland annat menade att dom inte tar sig “friheten att omformulera ett brottsoffers beskrivning för att det är opassande”, gör man alltså idag en pudel.

– I det här fallet hamnade vi helt snett, säger Viktor Adolphson, vid Södermalmspolisen.

Heléna Johannesson, tf ingripandechef på Södermalmspolisen, säger sig förstå upprördheten och menar att ordvalet var opassande.

– Tweeten var ett vittnescitat, men det var fel att återge. Vi måste vara försiktiga med vad vi skriver. Polisen är nybörjare på det här och vi lär oss hela tiden. Det är absolut inte okej att gör fel, säger hon.

Nu diskuteras t.o.m. om Södermalmspolisens Twitterkonto ska raderas, medan Adolphson bedyrar att han inte skulle skriva samma sak igen.

– Vi är absolut inte ute efter att sprida fördomar eller lasta en folkgrupp. Vi använder aldrig ursprung som signalement om det inte är en flyende brottsling, men jag tycker att sånt här kan bli väldigt rörigt ibland. I det här fallet hamnade vi helt snett och vi tar absolut åt oss av kritiken, säger han.

Johan Ljunggren är projektledare för Stockholmspolisens aktivitet på sociala medier och leder arbetet med att skapa riktlinjer för hur polisen ska agera på exempelvis Facebook och Twitter.

– Vi kan redan mycket, men just vittnesuppgifter är alltid svåra. De nya riktlinjerna bygger mycket på de erfarenheter vi hittills skaffat oss av sociala medier, förnuft och den förundersökningspolicy vi redan har, säger han.

Bara i Sverige.

DN

Relaterat

David och Rasbiologiska institutet
Alltför detaljerade signalement upprör – igen
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-24, 12:13 (Uppdaterat 2012-07-24, 12:45) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

Disqus

Gilla
Ogilla
och 13 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Logga in nedan för att kommentera.

Visar 80 av 218 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Gammnucka 7 timme sedan

Jag tycker inte det här är så konstigt. Det behövs ju inte så mycket detaljer, vindrickarna är helt rätt ute: En person som såg ut och hade ett kön rånade tre skolbarn idag på deras datorer. Han var lagom gammal och hade kläder på sig. Har ni sett honom, kontakta polisen på nr...

Jag skulle känna igen hen direkt.
1 person gillade det här.

Kristian_29 13 timme sedan

Malmöpolisen har gått kursen:

"2012-07-22 20:54, Misshandel, Malmö
En ungdom knivskuren av en man på Bennets väg. Mannen greps på platsen. Ungdomen klarade sig med ytliga skador. En trolig orsak till bråket är att ungdomar kastat sten på mannens fönster."

Bennets väg ligger i Rosengård. Vem blir lurad?
1 person gillade det här.

farsartat 21 timme sedan

Vilka syltryggar!
9 personer gillade det här.

kjellan11 22 timme sedan

Vad är det för vitts att efterlysa folk om man inte får ge ett så bra signaliment som det bara går kan hårfrisörskan Ask eller någon på morgonlappen förklara det för oss som inte fattar. Eller ska polisen ge typ efterlysning på ev man med vit eller mörk färg på huden skallig eller ev långt hår denne ev man har rånat en äldre dam med rullator hon kan vid behov peka ut gärningsmannen då hon har honom på bild
5 personer gillade det här.

MetalHeadViking 22 timme sedan

Only in Sweden.
6 personer gillade det här.

Osynlige_Mannen 23 timme sedan

En gång i mitt liv har jag utsatts för rånförsök (som misslyckades, polisen tog honom strax efter). Gärningsmannen: Zigenare.

Häromdagen träffade jag på två, för mig okända män på min tomt. De såg ut att vara i 20-25-årsåldern av arabiskt ursprung (och talade dålig svenska) och påstod att de kom angående min annons på Blocket om en bil till salu. Någon sådan annons finns givetvis inte. Som tur är fanns jag på plats. Med sommarvärmen står dörrar öppna. Eftersom jag jobbar med huset (ja, precis som alla andra svenskar den här tiden på året) höll jag dessutom ett grovt verktyg i handen. Jag såg antagligen inte särskilt snäll ut. Frågan är om jag kan bli åtalad för att påpeka att någon bilannons inte existerar samt hålla i något som kunde användas som ett livsfarligt vapen? De dröp av. Samtidigt låg min fru i badet och våra två barn lekte. Vad hade hänt om jag inte varit hemma? Och varför drabbas jag inte av svenska skurkar? Det är väl en ren slump antar jag.
16 personer gillade det här.

SomeOneInCyberspace 1 dag sedan

Mikael Karlsson
@MickeK69
@Pat_Eng @YB_Sodermalm Kan man förstå.. PK-Sverige! YB_S chef(er) borde stötta sina poliser här och inte vika ner sig för twittervänstern!

YB Sodermalm
@YB_Sodermalm
@MickeK69 @Pat_Eng Det gjorde hon. Helena blev gravt felciterad av DN.

https://twitter.com/MickeK69/s...

malmoemollan 1 dag sedan

Första gången jag blev oprovocerat misshandlad var det av "en av dessa"
Det första läkaren på sjukhuset frågade var:

Han var inte svensk va?

Detta var ändå ca: 15 år sedan.... i Malmö...
14 personer gillade det här.

Jorgen48 1 dag sedan

Så här kan polisen göra istället !!!!
Svensk man svarthårig , bryter på romani sökes !!!!
9 personer gillade det här.

shejken 1 dag sedan

Skulle man inte kunna använda sig av följande signalement ?

Pigmenthandikappad person, från icke skidåkande nation.
11 personer gillade det här.

Skatte_betalaren 1 dag sedan

Jag ger mig f*n på att zigenarna blir kränkta om de skulle uppfattas ha ett "svenskt" utseende. Dom är "stolta" på sitt sätt. DET tycker jag ändå är värt respekt.
2 personer gillade det här.

sweniceguy 1 dag sedan

Är det någon som sett på ``cops´´ nångång eller liknade. Det första polisen i usa (och övriga världen ) säger när dom ska lämna signalement är liknade: Suspect is a black male, eller white, eller hispanic....

Det är inte konsigt att polisen delar med sig av etnisiteten när man skall ha rätt på en förbrytare. Människor ser olika ut beroende på vart dom kommer ifrån. Det är inte rasistiskt, det ÄR FAKTA ! Det är ju endast utsendet på personen ifråga och inte hela gruppen.

Vidare tror jag inte att det är folkgrupperna själva som tar illa vid sig i Sverige om man ex. säger : romskt utsende, utan det är vänster och PK media som ojjar sig, vanliga svenskar ( etnsika svenska mitt i livet ).... =) Har jag fel?
7 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till sweniceguy

Enligt vissa, vidriga, “element” på vänsterflanken i Sverige shar du fel! aftonhoran utgör ett gott exempel. Dom lever efter det orwellianska Sanning är Lögn. Lögn är Sanning.

2 personer gillade det här.

Laxen 1 dag sedan

Det här luktar ju ren rasism! Kära vänsterpajaser: skulle det vara något negativt med ett "romskt" utseende? Förklara i så fall...
9 personer gillade det här.

Argusögat 1 dag sedan

Hahaha - bara i Sverige! Kommer man i en Burqa och/eller en kjol som ALLA vet tillhör en ziggis så måste det väl vara lika som att säga att den misstänkte har ett nordiskt utseende, eller?

Någon som tror att drevet gått då? Nej, som nordman skall man självklart få ta skit, trots att det i många fall är väldigt missvisande...

Varför är det mer okey att utmåla den inhemska befolkningen än utomlands födda? Varför skall blatt*rna vara skyddade mot riktiga signalement - kan inte förstå detta! Djaevla nollor som inte vågar stå för den riktiga information de får från vittnen...

Sjukt, var ordet...!
5 personer gillade det här.

Jax86 1 dag sedan

Dom grupper som i så fall blir utpekade blir ju det p.g.a. att dom begår mer brott än andra grupper - d.v.s. inga fördomar utan F A K T A.... Gör om gör rätt.
4 personer gillade det här.

Caesar Apostata 1 dag sedan

På vilket sätt hamnade polisen "helt snett"? Menar dom att det inte rörde sig om en brottsling med "romskt utseende"? Ja, så fall är det ju olyckligt att de gick ut med fel information.
10 personer gillade det här.

evolution2000 1 dag sedan

Vad är det frågan om? Ser man ut som en Zigenare så gör man. Det är inget fel med att se ut som en, men det är däremot väldigt fel att rycka väskor. Är man Afrikan, så ser man förmodligen ut som en sådan också. Det är inget fel med det heller..Och det är absolut inget fel med att beskriva att någon ser ut som en afrikan..Om det skulle vara fel..så förutsätter det ju att det på något sätt skulle vara sämre att se ut som afrikan, zigenare eller arab..och det..om något är ju rasistiskt!
8 personer gillade det här.

jolias 23 timme sedan som svar till evolution2000

Vad är ett "romskt" utseende?

//

Alla som är zigenare. Och det ser man direkt vilka som är det.

MOD

(Redigerad av moderator)
1 person gillade det här.

Jan Lindh 1 dag sedan

Som sagt................. bara i Sverige.
4 personer gillade det här.

FinaJosefina 1 dag sedan

"I det här fallet hamnade vi helt snett." -Mordisk banan iklädd tights beväpnad med bergssprängare och makaroner färdandes på enhjuling- ...Då hamnar man helt snett, annars så var väl signalementet rätt???? Fattar ingenting, poliserna idagens Sverige måste vara extremt trötta på allt trams.
22 personer gillade det här.

Caesar Apostata 1 dag sedan som svar till FinaJosefina

Ja, tänk att sånt här jäkla PK-trams ska ta tid och resurser från Polisen!
7 personer gillade det här.

Arge Algot 1 dag sedan

Det är höjden av ynklighet att som Adolphson backa på en korrekt beskrivning av ett vittne till händelsen. Om gärningsmannen mot förmodan varit etnisk svensk, jo jag vet att risken är minimal, så skulle givetvis detta omnämnts i beskrivningen.
En spade är en spade..
14 personer gillade det här.

Funtaren 1 dag sedan

Hur 17 kan man vara polis utan ryggrad? Verkar som om polisen utmanat våra sk journalister i en kamp om jumboplatsen när det gäller vem svensken har förtroende för. Och alla berikare - f-n vad de måste skratta! Det Sverige har istf polis är ju mysfarbröder! Iaf om du är icke-svensk.
8 personer gillade det här.

Tourni 1 dag sedan

Det är helt sanslöst. Detta land blir bara dummare och dummare ju längre tiden går. När grävde svensken ned det sunda förnuftet?
Hur ska allmänheten kunna bidra utan signalement?

"Har ni sett en hen i 15 - 90 års-åldern med jeans och t-shirt. Hör av er till polisen på nummer: ........."
19 personer gillade det här.

Kristian_29 13 timme sedan som svar till Tourni

Malmöpolisen har gått kursen. Då blir det såhär:

2012-07-25 01:38, Rån, Malmö: Personrån, Kirseberg. bit.ly/OzxPPm

Man kan dock undra vad som är vitsen med att twittra sådant överhuvudtaget....

Tourni 4 timme sedan som svar till Kristian_29

Ja, den infon gav ju verkligen mycket. Kunde stå som notis i vilken tidning som helst. Vilka pajasar.

Argusögat 1 dag sedan som svar till Tourni

Nja, snart kommer även numret till polisens tipstelefon vara pixlat... "Ring gärna in signalement och/eller tips om ni mot förmodan skulle finna vårt nummer för detta"...!

Sjukt, var ordet...!
2 personer gillade det här.

Tourni 1 dag sedan som svar till Argusögat

Ja det skulle verkligen inte förvåna mig. Snart är väl polisens resurser så låga att man kommer använda sig av burk och snöre telefon.
1 person gillade det här.

Skatte_betalaren 22 timme sedan som svar till Tourni

ja precis, eller tända fyrbåkar, men då åker alla polisbilar ner till någon skola i Malmö.
Vilket är bra iofs, men då blir resten av landet helt oskyddat.
1 person gillade det här.

Münchener Post 1 dag sedan

Hur f-a-n ska vi kunna ta fast de kriminella om Polisen inte får beskriva hur de ser ut. Om brottslingen är svart eller arab måste vi ju för h-lvete kunna tala om detta så att inte allmänheten håller ögon öppna för en vit nordbo. Det enda som är "opassande" är brotten. Detta ångestfyllda pk-kryperi är vämjeligt!
Polischefen avgå!
13 personer gillade det här.

one_minute 1 dag sedan som svar till Münchener Post

Blir nog inte bättre för att polischefen avgår. Då tillsätts en annan dummerjöns.
Hela regelverket måste ses över eller rättare sagt helt göras om så polis får offentliggöra signalement utan tjafs.
2 personer gillade det här.

folket 1 dag sedan

Hur då "hamnade helt snett"? Stämde inte beskrivningen? Var inte offret viktigt nog gentemot förövaren?
Fy fan för såna poliser!
8 personer gillade det här.

Sverigefritt 1 dag sedan

Det är ju fullkomligt meningslöst att gå ut med ett signalement om man inte får beskriva personen. Detta kan nog bara hända i Sverige!
13 personer gillade det här.

BannlysHedersmord 1 dag sedan

"Ett butiksrån har skett vid elvatiden på natten. 5 gärningshen sågs vid rånet. 4 st hen med mänskligt ursprung, hade på sig kläder, har 2 armar och 2 ben och ser humanoida ut.

En till hen sågs till också: Mannen har en stockholmsdialekt, ett svenskt utseende och en svensk röst utan brytning, har blåa ögon, brunt, kort krulligt hår, är ca 185 cm och väger 57 kg, sågs ha på sig endast apelsingula kläder och armar med maskrostatueringar. Här är en bildsamling på svensken med väldigt skarpa bilder på hans ansikte......

Om ni har några upplysningar om svensken, ring det här numret snarast....

Tyvärr så kan inte polisen be allmänheten att spana efter de andra 4 hens som fanns på brottsplatsen - det kan ge rasistiska undertoner, inspirera fler Breivikar, inspirera fler Mangs, ge SD vatten på sin kvarn och återuppliva Hitler.

Om ni tar lagen i egna händer och spanar efter dessa 4 hens ändå så lovar vi att sätta er i fängelse på obestämd tid.

Många kära hälsningar/ Riksdhimmiepolisen"
21 personer gillade det här.

Quexsilber 1 dag sedan

Dessa poliser gör sig kanske bättre som korvgillare, dom verkar hursomhelst ha rätt förutsättningar.
6 personer gillade det här.

bosse1949 1 dag sedan som svar till Quexsilber

Ja, dom grillar (gillar) olika. Eller hur var det nu då?...
3 personer gillade det här.

Basseng 1 dag sedan

Jaha, så blir man upprörd igen. Undrar hur poliserna röstar 2014. De måste ju tröttna på det här larvet själva. SD 2014
10 personer gillade det här.

antenori 1 dag sedan

Rusbiologiska Institutet-Vinkrog på Södermalm för vänstertwittrare.
8 personer gillade det här.

CygnusVG 6 timme sedan som svar till antenori

Haha, den var bra! :)

Nils Svensson 1 dag sedan

Patetiskt att inte ens polisen har kurage att stå emot vänster-idiotin. Hela statliga sektorn består tydligen bara av fega kärringar.
13 personer gillade det här.

Skatte_betalaren 1 dag sedan

Det skulle vara intressant att få en kommentar av Leif GW om hela denna debatt och vilket av alla dagens alternativförslag på gärningsmannabeskrivning han tror snabbast skulle fånga tjuven?
10 personer gillade det här.

Kjell 1 dag sedan som svar till Skatte_betalaren

Jag är nog av den åsikten att Herr Persson skulle kunna haspla ur sig en ganska ordentlig salva, väl formulerad och med siktet rätt inställd, så att hela övriga etablissemanget sket i byxorna!
8 personer gillade det här.

Skatte_betalaren 1 dag sedan som svar till Kjell

Jag är benägen att hålla med och därav mitt intresse av att ta del av GWs sågning av svensk polisledning, inte poliserna som just nu är bakbundna, enligt de nya "spaningsdirektiven".
Jag undrar om poliserna i bilarna och tjänsterummen får ex via polisradion prata klartext, eller om polisledningen meddelat att de nya "spaningsdirektiven" gäller även internt?
DÅ är det bara att ta ner skylten!
1 person gillade det här.

brisslan 1 dag sedan

Det, som sker är en parodi på ett rike. Ett sådant rike kan ingen vettig människa ta på allvar.
Vilka fjantar! De är inte bara de dummaste de är dessutom de fegaste jag känner till. För svenskarna finns endast förakt över. Precis vad Merit Wager skriver.
6 personer gillade det här.

stephan4444 1 dag sedan

Men för b.veln! Om gärningspersonen ser ut som en indier så måste man ju kunna säga det. Om personen är asiat, d.v.s typ kines, så borde man få nämna det, allt för att chansen att gripa personen skall vara så stor som möjligt. Jag blir så less!
7 personer gillade det här.

BlackHandInn 1 dag sedan

Eliminera även ålder, hårfärg och, som inlägget nedanför anger, kön.

En polisrapport kan alltså se ut som nedan:

En hen rånade mig igår. Inga mer utförliga signalement kan ges eftersom det skulle kunna provocera/hälla kvarnvatten/stämpla/tramapåtå/ledatillgripande/stigmatisera/strukturellrasism/särbehandla/utpeka någon individ/grupp/socialtillhörighet/åldersgrupp/religion/hårfärgstyp/skäggtyp/modetyp/geografisktillhörighet/kontinent/land/region/musikstil/...

Hoppas ni griper gärningshenen.
mvh /Svenneidioten
20 personer gillade det här.

Ecj14 1 dag sedan

Det värsta tycker jag är att polisen har skrivit att det är en "man". Tur att jag har passerat 30 år annars skulle jag känna mig väldigt utpekad om de tog bort " romskt utseende".
För att ingen ska känna sig utpekad borde polisen bara ha skrivit att de söker en påklädd person, så enkelt hade polisen kunnat ha gjort det, dock hade de kanske fått in lite för många tips då. På så sett skulle polisen även klarat upp brottet på sitt vanliga sett genom att lägga ner förundersökningen med motiveringen "spaningsuppslag saknas" så slipper de använda sin favoritmotivering "brott kan ej styrkas" för ofta.
7 personer gillade det här.

Livhusaren 1 dag sedan

Nu snackar vi moment 22! Stenkastarvänstern kväser polisen viftar med rassekortet. Vi ska bara tacka och ta emot. Kan knappt vänta på valresultatet 2014 när SD når 14 %
15 personer gillade det här.

Kjell 1 dag sedan som svar till Livhusaren

Och vad hade Du tänkt att dessa 14% skulle användas till?
Resten består av 86%....och är inte speciellt familjära med SD!
Och har heller ej för avsikt att bli det!
1 person gillade det här.

Livhusaren 1 dag sedan som svar till Kjell

Jag har ju förhoppningar att SD ska komma mycket längre. Men man ska nog ha delmål så att man inte dukar under av besvikelse. 14 % röster kan göra mycket gott!
1 person gillade det här.

Kjell 1 dag sedan som svar till Livhusaren

Den dagen SD uppnår 14% har det med största sannolikhet allaredan utbrutit viss aktivitet både hos M och SAP!
1 person gillade det här.

Sven Olsen - (argdansk) 1 dag sedan

Det värsta är att högre polisbefäl faller undan och försöker ursäkta att deras personal vill göra sitt jobb så bra som möjligt - det är katastrofalt dåligt, och visar tydligt att dessa befäl helt klart missuppfattat sitt eget arbete, som är att stödja och hjälpa de "därute" så de kan göra sina jobb ordentligt.

Därmed har alltså Heléne Johannesson klart visat att hon inte innehar den viljestyrka och det modet som skall till när man skall gå emot murvlar och politiska opportunister, även om hon mycket väl vet vad "hennes" killar och tjejer säger i tjänsten. Så hon borde ställa sitt jobb till rådighet för någon som kan - förhoppningsvis någon av samma kaliber som Göteborgs-polischefen.

8 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 dag sedan som svar till Sven Olsen - (argdansk)

antagligen är hon inkvoterad
8 personer gillade det här.

Asperger06 1 dag sedan

Åh herregud vad jag är trött på vänstern och deras dumheter. De kan inte ha mycket till liv om de hela tiden måste bli upprörda på beskrivningar av invandrarkriminella.
9 personer gillade det här.

ingesanden 1 dag sedan

När polismannen Viktor Adolphson gör en pudel och TV-4 nyhetsuppläsaren säger svensken tre gånger om libanesen som är gripen på Cypern,då är det Sverigedemokraterna som får minst 1000 nya röster.

2002 var genombrottsåret med 67000 röster för SD.
2006 ett mellanår med 1640000 röster för SD.
2010 Riksdagsåret,då svenska folket sade nej till PK-iternas lögner med 350000 röster på SD
2014 blir vändåret med 700000 röster på SD och mera troligt ännu flera,då svensken säger, nu får det vara nog med alla pudlar,lögner och mörkningar av sanningen för att tillfredsställa PK-iterna och vänstermaxistfacisterna.
2018 blir ett historiskt år när vår tids PK-journalister, likt de nazikramande journalisterna på aftonbladet tvingades skriva när det stod klart att Adolf skulle förlora sitt krig "vi visste inte vi förstod inte".
2018 står det att läsa förlåt oss "vi visste inte vi förstod inte"att läran islam höll på att förpesta vårt land,tack svenska folk för att ni insåg detta långt före oss och räddade det fina gamla landet Sverige genom era röster på SD.

Nazism och islamism är två likvärdiga läror,som predikar underkastelse och all sorts ondska.

9 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till ingesanden

2018 blir det år när den Svenska motsvarigheten till Nürnbergsprocessen sätts igång, och de ansvariga kommar att ställas inför rätta.
8 personer gillade det här.

Kjell 1 dag sedan som svar till ingesanden

Innan SD når 500.000 kommer både M och SAP att ha fattat vinken och där lär då bli vissa förändringar i partiprogram och persongallerier och annat krafs!
1 person gillade det här.

ant11d10t 1 dag sedan

Det är väl bara att koda hudfärg och hårfärg om det nu är så j*vla kittsligt, sen kan vem som helst gå in på Polisens hemsida och läsa av vad hårfärg nr 1b och hudfärg 2a betyder. Då slipper man ju frågor som "vad betyder romskt utseende" und so weiter, och då kan vänsterpajasarna stå där och se lika fåniga ut som de är.
2 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 dag sedan som svar till ant11d10t

deras intelligens skulle kanske inte räcka för att lista ut vad som menas med t ex 1b och 2a
1 person gillade det här.

Concerned_citizens_10 1 dag sedan

Jag har bott i en multikulturell stad i Usa där ras alltid angavs vid efterlysningar. Hur skulle de annars klara upp brott ?
Har man skrivit in i grundlagen att vi ska vara mångkulturella får man också ta konekvenserna.
22 personer gillade det här.

Hallickpappa 1 dag sedan

Så undrar folk varför polisen inte klara

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: