torsdag 5 juli 2012

Visa respekt din jävla gris! « Affes Statistik-blogg

Visa respekt din jävla gris! « Affes Statistik-blogg: Visa respekt din jävla gris!
Posted in Betraktelser by Affe on maj 16, 2010

I kaoset under Vilks föredrag utspelades i periferin även ett annat drama som några skarpsynta personer upptäckte.

Kvinnan i svart är inbjuden till föredraget. Hon går dit frivilligt, väl medveten om att saker kanske kommer sägas och visas som hon inte gillar. Istället för att gå därifrån när hon inte gillar vad hon ser så stannar hon kvar, skriker och kräver att föredraget anpassas efter henne. Hon kräver “respekt”. Beteendet är helt oacceptabelt och respektlöst.

En person protesterar och säger emot henne. Kritiserar henne. Något som, till skillnad från hennes beteende, är ganska normalt på ett universitet. Hennes svar är inte att han har fel följt av en förklaring. Nej, han ska hålla käften.
Hot om våld. Krav på lydnad och underkastelse. Han beordras att sätta sig. Varför då, och med vilket mandat utfärdar denna person den ordern? Att resonera finns inte på skalan. Mannens kroppsspråk säger allt. Om du inte lyder mig så kommer du att utsättas för våld.
Förnedring. Personen som vågade protestera ska utsättas för förnedring. Han blir slagen och får ta emot flera spottloskor. Säkerligen handlar detta mest om att för den egna gruppen visa hur “gudfruktig” man är, men det fungerar även ypperligt som statuerande av exempel. Så behandlas man om man säger emot.


Att lägga på minnet
Mannen i vitt är INTE Lars Vilks. Han har INTE ritat någon rondellhund. Han har INTE skymfat någon profet. Han är INTE (vad jag vet) någon värdelös/dålig/usel/tafflig konstig konstnär som bara vill ha uppmärksamhet.

Med andra ord, det går inte att bekvämt distansera sig från honom som så många verkar ha behov av att göra när det gäller Lars Vilks.

Mannen i vitt representerar dig och mig och alla andra i Sverige som inte håller med den skränande pöbeln. Han uttryckte det som miljoner svenskar skulle vilja säga.

Att det faktiskt är ni som ska visa respekt för
våra regler, värderingar, synsätt, traditioner.

Och till alla er som “står upp för yttrandefriheten” men som inte kan låta bli att distansera er från och hacka på Lars Vilks.

Den fasen är förbi. Inse att även ni är hotade. Det finns uppenbarligen människor i Sverige som vill slå er, spotta på er, se er brinna. Inte för att ni en vacker dag kanske får för er att rita en rondellhund, utan för att ni anser att Lars Vilks och andra ska ha rätten att göra det. Det är en avsevärd skillnad.

1 och 2 är från denna video.

3 är från denna.

Stort tack till bloggen Lätta brigaden som gjorde mig uppmärksam på detta.
http://brigaden.wordpress.com/2010/05/11/om-de-ar-studenter-ska-de-stangas-av/
Där finns även citaten från facebooktråden.

Två anhållna för Vilksattentat DN HD SMP SVT
Share this:

Twitter7
Facebook251
E-post

Gilla
Gilla
Be the first to like this.
Tagged with: islam, rondellhund, uppsala, vilks

148 comments
« Nyhetsvärdering – upplopp i Rosengård.
Socialbidrag – utrikes födda i Huddinge »
148 svar

Prenumerera på kommentarer via RSS.

BLU-82 said, on maj 16, 2010 at 6:48 e m

Musselmanerna uppträder som riktiga smutsiga hundar. Det är en katastrof att de är här och fler lär det komma när de röd-gröna tar makten. Troligtvis kommer Sahlin att låta genomföra massamnestin av de illegala invandrarna för att kunna bilda regering med MP som stöd. SAP låter gärna landet gå under bara de kan säkra sina löner genom att vinna regeringsmakten.
Svara
hej hopp said, on maj 16, 2010 at 6:54 e m

Ja vad ska man säga behövs det ?? polisen en skam de vågar inget göra och sen den stackarn som vågade säga något blir i princip misshandlad vad gör polisen jo inget skäms på er …
Svara
Stridis said, on maj 17, 2010 at 6:05 e m

@Hejhopp

Vad hade du tänkt att polisen skulle gjort? Jag tyckte de uppträdde väldigt kyligt snarast. Den situationen hade kunnat ha eskalerat ganska elakt ifall de gjort onödigt mycket. Eller vill du att de ska börja veva med batong och det blir världens rabalder? Nu hände inget allvarligt (att Vilks blev attackerad är väl lite väl att begära att de skall hinna reagera på innan det var ett faktum).
Svara
hej hopp said, on maj 19, 2010 at 11:20 e m

För det första de kunde väl låtit dessa vara utanför istället när dom vet att de skulle kunna bli såhär .och sen är det inte tillåtet o bli misshandlad tycker dom borde gripit dessa som var på killen som vågade säga något som alla andra inte vågar i detta land.sen får du tolka deta hur du vill .mvh m.mps så många var det inte dom får väl acceptera att om dom gör fel så får dom ju stå för det eller?man får ju hoppas att inte alla var lika agressiva ..någon gräns måste man ju ändå sätta tycker jag men de är vad jag tycker och ordet är ju fritt i sverige (eller är det de)……………
Erik B. said, on maj 17, 2010 at 9:49 e m

Politiet burde have smidt uromagerne ud, så foredraget kunne fortsætte i god ro og orden.
Svara

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: