söndag 15 juli 2012

Utlänningar i majoritet på landets fängelser för grova brott « Avpixlat

Utlänningar i majoritet på landets fängelser för grova brott « Avpixlat: Utlänningar i majoritet på landets fängelser för grova brott

“Den rosa delen är “normalrepresentationen”. Det vill säga, den andel brott som de folkbokförda med utländsk bakgrund hade begått om de proportionellt sett hade begått lika många brott som svenskarna. Den röda delen visar antalet brott som samma grupp har begått på grund av att de är överrepresenterade. Den gula delen är andelen brott som har begåtts av de icke folkbokförda. Asylsökande, illegala invandrare, turister etc.” (klicka för fullstor bild)

INVANDRARKRIMINALITET Vår vän Affe som håller i sin förnämliga statistiksida har gjort en uppföljning till förra posten betitlad Invandrare bakom majoriteten polisanmälda brott, vilken Avpixlat tog upp HÄR.

Nu kommer del 2, som berör antalet utländska interner på landets fängelser.

Redan 1996 skrev Jan Guillou följande:

Svenskar begår 82 procent av brotten

Det råkar faktiskt stämma. 82 procent av alla brott i Sverige begås av svenskar. Följaktligen begår invandrarna 18 procent av alla brott. Men eftersom de bara är 12 procent av invånarna är de tydligt överrepresenterade i brottsstatistiken. Men besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75% på just det fängelset).

Det Guillou talar om är alltså att den siffra som i allmänhet framhålls i statistiken – den för “samtliga brott” – är djupt missvisande för hur brottsligheten i Sverige faktiskt fördelar sig mellan svenskar och icke-svenskar. Som Guillou kunde konstatera vid sitt besök på Norrtäljeanstalten är överrepresentationen för utrikes födda och inrikes födda med minst en utrikes född förälder oerhört mycket högre för brott som ger fängelse. Och ju grövre brott och högre straffvärde, desto större är överrepresentationen.

För flera grova brottstyper – exempelvis rån som illustreras i diagrammet ovan – är dessa grupper inte bara överrepresenterade utan i majoritet. Stor majoritet dessutom. Och vi kan också se att det är en utveckling som accelererat kraftigt under de senaste decennierna – de då Sverige bedrivit en ansvarslös invandringspolitik.

Malmö är ju staden på allas läppar numera när det gäller brottslighet. Politiker och media i staden menar ofta att bilden av staden är orättvis. De kan ta en titt på stapeldiagrammet nedan innan de gör nästa uttalande. Det är inte bilden av Malmö som det är fel på och som behöver förändras, utan verkligheten.

Rån, inkl grovt Malmö

Avpixlat hänvisar i övrigt till Affes statistik
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-15, 13:14 (Uppdaterat 2012-07-15, 14:27) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
211 kommentarer 2740 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 96 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


KarlssonMikael 5 minut sedan

Snacka om "behind enemy lines".

u28903094 37 minut sedan

Detta har allmännheten vetat om länge det är inget nytt.
Det är ingen enda som rör en fena för att stoppa den grova inporterade kriminaliteten utan den fortsdätter med oförminskad hastighet.
Varför?

herrn 1 timme sedan

Om inte SD bombarderar Allians, Opposition och även allmänheten med Affes exellenta statistik så får man helt skylla sig själv om man torskar i nästa val!!
6 personer gillade det här.

Sverigefritt 1 timme sedan

Detta är inget nytt för mig. PK-media har dock gjort allt för att mörka detta faktum. Jag mailade en journalist på Aftonbladet för någon vecka sedan efter en artikel om "machetemannen". Jag frågade varför de inte skrev att han var invandrare och varför journalister tiger om sanningen i Sverige. Märkligt nog fick jag svar men hon tyckte ju inte att journalister tummade på sanningen.

Hej,
vad gäller vilka beslut som tas för publiceringar får du vända dig till vår ansvarige utgivare, Jan Helin, som tar de besluten.

Vad gäller kommentaren och resonemanget "Ni journalister håller er inte till sanningen" kan jag bara säga att det är trist att du gör en sådan generalisering av en hel arbetsgrupp. Jag har ingen anledning att ljuga i mitt jobb, och det är trist att du tror att en hel yrkeskår gör det.Vänliga hälsningar,Nivette DawodNyhetsreporter
6 personer gillade det här.

Bo Ålander 1 timme sedan

Har jobbat på KVV, den sista interna statistik jag fick ta del av var från 2007 men jag betvivlar att situationen ändrats dramatiskt.
På riksanstalter, där hamnar man om man är dömd till strängare straff än 24 månader, var överrepresentationen rent kuslig, 95% av de intagna var av utomnordisk börd.
På lokalanstalterna var beläggningen runt 50/50 med en liten överviktning för svenskar.
7 personer gillade det här.

Ann-Marie 1 timme sedan

Och vad kostar inte detta för skattebetalarna?!
5 personer gillade det här.

MorbrorGul 1 timme sedan

Är det här kultur? Fängelserna domineras av multikulturalismens resultat. Vad har det med kultur att göra? Grov kriminalitet, är det kultur, Ullenhag?

Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle har politikerna skrivit in i vår lag. Jag frågar då vad är det för typ av kultur muslimer står för, om dom får bestämma, där inte musik, konst (som dom inte gillar), ...

... dans, personligt uttryck i klädstilen, kyrkors existens, gamla kultur-byggnader (Mali), Pyramiderna hotas, gamla Egyptiska konstföremål förstörs, konstverk plockas bort, t.ex. på Världskulturmuseét i Göteborg, efter påtryckningar ...

... när allt som vi förknippar med kultur, inte ska finnas enligt tongivande muslimska röster. Då frågar jag mig, Hur ska vi i Sverige tolka mångkultur-begreppet? Är dessa destruktiva handlingar kultur, eller kulturens motsats?

När dessa grupper är emot allt vad kultur heter, slutsatsen måste då bli att dom inte hör hemma i ett Mångkulturellt samhälle, just därför att dom är all kulturs största fiender. Ok "Ulltott m.fl., läs, förstå och om ni har ett uns till ryggrad, agera ..
6 personer gillade det här.

Arnold P Fisberg 2 timme sedan

Måndagen den 31 oktober 2011 uppnåddes världens befolkningsantal 7 miljarder människor. Runt en promille (1/1000) av dessa räknas som "etniskt svenska". Då det är f-n inte så konstigt att det ser ut som det gör. Frågan är hur resten av dessa utlänningar ska få plats i svenska fängelser? Konstigt......
6 personer gillade det här.

Izamail Al Kebab 1 timme sedan som svar till Arnold P Fisberg

Nu har Arnold varit ute på balkongen och rökt!
2 personer gillade det här.

dupp 2 timme sedan

På fängelse i Danmark så var det 70% muslimer, 5% danska och resten övriga. Det gäller här också tydligen.
3 personer gillade det här.

Karl Johan Lindevall 2 timme sedan

I Sverige, som skall vara ett öppet och demokratisk land och också ge landets invånare korrekt statistik m.m. om förhållande i vårt land . Lika förbannat hävdar Brottsförebyggande rådet att kriminaliteten minskar och det endast är en hörsägen att fängelsets klienter har utlänsk bakgrund . Naturligtvis blir det så , då den högste representanten för dettta råd själv är utlänning . Då befolkningen i Landskrona ängslas för den ökande brottsligheten som egendomligt nog stiger i takt med den allt mer ökande inblandningen av invandrare , förnekas detta givetvis av de högt ansvariga , allt för att det verkliga förhållandet ej skall synas .
6 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 2 timme sedan

Kära Affe, jag uppskattar ditt arbete, men jag tål inte se resultatet utan att må illa och bli frustrerad
9 personer gillade det här.

Vdsoss 1 timme sedan som svar till Anna Svensson

Tänk då sjuklövern som skulle varken tåla hans arbete eller resultat.
3 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 timme sedan som svar till Vdsoss

de är ju ansvariga för resultatet!
2 personer gillade det här.

Vdsoss 1 timme sedan som svar till Anna Svensson

Jo jag vet. Jag försökte bara vara lite vitsig mitt i eländet :)
2 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 timme sedan som svar till Vdsoss

jag vet att det behövs emellanåt, annars är ju allt hopplöst
2 personer gillade det här.

Warge 2 timme sedan

Wow. Nu tror jag det här är sant visserligen, men siffrorna verkar ändå en smula skakiga - man har alltså gjort en uppskattning (1) av antalet brott som diverse utlänningar gjort 2011, baserat på vad (2) en Brå-rapport sa 2005.

Jag skulle hellre se en mera faktabaserad statistik, än en uppskattning även om som sagt, jag mycket väl kan tänka mig att de här siffrorna stämmer.
3 personer gillade det här.

herrn 39 minut sedan som svar till Warge

Ett stort problem är att man förbjudit att registrera etnicitet vilket numera gör det omöjligt att ta fram denna statistik. Guess why! :)

PS. Du måste också skilja på "utlänningar" och "utlänningar".
På vissa fängelser är majoriteten utländska medborgare och dessutom tillkommer invandrare som fått svenskt medborgarskap och sedan också de som fått permanent uppehållstillstånd men inte svenskt medborgarskap. Det blir många procent det! :). DS
1 person gillade det här.

Germanen 2 timme sedan

Så har det varit på fängelserna de sista 10 åren, ingen nyhet för mig.
4 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 timme sedan som svar till Germanen

men annars är det bara en myt

Funtaren 3 timme sedan

Det är också viktigt att komma ihåg att vi varje år får in lågt räknat 0,5 % nya "nysvenskar", vilket med våra generösa regler för medborgarskap innebär att vi varje mandatperiod får 2 % personer (relativt urspunglig folkmängd) som inte hunnit upparbeta någon lojalitet med Sverige (det gör man inte över en-två mandatperioder) utan endast har kvar de lojaliteter de kom hit med, som röstar i riksdagsvalet.
5 personer gillade det här.

Sveas 3 timme sedan

Ser detta varje dag på mitt jobb tyvärr. Fast jag tycker det ser mer ut som 95 % Deltar även vid många utvisningar där klienterna hånskrattar å säger på knagglig engelska:
-we'll be back very soon, no-one can stop us...
TÄNK om ändå allmänheten kunde se detta!!! Aaarrrrgggghhhh!!!
16 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 1 timme sedan som svar till Sveas

Jag hoppas du delar frikostigt med dig dina erfarenheter till gemene man!
1 person gillade det här.

Sveas 58 minut sedan som svar till Anna Svensson

Ja så mycket jag bara kan!
2 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 55 minut sedan som svar till Sveas

det låter bra! Dig borde de ju tro på, men man vet aldrig

Sveas 29 minut sedan som svar till Anna Svensson

Dom flesta slår ju bara ifrån sig för man vill ju inte vara politiskt inkorrekt... Önskar såå att jag kunde filma några dagar på mitt jobb för att visa hur verkligheten ser ut! Men ingen är speciellt intresserad av att få veta sanningen tyvärr.
Har jobbat hela helgen och av de 16 grovt kriminella jag träffat kunde TVÅ stycken prata svenska...
3 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 26 minut sedan som svar till Sveas

hur orkar du?

Sveas 20 minut sedan som svar till Anna Svensson

Inte länge till... Efter 20 år i yrket har jag snart fått mer än nog! Jag börjar bli en mycket bitter människa :p
1 person gillade det här.

Anna Svensson Top 10 16 minut sedan som svar till Sveas

det förstår jag och samhället tackar dig naturligtvis inte. Förväntas du även fjäska för klientelet du jobbar med?

Sveas 9 minut sedan som svar till Anna Svensson

Nej för tusan, det är raka puckar! Jag visar exakt vad jag tycker och tänker. Men det sliter ju på en när man är en varm och glad person i vanliga fall.
1 person gillade det här.

Anna Svensson Top 10 2 minut sedan som svar till Sveas

det är klart det gör, men det hedrar dig att du kör med raka puckar, gör dina kollegor detsamma?

kalle008 3 timme sedan

I aftonbladet för denna dag, juli 15, skriver för övrigt just Guillou om muslimer och om hur missförstådda de är.

Men just om Affes staplar: Affes statistiska staplar visar en halv sanning. Det betyder inte att jag klagar på Affe, utan bara att jag vill föra resonemanget en bit vidare.


Det finns ju ett flertal etniska grupper av invandrare som inte i särskilt stor omfattning ökar på brottsligheten i Sverige (t ex enligt BRÅ 1996:2). De som är rätt normalt kriminella, alltså. Japaner, kineser, taiwaneser, thailändare, vietnameser osv har rimliga vanor. Liksom tyskar, engelsmän, danskar, norrmän, finländare, amerikaner, holländare ....

Och så är det de andra. Det betyder att överrepresentationen, som Affes statistikblogg visar, i huvudsak kommer sig av vissa specifika grupper, som vi alldeles väldigt säkert vet vilka de är.

Det vet BRÅ också. Det visade sig i BRÅ 1996:2. I BRÅ 2005:17 däremot hade just den biten av redovisningen pixlats bort, fast statistiken var upplagd på sånt sätt att man kunde se att de hade siffrorna på de etniska grupperna också. Men inte vågade ange dem, siffrorna alltså.

Som AB skrev redan 2002, i en kommentar om BRÅ: Numera gör BRÅ beställningsjobb åt politikerna.

På den tiden var Reinfeldt i egenskap av juridiska utskottets ordförande en av dem som kände väl till BRÅs förmåga.

Numera är han nöjd. Det är väl för att han beställer jobben.
4 personer gillade det här.

Magentan 1 timme sedan som svar till kalle008

Kalle skriver: "Det finns ju ett flertal etniska grupper av invandrare som inte i särskilt stor omfattning ökar på brottsligheten i Sverige ..."

Om Kalle och vi övriga väntar några dagar så kommer Affe med ytterligare statistik beträffande just detta.

Affe skriver själv följande på sin blogg: "Jag kommer att ta upp fler brottskategorier i senare delar, men i del tre tänkte jag att östasiaterna ska få upprättelse. Det är på tiden. Att invandrare är överrepresenterade i brottsligheten betyder inte att alla grupper av invandrare är lika överrepresenterade. Tvärtom så är det mycket stora skillnader. Det kommer jag att visa i nästa del."

http://affes.wordpress.com/
2 personer gillade det här.

qnos 3 timme sedan

Förhållandet har varit likadant länge,så ser det ut,helt enkelt. För sådär 20 år sedan var jag med i en grupp som gjorde ett studiebesök på Hall en kväll,efter kl 2000,för då var klientelet inlåst i sina celler för natten. Vi vandrade runt i värstaavdelningen och läste på namnskyltarna på dörrarna: ca 2,av 10,bar svenskklingande namn.Övriga var,av namnen att döma från afrika eller mellanöstern. Varför det satt där ? Huvudsakligen grova narkotikabrott och våldsbrott.
6 personer gillade det här.

Magentan 2 timme sedan som svar till qnos

Felplacerad

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: