torsdag 5 juli 2012

Skottdrama i tre städer under onsdagen « Avpixlat

Skottdrama i tre städer under onsdagen « Avpixlat: Skottdrama i tre städer under onsdagen

SKOTTDRAMA Nästan samtidigt förekom det skottlossning i tre städer: Malmö, Rågsved och Örebro, där två män skottskadades i det två sistnämna städerna.

Örebro

Vid sen eftermiddag blev en 37-årig man skjuten i bostadsområdet Varberga, på Varbergsgatan. Hans skador var av det lindrigare slaget enligt sjukhuset. Ett tiotal patruller engagerades i jakten på gärningsmannen/männen och vittnen ska ha hört minst två skott. Örebropolisen har tagit in fem personer till förhör och man rubricerar det som mord alt dråpförsök.

NA

Rågsved

Vid 18.20-tiden fick Stockholmspolisen larm om en liggande skottskadad man på Ervallakroken (gata) i Rågsved i södra Stockholm. Enligt vittnen ska en eller flera gärningsmän sprungit från platsen. Vilka skador mannen har är oklart. Polisen har inlett en utredning om försök till mord.

AB

Malmö

19.05 fick polisen larm om skottlossning i Uddeholmsparken bakom Persborg i Malmö. Samtidigt befann sig lekande barn och ett sällskap som grillade i parken, som igger i anslutning till ökända svartklubbsgatan Norra Grängesbergsgatan. Men skottlossningen skedde i andra riktningen närmast Lantmannagatan. Vittnen såg hur mellan fyra – sex män försvann snabbt från platsen i en stadsjeep i samband med minst tre skott.

Polisen spärrade av och sökte med en vapenhund längs en gångväg och gräsmattan. Hunden markerade flera platser och längs sökvägen satte polisen upp markeringar vid fyndplatserna. Vad man funnit vill inte polisen berätta men troligen rör det sig om hylsor. Sjukhuset har inte fått in några skottskadade i nuläget. Varför man sköt vet inte polisen men man har fått tips på flera intressanta bilar.

SDS
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-04, 22:41 (Uppdaterat 2012-07-04, 22:41) | Kategori(er): Brott, Inrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 4 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
207 kommentarer 2690 gillar mottaget
Dela på
Visar 72 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Michael Eriksson 35 minut sedan

Sverige skulle kanske göra som väst Tyskland gjorde på 90 talet. Dom hade en folkomröstning på en öronmärkt och högst tillfällig skatt för att få forna öst Tyskland på fötter. Vi kunde göra på samma sätt här när det gäller flyktingpolitiken. Vi inför en öronmärkt och högst tillfällig skatt som tas bort när flyktingströmmen inte finns eller att alla flyktingar har egen försörjning. för att leka med siffror. Säg att skatten läggs på inkomstskatten och utgör ca 10 %. Det vill säga att om kommunalskatten i din kommun är 32% så höjs den med 10 % till 42 från en månad till en annan. För i Tyskland röstade folket för skatten på 90 talet, Med tanke på hur det ser ut i media så skulle en sådan skatt röstas igenom direkt. För det är väl inte så att...........................

goldameir 58 minut sedan

Man märker en tendens i mellanöstern att det är bara bilbomber, självmordsbomber,kalasnikov som är praktiserat preventivmedel och samma folk har samma seder när dem kommer till Sverige.

StefanTenn 1 timme sedan

Ingen politiker i M, S, MP, FP, V, C, KD pratar om anledningen till de enorma problemen med växande kriminalitet och våldsbrott i Sverige. Är de

1. så förb-nnat övertygade om att mångkultur är bra?
2. så förb-nnat stolta att de vägrar erkänna massinvandringens misslyckande?
3. så förb-nnat rädda att komma ut som "rasister"?

Man åser spektaklet med hakan vid golvet.
4 personer gillade det här.

Sverige_Sverige_fosterland 2 timme sedan

"Mångkulturen" skapar en "lång_het_sommar" á la Chicago, Watts, Birmingham, London, Malmö, Göteborg, Stockholms förorter och........ ....................... i all oändlighet!

Grattis svenska folk till att ha röstat rätt och för vilken gång i ordning är nu svårt att hålla räkning på!
5 personer gillade det här.

leif clavenheim 2 timme sedan

Ordningsmannen Fredrik Reinfeldt tycker säkert att laglydiga ska sitter i husarrest.
3 personer gillade det här.

Vendela 2 timme sedan

Stockholmsförorten Rågsved har sedan 60-talet varit mest varit mest känd
för kriminalitet. 2010 fick, föga smickrande, förorten ett eget poliskontor...
1 person gillade det här.

Anders040 3 timme sedan

Snälla invandrare, det är inte med detta vi menar att ni ska vara skötsamma.
2 personer gillade det här.

norsken 3 timme sedan

Det kan ogsaa tillegges at det har vaert skyting i Oslo, Norges "Malmoe".
Norsk media skriver sanningen: De involverte var somalier.
PS: Men fra aa skrive sanningen til aa returnere krekene til Somalia er vegen laaaaang.
5 personer gillade det här.

GandalfGra 3 timme sedan

Det är tydligen väldigt lätt att få tag på ett skjutvapen i Sverige..vad har tullen polisen att säga om detta varför är det aldrig någon diskussion om tillgängligheten på illegala vapen och deras spridning..!
3 personer gillade det här.

ormen_1 4 timme sedan

Hur kan sjuklövern blunda för den här utvecklingen? Dom har redan förstört Sverige för all framtid. Låt det inte gå längre än det redan gjort!

SD 2014!!
10 personer gillade det här.

1368 1 timme sedan som svar till ormen_1

Deras ambition tycks vara att köra detta stackars land helt i botten. Det mesta de gör anser jag visar att de inte varken kan eller ska sitta och ha makt i vårt land.
Men uppenbarligen gillar det svenska folket att få sitt land totalt förstört någon annan förklaring anser jag inte finns när människor röstar på dessa partier som verkar att ha massinvandringen överst på ska göra -listan.
Nu börjar man att ta ifrån svensken hans bostad, våra äldre kastas ut från sina boenden och svenska folket är lika glada och nöjda ändå.
Jag föreslår att det svenska folket flyttar ut ifrån sina bostäder och börjar att tälta, självklart behöver alla invällare dessa bostäder bra mycket bättre än svensken gör, det inser vi alla.

1 person gillade det här.

Kam Asshfucpig 6 timme sedan

Det kan väl inte vara berikare inblandade igen ?
Hur kul har dom ? Hur kul har slaskmedia med en 9 mm kula i skrivhanden ?Är detta Aftonbladets skjutjärnsjournalistik ?

När kommer namnen och dom underbart vackert pixlade signalementen , Jan Hellin ?Ska jag berätta vilka det är , i 2 fall av 3 , Jan Hellin ? Saknar du kanske sakliga oberoende journalister i din redaktion , Jan Hellin ?
4 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 7 timme sedan

Mer fritidsgårdar nu,mer bidrag,mer satsningar på utanförskapen måste göras nu.
Det är den svenska rasismen som ligger bakom och får dessa mönstermedborgare att ta till vapen,dom menar väl egentligen, och är sveriges framtid. (ironi så det skriker om det).

Detta bryr sig den svenska regeringen inte om ett endaste dugg,för dom är det viktigare att motarbeta SD,kalla dom för "rasister" samt att försöka knäppa dom på näsan,detta med skjutningar är i deras ögon bara en naturlig del av det nya Sverige.

Detta är något för att SD att ta upp till debatt.
3 personer gillade det här.

farbrorfrej 9 timme sedan

Vilda western fortsätter , en människa skjuten till döds i Göteborg....

http://www.aftonbladet.se/nyhe...
2 personer gillade det här.

Caesar Apostata 9 timme sedan som svar till farbrorfrej

Tur att klockan har passerat midnatt, eftersom jag gillar den magiska siffran 3. Incidenten i Göteborg får räknas till torsdag. Får se om denna dag lyckas producera två lossningar av skott till, eller varför inte tre för att överträffa onsdag. Hoppas bara att det var en belastad kriminell som föll offer för kulorna - då har vi inte så mycket att sörja, även om det givetvis betyder kostnader i utredningar osv. i vilket fall som helst. (Var jag kallhjärtad nu?)
1 person gillade det här.

elefantter 7 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Varmare än

Nacka 9 timme sedan som svar till farbrorfrej

Ja även Göteborg vill vara med på listan.....
2 personer gillade det här.

irriteraddonna 10 timme sedan

Såna där "bus streck" som exempelvis skottlossning anser många PK idioter att det är onödigt att diskutera.
5 personer gillade det här.

HA2010 11 timme sedan

Ha,precis som på den gamla goda tiden,på 50-talet! Ett väldans skjutande. Nähä,ja visst ja. Det var ju i Chicago!
5 personer gillade det här.

Caesar Apostata 10 timme sedan som svar till HA2010

Eller Atlantic City på 20-talet.
1 person gillade det här.

j_london 10 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Eller som just i Chicago... på 1930-talet!
3 personer gillade det här.

Mattias Fredriksson 10 timme sedan som svar till j_london

Och i Chicago liksom i fallet Sverige berodde det på en stor "invandring" av svarta afroamerikaner söderifrån. Även om denna invandring var inom landet och en inflyttning från USA's södra delstater.

När det gäller rånmord i Chicago är 87% av förövarna "afroamerikaner", 9% latinamerikaner och 4% vita. När det gäller gängrelaterade mord är andelen vita endast 3%, medan andelen latinamerikaner är högre, 20%.

Trots detta utgör de vita amerikaeuropéerna den största minoritetsgruppen i Chicago.
3 personer gillade det här.

ogudaktig 11 timme sedan

......och det är bara Sd som bryr sig - de andra politikerna har fullt ös med att göra Sverige till hela världens hem - samtidigt som svensken har fullt upp med att jobba ihjäl sig - för att skattepengarna ska försörja hela världen. Politikerna är djupt oroade av att så många i Sverige är utan arbete. Deras lösning är att vi ska ta emot fler arbetslösa. Hur går detta ihop? Visst, ju fler som kommer hit - mer arbete blir det. Tolkar behövs, sjukvården behöver mer personal, skolan får mer att göra, burka fabriker behövs, socialen går på högvarv, migrationsverket får fullt ös m.m m.m. Men vad händer när vi inte orkar längre?


12 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till ogudaktig

Bara för att tolkar behöver anställas betyder ju inte att produktiviteten inom Sverige ökar. Tänk om vi alla skulle arbeta som coacher för varandra - skulle Sverige fungera? :)
4 personer gillade det här.

ogudaktig 11 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Nä, det är ju helt sjukt. Tänk dig att du och din granne är arbetslösa. Ni hamnar på fas 3 hos Arbetsförmedlingen. Där bestämmer Arbetsförmedlingen att du ska klippa din grannes gräsmatta och din granne ska klippa din. Båda har jobb :(
11 personer gillade det här.

Nicklas Åkerman 11 timme sedan

Dröjer nog inte länge innan jägare får skärpta vapenkrav, för vi måste ju komma tillrätta med problemen i Malmö och andra berikade städer!

Ett annat lämpligt politikerförslag kunde ju vara att tillåta vapen, men förbjud amunitionen! Man vet aldrig vad som händer när politiker och tjänstemän slår ihop sina skarpa hjärnor.
7 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till Nicklas Åkerman

Tillåt både vapen och ammunition, men förbjud kriminella från att använda dem!
6 personer gillade det här.

Kollen 3 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Som att det är tillåtet att sälja sex,men förbjudet att köpa enl nyheterna i dag!!!.

Warge 11 timme sedan

I vissa amerikanska delstater och städer är det tillåtet attbära vapen mer eller mindre öppet, och enligt amerikanska konstitutionen har amerikanarna rätt att bära skjutvapen. Allt det har lett till att skjutvapen och skottdraman är tämligen vanliga i USA - det är lätt att köpa skjutvapen både legalt och illegalt.

I Sverige och övriga Västeuropa har vi inga sådana lagar - skjutvapen som ägs av privatpersoner är antingen jaktvapen eller vapen som tillhandahållits av hemvärnet; få små handelvapen finns.

Ändå har antalet skjutningar ökat tämligen dramatiskt i det här landet de senaste åren, inte minst i Malmö, ås någonstans har något brustit.

Jag tvivlar på att det är tullen eller polisen som man kan skylla på, utan för att vi fått en ny sorts brottslighet i det här landet, en som vi importerat. Att de kriminella skjuter ihjäl varandra bryr jag mig inte om - det kallas självsanering - men när oskyldiga börjar drabbas, då är måttet rågat.
13 personer gillade det här.

peternordquist 11 timme sedan

Mangs är ju fast, hur kan det fortfarande skjutas i Malmö?
11 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 11 timme sedan som svar till peternordquist

han har väl en egen nyckel till häktet
4 personer gillade det här.

biffstek 11 timme sedan

Lite pang pang är alltid uppiggande!
4 personer gillade det här.

General_Pershing 11 timme sedan

Inte skottdagen idag väl?
5 personer gillade det här.

gealdrigupp 11 timme sedan

Men det här kan inte stämma?
SVT skriver ingenting om skottdrama, bara om Ahmed och Hanan som är överlyckliga för att de får stanna i Sverige? Samt en kille som äter 15 burgare på tio minuter?
Nej, tre skottlossningar på en vanlig onsdag är inget att skriva om, eller så har det inte hänt.
Vad tror du?
28 personer gillade det här.

HA2010 11 timme sedan som svar till gealdrigupp

Enligt Ulltotten,vår egen Bagdad Bob så är det inget annat än en, ja just det, MYT!
5 personer gillade det här.

Lena 11 timme sedan som svar till gealdrigupp

Kvoten med dåliga nyheter är redan fylld idag så de fick inte vara med!
9 personer gillade det här.

farbrorfrej 11 timme sedan

Men polisen måste förstå folk från mellanöstern visar sin glädje på det sättet .
Det är helt normalt i deras kultur ;-)
7 personer gillade det här.

naviclima 11 timme sedan

Nysvenskarna ????Politikerna och journalisterna måste vara så nöjda vi har gjort det bästa för alla våra medborgare???????????????????????????????????????????????????
5 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 11 timme sedan

det är väl ingen som lyfter på ögonbrynen längre när det skjuts i Sverige, det är ju vardagsmat
11 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 12 timme sedan

Det här borde man ha pratat om i Almedalen istället för att man behöver reparera mera cyklar!
44 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till Svenskastavalla

Innan jag reparerar min stulna cykel, så skulle jag vilja få den tillbaka...
38 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 7 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Även jag vill ha mina cyklar tillbaks som jag har fått stulna genom åren,totalt har jag fått sex stycken cyklar stulna genom åren sedan massinvandringen började. och innan det så kunde jag ha cykeln olåst och den blev aldrig stulen,men detta är tydligen vad den svenska regeringen vill ha och känner sig nöjda över.vardagsbrotten ökar lavinartat.
3 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Kan du inte vara nöjd om tjuven skickar räkningen till dig
3 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till kjellan11

Ja, eftersom jag fortfarande anser att det är min cykel, så är det givetvis jag som ska stå för kostnaderna. Man ska alltid göra rätt för sig!
4 personer gillade det här.

lasse1 12 timme sedan

Det här var inga riktiga skjutningar...Långt ifrån...Om någon har blivit skadad så beror det på ren nyfikenhet eller slarv med eldhandvapen...

Bara lite saluter för den tidigare utvisade egyptiern, som på regeringens vägnar är välkommen tillbaka....
16 personer gillade det här.

ladylufs 11 timme sedan som svar till lasse1

Hur var det?
Fick inte han ett par miljoner i skadestånd från skattebetalarna för ett par år sedan?
Skadestånd från skattebetalaren, ja kan det bli MER TOKIGT när oskyldiga individer i det sv samhället får betala för politikernas KLUMPIGHETER upptill deras löner??
10 personer gillade det här.

lasse1 11 timme sedan som svar till ladylufs

Jo, jag tror att det blev några miljoner...
3 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till lasse1

Vad är det för egyptier?
3 personer gillade det här.

lasse1 11 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Han var misstänkt för terrorism, och blev utvisad med hjälp av hemligt CIA -flyg ..2001 till Egypten.

Ett ganska sort "ståhej" några år efter utvisningen, när det hade "läckt ut" hur arrangemanget var planerat...Utrikesmin. Anna Lindh var en av ansvariga ministrar..

(Mordet på Anna Lindh 2003... har aldrig kommit fram till något samband????)
6 personer gillade det här.

Caesar Apostata 11 timme sedan som svar till lasse1

Aha, känner till fallet. Ska ta reda på mer.
1 person gillade det här.

ogudaktig 12 timme sedan

Numera "vardagsmat" i vårt land - förresten - får man säga "vårt land" utan att få böter? OPPPs, får man inte det - så har jag bara stavat fel - jag menar förstås "svårt land".
8 personer gillade det här.

denaknakejsarna 12 timme sedan

103-åringar ska ut från hemmen, skottlossning runtom i landet. Kanske kunde vara något att ta upp nu under Almedalsveckan, i någon debatt eller så. Nä, politikerna har ju det så bra, låt oss inte störa dem.
19 personer gillade det här.

ladylufs 12 timme sedan


Där har vi förklaringen varför dom inte varit synliga i Almedalen!

Man har ju väntat på att någon av dessa fantastiska Partier och deras Lobbyister samt deras vurmande för en viss kategori av människor i samhället skulle synliggöras i Almedalen.

Men ännu har vi inte sett skymten av deras fantastiska fantasier som dom pratar om!
4 personer gillade det här.

Caesar Apostata 12 timme sedan

Rågsved behöver jag inte undra över, men vad för slags ställe är Varberga i Örebro? Berikat? Malmö behöver jag inte heller fråga om, oavsett var där eller på vilken gata lossningen av skottet ägt rum - hela staden är en katastrof, mer eller mindre. Grattis till alla dom som fyller år idag - ni fick verkligen ett trefaldigt hurra, dagen till ära.
9 personer gillade det här.

Leikin 12 timme sedan

Min egen pappa var jägare på 50-talet och hade licens på alla sina gevär. Aldrig hörde jag talas om någon i Sverige som blev skjutna med några sådana vapen. I dag finns tydligen "jägare" som innehar ett stort antal illegala vapen och som används för att skjuta folk! Vad har hänt med Sverige under denna tid?
10 personer gillade det här.

Caesar Apostata 12 timme sedan som svar till Leikin

Man har övergått från att skjuta vilt omkring sig till att "skjuta vilt omkring sig" - ifall ni fattar skämtet :)

Fast nu är situationen långt ifrån ett skämt. Blev så sent som för två år sedan hotad med pistol - inte mig emot, men sedan fick jag ett slag i bakhuvudet och tuppade av, och det var jäkligt fegt gjort, om man frågar mig. Vaknade upp ganska snabbt efteråt och sprang efter gärningsmännen (araber och afrikaner), skrikandes en massa svordomar och invektiv. Två, tre stycken av dom vände sig tillbaka och skulle antagligen ha spöat mig ordentligt om inte en bil just då uppenbarat sig.
10 personer gillade det här.

Anton Melin 12 timme sedan

Är det inte invandrare som begått dessa brott skall jag rita världen största kors i taket. Sådana hör dåd, sker ju varje dag , i princip. Till 80% så är det invandrare som gjort det, så oddsen är ju inte så höga.
5 personer gillade det här.

General_Pershing 11 timme sedan som svar till Anton Melin

Rita en halvmåne istället så riskerar du inte att reta upp nysvenskar av fredens religion.
4 personer gillade det här.

Kvaser 12 timme sedan

Sådana små incidenters artiklar får man leta efter nu för tiden. Ja, det har ju blivit ganska vanligt helt enkelt. Det är nästan så att skjutningar i utlandet gör större rubriker.
16 personer gillade det här.

jonason 12 timme sedan som svar till Kvaser

Instämmer, satt och slötittade på "För en handfull dollar" igår - och visst är det sant att verkligheten överträffar dikten!
7 personer gillade det här.

bensin 12 timme sedan

Förekommer det fortfarande skottlossningar i Malmö nu när Mangs sitter inlåst????

*ironi*
29 personer gillade det här.

RealMiljonar 12 timme sedan som svar till bensin

Ja va fan tror du?
Tror du som AB och svensk media att det bara är Mangs som skjutit?

Ironi;)
Hoppas du inte blev arg....
1 person gillade det här.

evolution2000 12 timme sedan

Nu är det dags för krafttag mot våldet!

Vad sägs om en ljusmanifestation, nya biljardbord på fritidsgårdarna och mer pengar till ekonomiska svarta hål!
30 personer gillade det här.

jonason 12 timme sedan som svar till evolution2000

Ljusmanifestationer ger resultat - bra ide - m

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: