torsdag 26 juli 2012

Giriga ungsossar lurar till sig skattepengar « Avpixlat

Giriga ungsossar lurar till sig skattepengar « Avpixlat: Giriga ungsossar lurar till sig skattepengar

NORRBOTTEN I maj avslöjade Piteå-Tidningen att SSU Norrbotten lurat till sig bidrag från landstinget under 2009 och 2010. Nu visar det sig att detta inte varit en enskild händelse, utan handlar snarare om ett systematiskt lurendrejeri som pågått under många år.

I maj skrev Piteå-Tidningen att SSU Norrbotten lurat till sig ca 200 000 kronor under två års tid, något som nu visat sig vara i underkant – såväl ekonomiskt som tidsmässigt.

Då det hela uppdagades bedyrade styrelseledamoten Robin Enander att de aktuella ansökningarna för 2009 och 2010 inte varit sanktionerade av dåvarande styrelse, det hela hade skett bakom ryggen på denna. En förklaring som Piteå-Tidningen nu sågar:

Delar av styrelsen har varit helt på det klara att ansökningarna för ledarskapskurser från landstinget konsekvent upprättats med falska uppgifter.
PT kan nu berätta att företeelsen att fuska till sig bidrag är och har varit mer legio än undantag. Det har under minst sju år tillbaka varit kutym inom det norrbottniska ungdomsförbundet att tillskansa sig bidrag på detta sätt.
Det har årligen handlat om bidragsansökningar för upp emot 40-talet kurser.
I verkligheten har inte fler än mellan tio och fjorton hållits.

Bara sedan 2004 har SSU Norrbotten alltså lurat till sig bra mycket mer än 200 000 kronor, sannolikt handlar det om miljonbelopp. Bedrägeriet beskrivs som sofistikerat och sanktionerat där förtroendevalda under åren informerat om hur fusket ska bedrivas.

Alla ansökningar ska benämnas ledarskapskurser eller distriktskurser.
Förbundskurser, sanktionerade och arrangerade av SSU centralt, exempelvis Bommersvikskurser, har per omgående döpts om till distriktskurser.
På så sätt har SSU Norrbotten dels åkt gratis till Bommersvik på förbundets bekostnad och samtidigt fått bidrag för samma kurs av landstinget.
Syftet med det systematiska bidragsfusket har bland annat varit att finansiera arvoden och löner till tjänster vid SSU Norrbotten.

Polisutredning pågår sedan tidigare, man avvaktar dock landstingets egen granskning av de studieredovisningar som SSU lämnat för de aktuella åren.

Piteå-Tidningen

Relaterat

SSU Norrbotten misstänkt för bidragsfusk
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-07-26, 17:22 (Uppdaterat 2012-07-26, 17:22) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 5 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
216 kommentarer 2793 gillar mottaget
Dela på
Visar 33 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Druid Von Bacon 2 minut sedan

Sossar är endast ett gäng simpla lögnare och ögontjänare som utåt sett vill framstå som den barmhärtiga samariten.
Men skrapar man lite på ytan, så består denna brokiga skara mångt och mycket av rovgiriga tjuvar som inte drar sej för fiffel och båg om tillfälle ges.
Dom rapar ut sina inlärda mantran om solidaritet och rättvisa, men skiter medvetet i folkets bästa och landets framtid...bara dom får vara med och hugga en bit av den gyllene kakan.

Aftonbladet visade för någon dag sedan en bild på en gråtande Mona Muslim på Utöa, visst var det tragiskt det som hände där...men hon borde faktiskt även gråta över Sveriges akuta situation.
Hon som delaktig och högt ansvarig för Sveriges utveckling dom senaste 20 åren, borde faktiskt gråta floder över vad hon och hennes partikamrater ställt till med... men det skiter hon förmodligen nog i, hon är ju Socialdemokrat.

1 person gillade det här.

TorgnySund 12 minut sedan

Men vad i hela fridens namn har hänt? Pk-media synar makten i sömmarna och ifrågasätter ungsossarnas dubbla bokföring. Piteå-tidningen ska ha en eloge för detta och ett Lycka Till, i framtida granskningsuppdrag.
2 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 14 minut sedan

SSU förnekar sig inte! Varför ska de få bidrag överhuvudtaget? Vill de vara med kan de väl själva betala bidrag, precis som till en frikyrka
1 person gillade det här.

Borgaren 17 minut sedan

Att fuska till sig bidrag ligger, enligt min åsikt, i socialdemokarters ryggmärgsinstinkter. SSU kan helt enkelt likställas med zigenare därvidlag. Dom anser sig bättre än du och jag och tycker att dom förtjäääääääänar me än vanligt folk. Jag tror ordet jag letar efter är “elitism”.
3 personer gillade det här.

Bergamott 30 minut sedan

Det blir spännande att se hur många nuvarande och före detta SSU-medlemmar som personligen kommer att hållas ansvariga för och faktiskt straffas för miljonfusket.

Min gissning: 0
5 personer gillade det här.

san_ell 33 minut sedan

OT,
Var återigen på vårt lokala köpcentrum nu i e.m. Skulle bara snabbt in och handla ca 100m gångväg till butiken jag skulle besöka. Nog fasiken stötte jag på 3st nigab klädda unga muslimer på denna korta väg. De hade ingenting med varandra att göra då de gick helt åtskilda. I den ena gruppen hade de en kvinna också niqab klädd ca 45år gammal i en rullstol som de sköt framför sig. Med allt man läst och hört så ligger det nära till hands att misstänka bidragsfusk då antagligen hela tjocka släkten uppbär bidrag som skötare till denna rullstolsbundna kvinna. Kanske har jag rätt , kanske har jag fel men oavsett vilket så blir jag så jä_la förbannad över alla dessa bidrag som vi svenskar ofrivilligt delar med oss till dessa fanatiska ideologiska utövare av islam. Speciellt förbannad blir jag då jag tänker på mina två töser därhemma som nu går ut i vuxenlivet med ytterst små utsikter att få ett hederligt arbete och kunna försörja sig själva. Varför ska svenska regeringen prioritera människor från andra länder när vi har svenska ungdomar som behöver minst lika mycket hjälp??? Hade det varit en kontrollerad invandring med bara de människor som verkligen är flyktingar så hade jag inte reagerat men när vi ska välkomna all jordens folk speciellt MENA invandrare som inte har några riktiga asylskäl då blir jag förbannad.

Om detta gör mig till en rasist so be it!!!!
7 personer gillade det här.

GandalfGra 42 minut sedan

Det leks med svenska skattebetalares pengar...överallt verkar dessa pengar gå till sådants som för mig är icke önskvärt...svenska folket luras ständigt grundligt av både stat och kommun..för att dessa ska få leka bror duktig eller Robin Hood..ingen har kontroll på våra pengar ingen verkar bry sig vart dom tar vägen...är det inte SSU som snor dem ja då är det sen statliga lönegarantin som utnyttjas eller varför inte alla dessa socialbidrag som betalas ut till ickesvenskar..! Bidrag till moskéer bidrag för byggandet av dessa...skattesubventionerade tjänster/arbeten för utlandsfödda..! Är det så det svenska folket vill fortsätta ha det......lögner, höga skatter, sänkta löner på sikt...och ett land i full spinn...säg nej rösta SD 2014.
2 personer gillade det här.

san_ell 45 minut sedan

Blir man förvånad??
Överallt där dessa sossar, kommunister och andra liberaler drar fram kantas vägen av kriminella handlingar nu också inom deras etablerade ungdomspartier. Mycket märkligt detta för dessa människor är de som skriker högst om rättvisa om någon annan talar, skriver eller handlar olämpligt.
5 personer gillade det här.

Tomtomaso 51 minut sedan

Det är väl inga nyheter. Dessa uppgifter brukar dyka upp vart 4 år. Nu är det väl så att, det är inte bara SSU som myglar med bidrag. Många av de politiska ungdomsförbunden har svårt att hålla koll på sina medlemsmatriklar och därigenom få ut för mycket bidrag. För övrigt så brukar dessa polisanmälningarna inte utmynna i något åtal. Väldigt konstigt....
2 personer gillade det här.

britas 52 minut sedan

"Sossiopater" är det rätta ordet.
Stötte på Sjödin en kväll utanför krogen nära Sveavägen.
Stor som ett hus. Förstår att vakten fick ta i.
3 personer gillade det här.

BitteJ 1 timme sedan

de lever ju inte som de lär... eller är det just det de gör? de har ju ganska länge varit för höga bidrag utan någon förväntad prestation.
4 personer gillade det här.

Knut_Zweistein 1 timme sedan

Sossarnas "värdegrund och moral" stinker.
14 personer gillade det här.

Kollen 22 minut sedan som svar till Knut_Zweistein

På 90-talet hävdade dessa sossar att de har en högre moral/etik än andra! F´n tro´t!
1 person gillade det här.

qnos 1 timme sedan

Och så klagas det på att våra berikare berikar sig ur offentliga kassor.....när s a " våra egna"
föregår med de bästa av exempel !
4 personer gillade det här.

AdarKomdenja 1 timme sedan

Anna Sjödins ande svävar fortfarande inom Svekfulla Sossiska Uppkomlingar.
11 personer gillade det här.

Max Payne Moderator Top 10 1 timme sedan

SSU var ju väldigt pigga på att hoppa på SDU när dessa faktiskt råkade göra ett misstag. För SDU är ändå ett ungt ungdomsförbund. Är man ny kan man göra fel och misstag, och SDU var villiga att rätta till sina misstag.

Nu visar det sig att SSU kategoriskt lurat till sig pengar, det måste kännas snullet att stå där med skägget i brevlådan. De var snabba att döma andra, så var de själva de största busarna.
21 personer gillade det här.

BitteJ 1 timme sedan som svar till Max Payne

de tror väl alla fuskar lika medvetet som de själva.
3 personer gillade det här.

Kjell 1 timme sedan

Det är sorgligt!
Mitt gamla parti sjunker som en sten i mitt anseende vad gäller etik, moral och hederlighet!
9 personer gillade det här.

san_ell 30 minut sedan som svar till Kjell

Då är det faktiskt på tiden att du blir medveten om hur skrupellösa dessa människor i ditt gamla parti är. Konstigt att vissa av oss är så klarsynta medan andra i princip aldrig vaknar upp. Har själv avskytt allt vad vänsterfolk heter sedan jag fick rösta första gången, för mig var det uppenbart redan på den tiden vilka tjyvar och bedragare de är. De lever efter mottot "bara det blir till mig så skit i alla andra" fast de går ut med att alla är lika mycket värda.
2 personer gillade det här.

anders streifeldt 1 timme sedan

Dessa små sociopater är "framtiden".
7 personer gillade det här.

san_ell 28 minut sedan som svar till anders streifeldt

En viss norrman var kanske trots allt ganska klarsynt.

Caesar Apostata 1 timme sedan

SSÜ (SS-Übermenschen) är egentligen en nazistisk-islamistisk-satanistisk organisation som vill ta över världen. Alltså bär SD skulden.
14 personer gillade det här.

Kjell 1 timme sedan som svar till Caesar Apostata

Du Caesar!
Den vinklingen har jag inte tänkt på tidiga

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: