lördag 28 juli 2012

Rebellerna visste att han var kristen. De tog honom sedan dumpade de hans döda kropp på hans föräldrars trappuppgångNya insikter död Hula: Återigen massakrer i Syrien - politik - FAZ

Nya insikter död Hula: Återigen massakrer i Syrien - politik - FAZ: Nya insikter död hula Again massakrer i Syrien

Rebellerna visste att han var kristen. De tog honom sedan dumpade de hans döda kropp på hans föräldrars trappuppgång

2012/07/06 · I Syrien, i en upprepad nära Hama massakern minst 55 personer dödades. FN-observatörer som ville besöka brottsplatsen avlossades.
Von Rainer Hermann , Damascus
Artikel Bilder (1) Video (1) Lesermeinungen (51)
Syrien © Reuters

I provinsen Hama protester en begravning deltagare mot regimen i Syriens president al-Assad.

I en massaker i byn Qubair nära Hama i Syrien minst 55 personer dödades. Aktivister den lokala samordningen Kommittén rapporterade att dödssiffran även med minst 86:e 18 av de döda är kvinnor och barn. Många bränns i sina hem eller blev knivhuggen med knivar. De flesta av de döda var medlemmar i en familj. Medan rebellerna anklagade regimen miliserna om mord, gjorde statliga televisionen en "terroristgrupp" ansvariga för massakern.

FN: s observatörer som är stationerade i Hama ville besöka platsen på torsdag Qubair. FN: s observatörer har förklarat att den syriska armén förhindras deras tillgång till Qubair. Chefen för FN: s observatörer, General Robert Mood, sade att civila fanns också på betraktaren. Deras säkerhet inte kan garanteras, bör den träda i byn deklareras dem. Senare sade FN: s generalsekreterare Ban Ki-Moon vid FN: s generalförsamling i New York, hade observatörerna fått sparken. Han kallade massakern "chockerande och motbjudande" och sade att Syriens president Bashar al-Assad hade "förlorat all legitimitet."

Massakern är liknande vid första anblicken på Hula vid den 25: e Maj 108 människor dödades. Syriska oppositionella som kommer från regionen kunde rekonstruera de senaste dagarna på grund av trovärdiga vittnen sannolika förlopp händelser i hula. Ditt resultat strider mot kraven från rebellerna hade milisen nära regimen anklagade Schabiha faktum. De borde ha agerat under beskydd av den syriska armén. Sedan senaste dissidenter som motsätter sig användandet av våld, har mördats, eller åtminstone hotat kommer oppositionen inte att se deras kallas namn.
Striderna i Syrien för att delta i fokus Striderna i Syrien för att delta i fokus © Reuters

Striderna i Syrien för att delta i fokus
Gå till videon

Den Hula massakern hade ägt rum efter fredagsbönen. Striderna tillfälligt och som Sunni rebeller attackerade tre vägkontroller av den syriska armén att hula runt. De kontrollstationer ansvarar för Alawite byarna runt övervägande sunnitiska hula för att skydda mot attacker.
Rebels vinst 300-miljoner-dollar fond

En utmanade gata som heter styrenheter i den syriska armén för att hjälpa de 1500 meter har en militärbas och snabbt skickade förstärkning. I slaget vid hula, som borde ha varat 90 minuter, var dussintals soldater och rebeller dödades. Under striderna, de tre byarna Hula avskurna från omvärlden.

Enligt ögonvittnen till massakern hade inträffat under denna period. Hade dödats nästan uteslutande familjer och Alawite minoriteten shiitiska Hulas, vilket är mer än 90 procent är sunni. Således har flera dussin medlemmar av en familj slaktas, som hade på senare år genom Sunni omvandlas till shiitisk islam. Dödade var också medlemmar i Alawite familjen Shomaliya och familjen för en Sunni riksdagsman, eftersom detta ansågs vara en kollaboratör. Omedelbart efter massakern hade förövarna har filmat sina offer, utfärdat de en sunni offer och sprida filmer via Internet. Även representanter för den syriska regeringen bekräftade denna version, men påpekade att regeringen hade enats om att inte tala offentligt om Alawites och sunniter. President Bashar al Assad är medlem i Alawites är oppositionen stöds främst av den sunnimuslimska majoriteten.

Samtidigt syriska utlandsstationerade affärsmän i huvudstaden Doha qatarischen att finansiera den syriska oppositionen och rebeller, som en fond upp $ 300 miljoner. Mustafa Sabbagh, ordförande i den syriska Business Forum i exil, presenterade fonden. Wael Mirza, generalsekreterare för den syriska oppositionen nationella rådet, säger att hälften av beloppet hade gått åt dels strömmade till Fri syriska armén.

Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov, tiden slog innan sammankalla en internationell konferens för att Syrien, där alla länder bör delta, hur skulle ha på aktörerna i Syrien. Cirkeln måste gå längre än de länder som har slutit sig samman i "Friends of Syrien", Lavrov sagt. Eftersom denna grupp stöder bara "radikala krav" av den syriska nationella rådet. Specifikt kallade Lavrov inte bara medlemmar i FN: s säkerhetsråd, EU och Arabförbundet samt Turkiet och Iran. Målet bör vara att Annan-planen "korrekt och otvetydigt" att genomföra.
Fler artiklar

Hopp för politisk uppgörelse i Syrien krymper
Assad utser ny regeringschef i Syrien
Striderna i Syrien för att delta i fokus
Syrien säger västerländska ambassadörer för oönskade
Syriens urban medelklass: en längtan efter liv
Ryssland insisterar på att sin ståndpunkt om Syrien

Källa: FAZ
Här kan du köpa rättigheterna till den här artikeln


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: