torsdag 30 augusti 2012

Uppdrag Granskning visar facklogotyp med nazistsymbol « Avpixlat

Uppdrag Granskning visar facklogotyp med nazistsymbol « Avpixlat: Uppdrag Granskning visar facklogotyp med nazistsymbol
LO Byggnads logotyp med nazistsymbol inkopierad

LO Byggnads logotyp med nazistsymbol inkopierad

PRAKTMISS SVT Uppdrag Gransknings nya säsong kunde kanske ha fått en bättre upptakt. I ett reportage om byråkratisk maktfullkomlighet och den lilla människans maktlöshet visas ett antal logotyper för olika svenska fackförbund som använder en blankett som spelar en central roll i inslaget. Problemet är bara att den som sammanställt det grafiska inslaget har valt en nidversion av LO-förbundet Byggnads logotyp, en där en nazistsymbol har kopierats in.

Logotypen för nazityska Waffen SS dyker upp vid ca 44:34 i programmet. Uppenbarligen har den grafiska medarbetaren plockat de fackliga loggorna från webben och inte varit observant på att han hittat en nidversion av Byggnads logotyp. Vi får se hur länge länken ovan fungerar. Vi misstänker att SVT när de upptäcker fadäsen klipper bort eller maskar detta inslag och att någon på redaktionen får sina fiskar varma. Vi har dock sparat det till hårddisk så vi kan lägga upp det för visning/nedladdning om någon till äventyrs skulle tro att vi hittat på storyn.

Byggnads riktiga logotyp ser ut så här:

Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-30, 01:32 (Uppdaterat 2012-08-30, 03:06) | Kategori(er): Humor, Inrikes, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
228 kommentarer 3065 gillar mottaget
Dela på
Visar 81 av 110 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


bud 0 minut sedan

Träffande bild med hänsyn till att facken utesluter DEMOKRATER samt utbildar ANGIVARE.

Stig Hansson 11 minut sedan

Detta visar väl än en gång att vi har en journalistkår i världsklass som är noga med källkontroll och detaljer för att de skall delge medborgarna en så rättvisande bild av verkligheten som
möjligt,dels är det ju extra kul att det är uppdrag granskning som ju normalt "ger råd till gud"
och dessutom att det rör facket, kanske mer symboliskt än man kan ana vid första anblicken.
3 personer gillade det här.

panoptikon 29 minut sedan

Det var medvetet
2 personer gillade det här.

Dalarna 34 minut sedan

Jag tror inte det var ett misstag, det speglar snarare hur byggnads och t.ex transport agerar mot "oliktänkande" medlemmar.
9 personer gillade det här.

zelotai 38 minut sedan

De har tagit bort filmen.

Lennart Karlsson 52 minut sedan

"lätt tillgängligt på internet"?

Snor de bilder där hur som helst alltså? Internkontrollen borde skärpas på fler områden verkar det.
3 personer gillade det här.

hugin76 52 minut sedan

Har inte transport järnkorset eller keltiska som symbol?
2 personer gillade det här.

SM811 33 minut sedan som svar till hugin76

Onekligen finns det likheter.
http://www.google.se/imgres?im...

IQnormal 57 minut sedan

Hur kan grafiken be om ursäkt, det är ju bara en logga?
Kan det vara grafikerna som Josephine Freje Simonsson menar.
1 person gillade det här.

lagbas 59 minut sedan

Byggnads och Aftonbladet går hand i hand, och om jag inte minns fel så var Aftonbladet Nazisternas egna tidning under WW2.
Intet nytt på västfronten med andra ord.
4 personer gillade det här.

Josephine Freje Simonsson 1 timme sedan

Publicerat ursäkt nu här:
http://www.svt.se/ug/vi-beklag...
1 person gillade det här.

SM811 5 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Har ordet "mass" olika betydelse för er. Jag tänker på "massinvandring", "massutvisning".
http://www.swedenconfidential....

texarcana 1 timme sedan

Uppdrag granskning! Ja, just det! Det säger väl alt!

Fredrik_H 1 timme sedan

Svinroligt ju...^^
3 personer gillade det här.

Josephine Freje Simonsson 1 timme sedan

Reportern här som gjorde inslaget. Kan inte annat än säga: Förlåt! Jag har pratat med grafiken och han skäms omöjligen ännu mer. Nu med facit i hand kan jag inte fatta att jag har kollat på repet så många gånger utan att ha sett detta, var så inställd på innehållet och manus. Ångest och misär rent ut sagt.
Vi kommer självklart behöva fixa detta för kommande publiceringar så det blir rätt. Igen: Stor ursäkt från mig, grafiken och alla de andra som sett reportaget utan att ha märkt detta.
7 personer gillade det här.

deleted 14 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Som sagt, varför skäms du för? Var bara ett misstag som alla kan göra. Anledningen till att du känner panik är väl för att du är rädd för att förlora jobbet då du vet att enkla små misstag som kan tyckas vara politiskt inkorrekta, kan leda till att tidningarna får moralpanik och tar upp detta på första sidan.
Och då har du verkligen dina fiskar heta....

Som sagt, i dagens samhälle är det viktigare att verka snäll och gullig och framförallt politiskt korrekt, än att faktiskt få göra det som man tycker är det vettiga och korrekta.

Jag tycker ni skall stå på er och säga "ja...vi gjorde fel med vilje bara för att driva med byggnads fascistiska förhållningssätt gentemot sina medlemmar"
Och när ni ändå är igång så kan ni ju granska Transport igen som ytterligare n gång gått ut och sagt att de kommer att utesluta aktiva SDare. Ni kan ju fråga dem ifall man får vara kommunist eller islamist? Kanske pedofil? Åsiktsregistrering på högsta nivå...
5 personer gillade det här.

Namrats 20 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Tycker ärligt inte att Du behöver ta åt dig för utan sådana här händelser får vi inte något att skratta åt i framtiden. Det är det som sker som känns hemskt nu som man minns och skrattar åt i framtiden.

Det kommer alltid finnas någon som tar illa upp av händelsen och tycker det är hemskt, att be om ursäkt för det är kanske korrekt men personligen tycker jag inte det är behövligt. Vi som följer världen med öppna ögon kan ju skratta och le redan idag medan de som sitter med skygglappar på sina rosa moln vill skräna och begära huvuden på fat. Vi kan skratta åt det med.

Tack för ett bra program och för den lilla extra fadäs som ger lite behövlig vardagshumor. =)
1 person gillade det här.

ddayperspective 30 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Bortförklaringar... Jag ser annat... Hur tydligt har det inte blivit att dagens vänsterextremister i mediavärlden och annorstädes är samma fascister som gårdagens? Ångern är dock begriplig, vem vill skylta med fascistoida idéer? Tur det finns ETT riksdagsparti som garanterat vill värna *Sverige och *Demokratin (SD)!
4 personer gillade det här.

lundabo58 30 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Stor ursäkt från mig, grafiken och alla de andra som sett reportaget utan att ha märkt detta.

Äh, varför be om ursäkt? ...en SS-logo på en organisation som samarbetar med Expo kunde ju knappast bli mer humor :D
4 personer gillade det här.

texarcana 49 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Ja, tydligen att pk-ismen slår bakut när man minst anar det! Inte skoj när politiskt korrekthet slår direkt mot den media- institution (SVT) i cohort med allmän massmedia skapat och verkar för censursamhället. Inte undra på att det gör ont! Ger man sig in i den murkna politiska korrektheten får man leken tåla!
3 personer gillade det här.

kalle_soderhamn 1 timme sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Någon ursäkt för detta behövs inte, byggnads förtjänar märket. Då finns det värre delar hos svt som behöver ursäktas, dock kan jag erkänna UG som ett av få program jag finner intressant.
5 personer gillade det här.

Josephine Freje Simonsson 59 minut sedan som svar till kalle_soderhamn

Tack, men jag tycker ändå att det var jävligt klantigt rent ut sagt av både mig och grafiken att inte se detta. Såg att det var någon prick på hjälmen, men på den lilla skärmen jag kollade på såg det ut som typ en del av loggan suck. Kul dock att du gillar programmet :)
2 personer gillade det här.

rwlindberg 50 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Skit happens. Men har ni aldrig tänkt på att kolla Landskronas kriminella politiker och slarv vid bl.a. upphandlingar ang anbud?
2 personer gillade det här.

k_persson 1 timme sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Varför mår ni dåligt? Det är ju humor på hög nivå! Eller är det moralpaniken som sprider sig då ni vet att era arbetsgivare är fascister?
5 personer gillade det här.

Josephine Freje Simonsson 58 minut sedan som svar till k_persson

Tss. Alltså någon dag kommer jag säkert skratta åt detta, men inte just idag. Pinsamt rent ut sagt - men en bra läxa som vi lovar att lära oss av.
1 person gillade det här.

HuginMunin 48 minut sedan som svar till Josephine Freje Simonsson

Om ni har någon som helst samhällsinsikt borde ni granska det svenska asylhaveriet! Ni kan ju börja med de sk "ensamkommande" barnen med rynkor och högt hårfäste! Börja med en kritisk granskning där och gå sedan vidare, om ni vågar och får!
2 personer gillade det här.

madeinsweden 1 timme sedan

Det var uppmärksamt att notera detta. Troligtvis har ingen av ansvariga noterat att det var en nidversion som används. Eftersom det talas nedlåtande och beskyllningar om nazism och rasism som ideologi på Avpixlat kommer det säkert inte att bli offentligt att Avpixlat var först ut med denna nyhet. Men Hej! till er alla fackrövar som läser detta (jo jag vet att ni finns här, ni Expo och alla andra som mer eller mindre har förstört Sverige ni vet att Avpixlat var först med nyheten) det räcker för mig att denna dag har börjat såååå braaaaa. Fast bäst hade varit att få höra. Vi beklagar att fel logga visades i programmet Uppdrag granskning den 30 augusti. Nätsajten Avpixlat hade en artikel om detta och när vi kontrollerade uppgifterna visade det sig att Avpixlat hade rätt. Vi beklagar misstaget och hänvisar i fortsättningen till Avpixlat och Friatider som är alternativa nyhetsbeskrivare av dagens sönderfallande Sverige.
8 personer gillade det här.

mrbister 1 timme sedan

Hahaha...stor komik!
4 personer gillade det här.

Mr_Metal 1 timme sedan

Artikeln fick mig att tänka tillbaka...Tänk vilket jävla liv det var på 70-talet redan när rockgruppen KIZZ slog igenom, med sitt sätt att skriva sina "S" i namnet....de blev beskylda både för det ena o det andra....lite komiskt då Gene Simmons är av Judisk börd...Dessutom: Är svenska kraftledningsnätet nazistiskt med sina blixtsymboler som varnar för högspänning?? Sådana diskussioner har också förekommit... Förr var det alltid två blixtsymboler jämte varandra, väldigt likt "SS", men har inte tänkt på om det nu bara är "en" blixt som symbol...Måste kolla...:)
4 personer gillade det här.

ddayperspective 1 timme sedan

Miss eller medvetet? Socialdemokratin har ju historiskt visat både nazistiska sympatier genom t ex att den dåvarande svenska statens förföljelser av Einar "Solstickan" Nerman som t o m fick fängelse för att ha varit alltför klar vad gällde Hitlers regim och den socialdemokratiska regeringens undfallenhet genom att tillåta "tysktransiteringen" Tyskland - Norge via Sverige. Man ska nog ha klart för sig att på vänsterspäckade SVT och SR gömmer sig också en och annan från allianspartierna.... Oavsett vad så finns bara ett parti värt att rösta på för våra barns och barnbarns skull... SD, Sverigedemokraterna!
4 personer gillade det här.

spirit 1 timme sedan

facket kommer att skylla på at det var en olyckshändelse att logotypen kom dit, eller så slingrar de att inte kände till logotypen...hmmm
4 personer gillade det här.

Stefan K 2 timme sedan

Ha-ha
Facken stödjer dock sossarna och sossarnas flirt med nazismen och partiets rasbiologi glömmer vi inte.
10 personer gillade det här.

antenori 2 timme sedan

Hmm.bilmärket Opel har väl fortfarande något liknande?
2 personer gillade det här.

SM811 1 timme sedan som svar till antenori

http://www.automotorsport.se/a...
1 person gillade det här.

SM811 2 timme sedan

Nu har SVT varit här och läst.
"SVT:s tabbe - visade nazistmärke på Byggnadslogga"
http://nyheter24.se/nyheter/in...
2 personer gillade det här.

lundabo58 2 timme sedan som svar till SM811

...och nu tänker dom ändra det på svt-play. Tur att AP sparade den på hårddisken :-)
1 person gillade det här.

christel2 2 timme sedan

Allt har en mening,tror inte att detta var ett misstag..

SM811 2 timme sedan

Tydligen visste inte ens SVT hur Byggnads logotyp skulle se ut. Inga reagerade?
Intressant hur SVT skall presentera sitt misstag.
3 personer gillade det här.

lundabo58 2 timme sedan som svar till SM811

Inga reagerade?

Exakt ...och med tanke på att såna här redigeringar säkerligen passerar ett antal personer innan det färdiga programmet sänds kan man verkligen undra hur det ser ut i rödvinsdimmorna på tv-huset :D
2 personer gillade det här.

madeinsweden 2 timme sedan som svar till SM811

Det finns likheter mellan SS och facket- Båda rensar ut oliktänkande
17 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 55 minut sedan som svar till madeinsweden

Klockrent!!!!

SM811 2 timme sedan

Att en liten logotyp kunde avslöja så mycket.
3 personer gillade det här.

diedummenschweden 2 timme sedan

"Kåmmpittännsen" hos SVT lämnar mycket övrigt att önska!
Antagligen var det en ung "praktikant" utan vare sig historiskt eller ideologiskt perspektiv som fått detta uppdrag!
2 personer gillade det här.

texarcana 2 timme sedan

Hade Expressen/ Aftonbladet haft AP`s Onsdags artiklar på första sidan av sina blaskor hade de sålt en halv till 1 miljon extra blaskor under Onsdagen. Istället väljer de censur och vandring mot självutplånelse som nyhetsmedia.
4 personer gillade det här.

Biggles 2 timme sedan

Den logotypen "sitter som en smäck" på Byggnads. Precis som nazisterna håller på med utrensningar av oliktänkande.

"Den som räds den onde samlar inga rikedomar."
SD 2014
12 personer gillade det här.

BitteJ 3 timme sedan

det är ju "roligt" att SVT ger facket sitt rätta ansikte, även om det är av misstag.
förbjud facken som till stor del är partiorganisationer och starta nya intresse organisationen utan partipolitisk koppling.
22 personer gillade det här.

quinna 3 timme sedan

OffTopic

Lite "nytt" från Dygnet i min Bullerbystad Malmö.

Just nu: En man har brutit sig in hos sin före detta på Agnesfridsvägen, kastat ut kvinnan från lägenheten och hotat att skada sig själv. Kvar i lägenheten finns även ett fem-årigt barn.

Fyra person, två män och två kvinnor har gripits för åldringsrån (falsk hemtjänst) efter ett tips om bilen de färdades i, när de rånat en 90-årig kvinna på Lergodsgatan i Oxie (området 200 zigenare hade familjefejd i med knivar och slagträn mm). Strax innan de greps kastade de ut föremål från bilen de stulit hos åldringarna.

I övrigt brinner det som vanligt i parti och minut. Flera bilbränder på Hårdsväg i Rosengård och ännu en bilbrand i ett annat berikarområde på Professorsgatan.

Välkomna till Malmö, Här är friheten mindre och rädslan större.

28 personer gillade det här.

texarcana 2 timme sedan som svar till quinna

Man måste säga som en police- sargent brukade säga på en av de gamla TV- polis-serierna i NY. När polisen fått dagens updates och redo attt gå ut på jobbet brukade han alltid säga;- Be careful out there! Detta gäller tydligen också den del av laglydiga medborgare i Malmö stad.

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
3 personer gillade det här.

quinna 22 minut sedan som svar till texarcana

Parkernas stad kallas Malmö med sina 300 parker som tillsammans utgör 130 ha = 1 300 000 kvm = en total landyta på ca 8%. Den närmsta i mitt bostadsområde är Kungs och Slottsparken (hänger ihop) som anlades för 140 år sedan.

Vi, de laglydiga, kan-vågar inte längre promenera i dessa, inte heller gatorna, som ligger öde efter att mörkret lagt sig.Vill vi gå på teater restaurangbesök etc i centrum,(gångavstånd) är det taxi från dörr till dörr som gäller. Vi tvingas alltså sitta inne bakom dubbla/trippla lås i en stad där skottlossning, rån, våldtäkter, bränder mm fortgår dygnet runt i en laglös stad. En situation INGEN mer än SD vill göra något åt. Nästa val borde vara en självklarhet för var och en med någorlunda sunt förnuft.

SD 2014!!!!
1 person gillade det här.

John_Rawls 2 timme sedan som svar till quinna

shit!

My_Skandinavia 3 timme sedan

Spot on :-)
2 personer gillade det här.

svinland 3 timme sedan

Fucket vad passande!
Alla fackligt aktiva är dom slöaste på arbetsplatserna.
Med sina sjukklöverfasoner mobbar dom ut
oss som inte tycker som dom.
Jag gick ur självmant för många år sedan.
Idag hade jag fått sparken från SL.

7 personer gillade det här.

LeffeF 3 timme sedan

S-arna gillar att driva med sig själva, tänk bara på partisymbolen "apan-o-grisen". Märkligt att så många muslimer vill in under den symbolen? Trodde att de var allergiska mot svinhuvuden, men de tycks inte ha några problem alls. Måhända anser man att den uttrycker partiets delade själ på ett bra sätt. Man kan ju också hävda att man endast ansluter sig till apandelen.
6 personer gillade det här.

Goretex 3 timme sedan

Tror jag hittat affären där LO Byggnads och Transport handlar sina arbetskläder!
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfro...

klafs 3 timme sedan

hmm , ska avpixlat bli slaskmedia, misstag kan alla göra.
en nyhet hade varit om någon gjort det med flit.
2 personer gillade det här.

Ejintoleransmen 3 timme sedan

Här borde AP hänga ut åsiktsfascisten Alex Bengtsson som kickar SD pga sin åsikt och kallar det "demokrati"

Alex Bengtssons världsbild om demokrati:

http://expoidag.blogspot.se/20...

Nu på måndagsförmiddagen beslutade Svenska Transportarbetareförbundets
kongress att förbundets linje att aktiva sverigedemokrater ska uteslutas
ur organisationen kvarstår. Beslutet föranleddes av en kort debatt där
ett ombud menade att förbundets policy kunde skrämma iväg ungdomar medan
flera ombud gick upp och påpekade att aktiva sverigedemokrater
motarbetar förbundets demokratiskt antagna stadgar och värdegrund.
4 personer gillade det här.

san_ell 3 timme sedan som svar till Ejintoleransmen

Det är ruttet rakt igenom men tänk på att det är svaga, fega och naiva människor som helt viker sig för överheten och det politiskt korrekta. Vår tid som Sverige Nationalister ska komma och då rensar vi ut i leden precis som PK patrasket försöker göra idag.
4 personer gillade det här.

Vendela 3 timme sedan

Socialistiskt röd är symbolen också..medlemmar av annan färg är inte välkomna...
4 personer gillade det här.

vedbacken 3 timme sedan

symbolen stämmer in till 100 %
4 personer gillade det här.

Snodden 3 timme sedan

Det blev verkligen passande, den här logotypen passar bättre in med LO:s åsikter.
3 personer gillade det här.

Ejintoleransmen 3 timme sedan

Synden straffar sig själv när man sparkar svenskar som är medlemmar i SD pga deras "felaktiga" åsikter
4 personer gillade det här.

Bajen666 3 timme sedan

Observera att det inte bara är symbolen som är helt åt skogen, hela gubben/gumman är ju kantigare och hårdare en helt annan stil..!

En praktikant eller nån som vill j*vlas med Svt och Byggnads..?

SD 2014.
2 personer gillade det här.

AnnaF3 3 timme sedan

Är det PK med den vanliga logo? Käns exkluderande för kvinnor och HBTQ personer ;-)
3 personer gillade det här.

provokator 3 timme sedan

Vi infiltrerar likväl som självmordsbombare och etc men vi är smartare!
1 person gillade det här.

Belosman 3 timme sedan

Ja byggnads vill väl inte vara sämre än Transport som har belönat sig själva med järnkorset
13 personer gillade det här.

Kommunalgubben 3 timme sedan

Hahaha, ett gott skratt så här på morgonen.
1 person gillade det här.

AnnaF3 3 timme sedan

Låg nivå på svt medarbetare. Så blir det efter 50 år av rekrytering baserad på partiböcker och vänster inavel...
16 personer gillade det här.

Bajen666 3 timme sedan

Hehe så här ska varje dag starta...med en rolig anekdot ifrån PK-folket och framförallt äckliga och präktiga Svt, bra jobbat AP..!

SD 2014.
11 personer gillade det här.

ELenaSundstromskansson 4 timme sedan

Trodde i min enfald att dessa symboler var förbjudna och då speciellt i politiska sammanhang.

Herrerasaurus 3 timme sedan som svar till ELenaSundstromskansson

Det borde vara lite märkligt att symboler är förbjudna i Sverige. Speciellt Nazi symboler. Sverige var ju inte ens med och krigade.
Och även om Sverige var med och krigade, var inte andra världskriget ett krig för tolerans och acceptans, så varför tolereras inte ett par symboler? Svenskt hycklande har funnits länge.
3 personer gillade det här.

rinkeby 4 timme sedan

Kan det vara någon som ger uttryck för vad han eller hon tycker egentligen? Som tidigare fackligt aktiv så kan man bara garva åt eländet och konstatera att detta är kul och dessutom väldigt talande för hur facken blivit...
12 personer gillade det här.

kultainen 4 timme sedan

Programmet skall anmälas till Granskningsnämnden.
2 personer gillade det här.

2generationen 4 timme sedan

Kan bara säga att Byggnads uppför sig som maktfullkomliga och är en organisation som tar större friheter en vad dom kan och skall.....Har tyvärr haft med dom att göra i GBG och de tar till med hot och ljuger folk i ansiktet.....P.S arbetar inom bygg och vet exakt vad jag pratar om...
En svensk maffia enligt mig betald av skattepengar och bidrag m.m.
OK om dom skall främja den enskilde och se till att lagar följs m.m. men att snacka skit det skall dom inte.....
En mycket passande logga hahahahaha bra gjort...
17 personer gillade det här.

lundabo58 4 timme sedan

Hahaha ...det var ju också rätt passande att det drabbade byggnads, för dom är väl ett av de förbund som allierat sig med Expo mot sina medlemmar? :)
17 personer gillade det här.

DetArFaktisktBaaaaaaaarn 4 timme sedan

Hahaha! Byggnads är väl som gestapo , förföljer folk som inte röstar på S.
14 personer gillade det här.

farsartat 4 timme sedan

hahaha, vem ska de anklaga för att vara rassar/nassar? Sig själva? :-)
9 personer gillade det här.

Svenne3 4 timme sedan

Ha ha, passande logo med tanke på hur de behandlar oliktänkande... Visar ju också nivån på Svt anställda, vilken tabbe.
14 personer gillade det här.

ELenaSundstromskansson 4 timme sedan som svar till Svenne3

Var inte så säker på att det är en tabbe ! SVT jagar ju oliktänkande precis som ss gjorde på 30-40 talet. Dem vill smyga sig ut ur garderoben helt enkelt. För det kan väll inte ha undgått någon att dessa organisationer har en del gemensamt ?
10 personer gillade det här.

ELenaSundstromskansson 4 timme sedan

Dem kände väll att dem ville komma ut ur garderoben :)
7 personer gillade det här.

Illwill 1 timme sedan som svar till ELenaSundstromskansson

"De kände väl att de ville komma ut ur garderoben"*

(för i h-ve!)
1 person gillade det här.

Karl Schwed 4 timme sedan

Snyggt jobbat!

:0)
4 personer gillade det här.

1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa
Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: