måndag 6 augusti 2012

“Svenskar” fast i Syrien igen

“Svenskar” fast i Syrien igen  “Svenskar” fast i Syrien igen
Av Kapten_Krok 2012-08-05 23:28


9 Votes


Anders Jörle

UPPDATERAD SVENSKAR ELLER “SVENSKAR” För några dagar uppmärksammade vi hur oikofobi-Expressen snyftade om den strandade “svensken” och Umeåbon Hammam Al Rabi 24, som satt fast i kriget i Syrien och inte kom “hem”.

Vår intelligenta “svensk” hade åkt ner och hälsat på sina släktingar, men när han skulle åka tillbaka till Sverige, hade EU infört sanktioner mot det syriska flygbolaget, vilket föranledde hans uttalande: “Vi är svenska medborgare. Hur kan de behandla oss på det sättet“, säger Hammam Al Rabi upprört. Igår skrev kloakröret Expressen att det antas att 200–600 “svenskar” befinner sig i Syrien, och inte kommer “hem”.

Även dessa Einstein-”svenskar” trotsade UD:s avrådan om att resa till Syrien. Nu går departementet ut med information till dem som har blivit fast i landet. Och för att visa att hur våra “svenskar” är extra dumma så kan man läsa vad Anders Jörle, presschef på UD, säger om “problemet”.

– Problemet är lite unikt för Sverige. Vi har talat med våra utländska kollegor, och de flesta har inte det här problemet.

Slasktratten skriver: “Flera av de strandade svenskarna har nu hört av sig till UD för att få hjälp att komma hem. Totalt antas 200–600 svenskar befinna sig i landet. Flera av svenskarna som har ringt befinner sig i området kring Al Qamishli vid Syriens norra gräns mot Turkiet. Läget för dem bedöms inte som livsfarligt. UD har inte varit i kontakt med några svenskar där oroligheterna är som värst, men utgår från att personer även har rest dit.”

Har de rest dit genom att trotsa UD:s avrådan kan de gott stanna där. Varför lägga massa skattepengar ytterliggare på folk som vägrar förstå eller vill hjälpa till.

UPPDATERING Tydligen har man haft en demonstarion på Arlanda ikväll, just för “svenskarna” som är fast i Syrien. Något de har sig själva att skylla för. Mohamed Omar skriver om detta på sin Facebook, och att gaphalsarna på Arlanda skanderar att man hyllar Assad: ”Folket vill ha Bashar al-Assad”. Se klippet här.

Varför skriver Expressen och alla andra idioter på PK-media “svenskar”? De vägrar ju att gå med svenska flaggan, det är ju Syriens flagga de går med. Det är så fel det här så hälften borde varit nog.

Relaterat
Expressen snyftar om “svensken” Hammam Al Rabi i Syrien

xpressen
Print Friendly Print Get a PDF version of this webpage PDF

38 7 0 50

23 Kommentarer och 4 omnämnanden | Kategori: Inrikes, Invandring, Utrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 4 andra gillar det här.

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 23 kommentarer

Oxis

UD har sedan länge gått ut med varning för att resa till Syrien. Då skall man följa den också. Att då börja gnälla för att Sverige inte vill ta hem strandade resenärer är barnsligt, man får stå sitt kast.
Det är en enorm skillnad på om ett stabilt land, och tillika turistparadis, t.ex. Italien, över en natt skulle bli en krigshärd, trots att inga varningar funnits. Då borde man förvänta sig hjälp av UD för att ta sig hem.
Gilla
Svara
1 timme sedan
1 Gilla
DrThomasJackson fäll ihop

Jag skrev nedan kommentar till en kommentatör, tycker dock eftersom jag är läkarspecialist, fd försäkringskasseläkare etc det kan var information som allmänheten kan ha intresse av så jag skriver det här också:

Hej, Du är totalt totalt okunnig som många andra svenskar - totalt förda bakom ljuset som många svenskar. Jag ber Dig tusen gånger om ursäkt men jag måste bara vara tydlig:

1. Det är totalt likgiltigt vad förmånen kallas, sjukskrivning, förtidspension, sjukbidrag, sjukersättning. Det centrala är att personen ifråga har : "Socialförsäkringsersättningsförmån pga sjukdom", Låt oss förkorta detta till "Sjukförmån".

2. Samtliga läkare i Sverige är tvingade att ha patienten i Centrum, att lyssna på patienten. Patienter är av de mest skilda slag - några jobbar trots att de är sjuka men väldigt många begär sjukskrivning trots att de är helt helt friska. Detta har de naiva vägrat inse. Jag tror Du kan höra till denna grupp, eller så är du ett "troll" som skriver på websidor under anonymitet för att hjälpa till att ljuga. Men det tror jag inte Du är- Du kan säkert vara en av dessa 15% i Sverige som har sjukförmån på 25-50-75 eller 100%.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: