torsdag 30 augusti 2012

En nollvision mot våldsbrott tack! « Avpixlat

En nollvision mot våldsbrott tack! « Avpixlat: En nollvision mot våldsbrott tack!

INSÄNDARE Sverige är ett märkligt land på många sätt. Visioner och mål står som spön i backen inom alla möjliga områden, men vad gäller våldsbrott så lyser alla visioner och mål med sin frånvaro. Låt mig ta några exempel på olika visioner och mål som finns i Sverige och som olika intressenter arbetar för.

Sveriges Riksdag beslutade 1997 om en nollvision för antalet trafikdödade. Nollvisionen inom trafiken innebär ett mål om en halvering av antalet döda från 471 år 2007 till 220 år 2020. Transportstyrelsen har en vision för antalet dödsfall i fritidsbåtar, från 47 år 2007 till 25 dödsfall år 2020. (1) Alliansen har presenterat en nollvision för patientskador i sjukvården, hemlöshet, och vräkning av barnfamiljer. Miljöpartiet de Gröna har presenterat nollvision för barnhemlöshet, hemlöshet, rasism, ofullständiga betyg, avverkning av oersättliga nyckelbiotoper och en vision om 100 procent förnybar energi. Nyligen presenterade fackföreningen Metall en nollvision för antalet arbetsplatsolyckor, Findus, livsmedelsföretaget, har en vision om noll tillsatser i maten, Länsstyrelsen i Skåne vill ha en mollvision för att bygga bostäder på åkermark och SoS Barnbyar vill ha en nollvision mot barnfattigdom.

Ovanstående visioner är lovvärda. En vision är en utmaning, den tvingar oss att ställa kritiska frågor, att vrida och vända på en frågeställning ur olika perspektiv. Ofta är visionen inte möjlig att nå, men bara att den sätts på pränt är viktigt. Många gånger har man sedan, som vi ser ovan, mer eller mindre detaljerade delmål, konkreta siffror och ett visst årtal då delmålet ska uppnås.

Men varför finns inga visioner om minskat våld i Sverige? Det finns inget parti, förutom SD, som går till val på frågor om våldsbrott. Visst, man hör något här och där, om värnande av kvinnofriden, men det händer inte så mycket, det finns inga djupa analyser, inga delmål, utredningar, debatter och vågade krafttag. Det blir ofta en vacker presentation, sedan rinner det ut i sanden. Jämför det med arbetet, visionerna och de konkreta målen ovan, så framstår det som ett patologiskt tillstånd i Sverige. Vi har beröringsskräck att sätta mål och ha djärva visioner för våldsbrotten!

I USA hade man på 1980-1990-talet problem med brottsligheten, framför allt i storstäderna. Då beslöt man , att nu får det vara nog, och man genomförde nolltolerans mot brott. Resultatet har varit slående. I New York City, Chicago och Los Angeles, de tre värst drabbade städerna har antalet våldsbrott minskat från 2-3 per 1000 invånare till 0,5-1 per 1000 invånare, perioden 1990 till 2010. (2)

Tanken med nolltolerans är att de som begår grövre brott också begår de mindre grova brotten. T.ex. fick man när som helst stanna för att visitera och leta efter vapen. Polisen har sedan fått kritik från liberaler att man hellre visiterar en svart ung man än en vit äldre dam, men detta ska vägas in mot de uppnådda resultaten, som givetvis gynnar hederliga svarta såväl som vita amerikaner..

Tittar vi på antalet anmälda våldsbrott i Sverige så har de ökat kraftigt sedan 1975 (3). Antalet anmälda våldsbrott ökade med 329%, från 27 140 år 1975 till 116 423 år 2011. Under samma period ökade befolkningen med 16%. Tittar vi på en storstad som Malmö, själva sinnebilden för Alliansens, Rödhattarnas och de förnäma chefredaktörernas drömsamhälle – uppblandat och mångkulturellt – så ökade anmälda hot- och rånbrott från 886 år 1975 till 7663 år 2011, en ökning på 864%, samtidigt som befolkningen ökade 24%.

Ser vi på Affes statistik för anmälda sexualbrott i Sverige, så har de ökat från 1530 år 1975 till 14 886 år 2011, en ökning med 873%, samtidigt som befolkningen vuxit med 16%. (4)

Det är svårt att jämföra statistik mellan länder, det finns många felkällor, men för att bara nämna det, så var antalet våldsbrott i USA 2010, 403 per 100.000 invånare. (5) Motsvarande siffra för Sverige samma år var 1192. (6) Jämför vi städer är det 3 ggr så vanligt med mord och våldtäkt i Stockholms Län som det är i New York City och Los Angeles. Även om vi bortser från absoluta nivåer, är trenden kraftigt uppåt i Sverige vad gäller våldsbrott och den motsatta i USA sedan 1990-talet.

Ibland hörs i argumenten att Sverige är minsann inte farligare än något annat land. För det första vet jag inte om det stämmer. Tittar vi på statistiken ovan talar den sitt tydliga språk. Men visst statistik kan ljuga, men det är en skrämmande inställning om det argumentet skulle tas som intäkt för att inte arbeta för en Nollvision för våldsbrott. Inom alla andra områden vill ju Sverige vara så duktiga och ledande, och gärna gå före, men då måste vi fråga oss – varför inte också på detta viktiga område?

Varför i hela fridens man har Sverige ingen nollvision mot våldsbrott, våldtäkter, överfall, rån, misshandel, kränkningar i skolan, hemmet och på offentlig plats? Varför har vi visioner för oersättliga nyckelbiotoper och ofullständiga betyg, döda på sjön och rasism, men inte mot våldsbrott? Vad beror detta på? Jag skäms att leva i ett land där det finns visioner för förnybar energi och bostäder på åkermark, men inte för våldet som drabbar tusentals och åter tusentals människor i hela vårt avlånga land. Jag vill själv leva i ett tryggt land, att min familj, barn och barnbarn och nära och kära också ska kunna göra det. Vill inte alla det? Även invandrade Svenskar?

Jag vill uppmana SD att utarbeta ett antal nollvisioner, visioner, mål och delmål inom kriminalitetens olika områden. Sedan matcha visionerna och målen med konkreta steg som vanliga Svenssons enkelt kan förstå. Då kan alla se, går vi den vägen, så går vi mot ett tryggare och bättre samhälle.

Ta ut kurs Nollvision mot våldsbrott!

P K

Källor:

1 Trafikverket, GP 7 Aug 2012
2 The Economist, 25 Augusti 2012, sid 30.
3. Affes Statistikblogg
4. Affes statistikblogg, sammanslagning graferna hot och rån
5. FBI, Uniform Crime Reports (UCR)
6 BRA
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-30, 10:13 (Uppdaterat 2012-08-30, 03:14) | Kategori(er): Brott, Debatt/krönika, Insändare

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
229 kommentarer 3067 gillar mottaget
Dela på
Visar 38 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


ichthyostega 0 minut sedan

Citerat från insändaren:

"Varför i hela fridens man har Sverige ingen nollvision mot våldsbrott, våldtäkter, överfall, rån, misshandel, kränkningar i skolan, hemmet och på offentlig plats?"

Jag kan nämna de två huvudsakliga orsakerna. Håll till godo:

1. Skall vi få bukt med våldet så måste insatserna ovillkorligen riktas mot de som är överrepresentarade, dvs invandrarna.
Detta är givetvis helt omöjligt eftersom vi då hamnar i direkt konflikt med PK-drömmen om multikultur. Då kan vi inte längre låtsas att allt står bra till. Då måste PK-folket erkänna att det finns negativa sidor av invandringen.

För sjuklövern är valet lätt: Det stora antalet våldsoffer är ett pris värt att betala för att kunna fortsätta leva i den intrampade PK-lögnen.

2. Vi kan notera att alla andra visoner är konfliktlösa. Tag trafikdöden tex.
Vem kör ihjäl sig frivilligt? Inte många kör avsiktligt över andra mönniskor för att skada dem.
Det är alltså olycksfall det handlar om och det finns således ingen gärningsman.

Visonen om trafikdöden är därför politiskt helt ofarlig. Ingen pekas ut, ingen är ansvarig.
Det är så det konflikträdda Sverige fungerar.

Visoner om patientskador, döda på sjön, förnybar energi... Ja, samma sak.
Politiskt ofarliga, ingen behöver pekas ut som ansvarig. Det är alltid något odefinierbart som är ligger bakom: Det sociala klimatet, strukturell rasism, besparingar...

En nollvision om våldsvison skapar per definition polemik och det är inget som svenskarna klarar av.


Tigerkaka 8 minut sedan

Så här ser vardagen ut i den mångkulturella gangsterstaden:

http://www.sydsvenskan.se/malm...

1 person gillade det här.

Mikael Mikael 9 minut sedan

Helt rätt! Nolltolerans är rätt väg att gå! Vem kunde på 1980-talet tro att Sverige skulle överta New Yorks roll som våldsbrottens mekka? (Det var då ett sätt att rättfärdiga den höga skattenivån jämfört med USA: "Ja, vi har i alla fall ingen brottslighet och allt är rent och snyggt.")

Feltänket från början är att vi har en riksdag som stiftar lagar, vilka polis och åklagare tror sig ha befogenhet att inte utreda eller lagföra. Man anser sig ha rätt att prioritera. Men det har de inte, de har bara lagstiftarna i riksdagen. Står det i lagen, skall det följas. Inga prioriteringar och nolltolerans inom alla områden är vägen framåt.
1 person gillade det här.

jojjeboy 9 minut sedan

Varför blir vi svenskar behandlade så här illa?
3 personer gillade det här.

Magica de Hex 10 minut sedan

Miljöpartiet har även en nollvision mot världssvälten. Hrmmm. Ambitiöst. Fast de menar väl att alla ska flytta hit?
2 personer gillade det här.

quinna 12 minut sedan

Jag vill ha nollvision mot inkompetenta, korrupta politiker och PK- media.
4 personer gillade det här.

jojjeboy 13 minut sedan

Skönt...så här mitt på dagen får vi svenskar äntligen lite lugn och ro.Då sover Ahmed&Mohamed...
3 personer gillade det här.

jojjeboy 16 minut sedan

Det den svenska regeringen sysslar med nu...kan inte beskrivas som något annat än politiskt självmord...SD 2014!
6 personer gillade det här.

tornuggleman 17 minut sedan

Bara ordet nollvision har ett SVENSKT LÖJE med sig. Både här och internationellt !

Så fort man använder ordet, är det något användarna vill dölja eller förneka.
Bilar dödar . Punkt slut !
Många invandrare våldtar ! Punkt slut .
"Narkotika" är här för att stanna ! Punkt slut .

Jag kan lista och lista över alla idiotier man önskar "nollvision" av.

Att makthavare långt från alla de problem och oansvar skapar, är inte detsamma som att problemen inte finns !

Varje dag - året runt - våldtas minst en flicka/kvinna av just invandrare. Här svamlas lite i korridorerna om "nollvision" !?

Bara för att Riddarholmen eller Lidingö är förskonade, innebär det inte att det numera bor tusentals SVENSKAR som bara inte vågar sig ut. Knappt ner i källaren. Ute i våra numera mångkulturella miljonprogram vilka nu ska snyggas "upp" för tionde gången så de blir mer "attraktiva"
Då vi försörjer oss med timanställning, är vi hänvisade till ett av alla Sveriges mångkulturella helveten man skapat.
I dessa miljöer, där familjerna är så trångbodda då frögurkorna spottar ut ungar, orkar de äldre syskonen inte vara hemma i delade rum med allt liv.
Nu börjar gängbildningen.
Gängens tillhörighet beror på tro eller ursprung. .
Då deras föräldrar saknar jobb, är just kriminalitet/brott en chans att få det man eftersträvar o jagar - prylar med nöjen.

Med en så absolut lat, inkompetent och kär*ngstyrd organisation kan man bara aldrig göra det vi medborgare önskar av just polisen !
Trots regelbunden skottlossning med pistol o automatvapen i Frediksdal i Helsingborg sker NADA !!!! Polishuset ligger i Fredriksdal och det är färre än två minuters utryckning. Varför tar det dem 25 !!! minuter att komma ?

Så här är det bl a i mitt paradis på jorden sedan 9 år . Hela tiden blir det allt färre vita som vågar bo kvar.
I förrgår hotades vår närmaste granne om hon inte bytte lägenhet med några babbar.
Hon har mitt telefonnummer nu ! Eller bara banka i väggen !

Nollvision beträffande brott är bara rent nonsens !
Brott sker. Människor mördas. Folk blir ovänner.

Därför är ordet nollvision i detta sammanhang en utopi som alla andra visioner i landet .
Men politiska beslut beträffande Sveriges vansinnigt oansvariga invandringspolitik skulle drastiskt minska våldet.

Att omstrukturera och tillsätta erfarna poliser inom deras ledning och skolor skulle ochså vara önskvärt.
7 personer gillade det här.

anderslilleman 8 minut sedan som svar till tornuggleman

Fredriksdal, Dalhem, Drottninghög, tre trevliga bostadsområden i Helsingborg, som de senaste
femton åren blivit våldshärjade ghetton.
1 person gillade det här.

Elbolaget 18 minut sedan

Tomma tunnor skramlar mest? De kan väl åtgärda problemet, och sedan stolt presentera resultatet. Inge gorma om "nollvision" och sedan blir det aldrig någon verkstad.

Den egentliga svenska mentaliteten är: Inget skryt, bara handling. Lite blygsamt skryt efter gott resultat, kanske.

BitteJ 18 minut sedan

det trodde jag fanns redan.

jojjeboy 19 minut sedan

Obs..det står 1,3 miljarder(till att börja med.....)
1 person gillade det här.

Sven Erik Hansson 19 minut sedan

Det går inte att införa en nollvision mot våldsbrott.
Våldsbrott är oftast impulshandlingar där alkohol och andra droger är inblandade.Ofta är de familjedramer.
Däremot kan man med åtgärder kraftigt minska stöld och skadegörelsebrotten.De brotten är planerade, oftast är det personer som gör inbrott efter inbrott sk livstilsbrottslingar.
Genom att ta fast dem och ge de rejäla strafftider så de inte kan göra brott kan man krafigt minska den brottsligheten

nisju 26 minut sedan

Skulle SD presentera en nollvision mot grövre brott, skulle väl sjuklövern aktivt verka FÖR en ökning av samma brottskategori!
12 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 27 minut sedan

några riktiga tag emot mot någon nollvision mot våld blir det först när svenskarna börjar slå tillbaka usch vilket dretland sverige har blivit Sd 2014 så kanske vi har en chans att överleva som nation
3 personer gillade det här.

PETER NYMAN 28 minut sedan

Tänk,Dröm,Fantasera Om en NOLLVISION AV VÅLDTÄKTER nu satsas över en miljard på anhörigs innvandrande Zoomalier.Det kommer att öka 6500våltäkter till runt7500 det är inntressant att VI även betalar enorma summor för att öka våldtäktsvågen.Inte en krona ingen nollvisions Ingen bryr sig med 6500SVENSKA KVINNOR Zoomalier dom bryr sig alla om FY FAN
5 personer gillade det här.

NakenKejsare 34 minut sedan

Det finns redan nollvision mot brott.

Det enda kriteriet som måste uppfyllas för att samhällsapparaten skall slå till med full kraft mot visionen är att det är svenskar som utsätter invandrare för brott.

Alla känner till vem Peter Mangs är, men ingen kan ett enda namn på någon annan pistolskytt i Malmö.

Lasermannen sitter fortfarande inne (med all rätt) men hade varit ute för länge sedan om han hade varit en afrikan som hade skjutit på svenskar.

Rekordet för svenska polisen att sätta in en mobil polisstation skedde i dagarna i Forserum. I Malmö har polisen mobila korvkiosker.

När en svensk begår brott mot invandrare blir det trångt som sjutton i tv-sofforna. Övriga dagar är det matlagningsundervisning och mys-pys.

När en svensk begår bott mot invandrare tävlar landets ledarskribenter i att bryta ner begreppet "strukturell rasism" så finurligt som möjligt. Övriga dagar fyller man ledarsidorna till att skuldbelägga svenskarna för att vi inte har lyckats med "integrationen", trots visad genorösitet, nerlagda resurser och uttalade ambitioner, som helt saknar motstycke i världen och historiskt.

Hets mot folkgrupp är en lag som rättsväsendet lever upp till med full kraft, förrutom när det drabbar svennar och svennehoror.

Kräver en svensk spårvagnsförare att få köra spårvagnen med sin egen keps på huvudet får han sparken. En invandrare som kräver egen utstyrsel på arbetsplatsen får DO-ersättning om en oupplyst arbetsgivaren har oförstånd till att neka det.

Tack för en bra insändare.

Nollvisionen är redan i full gång, men visst vore det kul om den utvecklades en smula, nu när etapp ett har visat sig fungera så bra...
21 personer gillade det här.

Bombi_Bitt 34 minut sedan

"SoS Barnbyar vill ha en nollvision mot barnfattigdom." Eftersom de använder begreppet "relativ fattigdom" så uppnås det först när alla barn har allt precis exakt lika.
6 personer gillade det här.

jojjeboy 35 minut sedan

Ullenhag har tydligen "spender byxorna"på sig i dag.
5 personer gillade det här.

anderslilleman 39 minut sedan

Sverige är ett overkligt fantasiland, ett utopia som för länge sen mist kontakten med verkligheten.
10 personer gillade det här.

jojjeboy 40 minut sedan

Ahmed hälsar att han vill ha en ny lokal(där han kan träna kampsport)..när han kommer ut ur fängelset.
3 personer gillade det här.

Ej_intolerant_men 47 minut sedan

Hur ska man uppnå denna "nollvision" när kriminella som utvisas är välkommen tillbaks om några år?
14 personer gillade det här.

jojjeboy 48 minut sedan

Hallå FN!Jag tillhör den svenska urbefolkningen!Vi behöver er hjälp nu!Våra kvinnor blir våldtagna..våra åldringar slås ner på gator och torg...våra bilar eldas upp.Vår regering diskriminerar oss!Vi behöver er hjälp!
34 personer gillade det här.

kultainen 14 minut sedan som svar till jojjeboy

Jag tänker skriva , citerar dig , kort och koncist. Ringde till FN i Sverige för en adress. Lovande, då kontakten heter Gunvor Ngarambe.
Hon var förvånad , lät det som ,när jag sade att jag undrar varför inte FN i Sverige agerar för att försvara svenskar i sitt eget land.

Här är i vilket fall adress till FN i New York.
www.un.org
5 personer gillade det här.

prillan 54 minut sedan

Ingen parti skulle ens komma på den tanken - utom SD - för då skulle ett enormt väljareunderlag försvinna, i synnerhet om många av dem skulle bli utvisade. Även när man sitter inne har man sina medborgerliga rättigheter...och för att inte tala om från islamistiskt håll nollvision när det gäller brott? De erkänner inte de svenska lagarna.....
8 personer gillade det här.

MrDDD 44 minut sedan som svar till prillan

En, enligt mig, positiv sak gällande USA och deras valregler:

Sitter man bakom lås och bom så har man ingen rättighet att rösta i president valet, är 99% säker att samma sak gäller de lokala stads-, kommun/county- och delstats valen.
Borde i min menning införa samma regel för valen i Sverige då det skulle troligen minska stödet för 7klövern
12 personer gillade det här.

repell 54 minut sedan

" Det finns inget parti, förutom SD, som går till val på frågor om våldsbrott."
Det här ses inte med blida ögon och kallas för att vara främlingsfientlig, men vad bra, våra belackare erkänner att invandrarna står för den största mängden av brott i Sverige, det här borde BRÅ lära sig något utav.
12 personer gillade det här.

Fru_Herr 55 minut sedan

Bra artikel, skicka in den till Aftonbladet, SVT debatt, DN och Expressen. Dom måste ju brinna av iver att få presentera ännu en nollvision.
21 personer gillade det här.

gandalv420 57 minut sedan

Problemet med nolltolerans mot våldsbrott är vårt rättsliga system där man hela tiden ska ta hänsyn till brottslingen och inte offret. Skulle man villkorslöst ta ställning endast för gärningen så skulle nog våldsmän tänka till både en och två gånger.

Numera är det alltid ett "MEN" i Svea rikes rättsliga salar när nämndemän och domare lägger huvudet på sned, prydda med tjocka rosa glasögon och finner ett eller annat skäl till att gärningsmannen dock hade ett liten anledning till att utföra gärningen....

Men nollvision mot våldsbrott och våldtäkter är en utmärkt tanke!
12 personer gillade det här.

Kimsevimsan 58 minut sedan

En väldigt bra förslag!
Det behövs krafttag för att stoppa den skenande brottligheten!
Svenska folket måste få upp ögonen, för vad som håller på att hända med vårt en gång så trygga land.
Kan SD presentera konkreta förslag, så kanske, kanske det fastnar i skallen på folk, så att de röstar rätt 2014!
11 personer gillade det här.

svensketnisk 1 timme sedan

Nollvision mot alla brott, inklusive regeringens våldtäkt på svenskarna.
15 personer gillade det här.

Etniskt_handikappad 1 timme sedan

Observant av artikelförfattaren, jag hade faktiskt inte tänkt på det i de banorna!
5 personer gillade det här.

DhimmieJansson 1 timme sedan

Mångkulturen är utan tvekan det största och mest destruktiva svek som Sverige utsatts för någonsin i historien!
14 personer gillade det här.

Konrad Jämmerdal 1 timme sedan

Det mest främlingsfientliga och rasistiska i Sverige idag måste väl vara att kräva en 0-vision av den okontrollerade massinvandringen?
13 personer gillade det här.

SkattebetalareHelaLivet 1 timme sedan som svar till Konrad Jämmerdal

Nej, det mest främlingsfientliga och rasistiska i Sverige idag måste väl vara att kräva en 0-vision av våldsbrott;-)
2 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 1 timme sedan

En mycket bra insändare!

Nollvision mot brottsligheten och våldsbrott borde vara en självklarhet!

Detta kan vara något för SD att lägga fram.
29 personer gillade det här.

kultainen 1 timme sedan

Ett bra förslag. Hoppas att SD gör sin röst hörd nu, när vi är på halvtid mot nästa val!
22 personer gillade det här.

Trackback-länk

Senaste/populärast
Senaste

En nollvision mot våldsbrott tack!
SD vill underlätta polisens arbete
Uppdrag Granskning visar facklogotyp med nazistsymbol
Forserumsfarsen tar sig alltmer bisarra uttryck
Journalist på Nerikes Allehanda “glömmer” signalementsdetaljer

Populärast
Krönikörer
Mats Dagerlind
Hera Lamppu Maduro
Mrutyuanjai Mishra
Stefan Torssell
Arkiv
Kategorier
Besökare

MediaCreeper Creeper


Donera
MigiLeaks
Köp en t-shirt
Hjälp till att sprida Avpixlat
Följ oss på
Följ oss på Twitter
Avpixlat
#svpol
JesperSv profile

JesperSv Bra av @sannarayman: "Alliansen väljer rätt spår i rättan tid": korta.nu/9lny7 #svpol about 1 minute ago · reply · retweet · favorite
bostridsberg profile

bostridsberg RT @niklassvensson: Inom kort på Expressen.se: Webb-tv med Mona Sahlin i Kapstaden. #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
eigilsoderin profile

eigilsoderin Vi har en riksdagsman i Sverige som på allvar påstår att afroamerikaner är ansvariga för Ku Klux Klans framväxt: interasistmen.se/klavertramp/ri… #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
bjornsoder profile

bjornsoder Socialdemokraterna behövs inte för ett Jas-köp. #svpol fb.me/1PuPVvqom 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
ungvanster profile

ungvanster Kampen om Ojnareskogen bit.ly/RppSO1 #ojnare #ojnareskogen #gotland #svpol #vpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
Predator731 profile

Predator731 #svpol Multikulten skördar nya offer: aftonbladet.se/nyheter/articl… (allvar) 6 minutes ago · reply · retweet · favorite
DanielBernmar profile

DanielBernmar RT @danielswedin: Allt fler kommuner återtar verksamhet för det privata - för att spara pengar och höja kvaliteten – http://t.co/ZvGC4jK ... 7 minutes ago · reply · retweet · favorite
katrinekielos profile

katrinekielos RT @tidskrarena: Ayn Rands lärjeunge styr #Nordea @KatrineKielos om »Marknader och demokrati, uppbrott från majoritetens tyranni« http:/ ... 9 minutes ago · reply · retweet · favorite
Ordbrukare profile

Ordbrukare "Att tvångssocialisera all hemtjänst är inget ekonomiskt förslag. Det är ett politiskt." Detta händer i #boden kuriren.nu/ledare/default… #svpol 11 minutes ago · reply · retweet · favorite
erwinhun profile

erwinhun Att inte ha kollektivavtal är som att inte betala skatt, snedvrider konkurrens och drabbar den svage. Oseriöst. #svpol 13 minutes ago · reply · retweet · favorite
promemorian profile

promemorian @Solsjo Annat läge i dag: (m) - 28,5 (fp) - 5,8 (c) - 4,5 (kd) - 3,6 (s) - 34,4 (mp) - 9,3 (v) - 5,8 (sd) - 7,0 makthavare.se/2012/08/30/opi… #svpol 14 minutes ago · reply · retweet · favorite
emilkallstrom profile

emilkallstrom Gamle LRF-basen Dockered har i ett antal tidningar skrivit om #centerpartiet. Jag svarar honom, bl.a. här: folkbladet.se/opinion/ledare… #svpol #fb 18 minutes ago · reply · retweet · favorite
HannesHervieu profile

HannesHervieu RT @Ordbrukare: Inte jag heller. #boden RT @AnnaRGuthrie: "-Jag förstår inte varför de ska ta bort den här valfriheten." http://t.co/8T ... 20 minutes ago · reply · retweet · favorite
Nordfront profile

Nordfront Ny artikel: nordfront.se/sydafrikanskt-… #smr #svpol 20 minutes ago · reply · retweet · favorite
MississL profile

MississL RT @2REPLEGION: Bidrag till anhöriginvandrare Här saknas inga pengar Äldrevården skär samtidigt ner med 1,3 miljarder #svpol http://t.co ... 21 minutes ago · reply · retweet · favorite
MississL profile

MississL RT @EugeneBertrand: Mer miljarder till somalier. dn.se/nyheter/politi… Mångkulturen är verkligen en vinstaffär.. #svpol 21 minutes ago · reply · retweet · favorite
Ordbrukare profile

Ordbrukare RT @peterisling: Sveriges Radio: Kommunledningen i #Boden s siffror stämmer inte. bit.ly/PS1hT2 #svpol 21 minutes ago · reply · retweet · favorite
JKasteskog profile

JKasteskog RT @Avpixlat: En nollvision mot våldsbrott tack!: bit.ly/OxnKDK #svpol #svpbs 22 minutes ago · reply · retweet · favorite
davidlinden1 profile

davidlinden1 Begränsa mandatperioden för riksdagsledamöter wp.me/p2Hdbd-q via @EdvardHollertz #svpol 22 minutes ago · reply · retweet · favorite
CaesarHeder profile

CaesarHeder Precis läst SDU:s nyhetstidning. Riktigt bra skrivet av hela gänget. SDU går starkt framåt! #svpol 23 minutes ago · reply · retweet · favorite
PeyloW profile

PeyloW RT @figaropravda: Mulinari & Neergaard: Assange är en utmaning för den globala feminismen (Dagens Arena) is.gd/uxlAG6 #svpol ... 28 minutes ago · reply · retweet · favorite
Par_Sjogren profile

Par_Sjogren En ledarskribents bekännelser! nordfront.se/en-ledarskribe… #svpol #smr 29 minutes ago · reply · retweet · favorite
Modernvanster profile

Modernvanster Sten nordin kunde skaffa fram ca 80 studentlägenheter av de 4000 han lovade inför valet. nu drar han på valfläsket igen...#svpol 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
Medtechbloggen profile

Medtechbloggen Det finns bättre sätt att använda vårdens pengar! bit.ly/NyAleR #svmed #svpol 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
DLindstrm profile

DLindstrm RT @fogelklou: 8 Mil för en villa för 8 ensamkommande , 1300 Miljoner till Somalisk inv. & folk förstår inte varför SD är kritisk ti ... 37 minutes ago · reply · retweet · favorite
SDJohnBergstrom profile

SDJohnBergstrom RT @_Gautt: "i dagens Europa odlas myter om mångkulturalismens misslyckande." Det är inga myter. Det är ett faktum. #svpol http://t.co/2 ... 37 minutes ago · reply · retweet · favorite
Pooma profile

Pooma RT @redundans: Alltså snutar… T o m jag ser ju att han gömt sig i trädet. dn.se/nyheter/sverig… #svpol 38 minutes ago · reply · retweet · favorite
makthavare profile

makthavare Opinionsläget: (m) - 28,5 (fp) - 5,8 (c) - 4,5 (kd) - 3,6 (s) - 34,4 (mp) - 9,3 (v) - 5,8 (sd) - 7,0 makthavare.se/2012/08/30/opi… #svpol 38 minutes ago · reply · retweet · favorite
patricksoeder profile

patricksoeder I Kina tog det 39 månader att bygga 132 mil höghastighetsbana,i Sverige tar det 132 månader att bygga 15 mil höghastighetsbana. #svpol #skoj 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Lerulf profile

Lerulf "Finansiell folkbildning" är dagens uttryck. Med rätta ska tilläggas. bit.ly/N16sT0 #svpol 40 minutes ago · reply · retweet · favorite
MississL profile

MississL RT @Predator731: #svpol Ullenhag säger att 4000 Somalier ska komma, Migrationsverket 174500. Vem borde Vi tro på efter alla Ullenhags lö ... 41 minutes ago · reply · retweet · favorite
MimmivonTroil profile

MimmivonTroil 1,4 miljoner brott per år och 10 000 fällande domar berättar Klas Friberg, chef för rikskrim. Finns en del att göra tycker jag. #svpol 42 minutes ago · reply · retweet · favorite
damusashi profile

damusashi Barack Obama gjorde en AMA på Reddit igår. Kanske något för svenska politiker (som vill nå en ung demografi)? #svpol bit.ly/PR0otV 44 minutes ago · reply · retweet · favorite
KommunalOst profile

KommunalOst Varför inga pengar till arbetskläder för barnomsorgspersonal i Ydre? #facket Kommunal delade ut fleecejackor. kindaposten.se/article/archiv… #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
TanvirMansur profile

TanvirMansur Ni som är FÖRVÅNADE över det som hänt i #Forserum behöver se dessa rasistiska skärmdumpar: alveolarplosive.wordpress.com/2012/08/21/ras… #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
aholmqvist profile

aholmqvist Ska Sahlin fällas av att hon är kvinna och europé? Får stöd under röstningen av Löfven i Kapstaden. bit.ly/RpkpqC #svpol #aftonbladet 48 minutes ago · reply · retweet · favorite
Lerulf profile

Lerulf Men flytträtt i all ära. Nästa steg måste bli att kunna investera en del av sina pensionspengar efter eget huvud, ex. eget företag. #svpol 49 minutes ago · reply · retweet · favorite
YonnaWaltersson profile

YonnaWaltersson Mitt hjärta blöder när jag läser @somaralnaher om konlflikten i Syrien bit.ly/OxfQu1 #assad #svpol 49 minutes ago · reply · retweet · favorite
Jurizten profile

Jurizten RT @Kvinnolobbyn: Regeringens satsning på elitforskning riskerar återigen att gynna män på bekostnad av kvinnor! #utbpol #svpol http://t ... 49 minutes ago · reply · retweet · favorite
Lerulf profile

Lerulf Svensken har under alldeles för lång tid låtit andra förvalta deras framtidssparande. #svpol 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
RRasmusson profile

RRasmusson RT @redundans Kollektivavtal? "Nej vi har inte råd". Så argumenterar det officiella Sweden-kontot! cl.ly/image/3k2I1H0F… #svpol 51 minutes ago · reply · retweet · favorite
JooeFromSweden profile

JooeFromSweden RT @_Gautt: Arbetslösheten ökar - ändå växer inflödet av asylinvandrare som inte fungerar på arbetsmarknaden. Hur länge kan den notan b ... 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
RickardOlseke profile

RickardOlseke Enligt @polisen_sthlm beviljades samtliga tvångsutvisade irakier inresa i Irak #migpol #svpol 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
erikaisak profile

erikaisak RT @mikael_persson: Har tidigare varit kritisk till wvs-mätningen av ungdomars demokratiattityder. Tror farhågorna är överdrivna. #svpo ... 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
SDJohnBergstrom profile

SDJohnBergstrom Idag vurmas&svärmas det som aldrig förr, naivt för en kvinnofientlig, djurfientlig&totalitär ideologi goo.gl/mgPHl #svpol #västerås 58 minutes ago · reply · retweet · favorite
Sabinakorkmaz profile

Sabinakorkmaz RT @ssugoteborg: Idag kan Mona Sahlin bli historisk (igen) genom att bli vald till SI:s första kvinnliga generalsekreterare. Go Mona säg ... 58 minutes ago · reply · retweet · favorite
fogelklou profile

fogelklou Laholms humanister till politiker. Borde de ringa till lakareutangranser.se/nyheter/2012/A… & säga Vi har gjort så mkt vi kan för de resurser vi har #svpol 59 minutes ago · reply · retweet · favorite
ladyburda profile

ladyburda Är det S partimöte i Kapstaden med Stefan Löfven, Urban Ahlin, mfl eller vad? Hoppas att det är ej skattefinansierad #svpol 59 minutes ago · reply · retweet · favorite
and9ustice4all profile

and9ustice4all RT @interasistmen: Riksdagsledamot skyller Ku Klux Klan på mörkhyade goo.gl/2t0N0 av @interasistmen #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Lerulf profile

Lerulf Lägre socialbidrag sätter fler unga i arbete el utbildning, visar danska tankesmedjan Kraka. Cepos håller med. bit.ly/N158j0 #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation
Alexa Certified Traffic Ranking for avpixlat.info

Copyright © 2012 Avpixlat - Med ensamrätt


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: