onsdag 22 augusti 2012

Somalierna i Forserum – en överdriven härva « Avpixlat

Somalierna i Forserum – en överdriven härva « Avpixlat: Somalierna i Forserum – en överdriven härva

SR

HÄRVA Historien om somalierna i Forserum fortsätter. I går gick den somaliska föreningen ut med att deras medlemsantal sjunkit drastiskt det sista året, från 190 till ett 60-tal och majoriteten hade flyttat från Forserum. Nu menade föreningen de kvarvarande också skulle flytta. De intervjuade somalierna, som icke kunde ett ord svenska, hävdade att det låg systematiska trakasserier bakom där de höll ett lokalt gäng ansvarigt.

En misshandel på senare tid, några rutor som krossats på föreningslokalen de tre senaste helgerna och en eller flera tonåriga somalier som jagats. Polisen har räknat alla polisanmälningar och hittat totalt tre stycken: En misshandel, en skadegörelse och ett ofredande sedan december 2011.

-Det är allt vi har, säger polisen Håkan Lindkvist.

Somalierna menar således på fullt allvar att tre anmälningar på senare tid är orsaken till att antalet medlemmar sjunkit det sista året.

Eftersom det har blåsts upp till otroliga proportioner gick det över till fas 2 idag: Nässjö kommun hade presskonferens tillsammans med polisen inför media och det framkom att skattekronorna ska även läggas på eskort av 14 somaliska barnen/tonåringarna till och från skolan. Anledningen är dels att dessa vägrar gå till skolan av rädsla, dels att det råder skolplikt.

Vidare framkom det även att gänget som pekas ut är välkända busar som består av sex-tio killar i 15-20-årsåldern och varit i fokus en längre tid, långt innan somalierna kom i fokus. Gänget har redan kostat samhället mycket pengar i form av sociala insatser men inget har hjälpt.

Anders Karlsson (C) säger:

-Gänget som har gjort det här dådet är känt. Vi har investerat stora pengar i det här gänget för att sådant här inte ska inträffa, men nu har det ändå hänt, säger och talar om en misshandel av en somalier som inträffade nyligen.

Anders Karlsson vill dock inte kännas vid att gänget riktar sig speciellt mot somalier.

-Det behöver inte alls handla om något rasistiskt dåd bara för att det är somalier som är inblandade.

Jon Rydholm, sektionschef på Socialförvaltningen, säger:

-I några fall har vi tidigare investerat mycket tid och energi. Både hemmaplanslösningar – alltså psykosociala behandlingsinsatser – men också institutionsvård. Det som har varit aktuellt nu är att någon av de här händelserna lett till att vi aktualiserat oro för att barn ska fara illa – både svenska och somaliska, men vi har inte inlett utredningar.

Helen Tarenius, chef för Nässjö länscenter, arbetar med integrationsfrågor och vuxenutbildning. Hon tror inte heller på pratet om rasism:

– Det gäng som vållat bekymmer har nu valt att göra det väldigt obehagligt för den här gruppen. Men vi vet att det också händer fler saker mot andra grupper. Det har stegrats när sommarlovet börjar ta slut och tristessen infinner sig. De här ungdomarna behöver hjälp och stöd, men också tillrättavisningar, säger Tarenius.

Helen Tarenius berättar att det även kastats in en sten i Nässjö länscenters lokaler under sommaren.

Det tror däremot en blandning av liberal vänstermiljöpartist med rosor på kinderna: Nathalie Johansson. Hon bor i Forserum och var tvungen att agera. Så det blev en Facebookgrupp eftersom hon vill att att de muslimska somalierna ska bo kvar.

Saken slogs också upp stort i SVT Aktuellts 21-sändning på onsdagen där man dessutom bad integrationsminister Erik Ullenhag (FP) om ett uttalande om händelserna i Forserum, trots att han var inbjuden till studion för att prata om något helt annat, nämligen de hårt kritiserade nystartszoner som regeingen planerar att införa i ännu ett fåfångt försök att försöka få invandrare från bidragsförösrjning till arbete.

SVD
SVT
SVT
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-22, 21:20 (Uppdaterat 2012-08-22, 22:10) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 2 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
220 kommentarer 2890 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 215 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
30 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Magica de Hex 0 minut sedan

Vilka är det som trakasserar somalierna då? Jag tycker att det låter så svävande och konstigt om de som påstås trakassera? Är det kanske så att det är andra invandrarungdomar? Och det här är ju en rätt viktig fråga som man vill ha svar på. Så jag kollar väl Flashback.

Pluto 0 minut sedan

Jag tycker att alla PK-are ska fly från Sverige till Somalia och bli kulturberikande på riktigt.
STICK iväg och gör det, vetja. Men kom inte hem och gnäll se'n !!

one_minute 0 minut sedan

Lars Vilks sa för ett tag sedan att dom http://avpixlat.info/2012/08/2... är olämpliga att föra in i ett modernt samhälle.
Reporter ifrågasatte dom. Vilks svarade därpå rent diplomatiskt: jag pratar om den muslimska världen.
¨
Alltså är den muslimska världen inte kompatibel med det västerländska multimoderna samhället. Än! Hur har då Sverige tänkt sig att analfabeter från ett helt ociviliserat Somalia ska kunna tillgodogöra sig svenska lagar, normer och värderingar, beteende och sociala koder vi har här i vårt land?


Wikimigria 0 minut sedan

13-14 somaliska barn som inte kan ett enda ord svenska ska placeras i en skola i en glesbygd?

Blir det vanlig klass eller egen klass med somalisk undervisning?

stephan4444 2 minut sedan

Så nu, när någon somalier råkat få smaka på samma medicin som övriga invånare fått göra i många år, då tas det i ända från tårna.
1 person gillade det här.

Nu_ar_det_nog 3 minut sedan

Svenskar som är rädda på olika håll i landet - bl.a. en krönikör på Avpixlat har skrivit om detta och bor själv i ett sånt område - är det alltid tyst om. Denna lilla incident blåses upp maximalt. Enda fördelen är väl att nu, när somalier drabbats, kanske dessa 6-10 busar plötsligt möter hårda tag och hamnar bakom lås och bom. De har varit vana att trakassera Svensson som de vill, men nu blir det plötsligt hårdhandskarna på, när somalier drabbats.

jojjeboy 4 minut sedan

Som svensk börjar man både känna sig rättslös och stadslös!
1 person gillade det här.

Faisa D. Ahmed 4 minut sedan

ack för tipset. jag har nu läst krönikan. Jag, liksom han säger väl ungefär samma sak. I vissa fall handlar om judar, i andra muslimer, homosexuella eller romer för den delen. Enligt eran världsbild är jag som muslim någon typ av parasit, en med hidden agenda och jag styrs av onskan. Judar är offer och Israel en nation att stå upp för (kanske för att de är i konflikt med muslimer och för att ni inte vill förknippas med nazister?). Bibeln, kristendomen och västvärlden står för det goda i världen. Ni menar att bibeln (som är god) står långt ifrån koranen (onskan). Enligt er är våldtäktsmän och andra kriminella muslimer i första hand och inte endast kriminella enligt lag. Ni talar ofta om muslimer i mellanöstern som om det finns skillnader i kultur emellan muslimer och kristna araber rent generellt. Jag är som sagt muslim. när det gäller judar, är det inte några jag känner i min omgivning som känner hat emot judar. Däremot har många synpunkter på staten Israel. Jag läser ofta Haertz- där många israeler också är kritiska till israelisk poltik. Är de jude fientliga? antisemiter?

Faisa D. Ahmed 6 minut sedan

Tack för tipset. jag har nu läst krönikan. Jag, liksom han säger väl ungefär samma sak. I vissa fall handlar om judar, i andra muslimer, homosexuella eller romer för den delen.

Enligt eran världsbild är jag som muslim någon typ av parasit, en med hidden agenda och jag styrs av onskan. Judar är offer och Israel en nation att stå upp för (kanske för att de är i konflikt med muslimer och för att ni inte vill förknippas med nazister?).

Bibeln, kristendomen och västvärlden står för det goda i världen. Ni menar att bibeln (som är god) står långt ifrån koranen (onskan). Enligt er är våldtäktsmän och andra kriminella muslimer i första hand och inte endast kriminella enligt lag. Ni talar ofta om muslimer i mellanöstern som om det finns skillnader i kultur emellan muslimer och kristna araber rent generellt. Jag är som sagt muslim. när det gäller judar, är det inte några jag känner i min omgivning som känner hat emot judar. Däremot har många synpunkter på staten Israel. Jag läser ofta Haertz- där många israeler också är kritiska till israelisk poltik. Är de jude fientliga? antisemiter?

1 person gillade det här.

UNObserver 3 minut sedan som svar till Faisa D. Ahmed

Tycker DU att alla manniskor skall folja allt som sags i koranen?
Enkel fraga, svara garna enkelt, tack

zoegaz 0 minut sedan som svar till UNObserver

Du pratar med ett troll, troligen vänsterextrimist

OW 4 minut sedan som svar till Faisa D. Ahmed

Varför skirver du detta långa inlägg apropå x antal somalier .................. ?

eses46 8 minut sedan

Ullenhag kunde kommentera det våld som invandrarna utsätter äldre människor i Malmö för. Ej intressant. Sverige är ett konstigt land.

Pg50 10 minut sedan

Om - jag säger om - det skulle vara så här illa i Forserum då borde vederbörande makthavare börja fundera hur det ska bli när 30000 anhöriga somalier anländer och deras anhöriga i sin tur kommer hit.
Dessutom kommer assyrier, egyptier, romer från bulgarien och rumänien, olika asiater som tex. burmeser, marockaner, tunisier, kongoleser, irakier, iranier osv. det är bara fantasin som begränsar. Sverige kommer att bli ett Sydafrika i miniatyr.
1 person gillade det här.

Rolexus 7 minut sedan som svar till Pg50

Om man verkligen vill rasera ett fungerande samhälle, ska man göra precis så.

farsartat 7 minut sedan som svar till Pg50

Är det inte underbart. Vi kanske får en ny zlatan. Utan zlatan och kebab hade Sverige inte varit värt något....typ.

BirgittaSvenne 10 minut sedan

Det här är riktigt komiskt, tre inslag om stormen i ankdammen. Är det så svårt att förstå, somalierna ser att "gräset är grönare på andra sidan" ,i tex, Stockholm eller Malmö. De har lärt sig från dag nummer ett, att gnäller, gråter och kräver man så får man sin vilja fram, precis som bortskämda småbarn.
De som beskostar tramset är du och jag.
Flickorna i inslaget ja, jag säger bara...........................glömde det,var säkert inget seriöst.
2 personer gillade det här.

Wikimigria 11 minut sedan

Detta drabbar säkert svenskar varje månad någonstans i Sverige

Svenskar har blivit trackaserade i över 20 års tid men alltid hånats av media med "rasist"

Men PGA anstormningen av 30.000 somalier vi inte får ha en öppen debatt om bostäder, jobb, dagis och skola måste debatten tigas ned med trauma'

5 sosse kommer har eller ska ta emot totalt ca 3000 somalier - Det är kaos i varje kommun
1 person gillade det här.

Frilansare 12 minut sedan

Det verkar vara några lokala rötägg (eller som vi brukar säga: byfånar) som roar sig med att trakassera invånare. De har bevisligen gett sig på svenskar tidigare, men då brydde sig knappast någon som bor mer än 500 meter från Forserum.

Låt mig säga så här: jag är inte förvånad att somalierna försöker krama ur varenda sekund i rampljuset p g a det här... De borde istället koncentrera sig på, och tillrättavisa, sina kriminella landsmän. T ex han som försökte elda upp en yngling...

Byfånarna i Forserum bör givetvis få rejäla straff istället för de vanliga ramsorna om att de har tråkigt och att det är synd om dem...
2 personer gillade det här.

matthiasn 12 minut sedan

Här visar svenska journalister och politiker återigen att man inte är intresserade av ursprungsbefolkningen (jämför med Rudolf fallet). Det är ingen tillfällighet att man valt att flytta till ett annat land där man i varje fall inte blir behandlad som en andra klassens medborgare.
3 personer gillade det här.

jojjeboy 13 minut sedan

Yttrande frihet?Demokrati?Den gäller inte oss svenskar..om jag säger att jag stöder SD..(av svenska folket invalt i sveriges riksdag).Ja...då kan jag förlora jobbet...bli ur sparkad ur facket.Men dom här "flin pettrarna"som invalidiserat Karl-Erik...ja...dom...är det tydligen synd om
7 personer gillade det här.

LtHornblower 14 minut sedan

Journalist- och PK-reservatet Söder i Stockholm borde vara solidariska och ta emot procentuellt lika många somalier som Forserum. Jag kräver minst 9877 somalier på Söder. (kanske skulle starta en facebookgrupp?)
4 personer gillade det här.

knoll2 15 minut sedan

Snacka om att göra en höna av en fjäder.........tramsigt......
4 personer gillade det här.

lulegrabb 12 minut sedan som svar till knoll2

http://www.aftonbladet.se/nyhe... Nu drar drevet igång

kvällsbockenpåhugget 16 minut sedan

Varför är inte svt lika uppmärksamma på när folkvalda SD politikers hem utsätts för krossade fönster. Nej därför att publik service tillsammans med tv 4 inte är politiskt neutrala. Alltid vänder de sig till vänsterorganisationen EXPO när de vill ha negaiva kommentaer riktade mot SD.

Det är ett mycket större demokratiproblem när folkvalda politiker trakasseras än en misshandel, en skadeörelse och ett ofredande sedan dec 2011 som påstås vara riktade mot somalier. Jag är övertygad om att det fnns många "blonda" svenska barn som också är rädda i de samhällen där de bor och skulle behöva eskort till och från skolan.
Vad gör sedan Somalierna för att anpassa sig till det svenska samhället? Har dom flyktingskäl eller har dom bara kommit hit för att de tror att de skall kunna berika sig?

10 personer gillade det här.

farsartat 14 minut sedan som svar till kvällsbockenpåhugget

Sedan "skryter" SVT om att de sänder "fri television". Kiss my a** säger jag till de ansvariga på SVT.
4 personer gillade det här.

TErlander 17 minut sedan

Ursäkta men vad f** är det här? Allvarligt! Är det här vad som kallas journalistik på riksnivå i Sverige?
5 personer gillade det här.

leonen 20 minut sedan

och ännu inte ett ord om vilka s,k ungdomar som trakaserar dessa somalier...det heter bara ungdomar,,och då kan man börja fundera på deras ursprung...för hade det varit etniska svenska ungdomar så hade det basuneras ut på alla fronter...och det finns alldeles säkert ett skäl till varför detta sker som ingen vill ta upp,för det skulle vara till somaliernas nackdel men sådant,ja sånt får inte komma fram,för ingen rök utan eld.
10 personer gillade det här.

kaninmannen 20 minut sedan

Stackars lilla Forserum, som invaderats av detta folk, som aldrig kommer att bidra med en krona till samhället! Med risk för att bli bannad, så säger jag detta från mitt hjärta: Jag förstår verkligen varför missnöjet bland Forserumborna övergår till handling!!!
10 personer gillade det här.

Arnold P Fisberg 20 minut sedan

Med risk att kallas för rasist och främlingsfientlig: dessa somalier hör inte hemma i Sverige! De flesta kommer sannolikt aldrig att integrera sig eller försörja sig själva. De utgör bara en belastning för vårt samhälle liksom många andra "asylanter". För övrigt skiter jag i vilken hudfärg människor har eller var dom kommer ifrån.
13 personer gillade det här.

Mississ 18 minut sedan som svar till Arnold P Fisberg

Du har fullständigt rätt.
6 personer gillade det här.

Brossan 20 minut sedan

Listiga somalier som vill ha en gratis flytt till ett storstadsområde är vad det handlar om.
Dumma ointelligenta flyktingvurmare. Jag skäms över erat låga intellekt.
16 personer gillade det här.

Smurfelina 21 minut sedan

Inte helt fel att ha en egen tidning att klaga i! Alla Svenska barn som blir mobbade på riktigt då? Kan dessa gå till AB också? Nej tror inte det!

Och dessa Somalier är oskyldiga? Man vet som sagt bara en historia och den brukar som sagt mestadels vara en stor lögn när AB tar upp något om stackars muslimer!

Dom vill väl bo med alla andra muslimer i Rinkeby,Tensta,Angered,Rosengård ......... Nya nationalsporten är ju att elda upp bilar,skita i skolan,Bryta så mycket det bara går,Och miss anpassa sig så mycket det bara går.
10 personer gillade det här.

jojjeboy 21 minut sedan

"Zigenar Baronen"Reinfeldt myser...nöjd med att fått igenom sin plan"att ragga röster från hela världen".
3 personer gillade det här.

Obstinat 21 minut sedan

De intervjuade talar så kryptiskt om det där gänget att det känns som något skumt de vill dölja. Här är minst en hund begraven. Är de där enstaka händelserna verkligen anledningen till att somalierna flyttar och håller barnen hemma från skolan?

Varför kan de inte ett ord svenska, kom de hit i förra veckan eller?

Varför blir det inte lika stort rabalder när svenskar sett sig tvungna att flytta ifrån sina bostäder, att överge sin hemort för att det blivit så hotfullt och otrivsamt med en stor invandring på orten? Är det inte svenska elever som dagligen blir rånade och misshandlade och kallade för olika tilmälen av invandrarungdomar? Varför är inte detta lika intressant i media?

En intervjuad somalier påstod att sånt här var vanligt, somalier blir hotade och trakkasserade överallt. Som bevis på detta drog han upp fallet i Tomelilla. Detta skedde för flera år sedan och var jämförelsevis obetydligt. Jag försvarar inte alls det som förekom där, men det är ju inte värre än vad som svenskar utsätts för väldigt ofta.

Vi svenskar ska tydligen tigande tåla vad som helst, men invandrare får inte råka ut för någonting överhuvudtaget. Vi är väldigt elaka, men betala duger vi till...
11 personer gillade det här.

zoegaz 4 minut sedan som svar till Obstinat

Hur kom han ihåg Tomellia??? Ingen har lagt det på minnet, om de inte skulle kunna användas mot sina egna mål

gealdrigupp 22 minut sedan

Så här går det när Svenskarna inte kan anpassa sig till somalier och andra folkslag!
Typiskt svenskt att inte acceptera att betala för invandringens kostnader eller dra ner på välfärden. Typiskt svenskt!
Gör som myten Ullenhag! Särbehandla och missgynna de etniskt födda svenskarna med nystartzoner och konstgjord andning. Inget gnäll nu! Då kommer media och politiker trakassera dig och dina nära och kära. Jobbet kan du glömma din rasist!
11 personer gillade det här.

Tjo Ho 23 minut sedan

Men herregud, bara tre anmälningar! Såg på lokala nyheterna förra veckan, apropå skottlossning på Bullermyren i Borlänge, där intervjuade dom en somalier som sa nått i stil med "det är skitläskigt man blir typ misshandlad hela tiden". Så med samma retorik borde det inte finnas en enda somalier i Blge längre?
7 personer gillade det här.

matthiasn 23 minut sedan

Den etniska bakgrunden ligger inte i allmänhetens intresse enligt svensk media 2012. Men regeln gäller tydligen enbart om gärningsmannen är av utländsk härkomst. Tilltron för svensk media är 0%.
9 personer gillade det här.

Kavalleri1700 24 minut sedan

Så otroligt sjukt att tillåta detta raserande av vårt land.

Ännu en förstörd idyll, när ska detta ta slut?

Hur kan man ens komma på tanken att låta 160 inkompatibla personer invaderar ett samhälle på 2000 inv.?

Kravmaskinerna är såklart inte nöjda med att bo på en så liten ort. Bara att gnälla lite och ställa krav så får man som man vill. Vi dumma svenskar betalar. Den nya adeln måste få ta sin plats, något alternativ finns tydligen inte.

NU FÅR DET VARA NOG!!!

SD 2014!
12 personer gillade det här.

tigerone11 25 minut sedan

Synd att inte Media visar lika stort intresse för de måndubbelt värre brotten och trakaserierna som begås i Malmö.
Var är Malmö medborgarna och poliserna som högljutt klagar på att det inte går att låsa in de små brottslingarna, Jaså de finns , men komma till tals i media får de inte.
Kände sig hotad är tydligen ett nytt begrepp som skall förstoras upp nuförtiden, behövs ju inte styrkas bara att ljuga frskt.
4 personer gillade det här.

26 minut sedan

Samma systematiska trakasserier pågår i valfri förort där invandrarna är i stor majoritet. Oftast grovt kriminella gäng som satt i system att jävlas i områden där svenskar bor i minoritet. Allt för att få de att tröttna och flytta därifrån. Invandrarna (de äldre) som bor i dessa orter är gamla och trötta, och fruktansvärt passiva. Detta ser man redan idag i förorter som Rosengård och Seved där gängen tar över allt mer och mer och svenskarna flytt hals över huvud för att slippa problemen. Även i Stockholm börjar problemen komma fram i orter där invandrare är överrepresenterade. Tyvärr, föräldrarna till dem här ungarna är fruktansvärt passiva och gör inget åt problemen. Kunde media börja att lägga lika stor uppmärksamhet på detta fenomen skulle det säkert gå att lösa problemen, men som det ser ut idag kommer vi med all säkerhet i framtiden att ha helt segregerade stadsdelar.
6 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 26 minut sedan

När polisen fått gräva ordentligt i sina register hittades 3 anmälningar under 9 månader. De var av inget ovanligt eller märkligt slag för Sverige av i dag. Nu när avpixlat har punkterat ballongen återstår att se vilka ränker de avslöjade journalisterna måste smida för att förhindra att sanningen kommer fram!

Somalierna i Forserum kommer dock att finna att de i fortsättningen får svårt att bli tagna på allvar!
12 personer gillade det här.

fantastic88 27 minut sedan

Ser att Avpixlat har mer än 1300 läsare inne nu, mycket glädjande!
23 personer gillade det här.

jojjeboy 27 minut sedan

Tror snart det kommer förbud ang hund innehav.Klagomål har redan framförts ang detta."Ny Adeln"tycker nämligen att det är störande.
10 personer gillade det här.

Troslos 27 minut sedan

Skräm dom hela vägen hem till Afrika med ledsagare!
8 personer gillade det här.

ladylufs 27 minut sedan


Ulltotten och dom andra har NU tappat greppet totalt.
Att först ta hit folk från jordens alla hörn, och sen försöka skapa och
anpassa arbete för deras olika behov, måste vara ett av de största
misstagen världen någonsin har upplevt!

Nystartzonerna skall tvinga folket stanna kvar i utanför områdena
och göra dom attraktiva själva!
Helst skall dom köpa upp dessa rivningsfastigheter med hjälp av
räntefria lån från skattebetalarna eller dylika Bidrag!!

Herregud dom skulle ju ta hand om oss när vi blev gamla!
Är det dit vi skall förflyttas, då, när det sker?
Då lär vi bli lynchade, om inte förr.

Nej jag är övertygade om att dom har andra planer än att torka vår s...
Forserumsomalierna har nog mer siktet inställt på att närma sej Östermalm
och kapitalet, än vad Forserums befolkningen och vi andra kan tänka oss.
Då är det ju lätt att skylla på andra för att fortare komma dit!
8 personer gillade det här.

Karin 19 minut sedan som svar till ladylufs

UT med dem bara säger jag. Vill inte ha islam eller ökenmänniskor klädda i svarta säckar i vårt land. SD 2014
10 personer gillade det här.

farsartat 16 minut sedan som svar till Karin

2014 ska vi visa PK-folket. Etnisk Svenskar och integrerade invandrare har bara ett val ---> SD.
1 person gillade det här.

leonen 18 minut sedan som svar till Karin

håller med föregående talare,för som gäst så tar man sedan dit man kommer ,eller så söker man säj till mer passande hemländer.
2 personer gillade det här.

TurAttInteMorfarLever 28 minut sedan

Kan det vara så här enkelt ?
Forserum passar inte dessa nysvenskar.
Kanske nån större stadsdel där det finns en massa andra Somalier o muslimer lockar ?
9 personer gillade det här.

zoegaz 27 minut sedan som svar till TurAttInteMorfarLever

Snart i Tensta, nära sina egna etniska vänner o släkt
3 personer gillade det här.

farsartat 28 minut sedan

På nyheterna ikväll tog man upp detta igen. Att det sedan var knäpptyst om somaliern som hällde tändvätska och fjuttade på (Rudolf) det var det givetvis knäpptyst om. Förvånade?!
14 personer gillade det här.

zoegaz 26 minut sedan som svar till farsartat

Han va ju etnisk svensk...
2 personer gillade det här.

farsartat 23 minut sedan som svar till zoegaz

Visst. Då är man inte värd så mycket. I princip skall man arbeta tills 75 och dega in så mycket skatt man kan för att försörja hela världen.
2 personer gillade det här.

prillan 29 minut sedan

Ont om chat i Forserum?
3 personer gillade det här.

B_D_O 29 minut sedan

I vanlig ordning framställs invandrare som offer och svenskar (eller det svenska samhället) som de skyldiga. Att bevismaterialet är minst sagt grumligt spelar mindre roll. Offrens vittnesmål köps fullt ut som den enda sanningen.

Vänd på historien och tänk dig att det var svenskar som trakasserades utav invandrare och pga detta tvingades flytta. Tror du att detta hade fått radio, TV och tidningar att rapportera om händelsen?

Är det någon som inte tror att det inom kort skall demonstreras mot rasism i Forserum?
8 personer gillade det här.

Home_of_Arn 29 minut sedan

I aktuellt så intervjuades även en somalier som represent för somaliernas s förening!

Det blev dubbla PK poäng för det initiativet eller?
2 personer gillade det här.

allnicknamestaken 30 minut sedan

Sverige åt svenskarna, Somalia åt somalierna, vilket arabland som helst åt Araberna ... Ska det vara så svårt att inse att alla folkslag mår bäst av att leva med likasinnade....
10 personer gillade det här.

Elbolaget 31 minut sedan

Ja, det är väl brist på fritidsgårdar!

Eller passar det inte med det överslätande vidriga argumentet den här gången?

Ja, det visar ju varför ni använder fritidsgårdsargumentet mot oss: Det handlar om ingenting annat än förnedring och hat.

Det har bedrivits systematiskt etnisk rensning mot svenskar över hela Sverige de senaste 30 åren, med grovt våld som gruppvåldtäkter och straffimmunitet, men om detta sägs naturligtvis inte ett enda ord.

2 personer gillade det här.

jojjeboy 31 minut sedan

Ny Adeln ska man hålla sig väl med"Detta är en "röd tråd"i Reinfeldts könstympade regim.
3 personer gillade det här.

Pg50 31 minut sedan

Besinning. Vad är det egentligen som har hänt? Det här är Sverige inte nån krigsskådeplats i Afghanistan. Nån sten har kastats genom en ruta, nån/några har känt sig hotad. En sten genom rutan borde vara rena paradiset för dem med tanke på vad de påstår sig ha gått igenom. De här påstår sig ha flytt från krig och hot mot livet och blir rädda för nåt så relativt lindrigt som ett störigt ungdomsgäng.

Och hur mycket kan hända i ett litet samhälle i Sverige egentligen?
Är det här det värsta de varit med om? Värre än det som de varit med om i sitt hemland ? I så fall så kan man väl ifrågasätta om de hade flyktingskäl från början.

Sånt händer svenskar också på andra platser, det behöver inte vara rasististiskt. Ska ett ungdomsgäng få orsaka att Forserum får dåligt rykte? Tydligen har media bestämt sig för att offra Forserum för en bra artikel. Återigen ingen etik och moral i media alltså.
6 personer gillade det här.

BaconPiskan 31 minut sedan

Nystartszoner, vilket vidrigt ord. Det vittnar om att de som etablerar sig där startar om på nytt, vilket måste betyda att de floppat innan. Har dessa kamelfösare misslykats i sina egna hemländer är chansen att lyckas i Sverige extremt liten, åtminstone inom lagens råmärken. Detta är väl knappast det Sverige behöver allra mest...
5 personer gillade det här.

tokigare 31 minut sedan

Men ingen skriver ett ord när en Sverige demokrat blir trakasserad och misshandlad.
Bara somalier somalier somalier. Vi skeppar in busslaster av somalier somalier somalier.
Ingen vill ha dem här ,men vi skall likförbannat försörja dem och se till att det finns pensionspengar till dem när de inte orkar jobba på socialbidraget längre.
Somalier somalier somalier, vi drunknar snart i somalier.
Det är inte ens krig i somalia längre, det är ju arabisk vår där nere.
Vad skönt nu kan alla somalier somalier somalier åka hem till somalia somalia somalia.
8 personer gillade det här.

farsartat 25 minut sedan som svar till tokigare

Tyvärr så har bara en liten del av de röstberättigade "fått tummen ur". 2014 gäller det att lägga rätt röstsedel i kuvertet.
4 personer gillade det här.

MartinL 31 minut sedan

Om tre anmälningar av småbrott är tillräckligt för att alla somalier skall "fly" - då är nog situationen i Somalia Inte så hemsk ändå.
13 personer gillade det här.

VIDSTIGE 32 minut sedan

Detta är ett svepskäl som somalierna har hittat på för få myndigheternas hjälp att komma bort från landsortshålan Forserum till storstaden med lätt tillgång till Kat, Moskeer och allsköns muslimskt rövarliv.
5 personer gillade det här.

Grisselman 33 minut sedan

Om de lärde sig svenska och prövar att ta seden dit man kommer är jag övertygad om att de skulle trivas som fisken i vattet
6 personer gillade det här.

Stuffa 33 minut sedan

Alla rån och misshandel bland annat från somaliska ungdomar i västra Stockholm dagligen blir knappt en notis i lokal media. Riksmedia är totalt ointresserade att ta upp dessa händelser.
För att inte tala om all stenkastning mot poliser och personer i övrig samhällstjänst.
8 personer gillade det här.

LtHornblower 35 minut sedan

Invandrarna skall rädda välfärden. Varför tar vi hit somalier, afghaner och romer. Troligen de mest våldsbenägna, mest kriminella, mest outbildade, mest inavlade, mest arbetsovilliga och mest svårintegrerade folken i världen. Hur tänker Ullenhag?
16 personer gillade det här.

Karin 14 minut sedan som svar till LtHornblower

Det är JUST DET. Han tänker inte:-(

gealdrigupp 31 minut sedan som svar till LtHornblower

Söndra och härska? Billig arbetskraft? Försvagad tankeförmåga? Dålig självbevarelsedrift? Stor känsla av skuld och skam?
Välj alla eller ingen...
Något är i vilket fall väldigt fel i Sverige...
7 personer gillade det här.

puw 36 minut sedan

stackars rosiga hjärntvättade nathalie/ hon och svt samt övriga politiska korrekta kappvändare har fått en samtida mångkulturell multitrippel orgasm..
sd 2014

(Redigerad av kommentatorn 1 minut sedan)
19 personer gillade det här.

Kollen 22 minut sedan som svar till puw

Stackars bimbo som körde med dessa vanliga floskler om "lika värde"!. Hur mycket har hon bidragit med till samhället för att bekosta dessa somaliers uppehälle?.
2 personer gillade det här.

Morrmor 36 minut sedan

Kan det vara så att de är kommunplacerade i Forserum mot
sin vilja och nu ser chansen att komma till storstaden?

(Redigerad av kommentatorn 11 minut sedan)
18 personer gillade det här.

Pg50 25 minut sedan som svar till Morrmor

Mycket troligt. Då kommer vi snart få se mer av det här i andra orter.

zoegaz 35 minut sedan som svar till Morrmor

Japp, precis så är det!
7 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 36 minut sedan

Rötmånaden fortsätter!
3 personer gillade det här.

jojjeboy 37 minut sedan

Svenskar är en ursprungsbefolkning som håller på att utplåna sig själva.Detta genom att rösta fram en regering som gör detta möjligt.Tråkigt är det verkligen...vackert land...rent vatten..inga naturkatastrofer.Undrar vad våra förfäder hade tyckt..och vad våra barn skall tycka?
16 personer gillade det här.

Elbolaget 28 minut sedan som svar till jojjeboy

Att du känner till att du har haft förfäder, som kan möjligen ha tyckt något är ett tecken på extrem rasism.
1 person gillade det här.

30 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa
Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: