lördag 4 augusti 2012

Somalisk sexbrottsling belönas med permanent uppehållstillstånd « Sweden Confidential

Somalisk sexbrottsling belönas med permanent uppehållstillstånd « Sweden Confidential: Somalisk sexbrottsling belönas med permanent uppehållstillstånd
Av Scarface 2012-08-03 07:00

I avgörandet har Rådman Rolf Forsberg deltagit samt nämndemännen Salwa Barsoum, Kickan Björk och Leif Bokström. Föredragande har varit förvaltningsrättsnotarien Malin Eneqvist.
Nämndemannen Salwa Barsoum är skiljaktig och anför att Hassan Mohammed Ali inte ska beviljas alternativ skyddsstatusförklaring på grund av det allvarliga brott som han gjort sig skyldig till.12 Votes


VANSINNE Den nu, 25-årige Hassan Mohammed Ali, bosatt i Örebro dömdes den 18 mars 2010 av Örebro Tingsrätt till fängelse i ett och ett halvt år och utvisning ur riket med förbud att återkomma under fem år för försök till våldtäkt och förargelseväckande beteende.

Hassan Mohammed Ali ansökte den 14 januari 2011 om nåd hos regeringen och den 23 februari 2011 ansökte han om asyl hos Migrationsverket. Då Migrationsverket inte får bevilja uppehållstillstånd till en utlänning som dömts till utvisning av allmän domstol så lämnades ärendet över till migrationsdomstolen.

Av Migrationsverkets asylutredning från den 7 mars 2011 framgår bl.a. följande. Hassan Mohammed Ali kommer från Beledweyne i Hiranprovinsen i Somalia. Han blev värvad av Al Shabab och har fått träning i hur man använder vapen och militärminor på en militärförläggning. Han flydde för att undkomma att bli skickad till Afghanistan för att delta i stridigheterna där.

Hans far mördades när Hassan Mohammed Ali var ung på grund av klantillhörighet. Hassan Mohammed Alis hustru och mor har blivit uppsökta av Al Shabab som sagt att de kommer att döda honom om han återvänder. Han har namn på många som befinner sig högst upp i hierarkin och vet vilka som samarbetar med Al Shabab.

Han har träffat deras ledare och vet vad de vill göra och han har även träffat utlänningarna som håller i utbildningarna och som strider på deras sida. Han förde befäl över en grupp om 16 personer. Han pratar arabiska på modersmålsnivå. På grund av att han vet mycket om Al Shabab riskerar han förföljelse och att bli dödad om han utvisas.

Säkerhetspolisen (Säpo) har i yttrande till Migrationsverket anfört att det inte finns något att erinra ur säkerhetssynpunkt mot Hassan Mohammed Ali.

Mot bakgrund av att Migrationsöverdomstolen i ett mål bedömt att det råder en väpnad konflikt i södra och mellersta Somalia, kan Hassan Mohammed Ali dock inte skickas tillbaka till området han kommer ifrån.

Inte heller anses han ha några internflyktsalternativ. Då domstolen inte bedömer hans brottslighet i Sverige som grov ska han därför anses vara alternativt skyddsbehövande i Sverige.

Håll i er nu…..

Eftersom Hassan Mohammed Ali saknar pass kan
han inte få ett tidsbegränsat uppehållstillstånd,
utan beviljas istället ett permanent sådant.

I avgörandet har Rådman Rolf Forsberg deltagit samt nämndemännen Salwa Barsoum, Kickan Björk och Leif Bokström. Föredragande har varit förvaltningsrättsnotarien Malin Eneqvist.

Nämndemannen Salwa Barsoum är skiljaktig och anför att Hassan Mohammed Ali inte ska beviljas alternativ skyddsstatusförklaring på grund av det allvarliga brott som han gjort sig skyldig till.

Från Realisten den 31-08-2011 om hans sexualbrott:
På morgonen den 12 februari 2010 befann sig Hassan Mohammed Ali utanför universitetssjukhuset i Örebro. Där befann sig även en 57-årig svensk kvinna.

Hassan Mohammed Ali gick fram till kvinnan och började prata med henne. Kvinnan tyckte att han var konstig och gick bort från honom. Då började han följa efter henne och stack plötsligt ner sina händer i kvinnans jackfickor.

Han höll därefter fast henne hårt med händerna och stod bakom henne. Han drog upp hennes jacka över ryggen samt ned hennes byxor, långkalsonger och trosor halvvägs på skinkorna. Hon stod med rumpan bar. Därefter drog han fram sin penis och började onanera nära hennes rumpa. Kvinnan lyckades då slita sig loss och springa från platsen.

Vittnen på platsen kom till kvinnans undsättning och två av dem sprang fram till Hassan Mohammed Ali för att hålla kvar honom på platsen. Hassan Mohammed Ali brydde sig emellertid inte om de två framrusande personerna, utan fortsatte bara att onanera och tittade i stället efter kvinnan som han försökt våldta.

Örebro tingsrätt dömde honom den 18 mars 2010 till fängelse i ett år och sex månader för försök till våldtäkt och förargelseväckande beteende. Tingsrätten beslutade även att Hassan Mohammed Ali skulle utvisas ur riket efter avtjänat straff med förbud att återvända före den 18 mars 2015.

Den 9 mars 2011 frigavs han villkorligt med en återstående strafftid om fem månader och fem dagar. Han placerades på flyktingförläggningen i Fellingsbro i Lindesbergs kommun. Någon utvisning verkställdes emellertid inte. Hassan Mohammed Ali skötte heller inte kontakterna med Frivården, men klarade sig undan utan repressalier.

I stället för att utvisas började Hassan Mohammed Ali kort efter frigivningen att på nytt begå sexbrott mot ett stort antal personer.

Den 5 april, knappt fyra veckor efter frigivningen gick Hassan Mohammed Ali fram till en 18-årig svensk kvinna på Österplan i Örebro och frågade henne om hon ville ha sex med honom samtidigt som han drog handen fram och tillbaka och låtsades masturbera framför henne.

Den 10 maj i år tog Hassan Mohammed Ali sig in i en tvättstuga på Hemvägen i Fellingsbro. Det fanns flera barn i tvättstugan. Uppgifterna varierar om att de var mellan tre och fem stycken födda mellan åren 2006 och 2002. Hassan Mohammed Ali drog ner sina byxor framför barnen och började onanera framför dem. Barnen sprang då snabbt från platsen.

Den 1 juni 2011 var en 24-årig svensk kvinna ute och gick med sin hund samt sin två månader gamla bebis i en park i Fellingsbro. Hon passerade Hassan Mohammed Ali som kort därefter ropade ”look” efter henne. Hon vände sig då om och såg att Hassan Mohammed Ali dragit ner sina byxor och börjat onanera. Kvinnan sprang då snabbt från platsen.

Här kunde det ha tagit slut. Den 7 juni anhölls Hassan Mohammed Ali. Han begärdes häktad, men yrkandet på häktning ogillades och han släpptes fri igen den 10 juni.

Den 29 juli var Hassan Mohammed Ali således i farten igen, återigen på Hemvägen i Fellingsbro. Han gick fram till en 29-årig polsk kvinna och ville skaka hand med henne. Hon avböjde och skyndade sig mot en 58-årig svensk väninna som hon fick syn på.

De började samtala, men avbröts hastigt. Hassan Mohammed Ali gick upp bakom den 29-åriga kvinnan. I sin ena hand höll han sin erigerade penis och med den andra handen drog han upp kvinnans sportbyxor för att blotta hennes rumpa. Den 58-åriga kvinnan knuffade då till honom och frågade vad han sysslade med. Han gick då bort en bit, men fortsatte att iaktta dem på avstånd under en tid.

Realisten

Den överlycklige mannen är:

Hassan Mohammed Ali 1987-06-15 Enrisvägen 2 Örebro
Migrationsdomstolen Mål nr UM 1858-12

Print Friendly Print Get a PDF version of this webpage PDF

275 44 3 336

50 Kommentarer och 27 omnämnanden | Kategori: Brott & Straff, Inrikes, Invandring, Korruption, Möten med mångkulturen, Nyheter, Politik, Svenskhatet, Våldtäkt & Pedofili

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 8 andra gillar det här.

Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

Bild
Dela på:
Twitter

Visar 40 av 50 kommentarer

skidmaskibank

Hur F-N kan sånt här ske. Hur långt skall det behöva gå. Med såna beslut så riskerar man någon annan människas liv. Det är en tidsfråga innan han tar död på nån. Med det synsättet dom har på svenska tjejer/kvinnor så skiter han väl i om tjejen han våldtar dör. Det är ju bara en svenne h-ra. Det får bli en FET ändring på allt och det måste ske väldigt snart annars skiter det sig...
Gilla
Svara
1 timme sedan
jannejakan

Mycket jävligt har man läst, men detta tar priset. Neeeeeeeej detta håller inte längre.
Tänk att utlänningen bland nämndemännen var den ende med sunt förnuft och lite ryggrad.
Rådman Rolf Forsberg och nämndemännen Kickan Björk och Leif Bokström bör ställas inför rätta när somaliern grips för nästa våldtäkt - inte om utan när. Dessa as kommer att vara medskyldiga till våldtäkt och kanske mord.

Gilla
Svara
4 timme sedan
2 Gilla
BannlysHedersmord

SD: låna in några 10.000 poliser från grannländerna när det är dags att utvisa dessa MENAiter efter 2014.
Gilla
Svara
10 timme sedan
2 Gilla
Lucidor

Tack för adressen till denne berikare! Självklart ska han välkomnas ståndsmässigt så han känner sig riktigt välkommen.
Gilla
Svara
13 timme sedan
3 Gilla
Maria Lindström

Så.... för att hålla sig själv säker så ska man se till att ha stekpannan i sin väska - för så fort en vad man tror är en 25-årig somalie-grabb (finns flera i mitt område i Nora).. kan vara den här otäckingen???

Varför är han kvar inom gränserna alls undrar jag?
Gilla
Svara
13 timme sedan
Baron_Skugga

Varför var det bara en invandrad nämndeman, Salwa Barsoum, som var förnuftig??
Övriga beslutande var svenskar.
Gilla
Svara
13 timme sedan
4 Gilla
boonkaan

alltså, jag MÅR ILLA när jag läser detta. Vad fan har hänt i sverige? Är det invandrare som skoeter invandringen numera? tack och lov lämnat sverige for 11 år sen, men jag lider med mina landsmän och landskvinnor, eller ska jag skriva landshen, som numera sverige är?
Gilla
Svara
14 timme sedan
4 Gilla
boonkaan

det är bara så tragiskt att svenskar inte forstår det. Hur fan är svenska folket skapat? Är det S från fodsel till doeds?
Gilla
Svara
14 timme sedan
2 Gilla
VIKINGKRAFT

När inbördeskriget börjar så hoppas att man ej glömmer vilka svennar som svek dom riktiga Svenskarna, för när det händer ska dom ej komma springande dessa syltryggar och säga att vi byter sida !!

Snart måste vi starta en egen arme för att ha någon chans till överleva i detta land !

Snöbollen har börjat rulla och den blir större för varje dag som sveket mot det Svenska folket får fortgå !!!

Fy Fan nu fick man bli arg idag igen, ojjj vad konstigt :(
Gilla
Svara
15 timme sedan
7 Gilla
Granskarinte

Hur kan brott skilja sig så mycket i utvisning?

En invandrar mördar och får 3-5 års utvisning. En annan våldtar och slipper utvisning. En tredje puttar en annan framför tåget och blir utvisad

Varför inte införa utvisning obligatoriskt livstids utvisning på våldtäkter och mord direkt?
Gilla
Svara
16 timme sedan
7 Gilla
Carl Johan

Därför att det är dom i domstolen som får "bedöma" om det ska krävas utvisning eller ej. Och dom flesta där verkar va jävligt korkade så det krävs bara ibland. När det borde vara standard på alla grova brott allt annat är otänkbart enligt mig.
Gilla
Svara
15 timme sedan
som svar till Granskarinte
3 Gilla
PolarenPer

Vad är det för fel på oss i det här landet!?
Gilla
Svara
16 timme sedan
5 Gilla
Oxis

Jag är så dj*******a trött på somalier! Det enda jag vill är att de skall ner till Somalia igen.
Gilla
Svara
16 timme sedan
7 Gilla
Pantertanten

Vad är det med dessa nämndemän i våra domstolar?!! Kan dom inte tänka längre? Vi tänkande kvinnor vill inte sådana här apor i vårt land, vi blir mer och mer rädda för att gå ut!
Gilla
Svara
17 timme sedan
7 Gilla
kokoo

När INTE domstolarna gör sitt jobb så kommer vanliga Svensson inte att låta detta vansinne fortsätta utan att själva skipa rättvisa, politikerna måste förstå att hatet mot invandringen ökar för varje dag.Vi vanliga svenskar jobbar och betalar höga skatter och sedan kommer det hit tiotusentals parasiter och lever på våra pengar samt stjäl.våltar mm.
Gilla
Svara
17 timme sedan
5 Gilla
Not2LateIHope

Lägg namnen på nämndemännen på minnet o det mot alla förmodan skulle bli nåt uppvaknande i landet...fast jag tvivlar på det. Just nu ökar man takten på idiotierna o vi rasister ska bara gilla läget.

Om nån springer på de här exemplaret på stan, ge honom en spark på bollarna o hälsa från mig!
Gilla
Svara
18 timme sedan
6 Gilla
Buttington

Det är sånt här som får mig att bestämt hävda att alla människor inte är lika mycket värda. Svenskar, våra landsmän är värda MER än andra länders människor. Kommer främlingar till Sverige och begår brott mot vår befolkning skall de utvisas utan hänsyn till vad deras skitland än må göra med dem. De har gjort sitt val, och när de begår brott skall de betraktas som fiender och inte brottslingar.
Gilla
Svara
18 timme sedan
13 Gilla
Steenson

SvD: "Det har tagit år av förhandlingar, men till sist har Somalia fått en ny
författning. Målet är att somalierna ska få folkomrösta om de nya
grundlagarna inom fyra år"

Detta måste väl betyda att dom kan flytta hem igen, eller iaf sluta att "fly" hit!

http://www.svd.se/nyheter/utri...
Gilla
Svara
19 timme sedan
9 Gilla
kokoo

Dom kommer aldrig att flyta tillbaka, här blir dom försörjda resten av sina liv,det är den sortens berikare regeringen vill ha i vårt land.Det kommer tusentals nya varje månad.
Gilla
Svara
19 timme sedan
som svar till Steenson
6 Gilla
Ingo78

Jag väntar med stor spänning på den kommande högkonjunkturen då alla dessa arbetskrafts invandrare skall komma till Sveriges undsättning och börja jobba... Eller??
Gilla
Svara
18 timme sedan
som svar till kokoo
3 Gilla
Oxis

Blir det lågkunjunktur kommer alla enkla arbeten att komma tillbaka, vedsågning och liknande, och då kommer somalierna att få arbete.
Gilla
Svara
16 timme sedan
som svar till Ingo78
Granskarinte

Hur ska SD kunna påverka detta system och absurda domar även om dom ökar i riksdagen?
Gilla
Svara
21 timme sedan
4 Gilla
585961

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: