lördag 4 augusti 2012

Polisen får bassning av TT för efterlysning « Avpixlat

Polisen får bassning av TT för efterlysning « Avpixlat: Polisen får bassning av TT för efterlysning

DÅRHUSET SVERIGE Den Kafkaliknande mardrömmen tar aldrig slut. Polisen får nu skäll igen efter att ha varit alltför sanningsenliga och gått ut med vittnesuppgifter om att pakistanier misstänktes ligga bakom ett rånförsök.

I Sverige är det inte viktigast att polisen får tag i misstänkta gärningsmän medelst de knappa medel som erbjuds, här gäller det istället att upprätthålla en rutten falsk fasad som idogt ska förmedla den felfria bilden av det mångkulturella lyckoriket.

Strax före kl 19 inträffade ett rånförsök i mångkulturella Botkyrka. Att då gå ut med det signalement som uppgetts av målsäganden själv tyckte förljugna TT inte var en bra idé och ringde upp länskommunikationscentralen för att tillrättavisa polisen, varpå formuleringen tas bort.

- Jag tycker inte att det är särskilt lyckat. Vi måste kunna använda tydliga signalement, men det gör man inte via nationalitet, säger Johan Siverland, biträdande stationsbefäl på Södertörnspolisen om att polisen nu skriver om ”pakistanier” på samma sätt.

Med tanke på att hudfärg – i de fall det rör sig om “fel” sådan i dessa sammanhang; mörk – inte heller får användas återstår inte mycket. Med införandet av “hen” lär vi säkerligen snart även få könsneutrala efterlysningar. Sverige är fantastiskt.

SvD

Relaterat

Alltför detaljerade signalement upprör – igen
Repressalier för polis bakom alltför sanningsenliga signalement
Poliser i Stockholm ger svar på tal om “fördomsfulla signalement”
Alltför sanningsenlig efterlysning “diskriminerande”
Polisens efterlysningar alltför detaljerade
Samband mellan få uppklarade mängdbrott och politisk korrekthet?
Centrum mot rasism slår till igen
Framgångsrik efterlysning med bild
Norsk media förundras över Sverige

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: