torsdag 16 augusti 2012

> Kommunismens ondska «

Insändare: Kommunismens ondska « Avpixlat: Insändare: Kommunismens ondska

INSÄNDARE Jag föddes och växte upp i Shanghai på 50-talet. Morföräldrar hade flyttat från Ryssland till Kina ca 1890. Pappas familj flydde till Kina 1920, sedan de vita besegrats av bolsjevikerna. Jag har vetat sedan barnsben att en del av min släkt i Ryssland, minst sex personer hade mördats av bolsjevikerna.

Vi bodde privilegierat i ett stort muromgärdat hus med portvakt och tjänstefolk. Missionärer från olika länder, också från Sverige bedrev verksamhet där. Jag insåg långt senare att vi bodde där som i en oas, där verkligheten utanför muren inte märktes så mycket. Myndigheterna beslutade 1955 eller 1956 att huset skulle byggas om till militärsjukhus. Missionärerna och hyresgästerna tvingades flytta. Vi hamnade i den tidigare franska koncessionen, där jag började upptäcka kinesernas vardag.

Folk levde trångt, fattigt och eländigt och jag förstod efter hand att det inte var fattigdom som var problemet utan myndigheternas ständiga och brutala inblandning i deras liv och detaljreglering av det mesta. Det var påbud, förbud och våld. Jag såg folk som greps och fördes bort för att aldrig återvända. Jag hörde de gripnas fruar vråla av smärta sedan de tagit insektsgift. De dog långsamt, efter 2-3 dagar. De som hade det lite bättre ställt använde gasugn för att begå självmord.

Vi hade grannar, båda var läkare, utbildade i Paris. De visste att det pågick en kampanj mot folk som hade studerat utomlands. De greps, anklagades för spioneri och avrättades. Paret visste att de skulle gripas men inte när. Kvinnan stod inte ut med väntan, hon satte på gasen och begick självmord. Jag märkte att alla var rädda för myndigheterna, i synnerhet polisen som fanns över allt och uppträdde våldsamt. Berusade och gripna för stöld misshandlades med slag, sparkar och batongslag.

Jag märkte att mina föräldrar var ständigt oroliga och förstod så småningom att de oroade sig för partiets politik mot folk som ägde företag eller fast egendom. Min far ägde en fastighet i Peking och hyrde ut den. Han upplystes om en ny, mycket högre fastighetsskatt. Han upplystes också att han inte hade rätt att höja hyran för att få in medel till skatten. Han verkade lättad när staten övertog huset. Fastighetsägare betraktades av partiet som kapitalister och buntades ihop med “klassfiender” och riskerade att hamna i fängelse eller avrättas.

Det pratades om s. k. fallskärmshoppare i Shanghai. Det var folk som ägde företag eller fastigheter och som inte klarade av en höjd skatt. De fråntogs sin egendom och möjligheten att försörja familjen och begick självmord genom att hoppa från höghus.

Hösten 1958 gick det rykten om svält på landsbygden och livsmedelsbristen började märkas i Shanghai. Det var långa köer framför mataffärer och folk började köa tidigt, innan de öppnade. Vintern 1959 började köerna ringla vid midnatt och matvaror brukade ta slut någon timme efter öppnandet.

Ransoneringskort infördes 1959 eller 1960 och sedan började hundar och katter försvinna. Till slut var det bara vår gamla hund som inte var uppäten. Det var obehagligt att gå ut med hunden eftersom det samlades skrämmande mycket folk som omringade oss och tyckte att hunden hörde hemma i en gryta.

Folk började förändras allteftersom svälten förvärrades. En del var svultna och desperata och andra deprimerade och tysta, frånvarande. De rörde sig som viktlösa skuggor. De smög förbi när de passerade partifunktionärer med familj, där de satt ute vid långbord och kalasade på doftande rätter. I stadens zoo stirrade tysta, utsvultna människor på lika utsvultna, apatiska djur. Det var väldigt tyst i Shanghai under svälten.

Jag minns att jag tänkte ständigt på mat, var jämt hungrig. det var svårt att somna på tom mage. Vi hade det ändå bättre än kineserna eftersom vi som utlänningar hade rätt att köpa lite mer mat än vår kinesiska omgivning. Problemet var att affärerna var tomma, det fanns inget att köpa.

Samtidigt som svälten skördade offer, barn och äldre dog först, infördes ransonering för tyg. Den som köpte tyg till kläder kunde inte köpa lakan och handdukar och vice versa. Ungefär samtidigt infördes högre prestationskrav på arbetsplatser för att få behålla samma lön och samma rätt till en viss mängd livsmedel. Arbetare vid en verkstad mitt emot vår bostad såg snart ut som levande lik i trasor.

Jag tror att det var den ständiga hungern och polisens återkommande besök som gjorde att vi inte tänkte så mycket på min far. Han greps i oktober 1958 och hölls helt isolerad. Han greps för att hans statsfientliga verksamhet skulle utredas, enligt någon myndighet. Han dog efter 27 månaders isolering, av hjärtinfarkt enligt fängelseläkaren men hans utseende vittnade om svältdöd, frivilligt och ofrivilligt.

Det hände att folk frigavs efter avtjänat straff. Vi hade en granne i “missionärshuset” som hette Klein och var gift med en österrikare. Hon försvann ungefär 1956, när det pågick en utrensningskampanj mot kinesiska kvinnor som var eller hade varit gifta med utlänningar. Hon återkom först 1960 eller 1961.

Klein såg ut som en fånge från Bergen-Belsen 1945. Hon var gråhårig, utmärglad, tandlös och ögonen satt djupt inne i kraniet. Hon var djupt deprimerad. Hon berättade att hon hade dömts till 5 års koncentrationsläger för giftermål med en utlänning. Hon hade hamnat i ett koncentrationsläger i norra Kina och sonat sitt brott genom att hugga skog 12-14 timmar dagligen och sedan delta i obligatoriska politiska studier. Hon sade att väldigt många kvinnor dog i lägret av tungt arbete och för lite mat.

Hon berättade att hennes som hade hamnat på ett barnhem medan hon högg skog. Hon försökte ta reda på var han fanns men upplystes av någon myndighet att hon inte hade några rättigheter beträffande sonen. Hon upplystes också att det var hennes problem att skaffa sig arbete, bostad och ransoneringskort, inte statens. Klein fick lite mat och råd om vart hon kunde vända sig för hjälp men verkade som om hon hade givit upp, hon pratade om självmord som den enklaste utvägen när hon gick sin väg. Hon försvann spårlöst, hörde aldrig av sig.

Det krävdes sedan hjälp från vänner i Shanghai och släkt utomlands, ett skenäktenskap, inresetillstånd till Australien och visering till Hong Kong för att få utresetillstånd från Kina. Vi fick ta med oss 3 Hong Kong-dollar per person och lite kläder när vi lämnade Shanghai 1962.

Jag försökte berätta på 70-talet, när jag hade lärt mig lite svenska om mina mördade släktingar i Ryssland och upplevelser i Kina men Sverige var redan då vänsterorienterat och alla skrattade åt mig. Dina släktingar kom i vägen för den historiska utvecklingen och kineserna är ändå för många, tyckte folk i Sverige.

Det de politiskt korrekta försöker hamra i oss är att det värsta som finns är felaktiga åsikter, Breivik och Hitler och blundar för de vänsterextremas framfart i Kina mellan 1949 och 1976, då minst 86 miljoner dog av våld och konstgjord svält, enligt kommunistpartiets egen rapport från mitten av 90-talet.

Man blundar också för senare tids forskning. Professor Frank Dikötter hävdar i sin bok Mao’s Great Famine att antalet offer för svälten mellan 1958 och 1962 kommer att öka från 45 till minst 46 miljoner när ytterligare arkivuppgifter bearbetats. Han hävdar också att inte alla offer räknades. Offren för den omfattande kannibalismen räknades endast i enstaka fall. Föräldralösa barn som hamnade i grytan räknades inte.

Dikötter skriver att den kinesiska landsbygden råkade ut för en fruktansvärd katastrof. Bönderna fråntogs inte enbart sina hus och värdeföremål utan också möbler och köksutrustning samt utsattes för tortyr och våld vid otillräcklig arbetsprestation eller stöld. Barn utsattes för samma behandling och av samma skäl.

Exilkineser har publicerat material om fortsatt våld och kannibalism i samband med den s.k. kulturrevolutionen mellan 1966 och 1976. Rödgardister mördade då ett stort antal personer och kannibalism var vanligt förekommande. Våld och kannibalism var således en bestående del av kommunistpartiets politik i det nära förflutna.

Kommunistpartiet i Kina har stulit egendom till enorma värden, utrotat närmare 90 miljoner och organiserar nu världens största system för slavarbete. Kinesiska löner är ungefär 1/10 av lönen i väst och ännu billigare arbetskraft utnyttjas i koncentrationslägren. Hitler och de högerextrema framstår vid en jämförelse med de vänsterextrema i Kina och Sovjet som snövita amatörer.

Ryska forskare har nyligen publicerat uppgifter om Hitlers beundran för sovjetiska koncentrationsläger, som infördes 1918. Jag är övertygad om att Hitler kände till och inspirerades av att bolsjevikerna använde stridsgas mot bönderna från 1921 och framåt samt använde gas även mot de troende, gatubarn och trotskister.

Alexis Karpoff
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-14, 12:39 (Uppdaterat 2012-08-14, 12:39) | Kategori(er): Insändare

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 97 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
220 kommentarer 2890 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 222 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


THGS 13 timme sedan


Se Projekt !
www.omkommunismen.se drivs av UOK -Upplysning om kommunismen, en partipolitiskt oberoende förening som verkar för att sprida grundläggande kunskaper om kommunismens brott mot mänskligheten

5 personer gillade det här.

Gere 16 timme sedan

Tack Alexis, för att du delar med dig av dina upplevelser!

Alltför många i Sverige idag känner inte till, eller vill inte kännas vid, kommunismens illdåd.
6 personer gillade det här.

Nicke99 19 timme sedan

Du borde verkligen skriva och försöka få dina memoarer publicerade.

Håller själv faktiskt just på med att läsa Dikötters bok. Den rekommenderas varmt till alla läsare av bloggen som vill försöka förstå vad som håller på att hända i Sverige och varför: Det vi trodde var ett lugnt och fredligt demokratiskt samhälle var bara en vapenvila som varade så länge vänsterextremisterna inte hade tillräckligt med soldater.

Läs Frank Dikötters bok! På svenska heter den 'Mao och den stora svälten'.
5 personer gillade det här.

Sven Erik Hansson 21 timme sedan

Komunismen orsakade mycket elände och död men allt var faktiskt inte dåligt de gjorde.
När kommunisterna tagit makten i Kina så bekämpade de gamla kvinnoförtryckande traditionerna som släktarrangerade äktenskap.De framhöll att kvinnan måste få välja vilken man de skulle gifta sig med.Samma mönster var det i de komunistiska öst-europa.
När komunistländerna i öst-europa föll 1989 så hade västländerna att göra med kvinnor i öst-europa som var sekulariserade,jobbade,daghem åt barnen,sexuellt frigjorda,fri abort.
Fjärran från de förhållanden som råder i de "arabiska vårens länder".
1 person gillade det här.

Nicke99 19 timme sedan som svar till Sven Erik Hansson

Ööööhh, och du tycker att det nästan uppväger allt det andra ???
2 personer gillade det här.

Rondellhund 22 timme sedan

Det mördas dagligen i kommunismens namn, men det är ok att kalla sig kommunist. Det är en skandal av astronomiska mått. Ett av de senare större folkmorden var ju Mao´s s.k "det stora språnget" mellan 1949-1960 då Kina skulle komma ikapp västvärlden industriellt. I olika arbetsläger arbetade och svalt ihjäl ca 35-40 miljoner kineser. Talar du med en uttalad kommunist om sådana saker så får du till svar att det antingen är en lögn, eller så tar dom avstånd från just detta, men att kommunismen i övrigt är bra. På exakt samma sätt skulle man kunna säga att "Jag är nazist, men att döda judar, zigenare, handikappade, homosexuella...osv, var fel.... Men i övrigt så var ju nazismen en fantastisk idé som fick fart på industrin och välfärden för Tyskland".
Spyr på allt vad både kommunism och nazism heter, men det äcklar mig mer att det ena av någon outgrundlig anledning är ok.

(Redigerad av kommentatorn 22 timme sedan)
12 personer gillade det här.

Nicke99 19 timme sedan som svar till Rondellhund

Ja, det är ju lite som att tala om moderata nazister eller vanliga fromma nazister i mittfåran.
1 person gillade det här.

johannanilsson 23 timme sedan

För den som inte har koll på kommunismen och hur den skapades rekommenderas Juri Lina´s böcker.

Finns även filmatiserad: http://www.youtube.com/watch?v...

Finansiärerna bakom Mao tyckte också visst att det som hände i Kina var bra:

Rockefeller sa 1973:

"Whatever the price of the Chinese Revolution, it has obviously succeeded not only in producing more efficient and dedicated administration, but also in fostering high morale and community of purpose. The social experiment in China under Chairman Mao's leadership is one of the most important and successful in human history."---David Rockefeller, statement about Mao Tse-tung in The New York Times, August 10, 1973
4 personer gillade det här.

Paxmax 1 dag sedan

hua... ord och inga visor.

Realist Generalist 1 dag sedan

Alexis, mycket bra skrivet!

Jag förstår att det mesta är skrivet ur egna erfarenheter, och jag tror på det du skriver men kan du få fram mer källhänvisningar!? Mycket av det du skriver kan man använda som argument emot kommunismen men det är svårt att bevisa för motparten utan bra referenser.

6 personer gillade det här.

Nicke99 19 timme sedan som svar till Realist Generalist

Det finns massor av historiska verk som stödjer bakgrundsfakta. Läs Dikötter, men det finns många andra.

Beskrivningar av personliga erfarenheter är förstås svåra att bevisa på en blog, men han kan säkert plocka fram material åt ett förlag t.ex.
3 personer gillade det här.

mw9 1 dag sedan

Tack för berättelsen som helt stämmer med verkligheten.
Alla svenska kommunister - till vilka hör miljöpartister och vänstersossar - bör läsa och göra sin avbön. Gör de inte det bör vi beakta dem som potentiella "kineser" och ve oss om de får mer makt över våra liv.
7 personer gillade det här.

Cippan 1 dag sedan

Tack för att du delar med dig av dina upplevelser, jag tror att många inte riktigt kan ta åt sig de grymheter du och din familj har utsatts för, vilket är beklagligt.

Man hoppas ändå att berättelser som denna skall påverka människor och leda till en mer nyanserad debatt i Svensk media, vi behöver det för en mer sund samhällsutveckling.

Men när det gäller vänsterfanatiker så hyser jag inte alltför stora förhoppningar, eftersom de verkar leva i en skönmålad värld helt främmande från den verklighet som många med dig har upplevt.
7 personer gillade det här.

gtfrf 1 dag sedan

skrämmande...en sån utstuderad ondska..är det därför de har seden i Kina att hundar är mat..så mycket tragik..
2 personer gillade det här.

Rune Berg 1 dag sedan

En horribel berättelse, den tog djupt i hjärtat. Det är tyvärr inte den första historia av detta slaget jag läst. Att det finns folk idag som försvarar detta system är fruktansvärt, men det som är ännu värre är att dessa aldrig ifrågasätts i media. De tillåts sprida sitt gift fritt, istället är det de som protesterar som ska sättas dit.

Socialismen är avskyvärd, fruktansvärd. Den har orsakat så ofattbart mycket lidande. Folk som går omkring i Che Guevara t-shirt och hyllar Castro, Marx, Lenin och de andra mördarna förtjänar inget annat än förakt - tillsammans med medlöparna i svensk media! Och hur vi kan ha ett parti i riksdagen som tyst hyllar detta är verkligen alldeles oerhört!
17 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till Rune Berg

Jag håller med. Ut med socialdemokraterna!
3 personer gillade det här.

iPan(kreascancer) 1 dag sedan

Min familj blev av med massa centrala fastigheter i Tjeckien tack vare kommunismen. Skulle kunna berätta massvis jag också, men är för trött just nu.
9 personer gillade det här.

farsartat 1 dag sedan

Intressant läsning. Har tidigare mest intresserat mig för händelser i Sovjet. Exempelvis Alexander Dolgun. Kommunismen har tagit livet av så många och fängslat folk för i princip ingenting. Ändå, så hyllas kommunismen i Sverige 2012. Skandal!
19 personer gillade det här.

BengtAnders 1 dag sedan

Det är ren skär ondska att tvinga människorna till ett visst tänkande och sätt att leva sina liv. Lika märkligt liksom en skrämmande science fiction film att sådan ondska kan ligga och pyra i Mikael Wiehe:s sånger och Aschbergs flamsigheter och Expos smilande skallepellar. Värst är att vi nu tvingas att lämna över vårt Sverige till främmande kultur. Själv kan jag inte förstå detta på annat sätt än att dessa människor som promotar detta är besatta av en ond ande av märket Karl Marx! Kanske Darth Vader också är inblandad. En tröst är att ondskan är dömd att förlora! Alexis Karpoff kommer att möta sina förfäder i en ljus lycklig värld. Övriga tvingare får sin frihet i ett evigt mörker! Det är min tro.
13 personer gillade det här.

Leikin 1 dag sedan

Ett intressant inlägg som enbart bekräftar bilden av kommunismen som ett djävulens påfund. Må vi i lilla Sverige tacka Gud att vi aldrig behövt uppleva detta helvete. Jag utmanar alla f.d. kommunister i Sverige att göra avbön och ta avstånd från en ideologi de en gång trott på!
13 personer gillade det här.

surkart 1 dag sedan som svar till Leikin

Men det otäcka och det allvarliga är att de vädrar morgonluft tillsammans med islamister. De nyttiga kommunistiska idioterna tror i sin enfald att de tillsammans med islamister ska upprätta sitt revolutionsbygge och fullborda Marx tänkande och ambitioner. Tror på fullt allvar att en hel del av dem tror på en sådan utveckling.
9 personer gillade det här.

Leikin 1 dag sedan som svar till surkart

Kan lova dig att de första muslimerna gör sig av med om de får makten är vänsteraktivisterna.
10 personer gillade det här.

surkart 1 dag sedan som svar till Leikin

Självklart ! Titta på Afghanistan. Det fanns inget som mussarna hatade mer än ryssar. Det kriget var bestialiskt. Men historia har aldrig varit kommunisterns starka sida. Dessutom har ju i vanlig ordning svensk fulmedia inte rapporterat om de verkliga förhållandena.
4 personer gillade det här.

BengtAnders 1 dag sedan som svar till surkart

Islamister och kommunister sitter och äter vid samma bord. Sedan hämtar dom piskorna för att plåga och tvinga sina fångar. Ren ondska!
7 personer gillade det här.

MetalHeadViking 1 dag sedan

Sådan är socialismen. Vi måste bekämpa den till varje pris!
16 personer gillade det här.

rinkeby 1 dag sedan

Tack för den informativa och intressanta läsningen. Diktaturer har aldrig varit av godo då det alltid är folket som får betala priset för ledarnas välstånd med sina liv i värsta fall..
11 personer gillade det här.

Pollykarpus 1 dag sedan

Håll dig till höger Svensson annars slutar det bara med en smäll.

Undrar egentligen vad det "riktiga" budskapet va ?
http://youtu.be/x7fAXZiiIzo
1 person gillade det här.

Gere 15 timme sedan som svar till Pollykarpus

Härlig 60-talsnostalgi om inte annat. Ja, Gere är en ganska ålderstigen herre, numera...

Ytterligare ett förslag på en låt som måhända har ett konstervativt budskap:

http://www.youtube.com/watch?v...

Framfört av en fantastisk sångerska, tyvärr bortgången för ett par år sedan.

BlackHandInn 1 dag sedan

Fantastisk insändare, tack för ditt bidrag Alexis!

Jag har själv inte läst så mycket om vad som hänt i Kina efter andra världskriget, men rent spontant känner man avsky, ilska och förvåning inför hur sådana saker kan ske och hur det INTE kan diskuteras som tex nazisternas förintelse.
13 personer gillade det här.

Der Man 1 dag sedan som svar till BlackHandInn

Det diskuteras inte eftersom ingen gör vinning på en diskussion. Historier och prat den "nazistiska förintelsen" har ju dragit in så enormt mycket pengar. Hade bara polacker förintats i tyska läger, tror jag vi hade vetet om det lika mycket som Kina-fallet.
1 person gillade det här.

pela68 1 dag sedan

Tokbra!
Av mig, vars fader också fått fly ondskans imperium- och vars moders hus blev ruinbombat av det samma...
4 personer gillade det här.

UNObserver 1 dag sedan

Alla kommunister: Las och begrunda!

Tar du som kommunist ansvar for alla mord kommunister har begatt?
Som SD tar jag inget ansvar for ABB heller eftersom han inte var SDare.

Daremot hyllande ABB kommunismen i vissa fall!
Tar du som massmordar-pahejare det ansvaret?
6 personer gillade det här.

Marit 1 dag sedan

Takk Alexis Karpoff ! Skremmende lesning fra vår nære fortid. Fortell oss mer ! Sannheten må komme for en dag, til skrekk og advarsel for alle ! Historien kan gjenta seg, om vi ikke er på vakt.
10 personer gillade det här.

Jakanda 1 dag sedan

Hur kan folk rösta på vpk?? hur kan de anse sig bättre än nazister? fascister m fl??
det kommer ingenting gott ur något, någon med dessa behov av diktatur.
Det är en dubbelmoral helt klart och mesighet, fy f----
journalisterna är under isen, de borde inte få presstöd
8 personer gillade det här.

notavalla 1 dag sedan

Frank Dikötters bok finns översatt till svenska och heter "Mao och den stora svälten" (förlaget Historiska Media). För de som är medlemmar i bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB) finns boken att beställa i senaste nr av "Pennan & Svärdet". För övrigt rekommenderar jag bokklubben SMB där presenteras ofta litteratur som sällan syns i den vanliga bokhandeln - inte minst gäller det historiska böcker om hur vardagslivet faktiskt var i "Ondskans imperium".
4 personer gillade det här.

surkart 1 dag sedan som svar till notavalla

Finns en fantastisk bok om brutaliteten i Stalins Sovjet också. "De som viskade" av en Figges tror jag han heter. Den som läst den boken är för alltid vaccinerad mot kommunism!
8 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till surkart

Tror du att vi kan få socialdemokraterna att läsa den?
1 person gillade det här.

goldameir 1 dag sedan

Alexis ,ring SVT och tv4 och anmäl dig till deras morgonsoffor,men troligen blit det blankt nej eftersom majoritet sk journalister tillhör och sympatiserar V och MP,detta kallar man oberoende TV och Radio.
20 personer gillade det här.

rocker1971 1 dag sedan

Detta var verkligen skrämmande läsning.
Hatar kommunismen ännu mer nu.
24 personer gillade det här.

Gere 15 timme sedan som svar till rocker1971

Eftersom jag är uppväxt med ett antal personer vars familjer kom från "fel" sida järnridån, så är jag sedan barnsben vaccinerad mot allt vad kommunism och socialism heter.

Men ändå måste svenskarna hela tiden påminnas om "de rödas" framfart, alltför många känner inte till historien, eller så förnekar de den.

Tyvärr är okunskapen störst bland yngre människor...
1 person gillade det här.

soleniwest 1 dag sedan

Som jag sagt förut.
Islam, kommunism och nazism är bara olika versioner av samma helvete.
31 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till soleniwest

Kryddat av socialdemokraterna.
7 personer gillade det här.

Gere 15 timme sedan som svar till Borgaren

Fasligt vad du tjatar om sossarna, har skivan hakat upp sig?

surkart 1 dag sedan

Hoppas det är några AFA kidds här inne och läser det här! Nazismen var i jämförelse med Stalins och Maos brutalitet en mild västan-fläkt, åtminstone sett till antalet döda av hunger och förföljelse. Men i svensk skola och inte minst inom media så stryks den brutala kommunismen med-hårs och Sverige är väl det land som haft flest medlöpare!? Både i skolan och media finns alltid ursäkter för kommunismen, precis så som författaren skildrar. Ungefär som att uppsåtet är så gott, vilket med de resultat kommunismen framkallat blir absurt på gränsen till sinnesjukt.

Det är inte på minsta sätt till försvar för nazismen, men det måste finnas proportioner, vilket det inte finns tillstymmelse till i skildringarna av kommunism och nazism i svensk media och skola.
30 personer gillade det här.

stephan4444 1 dag sedan

Deprimerande läsning, men upplysande och mycket bra skrivet. Hoppas du har fått ett bra liv i alla fall.
25 personer gillade det här.

plotuj 1 dag sedan

Och stollen Myrdal var i Kina och kommer hem och försöker frälsa Sverige med kinesisk kommunismen,vicken dåre.
25 personer gillade det här.

walborg 1 dag sedan

Vi behöver inte gå längre än till Finland.........som hade "observatörer" i varje statlig/Kommunal verksamhet av Tovarich Sovjet, EFTER krigen.
Den psykiska terroren.. drabbade den enskilda (känns detta igen?).
.
Ryssen bestämde vem som de accepterade som president ( detta viste politkerna Sverige om), hur många som blev deporterade/ mördade skickade till till arbetslägren och försvann under krigen har jag ingen statistik på men finns säkert.
'Lyxkrogen (DÅ ) Fennia satt politruckerna parfum stinkande ( de tvättade sig inte utan dolde "skitlukten" med parfym) vid borden med sina Finska/Svenska Tovarichar .
Restaurang notorna skulle ha försörjt fattig landsortsborna.. i månader!
.
KGB jobbade för fullt och ganska öppet. Kollaboratörerna.. fanns det många av.
Finland anklagade för att ha startat kriget och fick betala en "krigsskuld" till Sovjet. Lantbruksprodukter försvann tonvis till Sovjet ända tills sent 60 tal..... medans befolkningen levde på ingenting. Änkepensioner fanns inte.......många ungar, en försörjare, SURTBRÖD å Lingonsylt.
Finland var en av de länder som började med AD droppar och varm skolmat till ungarna förebyggande osv!
.

Dags att öppna SVENSKA STASI ARKIVEN!
Vad är det för "kuckelimuck" som döljer sig där, och vem har fått vad för att hålla tyst?!?
.
Hur man kan kalla sig och dessutom vara ansluten till ett kommunistiskt PARTI
är för mig en gåta. Med den blodigaste mördarhistorien av alla dessa länder som drabbats (och håller på ÄN) och som vida överträffar Hitlers10 falt skulle jag krypa ihop och skämmas
att öppet deklarera och (dessutom blir man TROVÄRDIG/LYSSNAD på) att ha något med kommunism att göra!!
Samma metoder används "tysta" folk. Antingen med censur i media eller skadegörelse med hjälp av sina stödtrupper AFA/R.P som används som uppropare/tid/Plats osv ?
34 personer gillade det här.

plotuj 1 dag sedan

Man blir deprimerad över hur grym mänskligheten är och fortsätter att vara.
14 personer gillade det här.

Undertaker73 1 dag sedan

80% av Svenska journalister (med litet j) får en våt orgasm av att läsa denna text. de 20% Journalister (med stort J) gör vad de kan för att bekämpa denna onda ideologi. Tex med att bli krönikör på Avpixlat. =)
12 personer gillade det här.

vainlee 1 dag sedan

Och endå finns det människor 2012 som går med
Che Guevara T shirts !!Det är så man spyr !
15 personer gillade det här.

SkorpioSSS 1 dag sedan som svar till vainlee

Det är mest unga idioter som gör det. Vidrigt.
3 personer gillade det här.

gbmye 1 dag sedan

Ställ upp, alla ni nedtystade och ifrågasatta vittnen till övergrepp och förtryck i olika delar av världen. Vi behöver era historier om vi ska i tid kunna undvika att göra samma misstag som andra länder gjort. Vi behöver ert mod att berätta.
Svenska folket hade politiker på hög nivå som glorifierade den kommunistiska läran och blundade för alla övergrepp. Vi får inte längre tiga och hålla med vad vår "intelligentia?" sprider ut. Gör motstånd!
14 personer gillade det här.

stalhein 1 dag sedan

Jag har själv hört en gammal polack i en sjukhussäng berätta för mig om en ofattbar terror från sovjet, gentemot polacker som hamnade på den sovjetiska sidan efter Molotov-Ribbentroppakten. Man ville helt enkelt på det viset klargöra vilka dom nya "herrarna" var och det var också KGB som icensatte massakern på polska intellektuella i Katyn och sedan skyllde den på tyskarna, när dessa så småningom ockuperade hela Polen.
Beträffande den gamle polacken och överlevaren (bortforslad till sibirien som barn av KGB). så kunde hans släktingar verifiera hans historia för mig. Nämner jag någon gång något om hans öde, när politik diskuteras i ett sällskap, så är det alltid några som iakttar en talande tystnad, medan andra beskyller mig för att smutskasta det finaste dom vet. Jag har även upplysts om att Stalins terror nog ändå hade ett ädelt syfte, nämligen att se till att det monstruösa samhällsbygge, byggt på lögner och terror, som Sovjet var, skulle kunna fortleva.
14 personer gillade det här.

Ewige_Blumenkraft 1 dag sedan

Ett skakande skildring, ett dokument, en historieskildring som vi borde påminna den intellektuella parnassens gelikar som Jan Myrdahl om, var gång de öppnar sina fula trutar.
14 personer gillade det här.

Suecote 1 dag sedan

Mycket intressant och gripande historia! Detta borde läras ut i svenska skolor. När man funderar på vilket statsskick Sverige ska behöva lyda under om en generation, Kinakommunism eller islam, känns det som ett val mellan pest och kolera.

Att staten anser sig ha större rätt till barn än föräldrarna känns ju igen i dagens Sverige... Att ett socialistiskt samhälle som ska föreställa skydda och hjälpa de svaga men i verkligheten skiter i dem och pissar på dem (ursäkta femåringsvokabulären) känns lika bekant det... Man hoppas att dagens Kina utvecklats mer än DDR-Sverige de senaste 50 åren, både för kinesernas och svenskarnas framtid.
14 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till Suecote

Jag inte riktigt på det klara med hur många gånger Erick och Margot var middagsgäster hemma hos olof, men Margot Honecker var ju högsta hönset i gamla härliga Östtyskland, som ‘Volksbildungministerin’, där barn helt enkelt fråntogs om föräldrarna inte var tillräckligt socialistiskt ortodoxa.(Googla gärna). Det var nog där “dagens Sverige” fick idéerna.
13 personer gillade det här.

FranzJosefStrauss 1 dag sedan

Misstron Alexis råkade ut för drabbade även återvändande svenska kommunister som flyttat från Kiruna till Sovjet i hopp om ett bättre liv. När de kom hem blev de utfrysta av sina gamla kamrater.
14 personer gillade det här.

Ben_Hur 1 dag sedan

ÖPPNA STASIARKIVEN.
22 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till Ben_Hur

…och börja leta under bokstaven ‘P’. O.P.
7 personer gillade det här.

argveteran 1 dag sedan som svar till Borgaren

Varför inte läsa vår käre, eminente författare, LGWP??
lite tråcklande med personnamn men när du kommer igång så faller sakerna på plats!!
Rekommenderas..... Tack LGWP!!
Som "gammal mans skolning" så saknas mycket av historien som vi fick kontra det nya tillrättaanpassade LyckoParadiset.
Om ni yngre visste hur medierna och skolorna ändrat "tidens gång" skulle ni förfäras, nä kanske inte, för NI tror ju på dagens sanning. Har ni hört att Mr stalin ställde fängelsekunder som första front mot tysken därför att ryssen hade inte vapen och skott. KLARTEXT: med ryska soldater i ryggen tvingades dessa fängelsekunder rusa fram mot tyskens nästen vilka blev tvugna att skjuta obeväpnade människor.
Ja, sanningen skrivs av segrare, så är det.
Kanal 10 hade ett program 13/8 om kelter, desa d-a barbarer ni vet, de hade pengar, social omsorg för de sina, jovisst, samtidigt som vi av xxxII för höra "barbarer". Det finns inga romerska mynt för 0000!
2 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till argveteran

???? Vi hade en sån också, fast hjulen ramlade av.

Ben_Hur 1 dag sedan som svar till Borgaren

Det hade jag oxå gjort om jag hade haft tillgång till arkiven,,,,,,,,,mycket sk*t där...

gealdrigupp 1 dag sedan

Mycket intressant!
En röst återgeendes tider som flytt, borde spridas i avskräckande syfte till folket.
Var ÄR media, när ännu levande människor gör sig hörda om svunnen tid?
Vi vet varför det är så tyst. Media drivs av en förvriden radikal ideologi, vilka frenetiskt kämpar för att undanhålla historiska och klargörande fakta.
Du berörde mig verkligen. Tack Alexis!
11 personer gillade det här.

Nisse77 1 dag sedan

Detta är en av anledningarna till varför vår statsmakt borde vara begränsad och väldigt liten.
Befolkningen borde få vara beväpnad och politikerna borde vara rädda för oss.

Istället har vi champagne socialister som suger ut folket. När det blir värre kommer det bli mer tydligt vad de ställt till med. Sen börjar våldet.


26 personer gillade det här.

FranzJosefStrauss 1 dag sedan som svar till Nisse77

Du verkar vara en libertarian av amerikanskt snitt. Själv föredrar jag den schweiziska modellen.
1 person gillade det här.

Ann-Marie 1 dag sedan

Ja jösses! Vilken berättelse! Och snart kommer vi alla att vara där om vänstern får råda...
12 personer gillade det här.

gubbenibyn 1 dag sedan

Ett intressant tidsdokument. Själv har jag träffat i Filippinerna en svensk missionär från Kina som hade mycket att berätta. Efter flykten från Kina blev han hög officer i Frälsningsarmén i Manila. Men ändå upplever jag vad Alexis har skrivit som ett försök att slå in redan öppna dörrar. Svenskarna har väl haft tämligen goda möjligheter att läsa sig till kinesisk nutidshistoria om alla fasor och ondska som folket fick uppleva under den kommunistisk regimen.

Desto märkligare då att vi här i det upplysta landet Sverige fortfarande har folk som röstar på vårt kommunistiska parti (V). Kan det möjligtvis bero på att inom massmediesfären finns ett stort antal inbitna kommunister som dagligen gör reklam för denna politiska inriktning ?!
20 personer gillade det här.

Suecote 1 dag sedan som svar till gubbenibyn

Kommunister vill ju ta makten medelst blodig revolution, de har inga betänkligheter alls att ta till våld för att få sin vilja fram. Klart att det drar till sig en viss personlighetstyp.

(Redigerad av kommentatorn 1 dag sedan)
6 personer gillade det här.

Borgaren 1 dag sedan som svar till Suecote

“…Kommunister vill ju ta makten medelst blodig revolution….”. - Och socialdemokrater vill ta makten genom lögner och valfusk. Slutresultatet blir det samma.
9 personer gillade det här.

tiredsotired 1 dag sedan som svar till Borgaren

just därför socialdemokraterna formades.

vpk ville ha kommunistutopin oavsett kostnad.
Socialdemokraterna ville inte behöva döda någon för det.

det är den enda skillnaden, då som nu.
1 person gillade det här.

Stefan1970 1 dag sedan

Det tycks vara samma symptom i Sverige idag.

Visst inte lika brutalt men de flesta som sitter i föreningar, Organisationer, Partier från den socialistiska/vänster kommunistiska flanken och folkrörelserna(sosse/Vänsterfacken etc.) slår ner på sina meningsmotståndare för att få behålla makten och sitta vid köttgrytorna medans de som inte är med i den kommunistiska folkrörelsen svälts och får försämmrade vilkor och riskerar drabbas av straff för sina åsikter.

Tänker närmast på 16 åringen som dömdes för tvetydiga hot skrivna i facebook mot vänsterpartisten i Falun. Medans mer raka pch publika dödshot mot Jimmie Åkesson och Reinfeldt med flera förbises utan bestraffning.

Numera kan man ju räkna in Miljöpartiet till kommunisterna också.

Lika inför lag kan man stryka, aldrig tidigare har skrivits så många kravlösa särlagstiftningar och diskrimineraden försäkringssystem.
18 personer gillade det här.

NilsNilsson89 1 dag sedan

Fruktansvärt - på trots av att det mesta av detta idag är känt så sitter folk i Sveriges riksdag som försvarade och fortfarande beundrar Lenin, Stalin och Mao eftersom det finns svenskar som röstar på dessa beundrare av foran mördare.
12 personer gillade det här.

RickyEcholette 1 dag sedan

Kineserna kallar ju alltid vita för "barbarer", kanske borde dem själva göra upp med sin historia?

Mvh
4 personer gillade det här.

Rita_B 1 dag sedan

Jag saknar ord, vilket h-e på jorden dessa människor fick genomlida. Jag kan sätta mitt liv på att de flesta vänsterextremister med sina vuvuzelor inte har den minsta aning om vad som försiggick/försiggår i Kina. De vet inte vad det är de kämpar för.

(Redigerad av kommentatorn 1 dag sedan)
29 personer gillade det här.

Tettan 1 dag sedan som svar till Rita_B

Du är så empatisk att jag nästan kan förställa mig hur du gråter för en somalisk kvinna som flytt hit från samma typ (eller värre) elände.
1 person gillade det här.

mariemariemarie 18 timme sedan som svar till Tettan

Kanner ingen empati for den somaliska kvinnan. Hon kommer till Sverige med falska paper och logner, kommer aldrig att jobba. Leva pa bidrag hela sitt liv, krava special behandling for hon ar Muslim. Hennes barn kommer med stor sannerlighet heller aldrig att jobba. Barnen kommer ha fullt upp med att rana, misshandla och valdta svenskar.
1 person gillade det här.

svullo 1 dag sedan som svar till Tettan

om hon har lämnat sina barn vind för våg därnere som vissa tydligen har gjort har jag noll förståelse för, jag skulle aldrig lämna mina barn i sticket, inte ens om jag var ensam mot en arme hade jag gjort det
6 personer gillade det här.

Tettan 1 dag sedan som svar till svullo

Säger du, som aldrig varit i en liknande situation.

svullo 1 dag sedan som svar till Tettan

jag kan garantera dej att jag inte hade handlat så, lämna kvar sina barn och sätta sej i säkerhet själv är så ynkligt så det finns knappt ord för det
5 personer gillade det här.

Rita_B 1 dag sedan som svar till Tettan

Är inte du det? Eller du tycker inte det är något att reagera över? Jag vet inte vad du är för någon men din kommentar förvånar.
3 personer gillade det här.

Reaktioner

Mittswe 18 timme sedan
Från twitter
Insändare: Kommunismens ondska http://t.co/28Z90u15 #svpol Är det detta @interasistmen och EXPO står för?
t_sucre 1 dag sedan
Från twitter
Insändare: Kommunismens ondska http://t.co/Ip868MqV Lars Ohly och vänstern hyllar dessa mördare! #svpol
malndsrm 1 dag sedan
Från twitter
RT @Ann_Marie1: Insändare: Kommunismens ondska - http://t.co/dpyBszUf - Jösses! Vilken berättelse! Snart kommer vi att vara där om vänstern får råda! #svpol
Ann_Marie1 1 dag sedan
Från twitter
Insändare: Kommunismens ondska - http://t.co/dpyBszUf - Jösses! Vilken berättelse! Snart kommer vi att vara där om vänstern får råda! #svpol
2REPLEGION 1 dag sedan
Från twitter
Kommunismens ondska, läs @OhlyLars o Gudrun Spyman om det ni samt @erwinhun försvarar #svpol #vpol @interasistmen http://t.co/SzkiAnLY
Bjornhassel 1 dag sedan
Från twitter
RT @MattiasStanton: Läs en sann historia. Djupt rörande berättelse. "Kommunismens ondska" #svpol http://t.co/GTWukugK
MattiasStanton 1 dag sedan
Från twitter
Läs en sann historia. Djupt rörande berättelse. "Kommunismens ondska" #svpol http://t.co/GTWukugK
Unimatrix_1 1 dag sedan
Från twitter
RT @Mittswe: Insändare: Kommunismens ondska http://t.co/28Z90u15 #svpol sanningen om det onda som media försöker dölja för oss.
Mittswe 1 dag sedan
Från twitter
Insändare: Kommunismens ondska http://t.co/28Z90u15 #svpol sanningen om det onda som media försöker dölja för oss.
PeterKarlsson3 1 dag sedan
Från twitter
RT @Avpixlat: Insändare: Kommunismens ondska: http://t.co/oVwiukJt #svpol #svpbs

Trackback-länk

Senaste/populärast
Senaste

Skäms på dig svensk som gladdes åt Sveriges OS-medaljer
Nordafrikanska flyktingar löper amok bland turister på Mallorca
Flyktingar från Syrien och Afghanistan har ökat med nästan 70 procent
Ny skjutning på Rosengård – man skottskadad
Romskt informations- och kunskapscenter blir permanent

Populärast
Krönikörer
Mats Dagerlind
Hera Lamppu Maduro
Mrutyuanjai Mishra
Stefan Torssell
Arkiv
Kategorier
Besökare

MediaCreeper Creeper


Donera
MigiLeaks
Köp en t-shirt
Hjälp till att sprida Avpixlat
Följ oss på
Följ oss på Twitter
Avpixlat
#svpol
izink profile

izink @cissiwallin nej @anniloof är imun mot CENTERLÖN så vad hjälper då REPRESENTATIONS FUSK #svpol 37 seconds ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
nilsjobring profile

nilsjobring @niklassvensson Något du gärna annars får skriva om är var Reinfeldt tagit vägen. #svpol about 1 minute ago · reply · retweet · favorite
randersson123 profile

randersson123 RT @ThomasBohlmark: Idag är det surströmmingspremiär. Nu har Sverige också ett permanent undantag! Låt det väl smaka! :) svd.se/opinionhttps:/… #svpol #eupol about 1 minute ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
niklassvensson profile

niklassvensson En månad sedan @matsknutson twittrade. Nu undrar jag på allvar vart han tagit vägen? #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
samfors profile

samfors @parabrahamsson Problemet är att löneskillnaderna är oändligt mycket större än kunskapskillnaden. #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Pete_Riches profile

Pete_Riches Assange supporters fear Ecuador embassy invasion PHOTOS bit.ly/R3OYpr #assange #wikileaks #svpol #extradition #Anonymous #freebrad 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Mittswe profile

Mittswe @Predator731 Snart blir det nog förbjudet med skolidrott med, Kan ju finnas minoriteter i klassen som blir kränkta #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
lagersten profile

lagersten RT @cynismer: Försvars- och säkerhetspolitiskt upprop! cynismer.blogspot.se/2012/08/forsva… #säkpol #svpol #svfm 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
cissiwallin profile

cissiwallin Kommande dagarna blir avgörande för Lööf, eller vad tror ni? #svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Mittswe profile

Mittswe RT @Predator731: #svpol Jaha, så var det tabu att glädja sig åt OS-medaljer också! När blir det förbjudet med nationella fotbollslag tro? 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
pre_it profile

pre_it RT @kdsnart: Förtrösta ej: idag har KD 758 dagar kvar i riksdagen. Alla vet detta, men sprid det ändå! #kdsnart #svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
AnnikaMossing profile

AnnikaMossing RT @MarianneErikss1: En skogsägare uttrycker här sin frustration över skogsdebatten folkbladet.se/opinion/insand… @LRFSverige #svpol #swgreen @skogssverige @skogsaktuellt 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Mittswe profile

Mittswe Man nerskjuten på Rosengård – ingen gripen shar.es/vMF8Y via @sharethis #svpol "Pangstaden" Malmö 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
Ordbrukare profile

Ordbrukare RT @ettpunktnoll: Undrar om det i SD:s riktlinjer för sociala medier står att det är obligatoriskt att tagga varje tweet med #svpol "så den får genomslag"? 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Nemokrati profile

Nemokrati I Alliansens "evidensbaserade" forskningssamhälle premieras de svindyra fyllefesterna framför forskningen dn.se/ledare/signera… #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
DLindstrm profile

DLindstrm RT @Unimatrix_1: Journalister delger numera inte information utan bara propaganda för en politisk idé! #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
ehrenberg profile

ehrenberg RT @DavidArwe: Läsvärt av @ehrenberg på @dagen debatt. Diggar särskilt sista stycket! #svpol #kd dagen.se/opinion/debatt… 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


3 new tweets
Nickemax profile

Nickemax RT @Mittswe: Nordafrikanska flyktingar löper amok bland turister på Mallorca shar.es/vMFcS via @sharethis #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
Swegato profile

Swegato RT @Zappa_Fan: Aldrig har väl frivillig, om än oskyddad, sex fått så mycket mediaplats som mellan två svenska groupies och Assange! #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
DLindstrm profile

DLindstrm RT @Unimatrix_1: Journalister bör tas ifrån rätten att publicera något i officiella sammanhang! De är en fara för Sverige! #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
alanceltic profile

alanceltic RT @swedenvsassange: For 2 years #Assange has demanded to be questioned. he remained in Sweden for 4 weeks, then UK. Prosecutor has always refused him. #svpol 6 minutes ago · reply · retweet · favorite


4 new tweets
MarianneErikss1 profile

MarianneErikss1 En skogsägare uttrycker här sin frustration över skogsdebatten folkbladet.se/opinion/insand… @LRFSverige #svpol #swgreen @skogssverige @skogsaktuellt 6 minutes ago · reply · retweet · favorite
karlboll profile

karlboll Cops: LGBT volunteer shoots conservative group's guard - ow.ly/1Or0Av #svpol 6 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
AnnyBerglin profile

AnnyBerglin RT @ettpunktnoll: Undrar om det i SD:s riktlinjer för sociala medier står att det är obligatoriskt att tagga varje tweet med #svpol "så den får genomslag"? 6 minutes ago · reply · retweet · favorite
Predator731 profile

Predator731 #svpol Jaha, så var det tabu att glädja sig åt OS-medaljer också! När blir det förbjudet med nationella fotbollslag tro? 7 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
ettpunktnoll profile

ettpunktnoll Undrar om det i SD:s riktlinjer för sociala medier står att det är obligatoriskt att tagga varje tweet med #svpol "så den får genomslag"? 7 minutes ago · reply · retweet · favorite
nilportugues profile

nilportugues RT @YourAnonNews: Message to Sweden and UK politicians YOU HAVE LOST ALL CREDIBILITY #OpProtectAssange #Wikileaks #Anonymous #solidarity #svpol 7 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
karlboll profile

karlboll Flurry of petitions against strike on Iran - ow.ly/1Or0A5 #svpol 7 minutes ago · reply · retweet · favorite
annatekla profile

annatekla RT @samfors: De som gnäller över höga skatter skall besöka neuroavd. På Astrid L ett dygn. Se föräldrar, barn och personal där. Värt varenda krona #svpol 7 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Nonsensakuten profile

Nonsensakuten RT @niklassvensson: Har just röstat på "Starke man" som årets tv-program. Gör det du också: svt.se/svt/jsp/Crossl… #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite
2b4k3d profile

2b4k3d RT @swedenvsassange: For 2 years #Assange has demanded to be questioned. he remained in Sweden for 4 weeks, then UK. Prosecutor has always refused him. #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
karlboll profile

karlboll All eyes on Assange’s fate as Ecuador-UK clash head on | ow.ly/1Or0zP #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite
sdopping profile

sdopping Missade ni reportaget om Assar Lindbeck igår? En härlig profil, porträtterad av @pontusmattsson #svpol sverigesradio.se/sida/artikel.a… 8 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Nordafrikanska flyktingar löper amok bland turister på Mallorca shar.es/vMFcS via @sharethis #svpol 9 minutes ago · reply · retweet · favorite
landerholm profile

landerholm Hej @Pernil en fråga: Varför räknar @DemoskopAB medelvärden på en ordinalskala? #svpol #statistik 9 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Manifestation kan få flytta för Svenska motståndsrörelsens motdemonstration shar.es/vMF73 via @sharethis #svpol 9 minutes ago · reply · retweet · favorite
karlboll profile

karlboll SD-politiker i Karlskoga avgår efter rasistiska uttalanden | ow.ly/1Or0yy #svpol 10 minutes ago · reply · retweet · favorite
niklassvensson profile

niklassvensson Har just röstat på "Starke man" som årets tv-program. Gör det du också: svt.se/svt/jsp/Crossl… #svpol 10 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Bidragsfuskare kan ha lurat till sig 8 miljoner shar.es/vMFfj via @sharethis #svpol 11 minutes ago · reply · retweet · favorite
kdsnart profile

kdsnart Förtrösta ej: idag har KD 758 dagar kvar i riksdagen. Alla vet detta, men sprid det ändå! #kdsnart #svpol 14 minutes ago · reply · retweet · favorite
evalenajansson profile

evalenajansson RT @detljuvalivet: Fascinerande hur lite de konkreta förslag som förs fram i Almedalen betyder en månad senare: dagensarena.se/innehall/borge… #svpol #akassa 14 minutes ago · reply · retweet · favorite
annatekla profile

annatekla RT @Markus_Mattila: @beckmansasikter har varit i farten igen. Påstår att SVT/SR "Gullegullar" med Löfven. #svpol pic.twitter.com/gGt8GqwY 15 minutes ago · reply · retweet · favorite
AugustSundberg profile

AugustSundberg Har Löfven sommarpratat? måste ha varit väldigt tyst mellan låtarna #sommarip1 #svpol 15 minutes ago · reply · retweet · favorite
DavidArwe profile

DavidArwe Läsvärt av @ehrenberg på @dagen debatt. Diggar särskilt sista stycket! #svpol #kd dagen.se/opinion/debatt… 15 minutes ago · reply · retweet · favorite
BjornErlandsson profile

BjornErlandsson Kan vi få en "stopplag" mot "intern representation" inom myndigheter och offentlig verksamhet? Vore roligt att se alla arga anställda #svpol 15 minutes ago · reply · retweet · favorite
ThomasBohlmark profile

ThomasBohlmark Förtroendet för småpartier hos de som kan tänka sig rösta på dem är mer relevant än den stora massan. #svpol 18 minutes ago · reply · retweet · favorite
annatroberg profile

annatroberg Bloggat om mina dagar i Finland: "Bibliotekarier: May the force be with you!" bit.ly/PmyqIj #svpol #svbib #piratpartiet 19 minutes ago · reply · retweet · favorite
DagensArena profile

DagensArena DEBATT. Helene Bank: "Riskkapitalbolagen i välfärden hittar kryphål i lagen även i vinstförbudens Norge" dagensarena.se/opinion/helene… #svpol 22 minutes ago · reply · retweet · favorite
adahlberg profile

adahlberg Att @centerpartiet får dåliga siffror i Demoskop och att Aftonbladet ledare inte håller med om politken. Var är nyheten? #svpol 23 minutes ago · reply · retweet · favorite
frejfredman profile

frejfredman Man vet att vänstermedias PK korrupterat majoriteten när det är respektlöst att jubla åt svenskarna i OS bit.ly/Ok1ejl #svpol #svpbs 24 minutes ago · reply · retweet · favorite
MarinaBeatrize profile

MarinaBeatrize RT @niklassvensson: Nu finns min artikel om nya katastrofmätningen för @annieloof på nätet: expressen.se/nyheter/valjar… #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
ExpressenLedare profile

ExpressenLedare 2000-talets McCarthyism bit.ly/QEo8Af #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
ExpressenLedare profile

ExpressenLedare En orimlig röra i forskningsbyråkratin bit.ly/OyTg9c #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet Hur kan någon lura till sig 8 miljoner genom falsk handikapp när 10000 blir utförsäkrade trots intyg? #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
Polimasaren profile

Polimasaren Karlskogas avståndstagande från Schoultz är hyckleri. Man uttrycker samma åsikter på sin officiella sd-hemsida. interasistmen.se/dumheter/sd-ma… #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
klasskamp profile

klasskamp RT @peosjoo: Bolåneskulder ett allt tyngre ok att bära. Uppdrivna priser och ombildningar krymper alternativen för ungdomar. #svpol dn.se/ekonomi/bolane… 26 minutes ago · reply · retweet · favorite
frejfredman profile

frejfredman Enligt DN krönikörn Boilling är det skamligt när man jublar och gläds åt den svenska framgångar i OS. bit.ly/Ok1ejl #svpol #svpbs 27 minutes ago · reply · retweet · favorite
cbperlenberg profile

cbperlenberg torsdagens osignerade huvudledare i @ekuriren. #svpol ekuriren.se/ledareasikter/… 27 minutes ago · reply · retweet · favorite
detljuvalivet profile

detljuvalivet Alltså, om man ska vara seriös så är det väl så att de mindre partiernas ledare aldrig har särskilt höga förtroendesiffror? #svpol 28 minutes ago · reply · retweet · favorite
Pihlblad profile

Pihlblad Lågt förtroende för Annie Lööf i Expressen/Demoskop: 2,17 (av 5). #svpol #nyheterna 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
Nemokrati profile

Nemokrati Kanske kan vi ordna turistresor till Näringsdepartementet istället? (närmare för de som bor i Sthlm) #svpol alliansfrittsverige.nu/2012/08/c-lar-… 32 minutes ago · reply · retweet · favorite
habsburgdouglas profile

habsburgdouglas RT @ThomasBohlmark: >70% vill behålla RUT & ROT. Skatteverket tror att det ökade motståndet till svarttjänster (51->74%) beror bla på RUT & ROT. Bra utv! #svpol 32 minutes ago · reply · retweet · favorite
Nemokrati profile

Nemokrati Näringsdepartementet - ett delfinarium? Vad tycker Du? #svpol alliansfrittsverige.nu/2012/08/c-lar-… #annielööf 33 minutes ago · reply · retweet · favorite
niklassvensson profile

niklassvensson På redaktionen nu. Nyhetstips? DM eller mejl: niklas.svensson@expressen.se #svpol 38 minutes ago · reply · retweet · favorite
Fredrichl profile

Fredrichl RT @danielswedin: Annie Lööf har haft en aktiv roll i den egna krishanteringen, avslöjar @aftonbladet i dag— bit.ly/OhPV8E #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Nyheter24 profile

Nyheter24 "Jag strosade vidare i min morfinhimmel" - Birro avslöjar sanningen om KD-kandidaturen nyheter24.se/nyheter/politi… #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 Björklund mjölkar 15 miljoner av staten, något mer än Annie! aftonbladet.se/nyheter/articl… #svpol 41 minutes ago · reply · retweet · favorite
interasistmen profile

interasistmen SD-man avgår för att han uttryckt samma åsikter som ordförande goo.gl/gIWtW av @interasistmen #svpol 41 minutes ago · reply · retweet · favorite
Sebhastian_S profile

Sebhastian_S (C) riskerar att få lämna riksdagen och flytta till Stureplan 2014. hn.se/nyheter/sverig… #svpol 42 minutes ago · reply · retweet · favorite
alexbengtsson profile

alexbengtsson Extremhögerns reaktioner på att Expo startar en kurs för journalister är episkt desperata. Kanske är dom rädda för att bli granskade? #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys En del av våra skattepengar har alltså gått till Wallanderguidningar, delfinshow, Lena PH och Bindefelds ballonger. Känns det bra? #svpol 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
Fredrichl profile

Fredrichl RT @interasistmen: Schoultz avgång är nu officiell. SD-Karlskoga tar kraftigt avstånd #svpol interasistmen.se/avgangsvakt/av… 46 minutes ago · reply · retweet · favorite
Sverigevakna profile

Sverigevakna RT @Misslyckandet: Socialbidragstagare: 56kr dygnet - Ensamkommande barn: 1800kr dygnet - Det går 32 socialbidragstagare på 1 "barn" per dygn #svpol 47 minutes ago · reply · retweet · favorite
ehrenberg profile

ehrenberg RT @MiaFrisk: Bra Henrik!“@ehrenberg: Har idag synpunkter på @MarcusBirro. #svpol #kd dagen.se/opinion/debatt… via @dagen” 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Döms för misshandel på sverigedemokrat j.mp/NG3LWg #svpol SDblod skall flyta verkar vara #expo och @interasistmen ordspråk, 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
SwedishPrepper profile

SwedishPrepper Så, vem exakt har efterträtt Lugnet? #tillväxtverket #svpol 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
larssondaniel profile

larssondaniel RT @Nemokrati: "Att jag är gift med honom var tämligen oproblematiskt i det här fallet",säger Jan Björklunds fru #hurmanlättastgafflarfemtonmiljoner #svpol 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Ny vänsterextremistisk våldsattack mot Sverigedemokrat inatt j.mp/rQkqUG #svpol Inga rubriker i #EXPO eller @interasistmen 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
desertalliance profile

desertalliance Filosofin bekymrar sig för det där utanför, psykologin bekymrar sig för det där innanför #svpol 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
HannesHervieu profile

HannesHervieu “@bladetledare: Lööf står ensam på Stureplan dlvr.it/20wRxL #svpol” "Hej, vi har order om att Stureplan måste nämnas i varje artikel" 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
Kulturz profile

Kulturz How teachers are living in fear of violence from pupils as young as five bit.ly/Nn7Agr | #svpol #ukpol samma problem i Malmö idag. 56 minutes ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: