söndag 19 augusti 2012

Avpixlat

Avpixlat: Polisen: Uppemot 200 zigenare i stort slagsmål

ZIGENARSLAGSMÅL Under lördagskvällen utbröt ett våldsamt slagsmål i Malmöförorten Oxie. Det var två falanger i en zigenarsläkt som drabbade samman. Enligt polisen ska knivar, slagträn och diverse tillhyggen ha använts i slagsmålet som utbröt strax innan klockan 20 på lördagskvällen. Drygt 200 fanns på platsen vilket handlade om en pågående fest vid Oxie torg medan själva slagsmålet hade 20-30 inblandade.

Bråket startade när en bil stannade till och folket som hoppade ur plockade fram knivar, bräder, med mera. Ett antal slogs och skars blodiga och fördes till sjukhus. På platsen fanns även skrikande kvinnor och småbarn. Polisen skickade 30 poliser där en del fick dra sina tjänstevapen. Minst två greps för grov misshandel. I det ena fallet kan det röra sig mordförsök.

Efter att polisen kom till platsen så skingrades klungan. Men under kvällen utbröt nya bråk mellan mindre grupper på olika platser i Oxie. Polisen tvingades kalla in helikopter för att övervaka området och vid tiotiden på kvällen var läget fortfarande osäkert.

Polisen fick även spärra av akutintaget för att undvika fler slagsmål falangerna emellan. Ett 60-tal släktingar från ena falangen fanns då på sjukhuset.

SDS
Aftonbladet

2012-08-18 19:53, Misshandel, Malmö
Misshandel, Malmö

I centrala Oxie utbröt ett större bråk mellan två släkter. Ca 200 personer var inblandade i det stora slagsmålet. Det skickades ett 30-tal poliser till platsen för att stävja bråket. Knivar, slagträn och brädor har använts i uppgörelsen.

Tre personer är förda till sjukhus med varierande skador. Akutmottagningen på SUS UMAS är avspärrad för de inblandade släkterna för att undvika ytterligare konfrontation inne på sjukhuset.

I nuläget är två personer gripna. Polisinsatsen fortsätter fortfarande i Oxie.

Organisation
Polismyndigheten i Skåne

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: