onsdag 1 augusti 2012

Tidningsjätte fast för krigshets – klippte in civila i striderna i Syrien

Tidningsjätte fast för krigshets – klippte in civila i striderna i Syrien  Tidningsjätte fast för krigshets – klippte in civila i striderna i Syrien
Publicerat den 1 august

Att använda programmet för att förvärra läget i en del av världen som har nog med problem som det är? Det är bara skamligt”, sammanfattar Gizmodo.

WIEN. Den Kronen Zeitung är Österrikes största dagstidning och har omkring tre miljoner läsare. Igår bluffade tidningen rejält när de manipulerade bilder från det ökända rebellnästet Aleppo, för att ge sken av att civila befann sig mitt i krigszonen.
Gilla artikeln på Facebook
Dela/Skriv ut

Share on facebook Share on email Share on twitter More Sharing Services 6

På bilden Aleppo syns en man och en kvinna försöka rädda ett spädbarn från vad som ska föreställa regimens bombningar. Tråkigt nog för Kronen Zeitung uppmärksammades dock originalbilden på den sociala nätverkssajten Reddit. Fotobluffen spreds sedan av den amerikanska teknikbloggen Gizmodo, som har runt 50 miljoner läsare.

”Att använda Photoshop för att göra så att skådespelerskor och modeller ser orealistiskt attraktiva ut är illa nog. Men att använda programmet för att förvärra läget i en del av världen som har nog med problem som det är? Det är bara skamligt”, sammanfattar Gizmodo.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: