fredag 17 augusti 2012

Forskare: Arabisk enklav i Malmö – ett parallellsamhälle « Avpixlat

Forskare: Arabisk enklav i Malmö – ett parallellsamhälle « Avpixlat: Forskare: Arabisk enklav i Malmö – ett parallellsamhälle

ARABISK ENKLAV Aje Carlbom är docent i socialantropologi på Malmö Högskola och bodde, i forskningssyfte, under en period på Rosengård. Bland alla hans debattartiklar kan nämnas “Svenskar och muslimer kommer aldrig att komma överens om slöjan“.

Som en parentes var han den som höjde ett varningens finger för alla radikala islamister som höll till i sina källarmoskéer, närmare bestämt samma gäng som efter avhysningen var upphovet till kravallerna/polisens “apejävel” i december 2008:

SVT Debatt bjöd in två av islamisterna i eftermälet och på frågan från Janne Josefsson om de stödjer Bin Ladin ville ingen av dem svara.

Sedan dess har Malmö kommun sålt mark till gänget för ca 3 miljoner kronor intill en närliggande kyrkogård och där ska islamisterna (föreningen Salsabil) bygga könssegrerad moské och ‘islamiskt centrum’. Talesmannen, en avhoppare från ‘danskt’ islamskt trossamfund, har f ö tillsammans med många imamer i mellanöstern undertecknat en deklaretion, där det bland annat framgår att judar och Israel bör förintas. Hans underskrift har meddelats Socialdemokraterna i fullmäktige, som slår dövörat till och svarar alla kritiker att de är islamofober.

Arabisk enklav i Malmö

Nu har Carlbom författat en ny debattartikel om utanförskapet, arabiska enklaver och den misslyckade integrationspolitiken i Malmö:

//.. Ju fler invandrare som flyttar till staden, desto sämre blir möjligheterna till integration i majoritetssamhället. Översatt till dagens politiska språk handlar det om att det stora antalet personer i staden med utländsk bakgrund – siffran är i dag 41 procent – riskerar att göra etniskt ”utanförskap” till ett permanent socialt tillstånd.

[..]

De senaste tjugo åren har ”Möllan” genomgått en ”orientalisering” i samband med att entreprenörer från Asien och Mellanöstern öppnat butiker, restauranger och torghandel. Rör man sig i offentliga miljöer kan man snabbt ta del av något av de mer än hundrafemtio olika språk som talas i Malmö. Det officiella språket är förstås svenska, men vardagligt talat språk är i dag också arabiska, danska, somaliska, turkiska, persiska och andra modersmål.

[..]

Den etniska mångfalden har bidragit till att många av stadens invånare lever i egna kulturella och religiösa världar med få kontaktytor mellan varandra och till majoritetsbefolkningen.

[..]

Malmö präglas sålunda av att det håller på att växa fram mindre samhällen i samhället, så kallade enklaver. Det mest framträdande ”parallellsamhället” är den arabiska enklav som gradvis etablerats i staden sedan i mitten av 1980-talet. Det är i dag fullt möjligt att leva ett arabiskt kulturellt och religiöst liv i Malmö utan att konfronteras med invånarna och idéerna i majoritetssamhället. Det är inte märkligt att det är så mot bakgrund av att den arabiska befolkningen i staden är den enskilt största invandrade gruppen. Men också andra etniska grupper är marginaliserade från svenska sammanhang, även om dessa lever enklaviserat i mindre grad jämfört med arabisktalande.

Dagens Samhälle
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-17, 01:24 (Uppdaterat 2012-08-17, 02:11) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam, Islamism, Religion

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 13 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
220 kommentarer 2890 gillar mottaget
Dela på
Visar 79 av 106 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Moder Sveing 1 minut sedan

I framtiden behöver man inte flyga för att åka utomlands, det är bara att åka till Malmö.Detta är ju en positiv sak, en miljöbesparing, kan vara nåt som 7 klövern kan ha som argument i nästa valrörelse

niklasr 10 minut sedan

Enklaste sättet att flytta dem härifrån, dra in bidragen och sätt skatteverkets blåslampa i häcken på dem. Då kommer de att försvinna helt frivilligt.

Ratte Sttia 11 minut sedan

Ju mer multikulti desto mer otrygghet och oro i samhället !

Multikulti > Kulturkrock > Kriminalitet > Kravaller > Krig

Svensk_Riddare Top 10 24 minut sedan

Ett arabland i Sverige är inget positivt!

Ett arbland i Sverige är tragiskt/sorgligt/vidrig och så förbaskat äckligt fel!
4 personer gillade det här.

Gungner 32 minut sedan

"Det känns som ett arabland" säger Fatima Obaid på bilden ovan - ja, vet du, det tycker jag också. Men det är inget jag ser som positivt. Ett arabland sponsrat och sanktionerat av Sverige dessutom.

Inte är det fråga om mångkultur heller, när en kultur tränger undan alla andra och inte bara den svenska. Detta experiment kommer inte sluta väl...
12 personer gillade det här.

Catinka 33 minut sedan

Med föräldrar som aldrig låter sina telningar glömma att de egentligen inte är Svenskar utan tillhör en främmande kultur som till varje pris ska försvaras, hur ska de någonsin kunna acceptera och leva som "Svenskar"? Kulturen är det viktigaste och lögner och våld mot de som ifrågasätter något i den kulturen tillåts och till och med uppmuntras.
Sverige är snart bankrutt, men det fortsätter att välla in "flyktingar" som ska försörjas i många år.
SD 2014
4 personer gillade det här.

Strutsfarmen 43 minut sedan

Även Tele2 älskar islamiseringen av Sverige, de har en stor rabattkampanj riktad åt våra muslimska välfärdsräddare "Ramadan superrabatt". se länken:
https://www.comviq.se/kontantk...
2 personer gillade det här.

Grisselman 22 minut sedan som svar till Strutsfarmen

Vilken tur att man inte är Tele2 kund då...
2 personer gillade det här.

Denoroligedemokraten 5 minut sedan som svar till Grisselman

Problemet är att snart kan man inte vara kund någonstans eller handla mat någonstans ...

BitteJ 55 minut sedan

OT eller inte SVT skulle naturligtvis som vanligt propagera hur svårt muslimerna har det under fastan och hur de firar ramadan, en slöjbeklädd kvinna skulle fira med 100 av sina släktingar alla boende i sverige, den andra icke slöjbeklädda skulle ha familje middag på 8 per. rimligen är det allså 99 anhöriga till en beviljad asyl, vilket tom borde få billström och borg att börja räkna anhöriginvandringen.
6 personer gillade det här.

PetterssonBendel 56 minut sedan

När man pratar migration och mångfald... visst finns det positiva effekter av den om den genomförs rätt och med måtta.
Men varför måste alltid det arabiska, dvs det minst integrerbara och minst omtyckta av alla andra etniska grupper, alltid dominera? Varför skall vi öppna kranen för bred invandring från denna i alla avseenden totalt misslyckade kulturella värld?
Vad har den egentligen att erbjuda ett modernt västsamhälle där synen på kvinnor och djur har kommit så mycket längre, där religionen numera är en sekulär företeelse, religiöst tvång mer eller mindre utrotats och individens frihet bejakas?
13 personer gillade det här.

Lasselito 40 minut sedan som svar till PetterssonBendel

Precis därför ska vi ställa om vår invandringspolitik till samma som exempelvis Danmark och Australien, eller varför inte Japan och Sydkorea. Där får du gärna invandra till landet om du har kompetens som behövs i samhället. Högutbildad inom ett yrke där det finns arbetskraftsbrist alt. har fått ett kvalificerat arbete är du välkommen, annars nej tack. Ska du ta dit en anhörig måste denna också ha en viss kompetensnivå samtidigt som du måste gå i borgen för att den anhöriga inte kommer utnyttja bidrag på 10-20 år.

Det är åt detta håll Sverigedemokraterna måste snegla när de tar fram sin nästa version av det invandrings- och integrationspolitiska programmet. De bästa ska alltid vara välkomna eftersom de är en vinstaffär för landet. Samtidigt är det en liberal syn på invandring, där alla får chansen att söka på lika villkor. Har en somalier den kompetens som vi efterfrågar är han givetvis välkommen. Problemet nu är det bara är några få procent av invandrarna som har en vettig kompetens för vår arbetsmarknad.
4 personer gillade det här.

Lasselito 1 timme sedan

Hur har politikerna tänkt att detta ska fungera i längden? Alla invandrare integreras i sin etniska enklav istället för majoritetssamhället. Hur ser deras framtida drömsamhälle ut om 30-50 år? Vi ska alltså dela upp landet i tårtbitar där invandrare från tredje världen kan leva precis som i sina hemländer. Svenskarna får leva i sin ständigt krympande tårtbit. Sedan ska alla få lära sig om inkluderande svenskhet - att alla är svenskar - trots att de boende i enklaverna inte känner sig som svenskar eller beter sig som svenskar. Därefter måste alla bidrag och löner sänkas för att vi ska kunna finansiera alla lågproducerande tårtbitar. Samma sak där, detta ska beskrivas som något positivt och bra för ett samhälle. Det blir ju fler sysselsatta och billigare att utnyttja den service invandrarna erbjuder.

Snacka om ett vi och dem-samhälle. Sverigedemokraterna har så rätt att det är skrattretande. Hela konceptet med öppen svenskhet, ansvarsfull invandring, assimilation och att arbeta för ett starkt majoritetssamhälle är en vida överlägsen metod att bygga ett samhälle. Lita på att propagandan från etablissemanget kommer att bli allt mer uppskruvad de närmaste åren. I samma takt som en allt större del av befolkningen upptäcker att det inte står rätt till. Hamnar vi i en djup lågkonjunktur kommer det att bli totalt kaos i statsfinanserna. Eftersom medelsvensson inte är speciellt sugen på skattehöjningar kommer politikerna tvingas skära i utgifterna. Samtidigt fortsätter orkestern från etablissemanget att spela likt Titanic mot vår undergång. Allt är bra, inget att oroa sig för.
18 personer gillade det här.

per22 1 timme sedan

Det skall tydligen råda religionsfrihet här i Sverige.
För mig betyder religionsfrihet, att dagligen SLIPPA se dessa slöjor, som är symboler för ondskans ideologi.

(Redigerad av kommentatorn 46 minut sedan)
25 personer gillade det här.

Lasselito 36 minut sedan som svar till per22

Sverige har en helt egen tolkning av religionsfrihet där bara en sida av religionsfriheten tas på allvar.
2 personer gillade det här.

MetalHeadViking 1 timme sedan

Och arabiseringen av Malmö fortsätter.
16 personer gillade det här.

Tretton 1 timme sedan

Mångfald - är det när den arabiska kulturen har trängt undan alla andra kulturer? Titta på nordafrika och mellanöstern. Där har den arabiska kulturen genom sin aggressiva islamistiska expansion under de senaste 1400 åren utraderat och ersatt alla andra kulturer i ett allt större område. Kurderna och Judarna är två små öar i ett allt större arabiskt hav. På medeltiden satte serberna stopp för spridningen mot europa vid slaget på trastfälten i nuvarande Kosovo. Spanjorerna lyckades stoppa arabernas expanstion där. Indien delades efter britternas uttåg upp i en islamisk och en ickeislamisk del - Indien å ena sidan som fick beålla sin ursprungliga kultur med Budhism, Hinduism och Jainism, och Pakistan&Bangladesh å den andra som blev islamistiskt.

På islams samtliga fronter pågår fruktansvärda etniska och religiösa konflikter. Indien i öster (som man inte hör så mycket om. Nigeria och somalia i söder. Balkan i europa. Kaukasus och Afghanistan i norr.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
13 personer gillade det här.

Ludde73 1 timme sedan som svar till Tretton

Exakt! Vi ska enligt etablissemanget visa alla andra en massa "tolerans". Hur är det ställt åt andra hållet? Visar de oss samma tolerans? Hur kommer det se ut i framtiden om denna massinvandring fortsätter?
.
8 personer gillade det här.

nollttan 1 timme sedan

Utdrag ur Expressen KVP angående en rullstolsbunden man i Malmö som fick hjälp över en trottoarkant:

"Men efter att ha hjälpt honom slet gärningsmannen av 62-åringen halsbandet och sprang sedan från platsen.- Då tog sig 62-åringen till sin bostad och ringde sin vårdgivare som sedan larmade oss, säger Calle Persson.
Lämnade bra signalementEnligt polisen skadades mannen inte fysiskt vid rånet - men blev chockad.Han kunde lämna ett relativt bra signalement på gärningsmannen.- Han var i ungefär 40-årsåldern, vid medellängd och hade en hatt på sig, säger Calle Persson."

Utmärkt, nu har vi fått besked att "ett relativt bra signalement" innehåller uppgifter om antagen ålder, uppskattad längd och om förövaren bar huvudbonad eller ej!!! Ridå!

8 personer gillade det här.

Tretton 1 timme sedan som svar till nollttan

Eftersom INTE står att förövaren blond och blåögd, vet vi att han inte heller var det.

...information till alla normalbegåvade med huvudet på skaft.
7 personer gillade det här.

Mattis_01 1 timme sedan som svar till nollttan

Rullstolsburen.
2 personer gillade det här.

nuvetvi 1 timme sedan

Skulle gissa, att av de cirka 95%, som röstar för den här politiken är nog endast cirka 10% aktivt stödjande medan övriga 85% är passivt.
Av de 10% som är för bor - som visats många gånger - en ansenlig del troligen i sekulerade områden som bostadsrätter i innerstan där lägenheter kostar 2-7 miljoner och villor i förorter med liknande kostnader. Det kräver hög inkomst.
Övriga 85% bor troligen blandat men mest i det s.k. miljonprogrammet i förorterna under omvandling och nybyggen med 8.000- 10.000 och mer i månaden för 2-4 fyrrummare.
Hur man ska få någon av de båda majoritets-eller minoritetsgrupperna, att ändra inställning är frågan. Om det alls är möjligt? Verkar inte bry sig särskilt mycket. Båda lika ovilliga att kritisera och säga något. Så varsågod. Det är ju demokrati. 10% drar och 85% följer. Med en åsnas envishet, starkt inflytande, stort tålamod och litet eller inget motstånd förändras Sverige. Så den som tiger är klokast. Med tanke på konsekvenser och repressalier nu och sedan. Men att tiga och inte rösta emot innebär också att få det över sig.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
6 personer gillade det här.

Lasselito 32 minut sedan som svar till nuvetvi

83% av danskarna stödjer deras invandringspolitik eller vill ha hårdare regleringar enligt senaste Gallup. Vad säger att det skulle vara speciellt annorlunda här? Med tanke på den propaganda folket utsätts för i Sverige kanske det handlar om runt 60-70% som vill gå över till Danmarks politik. Det är inget som media och politiker behöver bry sig om, de har ju tolkningsföreträdet.

(Redigerad av kommentatorn 32 minut sedan)
1 person gillade det här.

nuvetvi 24 minut sedan som svar till Lasselito

Hårdare styrt i Sverige. Men fick folk möjlighet är det nog mycket riktigt närmare i Danmark än som nu i Sverige. Vet inte om Danmark har något som EXPO eller liknande Lena Sundström, Poohl, Helin, Guillou och Anders Lindberg AB. Olyckligt i så fall.
1 person gillade det här.

Tretton 1 timme sedan

"-Ju fler invandrare som flyttar till staden, desto sämre blir möjligheterna till integration i majoritetssamhället."

Ja det är väl inget problem. Det kommer inte dröja många generationer förrän araber är i majoritet i Sverige och islam blir vår statsreligion. Då är det snarare vi västerlänningar, kristna och ateister som måste integreras.
10 personer gillade det här.

Concerned_citizens_10 1 timme sedan

Är så arg att jag kokar. Skriver av mig här även om det inte helt relaterar till artikeln.

Satt påvårdcentralen i förra veckan för första gången någonsin med två somaliskor och en unge. De blev så fjäskigt emottagna av sköterskan medan min husläkare hade ätit knäpp-piller och ville inte ge mig tester för någonting trots allergi som bara blir värre. Jag fattade sammanhanget då denna vårdcentral hamnat i ett privat skitföretag som Reinfeldt älskar. Tittade på deras hemsida där det var fullt med chefer och pappersvändare men när jag idag kom till labbet som tidigare tillhört Ks hade de duktiga kvinnorna som jobbade där
ersatts med undersköterskor!!!

Personen ifråga stack mig tre gånger och försökte formligen pumpa ut blod ur mitt finger. Jag blev förbannad och sa att jag aldrig varit med om något liknande. Gick därifrån ivredesmod istället för att som tidigare känt mig proffsigt omhändertagen.

Det är alltså så här vi svenskar ska få det i allt större utsträckning för att utomjordingar i tält ska försörjas och få bästa möjliga service.

17 personer gillade det här.

Bevara 1 timme sedan

Hur svårt ska det vara att fastställa det uppenbara att Islam inte hör hemma i Sverige? Vill människor i andra länder leva sin liv efter Islam så får de göra det. Det är deras val i deras land men här i Sverige gäller det svenska. Frihet, demokrati, jämnställdhet för att nämna några ledord. Inget av dessa går ihop med Islam och jag förstår inte varför det hela tiden skall förnekas.

14 personer gillade det här.

Herrerasaurus 1 timme sedan som svar till Bevara

Folk får väl kalla sig och tro vad de vill, det råder religionsfrihet i Sverige..
Däremot hör inte beteende många människor från Islamska mellanöstern länder hemma i Sverige. Speciellt de som kommer från mycket hårt präglade hederskulturer.
Du vet sådana där som tex knuffar sina döttrar från balkongen när de "vanärat" familjen.
6 personer gillade det här.

Kjell 1 timme sedan

Etablerande av parallellsamhällen, vilka i den form vi här ser som enklaver och ghetton, kommer under alla förhållanden alltid att fungera som parasitära subkulturer på en huvudkultur!
Likheten med t.ex den zigenska kulturen är uppenbar!
Och då med tanke på att huvudkulturen, d.v.s. det svenska majoritetssamhället, under ett ospecificerat antal hundra år inte lyckets med integrering och assimilering av den zigenska kulturen, vilken ändock numerärt sett är en marginell företeelse, hur att då integrera och assimilera en subkultur som omfattar en stroleksordning av cirka 10-12% av den totala befolkningen, eller i vissa områden 50% eller mer, blir en uppgift som inte löses med en eller två enkla formler!
Den första frågan jag ställer mig blir; Vilket samhälle är det egentligen jag vill värna om och bevara...samt varför?
När jag inför mig själv klarat ut att besvara den frågan på ett sammanhängande logiskt sätt, fritt från inre motsättningar, så kanske jag därefter kan börja fundera på de därur emanerande följdfrågorna!
7 personer gillade det här.

knoll2 1 timme sedan

Den etniska mångfalden har bidragit till att många av stadens invånare lever i egna kulturella och religiösa världar med få kontaktytor mellan varandra och till majoritetsbefolkningen.

Svar: Den etniska ENFALDEN bidrar också till att vårt lands befolkning splittras och allt som vi svenskar är vana vid kommer att försvinna mer och mer. Det är i mina ögon en mycket negativ utveckling. Jag må kallas bakåtsträvare men någon mångfald ser jag absolut inget positivt i.
11 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan

Finns det någon här som tror att våra styrande vräker in Muslimer i Malmö därför att dom är så godhjärtade? Tror någon att de bryr sig om invandrarna som måste bo i ghetton som Rosengård eller att de tycker synd om dem bara för det? Är det någon som på allvar tror att regeringen sliter sitt hår i förtvivlan över att integrationen inte fungerar? Vill de att integrationen ska fungera?

Imo används ointegrerade invandrare, flyktingar och asylsökande i största allmänhet som ett vapen emot den egna befolkningen! Vad Reinfeldt o Co har lyckats med är att slå blå dunster i ögonen på stora delar av det svenska folket, speciellt MP-muppar och Vänsternissar (som media mest består av) genom att låtsas vara do-gooders! Hur lyckas man då inbilla folk detta undrar ni! Jo man bygger upp ett stort skuldberg åt dem! Man talar om för folk att de borde skämmas när de nu har det så bra om de inte vill dela med sig åt dessa "stackare"! Skäms för att du är så egoistisk när du har levt i fred och frihet och alltid har haft mat på bordet etc etc. Och folket skäms och tiger och lider och tackar och tar emot alltemedan de styrande gnuggar händerna och tackar Gud, fl´åt Mammon, för att Svenskarna är så lättmanipulerade.
12 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till katarina broman

Om man nu som Reinfeldt har som mål att "krossa" välfärdssamhället som han skriver om i sin bok "Det sovande folket", hur går man då enklast tillväga!? Hur kan man lyckas med det och samtidigt sitta kvar vid makten!? Hur tar man ifrån människor en god sjukvård, en god utbildningsnivå för deras barn och hur drar man ner på åldringsvården UTAN att folket börjar gnöla och gny och protestera vilt!??
Elementärt min käre Watson! Man använder sig av samma enkla psykologi som era mammor gjorde när ni var små och ni inte ville äta upp maten! Man bygger upp en skuld!!

Tänk på barnen i Afrika!!!

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
8 personer gillade det här.

Ludde73 50 minut sedan som svar till katarina broman

Så det är alltså min mamma som fått mig att känna denna skuld. :)
Bra reflektion! Sen fortsätter indoktrineringen när man börjar skolan.
1 person gillade det här.

knoll2 1 timme sedan som svar till katarina broman

Regeringen förklarar krig mot svenskarna med sin politik och med tiden kommer både fred och frihet att vara ett minne blott.
5 personer gillade det här.

sorjav 1 timme sedan

Det multi-kulturella samhället är en illusion. En utopisk dröm.
Det vi har i Malmö och som många städer i Sverige är på väg mot är en bi-kultur. Den svenska och den arabiska, frågan är bara vilken ska dominera samhället?
Detta borde sägas i klartext av SD i riksdagen.
11 personer gillade det här.

Moder Sveing 2 timme sedan

Det kanske finns ett sätt att slippa dessa enklaver! Vi kan ju försöka skapa Lilla Sverige i Irak om nu Irak hyr ut lite mark till oss. Dit skickar vi lite bidragspengar, förhoppningsvis är levnadsomkostnaderna lägre, så bidragen blir en mindre kostnad för oss.Sen blir det Lilla Afganistan osv
6 personer gillade det här.

Strutsfarmen 1 timme sedan som svar till Moder Sveing

Lilla Sverige i Irak? Den enda svenska kultur araberna är förtjusta i är Försäkringskassan, socialbyrån, vårdcentralen(fungerar som en picknickplats åt alla släktingar) och badbassänger, om detta inte finns i "lilla Sverige" åker de inte dit.
2 personer gillade det här.

MattiasS 1 timme sedan som svar till Moder Sveing

Det har jag tänkt hela tiden. Behöver ju nödvändigtvis inte vara just i "rätt" land, Borde räcka med rätt område. Skicka alla som inte gillar de svenska samhället dit så kan de få roa sig hur mycket de vill. Rese och uppvärmingskonstaderna borde dessutom blir lägre.
5 personer gillade det här.

Ludde73 2 timme sedan

Det är ju helt uppenbart att vissa av invandrarna inte har minsta avsikten att integreras och bli en del av samhället. Man vill leva som man gjorde hemma i sitt hemland fast den stora skillnaden här är att de kan leva på bidrag och utnyttja systemen. Efter vad man läst och hört så har invandrarna mer eller mindre "tagit över" vissa områden och gjort dom till "sina".
25 personer gillade det här.

svensketnisk 2 timme sedan

Att jämföra Malmö med Irak eller andra jämförbara länder visar väl på en oerhörd okunskap. Det räcker med att läsa nyheter från Irak idag där minst 70 personer dött i våldsvåg. Dessutom tror jag inte att bidragen är lika generösa i dessa länder. All jämförelse haltar.
5 personer gillade det här.

LegaliseraMig 2 timme sedan som svar till svensketnisk

Det är ju det som känns så dumt, att folk som slipper saker som "70 pers döda i våldsvåg" och att dom samtidigt får bidrag...det borde ju liksom vara grunden för riktigt bra förutsättning! Men nääää det mesta har misslyckats
5 personer gillade det här.

rinkeby 2 timme sedan

Det parallellsamhälle vi kan se är vad som blir när naiva politiker utan ryggrad får styra. Att bara släppa in folk och ge efter för krav på bibehållen kultur, bibehållet språk, bibehållen religion oändliga möjligheter till diverse bidrag, mm, mm gör att människor följer den enklaste vägen och inte gör mer än man måste. Kraven på nya svenskar är på tok för lågt ställda och straffskalorna vid brottslighet är närmast löjeväckande. Så länge som 94% av folket är nöjda med att föras bakom ljuset så kommer detta att öka i kvadrat tills vi är en officiell muslimsk stat.

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
33 personer gillade det här.

Concerned_citizens_10 1 timme sedan som svar till rinkeby

Det är väl bara en tidsfråga innan man börjar skylta på arabiska överallt. Tvåspråkigt tills svenskan försvinner helt.
4 personer gillade det här.

Jakanda 2 timme sedan

Jag kräver en etniska svensk folkomröstning ang invandring, flyktingar, invandrare!
det borde komma som motion inför valet nästa gång
28 personer gillade det här.

Jakanda 2 timme sedan

SD bör lägga fram en motion om folkomröstning ang islam, inkommande folk
så svenska folket får rösta om vi vill ha ett kultiland eller inte.
Vi har inte valt det, röstat fram det, utan det är svenska politiker som har gjort det och är därför ansvariga för eländet
28 personer gillade det här.

Kjell 1 timme sedan som svar till Jakanda

Det är svenska folket som alltsedan upphävande av Luciabeslutet i och med "Världens kompetentaste Regering" från början 90-talet genom sina röster i allmänna demokratiska val har tillsett att situationen har blivit den som är idag!
Svenska folket bär det fulla ansvaret!
Folket kan aldrig undandra sig ansvaret för sina medvetna val i en fungerande demokrati!
Och Sverige är med hänseende på politiska val till beslutande församlignar en fungerande demokrati trots allt annat som ibland påstås på detta kommentatorsfält!
Folket kan aldrig undandra sig sitt ansvar!

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
5 personer gillade det här.

Tant_Karin 1 timme sedan som svar till Kjell

Det är att förenkla det hela. Jag tycker nog att journalister också bär ett mycket stort ansvar liksom politiker, hur ska det arbetande folket annars få veta. Själv drog jag en lättnadens suck när man införde försörjningskrav för anhöriginvandrare. Långt senare förstod jag att det inte fanns några sådana krav. 111 av 32114 anhöriginvandrare förra året kom och uppfyllde försörjningskravet. I våras i en riksdagsdebatt stod två politiker(M + M?) och yvdes över att vi nu hade försörjningskrav.

Vem kunde vid förra valet ens ana den överenskommelse som gjordes mellan M och MP?

5 personer gillade det här.

Kjell 47 minut sedan som svar till Tant_Karin

Nej Tant Karin!
Jag kommer aldrig att anse att det är att förenkla det hela att som grundpricip utgå att ifrån i en demokrati är det alltid medborgarnas ansvar vilka personer och partier de genom fria allmänna val har tillsatt i beslutande församlingar:
Däremot så medför mitt ställningstagande ett krav på medborgarna!
Det kravet innebär att på precis samma sätt som det kräves av varje medborgare att denne skall ha kunskap om Svea Rikes Lagstiftning och att en okunskap om lagstiftningen aldrig kan innebära en ursäkt för brott mot lagsitftningen...på samma sätt kräver jag av medborgarna att de skall sätta sig in i den politiska verklighet som är rådande. Dv.s. vilket program som är gällande för det parti man lägger sin röst på, vilka uttalanden som görs av de politiker som representerar det parti man lägger sin röst på samt en allmän kännedom som var och en kan skaffa sig, inte genom att lyssna på en pseudodebatt som föres av jounalister eller professionella tyckare, utan genom att sätta sig in i den offentliga information som finns att tillgå i ett överflöd i samhället genom Offentlighetsprincipen...bara man gör sig besväret att verkligen söka informationen!
Men....med risk för att låta vulgär och nedlåtande...om det viktigaste här i världen är vem som vinner i Melodifestivalen eller om när någon som heter Zlatan sparkar bollen i mål...
Ja då diskvalificerar jag medborgarna från egenskapen politisk medvetenhet och de bör sättas under förmyndare....vilket är det närmaste man kan komma beskrivningen av den situation som idag är rådande i Sverige!
I en demokrati är det alltid medborgarnas ansvar vad beslut som tages!
1 person gillade det här.

Gungner 21 minut sedan som svar till Kjell

Jo, du har rätt. Men förringa inte effekten av att sjuklövern och media predikar samma budskap. Att mångkultur och massinvandring skulle vara dåligt är förbjudna tankar. Den som yppar något åt det hållet, eller sympatiserar med SD är rasist och det är det fulaste man kan vara. Det här sitter djupt i svensken. Glöm inte det.

Därför anser jag att media och riksdags svek mot de svenska medborgarna är sjufalt större än väljarnas svek. De vet inte bättre. De förstår inte heller att söka den information du nämner - varför skulle de göra det när allt är jättebra? I de fall det inte är bra, så är det ju för att vi inte har behagat våra nya gäster utan vi måste anstränga oss mer för att anpassa oss, underlätta för dem och viktigast av allt - ta in ännu fler[sic].

Goebbels hade varit stolt över svensk media - inte för innehållet i deras budskap, så klart - men över deras metoder och effektiviteten i propagandan.
2 personer gillade det här.

rinkeby 2 timme sedan som svar till Jakanda

Ja. man skulle onekligen vilja ställa ansvariga politiker till ansvar på riktigt.
19 personer gillade det här.

Jakanda 2 timme sedan

Vad skall de hit att göra? det går åt hell med landet, folket med islam och extremister som vill sabba landet. Folk verkar inte fatta läget och allra minst ansvariga politiker vad som väller in här, kostnader, våld, hot, terror, sharialagar och kriminalitet
16 personer gillade det här.

Nemesisdivina 2 timme sedan

NewYorkisering av Malmö (Chinatown, Little Italy, Harlem..). I Malmö Blattetown, MENAtown, Little Mogadishu....
9 personer gillade det här.

HA2010 2 timme sedan

Detta gäller inte bara Malmö utan hundratals andra områden i Sverige i mer eller mindre skala även om Malmö är sämst lottat för tillfället. Det finns många namn på dessa områden:enklaver,utanförskapsområden,getton,slum, ekonomiskt svaga bostadsområden,stadsdelar i avsaknad av fritidsgårdar,kulturberikande områden etc,etc,etc
9 personer gillade det här.

mr. olesen 2 timme sedan

det intet mindre end en tragedie det som pågår i Sverige....
23 personer gillade det här.

Evilchaos 2 timme sedan

Hon på bilden trivs bra och i Malmö är det som i hennes eget hemland. Varför är hon här då!!
Ja just det, jag glömde. Hon behöver inte jobba och får pengar ändå...
Väldigt pinsamt för dom flesta politiker, låtsas att som inget händer fast än alla vet om problemet.
Dom ljuger sämre än småbarnen i sandlådan.
48 personer gillade det här.

Ben_Hur 2 timme sedan

En sak kan vi slå fast iaf. och det är att det är ett otroligt otacksamt folk.
42 personer gillade det här.

britas 2 timme sedan

Invandrare vill alla bo tillsammans. De isolerar sig på egen hand.
Varför är det så kritiserat med "Gated community" för svenskar?
En egen liten ö i ett sargat land.
15 personer gillade det här.

svensketnisk 2 timme sedan

Det tror jag det att de trivs i en demokrati, men det har de inte förmåga att ordna i sina egna länder. Men frågan är väl ändå om inte svensken ska kunna ha rätt att trivas i sitt eget land också.
32 personer gillade det här.

Robert Svensson 2 timme sedan

Islam är inte en religion utan en politisk ideologi; ungefär som nationalsocialismen. Judehatet (antisemitismen) är en integrerad del av denna "religion".
http://www.document.no/2012/08...
20 personer gillade det här.

Sunngifu 1 timme sedan som svar till Robert Svensson

Även hatet mot icke-muslimer.
4 personer gillade det här.

Robert Svensson 1 timme sedan som svar till Sunngifu

Nja, jag vet inte om jag håller med. Om man ser det historiskt så har muslimer alltid varit "toleranta" mot andra trosbekännare. Enligt koranen kan en muslimsk härskare inte kräva mer än ett frivilligt tionde i skatt från sina muslimska undersåtar. Och ingen muslim får heller enligt koranen äga muslimska slavar. Eftersom den muslimska världen historiskt sett varit ett slavsamhälle, och alla härskare alltid varit beroende av skatteintäkter, har man alltid varit tvungna att tolerera icke-troende. Det är ju dessa som varit skatteboskap och arbetare (det vill säga trälar). Islam är helt enkelt en övermänniskoideologi. Det är inte så att muslimerna hatar de icke-troende; men man FÖRAKTAR dem. Trälar och skatteboskap har alltid varit föraktade, men likväl en NÖDVÄNDIG FÖRUTSÄTTNING för att "övermänniskorna" skall förbli övermänniskor. Det är därför som islam, historiskt sett, aldrig har varit en missionerande religion. Man har BEHÖVT de icke-troende, det vill säga trälarna och skattebetalarna. Fortfarande är det nog så att om islam är en växande "religion", så växer den inte genom mission utan genom barnafödande.
1 person gillade det här.

nollttan 2 timme sedan

OT/ Angående grovheter som accepteras i kommentatorsfält.

Citat ur AB:s kommentatorsfält år 2011 gällande en artikel om "Den arabiska våren" under signaturen "georgika":

"Några förslag bara... Den som dödar Khaddafi absolut ska tilldelas nobelpris i fred. Den som skär av hans huvud - nobelpris i medicin, som löser upp hans kropp i svavelsyra - i kemi. Den som fryst lybiska folkets tillgångar ska få pris i ekonomi osv25 aug kl. 05:19"

Tillhör inte AB dem som förfasar sig över hatfyllda och grova uttryck i "främlingsfientliga bloggar"? Uttrycket "stenkastning i glashus" ges här ett mycket handfast exempel.
29 personer gillade det här.

slundberg11 2 timme sedan

Om mussarna tillåts att ha en enklav i Malmö, är det klippt. Egna lagar, ingen insyn, kanske egen polis och egen "regering". En stat i staten. Kan bara bli problem, tro inget annat !
44 personer gillade det här.

Tomtomaso 2 timme sedan som svar till slundberg11

= sharialagar
13 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 2 timme sedan

Kommer nu MP och vänstern att börja "Gapa" för fler fritidsgårdar "så kommer allt detta att bli bra"
Vill inte vara pessimistisk, men med den utveckling som sker och med 7-klöverns retorik så kommer detta inta att sluta väl,
Vad kommer att hända när Malmö har 40-50% Islamister boende i staden? Kommer andra att kunna vistas i Malmö då?
21 personer gillade det här.

Sansear 3 timme sedan

när lööf förhoppningsvis snart blir arbetslös så bör hon flytta till malmö och ta del av de värld som hon vill skapa
49 personer gillade det här.

Exilenskalman 3 timme sedan

Drt är bara bra att alla är samlade på en plats. I händelse av en konflikt, som jag tror kommer, så här man redan alla samlade på en plats och det är enklare att hålla kontroll på mujahiderna. Sök på "Danish civil war" och läs så förstår ni vad jag menar.

Att sen, som görs idag, bara öka på de existerande problemen är komplett vansinne. Det är dags att sätta stopp och helst redan i förra veckan.
24 personer gillade det här.

klafs 3 timme sedan

han missar attsnart är det bara en liten svensk enklav kvar, 59 procent svenskar nu men om 10 år är den troligen under 40 . då är malmö inte längresverige och vem ska de integreras meddå? detsom kommer hända när detta sker är att kommunala partier bildas av klanerna och malmö blir helt enkelt en stad i mellanöstern.....svenska plitiker håller på att ge bort olika städer och delar av sverige helt enkelt.
28 personer gillade det här.

rinkeby 2 timme sedan som svar till klafs

Eller så bryter inbördeskriget ut....
8 personer gillade det här.

bowlaren 3 timme sedan

Malmö blir Sveriges första arabiska kommun.
http://svenssonsfunderingar.wo...
15 personer gillade det här.

Ben_Hur 2 timme sedan som svar till bowlaren

Och den ska dom underhålla med kommunmedel??????
6 personer gillade det här.

Talibananas 3 timme sedan

Även viljan till gated communities måste ses som en respektabel yttring och en del av multikulti, det officiella Sveriges statsreligion. Samhälle? Some hell...
6 personer gillade det här.

invandrare1957 3 timme sedan

Helt plötsligt en dag så tar araberna över hela Sverige. (Vad hände svensken och fattar ingenting) hur kunde det bli så här när vi var snälla. Men det finns en skillnad mellan att vara snäll det kan man vara med krav. Eller vara korkat dum med en kravlös invandring. Snart börjar dom med pengar se om sitt hus och dra. Sen går det så längre o längre ner i det svenska osynliga hierarki samhället. Helt plötslig så är det bara dom med låga inkomster kvar av svenskarna som får anpassa sig efter invandrarna för att inte bli mördade. Vilket samhälle vi får i dumhetens tecken.
56 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 3 timme sedan som svar till invandrare1957

de tar makten och vi får arbeta åt dem medans de blir sveriges nya överklass
15 personer gillade det här.

Förnuft-o-fil 3 timme sedan

Här är ett litteratur citat (från Wikipeda) av hundratals som är relevant för Malmö, m.m.

"När en grupps identitet är hotad eller frustrerad är en obotlig eller svårbehandlad konflikt nästan oundviklig" (översättning från engelska); Fisher, Ronald J. (2001) Journal of Peace Research 38(3), 307–26.

Om vi grovt uppskattar att, genom historien, 80% av den typ av migration som Malmö genomlevt, lett till våldsamma konflikter, måste vår bästa uppskattning vara att risken är samma 80% att Malmö i en framtid får uppleva detsamma. Varför skulle det inte vara så? Men Sveriges ledande politiker och journalister anser uppenbarligen att risken är nära nog obefintlig. Men man måste observera att de inte har producerat ett enda argument, bortsett från sin egen fantasilöshet, som stöd för sitt antagande.

80% är nog en bra uppskattning. Och vi har ju redan sett både upplopp och ensamvargar.
17 personer gillade det här.

gl40 3 timme sedan

Docent i socialantropologi,vad gör en sådan?
2 personer gillade det här.

Guest 3 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

slundberg11 3 timme sedan som svar till Guest

Dom i USA, integrerade sig i samhället.
11 personer gillade det här.

Denoroligedemokraten 3 timme sedan

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på
skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga
strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är
självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet
som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på
att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet
och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

[Tomas Gür, journalist m. m. som kom till Sverige som fyraåring från Turkiet, så han bör veta]
44 personer gillade det här.

Moder Sveing 3 timme sedan

//.. Ju fler invandrare som flyttar till staden, desto sämre blir möjligheterna till integration i majoritetssamhället........ "saxat"Fråga; Vad är majoritetssamhälle framöver? Vem skall då integreras?
8 personer gillade det här.

Reaktioner

thomaspersson71 0 minut sedan
Från twitter 2 fler retweets från JKasteskog frokensverige
RT @Avpixlat: Forskare: Arabisk enklav i Malmö - ett parallellsamhälle: http://t.co/ENvMIT46 #svpol #svpbs
Mittswe 0 minut sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: