torsdag 2 augusti 2012

”Hon är islams fiende!” – Ökat våld mot koptiskt kristna kvinnor

”Hon är islams fiende!” – Ökat våld mot koptiskt kristna kvinnor 

”Hon är islams fiende!” – Ökat våld mot koptiskt kristna kvinnor
Publicerat den 1 augusti 2012 kl 15:37

Egypten. Den nya egyptiska regeringen ser mellan fingrarna på kidnappningar, tvångsäktenskap och påtvingade konverteringar till islam enligt vittnesmål till amerikanska kongressen. Det efter den så kallade Arabiska våren kastade om maktstrukturerna i landet till islamisternas fördel.
Gilla artikeln på Facebook
Dela/Skriv ut

Share on facebook Share on email Share on twitter More Sharing Services 1

Den amerikanska kongressen har hört oroande vittnesmål om hur de kristna kopternas ställning har försämrats i det alltmer islamiserade Egypten, berättar kongressledamoten Christopher H. Smith i Washington Times.

Problematiken har funnits länge: kristna kvinnor och flickor rövas bort från sina hem och tvingas till äktenskap med muslimska män. Sedan regimskiftet har fenomenet eskalerat ytterligare och tecken finns på att myndigheterna inte agerar för att hindra kidnappningarna eller avhjälpa följderna. Istället intar de attityden att det handlar om frivilliga äktenskap och religionsbyten.

-Det förekommer både vittnesmål om väl planerade kidnappningar efter att gärningsmännen tagit kontakt med flickorna och senare drogat dem och om rena överfall på gatan i fullt dagsljus, utan att omgivningen gör något, berättar Smith.

”Ingrip inte! Hon är islams fiende!”, skrek en kvinnas kidnappare enligt hennes berättelse för Helsingfors-kommittén.

Kvinnorna berättar om misshandel, våldtäkt och slavarbete under äktenskapets täckmantel. De får inte röra sig utan bevakning och pressas att konvertera till islam. Deras familjer får heller ingen hjälp av polisen att hitta sina förlorade döttrar utan får sväva i ovisshet om hennes öde.

Republikanen Smith upprörs av de egyptiska myndigheternas likgiltighet inför en situation som enligt rapporter förvärrats markant sedan landets demokratisering.

-Tills den egyptiska regeringen skyddar koptiska kvinnor och flickor från att bli bortrövade, tvångsgifta och -konverterade, ska USA använda sitt massiva hjälpprogram som påtryckningsmedel. Kopterna får inte fortsätta att marginaliseras genom terror, manar Smith.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: