onsdag 29 augusti 2012

Somalier frias för våldtäktsförsök « Avpixlat

Somalier frias för våldtäktsförsök « Avpixlat: VÅLDTÄKTSFÖRSÖK MED MERA 27-årige Abdi Hassan Fidow, asylsökare från Somalia, även känd under namnet Mahan Hassan Gado, åtalades i våras vid Uddevalla tingsrätt för försök till våldtäkt, misshandel, skadegörelse, olaga hot och hemfridsbrott. Driftiga nybyggarentreprenörer hinner med mycket på kort tid i Sverige. Efter överklagande till hovrätten frias dock Fidow/Gado för våldtäktsförsöket.

Den friande domen är ett resultat av att domstolen inte anser det bevisat att Fidow/Gado tryckte upp kvinnan mot väggen, slet av henne kläderna och tog på hennes kropp för att våldta henne. Vilket alternativt motiv rätten tror att Fidow/Gado skulle ha haft för sitt beteende är dock höljt i dunkel. Själva händelseförloppet är dock vitsordat, bland annat av flera vittnen till händelsen, det är bara osäkerheten kring avsikten som rätten ifrågasatt och använt som förevändning för att hellre fria än fälla.

Vid sidan av våldtäktsförsöket hade Fidow/Gado samma dag hunnit med att tränga sig in i en lägenhet på orten där ett par bodde. Vl inne i lägenheten hotade Fidow/Gado mannen och misshandlade kvinnan genom att bland annat slå henne i ansiktet. Hon fick även dörren i huvudet i samband med att Fidow/Gado forcerade sig in i lägenheten.

De två namnen tarvar en förklaring. När Fidow/Gado sökte asyl i Sverige 2011 upptäckte Migrationsverket att han sökt asyl i Italien redan 2004 och vill därför i enlighet med Dublinförordningen skicka tillbaka honom dit. Fidow/Gado sökte då asyl på nytt under annat namn på annan ort och då fallerade förstås Migrationsverkets kontroller och Fidow/Gado placerades på flyktingförläggningen i Tjörn där han sedan började begå brott.

Trots den friande domen för våldtäktsförsöket döms Fidow/Gado ändå för sina övriga brott till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och därefter utvisning till det ursprungliga asyllandet Italien, såvida italienarna inte vägrar ta emot honom. Det är samma påföljd som utdömdes av tingsrätten, men det är ändå anmärkningsvärt att domstolen friar för våldtäktsförsöket, trots att det – vilket är ovanligt – kunde styrkas av flera vittnen.

Fidow/Gado har inför och under båda rättegångarna gjort stor sak av att han är flykting och att det på olika sätt är synd om honom, att han blivit kränkt osv och har åberopat de mänskliga rättigheterna och annat. Eftersom han är muslim kunde han heller inte acceptera att få en kvinnlig advokat. Det bör också nämnas att när Sveriges Radio rapporterade om det ursprunliga åtalet beskrev de gärningsmannen bara som en 26-årig man och att händelsen inträffat på Tjörn. Inte ett ord om mannens härkomst, status som asylsökande eller att incidenten inträffade vid en flyktingförläggning. Hovrättsdomen har vi inte sett att media uppmärksammat alls.

SR

Relaterat

Åtalad asylsökande somalier bakom våldtäkt med mera
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-29, 00:51 (Uppdaterat 2012-08-29, 00:51) | Kategori(er): Brott, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 2 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
229 kommentarer 3026 gillar mottaget
Dela på
Visar 56 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


PETER NYMAN 20 minut sedan

Helt normal utgång,han kommer aldrig att utvisas han kommer att försörjas av SVERIGE
Italien vill inte ha honom,det finns väl enbart SVERIGE som önskar ett ökat välkomnande av Kriminella och denne verkar ha ett lägre IQ än dom andra och det säger inte lite
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 22 minut sedan

F ö måste man klassas som människa för att kunna åberopa "mänskliga rättigheter" och inte som monster!!
Imo!
1 person gillade det här.

Bertil Lundberg 23 minut sedan

Det är bortslängd tid att resonera och diskutera hur tokigt dessa aparta människor beter sig. Det är för sent. Ingen bryr sig ändå, bland de som bestämmer. Tiden är förbi när vi kunde påpeka utlänningarnas brottsliga och egendomliga uppträdande i Sverige och hoppas på ingripande från myndigheter. När vi kunde hoppas att inflödet av dessa människor skulle strypas och helst stoppas.
Inget händer. Tvärtom, ju mer jäkelskap de ställer till, desto fler ursäkter presenterar svenska myndigheter för att ta lägga ansvaret på "integrationen" och på oss svenskar. Och fler inkräktare - och av allt värre slag - kommer hela tiden. De uppmuntras mer eller mindre öppet att komma hit. Tvärtemot vad hela Europa gör. "Die dummen Schweden" förnekar inte sitt rykte!
Glöm integrering eller assimilering av utlänningar, vi skall bara inte ha hit fler. De har inte här att göra. Men, eftersom myndigheterna, inklusive polis och domstolar, där en massa akademiker styr och ställer, har kapitulerat inför den fräckhet och kriminalitet som utlänningarna visar upp, får vi väl hitta andra metoder. Våld är uteslutet, enbart i självförsvar skall man ta till våld. Men, att visa att vi inte gillar somalier och andra från parodier på demokrati, att vi inte vill ha dem i våra bostadskvarter, att vi inte vill ha dem på våra arbetsplatser (om de nu skulle söka några jobb!?), att vi inte accepterar deras jäkla slöjor och enmanstält - att på alla sätt demonstrera att de inte är välkomna, kanske kan få dem att förstå att det blir isolerat, arbetslöst, kallt och trist i svenskarnas Sverige. Och få dem att ringa hem det budskapet till dem som funderar på att ta sig hit.
Sverige åt svenskarna, rösta SD 2014!!
2 personer gillade det här.

niklasr 35 minut sedan

Med tanke på att han får fängelse så får han väl sedan av någon vänsterkramare på Migrationsverket uppehållstillstånd pga av anknytning när han väl släpps ut.
1 person gillade det här.

raimosvensson 41 minut sedan

släng upp dummaren mot väggen de du? felstavat obs

louislegrand 43 minut sedan

Noterar att individen är asylsökande. Omedelbart avslag anser jag lämpligt, därefter fängsligt förvar tills dess utvisning kan verkställas.
2 personer gillade det här.

allan0123 44 minut sedan


Som M. Sahlin alltid sa: Det är inte invandrarna som skall integreras, utan svenskarna i det nya mångkulturella Sverige.
Nu är vi där: [Etniska] svenskor får skylla sig själva om de inte virar in sig i ett sånt där schabrak.
Spännande? Berikande?
1 person gillade det här.

Rune Berg 47 minut sedan

Vänta här nu. Det är alltså bevisat att han "tryckte upp kvinnan mot väggen, slet av henne kläderna och tog på hennes kropp" - men man kunde inte bevisa att syftet var att våldta henne? Hur i h--e kan man resonera så? Särskilt som man inte har någon annan motivbild? Är det för övrigt inte nog att slita av någon kläderna och kladda på någon, man brukar ju prata om "gärningar som kan jämställas med våldtäkt"?
3 personer gillade det här.

sunken 50 minut sedan

Det skulle vara förnämligt om AP kunde bygga upp ett galleri "wanted" med alla dessa
nämndemän och domare som så grovt missbrukar sin ställning till förmån för de äckliga
förövarna.

5 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan

Det är alltså fullt tillåtet, åtminstone för "stackars" asylsökande, att trycka upp svenska kvinnor mot en vägg, slita av henne kläderna och ta på hennes kropp!!!!! Underbart sk rättssystem vi har i det här landet.
3 personer gillade det här.

Dalarna 1 timme sedan

Hur mycket kläder får en etnisk medborgare riva av en medmänniska med våld utan att det rubriceras som försök till våldtäkt. Frågan är enbart akademisk men ställs i syfte att fastställa en praxis som gäller alla invånare, inte enbart nybyggare.
3 personer gillade det här.

Konrad Jämmerdal 1 timme sedan

Vi har idag tack vare våra välinformerade och pålästa politiker en blandkultur där den etniska grundbefolkningen har tagit sig ur medeltiden och accepterat kvinnans frigörelse att stå som en likvärdig och fri individ med mannen.
Den importerade kulturberikande delen, nysvenskarna, där vissa etniska grupper fortfarande lever på medeltiden anser att kvinnan är mannens egendom och handelsvara och skall därför med stöd av religionen inordnas efter mannens önskemål. Man ser också med sin religions ögon värdlandets kvinnors frigörelse som en stor fara för sin egen kulturs bestående existen med hedervåld och könsstympningar som hotad och klassar därför svenska kvinnor som dåliga kvinnor och därför fritt tillgängliga för mannens sexuella bruk.
Vi måste vända denna destruktiva trend och inse att mångkultur är inget som i längden kommer att gynna vårt land, vi svenskar och vårt etniska kulturarv och detta måste ske i första hand genom en helskärpt invandringspolitik med en början efter valet 2014!
4 personer gillade det här.

grebba 1 timme sedan

Är det total hjärnsläpp av myndighter i Sverige, från lärare till domare, hur vill dom att vårt land ska se ut om fem - tio år? Det kommer att vara totalt obeboeligt, jag ryser ända in i märgen när jag tänker på utvecklingen. TOTAL ANARKI!
7 personer gillade det här.

Arnold P Fisberg 2 timme sedan

Sedvanlig invandrarrabatt.
15 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 2 timme sedan

Det är inte ett dugg synd om denne våldtäktsman!

Han skulle utvisas på livstid!
13 personer gillade det här.

Karl_the_swede 2 timme sedan

Vi har väl redan hört att Trollhättan är på väg att falla, nu är även Uddevalla som första bohuslänsk ort på väg ner i dyn. Uddevallaborna är lite långsamma i tanken kan tyckas, de med sin feminina uppfostran inbillar sig att de gör en god gärning. Ha! ha!
Var på väg till Oslo i somras och passerade centrum, som kryllade av oljiga araber och vandrande tältstäder. Åkte till deras köpcentrum, Torp hette det visst, låter lantligt, men även där fullt av "flyktingtjosan". Pratade med en äldre man som sade att det är på väg åt h-e med Uddevalla, men folk vill tydligen hjälpa till lite här och där och röstar därefter. Han sade även att Uddevalla hade ett s k utanförskapsområde mot dalslandsgränsen, som är fyllt av flyktingar likt Bergsjön och Angered.
Ni Uddevallabor måste vara jättestolta över er, hm, välmående kommun!!! - Upprepa gärna Dum-Götelaborgs, hm, framgångar!!!
18 personer gillade det här.

BitteJ 2 timme sedan

borde inte även hovrätten uppmärksamma hans sätt att söka asyl, är det inget brott i sverige att söka asyl under falskt namn och med falska orsaker.
personen skall direktutvisas till italien eller helst somalia.
eller undviker hovrätten medvetet att kolla ID på asylsökande?
18 personer gillade det här.

candylove 2 timme sedan

TIPS!!!!!!! Flera somaliska föreningar kräver att Beatrice Ask utser en kommission om vad som hänt i Forserum....Gå in på Aftonbladet och läs under senaste nyheter...Man blir mörkrädd....
14 personer gillade det här.

Karl_the_swede 2 timme sedan som svar till candylove

Såg inget, allt måste ha vart svartpixlat!
1 person gillade det här.

Malmoman64 2 timme sedan som svar till candylove

Jag kräver en kommision för att utreda brottsligheten bland asylsökande somalier. Dom ska även utreda om det säkert i somalia nu, vilket många påstår att det är. Då är det repatriering av alla somalier i Sverige som gäller.
24 personer gillade det här.

ZvenneZvenzk 2 timme sedan

Blir mer och mer trött på svenska myndigheters och politikers flathet.
Har vi nåt land kvar 2014 blir det garanterat en röst på SverigeDemokraterna.
18 personer gillade det här.

Per_D_Svensk 3 timme sedan

Välkommen till Nya Sverige.

SD 2014
10 personer gillade det här.

Mats Rosenquist 3 timme sedan

När skall våra politiker inse att det bara kommer att skapa problem att importera outbildade av annan kultur och religion!
14 personer gillade det här.

Kent Svensson 3 timme sedan

På tal om annat. Blir man inte less på den här stormen i ett snappsglas

http://www.svd.se/nyheter/inri...

Malmoman64 2 timme sedan som svar till Kent Svensson

Jag tycker att FN ska utreda situationen för icke muslimska minoriteter i muslimska länder. Dom kommer till vårt land och ställer alla möjliga krav. Dom hävdar rasism och mänskliga rättigheter. Sedan kan dom säga att demokrati är skit, koranen är våran lag. Muslimerna är själva dom största rasisterna och dom är emot mänskliga rättigheter och demokrati. SD 2014.
14 personer gillade det här.

mittmotto Top 10 3 timme sedan

Skulle inte någon av alla dessa "Antirasister" som så starkt vurmar för dom här personerna få ta hand om och bevaka denna person när han kommer ut och inte Italien vill ha tillbaka problemet.

4 personer gillade det här.

prillan 3 timme sedan

...ja det är klart att "avsikten" är inte klarlagt, möjligheterna är många, som anatomistudier, medicinsk undersökning, afrikansk häxmästeri och handpåläggning, ett mänskligt behov av närhet i en kall värld, j*klar jag borde ha blivit försvarsadvokat, då skulle somalier ha tryggat min pension....
14 personer gillade det här.

klafs 4 timme sedan

vad blev domen då, om inte våldt
kt måste det ha blivit sexuellt ofredande. friad helt kan han ju inte ha blivit.
9 personer gillade det här.

allnicknamestaken 1 timme sedan som svar till klafs

Domstolen åtalar ingen utan att åklagare yrkat alternativa åtalspunkter. Han gick nog helt fri från den incidenten.

Tyvärr...
1 person gillade det här.

Home_of_Arn 4 timme sedan

Varför skulle media skriva om detta när ett fönster har krossats i Forserum?
53 personer gillade det här.

prillan 2 timme sedan som svar till Home_of_Arn

Riksförbundet för Somaliska Klanerna kräver i dag att en kriskommission skall tillsättas......landet accelererar för var dag direk mot stupet....
8 personer gillade det här.

PolarenPer 4 timme sedan som svar till Home_of_Arn

Ja vad är ett våldtäktsförsök och övriga brott han begått jämfört med en sten mot ett dött ting? Dags för fackeltåg ?
18 personer gillade det här.

Gunhild Larsson 5 timme sedan

Är det inte dags med ett fackeltåg mot somalier nu?
35 personer gillade det här.

loofon 5 timme sedan

Sannolikt var det inte 4 manliga vittnen eller fler som kunde styrka kvinnans berättelse och då gäller mannens berättelse.
Hovrätten tränar på sharialagarna ...
52 personer gillade det här.

Utmattad_Svenne 5 timme sedan

" Fidow/Gado sökte då asyl på nytt under annat namn på annan ort och då
fallerade förstås Migrationsverkets kontroller och Fidow/Gado placerades
på flyktingförläggningen i Tjörn där han sedan började begå brott."

Migrationsverket; läcker som ett såll, skulle inte ens funka som durkslag till spagetti då det är så grovmaskigt. Arma personal på Migra! Fördömme de chefer som löper i PK-politikens ledband!
39 personer gillade det här.

svennejavisst 5 timme sedan

Märkligt med de uddlösa domarna..Somaliern från som i TV1 igår hävdar att han hört enligt rykten att någon fått mjölk över sig i Forsserum, basuneras ut på bästa sändningstid och blaskorna hänger på..detta utan att något bevisats.När medias roll har spelats ut i framtiden så kommer de sättas i stupstocken och folkhoppen skall visa sitt förakt för dem.

(Redigerad av kommentatorn 5 timme sedan)
26 personer gillade det här.

Troslos 5 timme sedan som svar till svennejavisst

Mjölk! vad är problemet var den inte halal eller, det spelar ingen roll vilken hudfärg man har det sitter i generna och går inte att bota.....
8 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 6 timme sedan

"inte anser det bevisat att Fidow/Gado tryckte upp kvinnan mot väggen, slet av henne kläderna och tog på hennes kropp för att våldta henne."

Hovrätten skickar här en signal. Det är tydligen okej att behandla kvinnor på det här viset.
Inte ens sexuellt ofredande eller misshandel tydligen. Vad märkligt att MENA kan bete sig de orcher de är.
50 personer gill

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: