måndag 27 augusti 2012

Organisationsrätten begränsas i den “arabiska vårens” spår « Avpixlat

Organisationsrätten begränsas i den “arabiska vårens” spår « Avpixlat: Organisationsrätten begränsas i den “arabiska vårens” spår

DEN ISLAMISTISKA VÅREN Att den arabiska våren kom av sig rätt snabbt och att det numera i huvudsak våras för islamister har vi rapporterat flitigt kring. I Sveriges riksdag är det dock fortfarande sju av åtta partier som inte har vaknat upp riktigt till verkligheten eller bara är för stolta för att erkänna att de hade fel. Nu kommer också alltfler rapporter om hur en av de grundläggande rättigheterna i en demokrati – organisationsrätten – kringskärs allt hårdare i de länder där islamisterna haft vårstädning.

En gemensam faktor i samtliga dessa länder är begränsningar i föreningsfriheten, dvs rätten att bilda och gå med i en förening. Internationella fackliga organisationer har kunnat konstatera alltfler brott mot internationellt överenskomna fackliga rättigheter och hur dessa begränsas allt hårdare. Detta är förstås helt i linje med ett totalitärt politiskt synsätt där människor inte genom politiskt engagemang ska kunna forma samhället utan detta dikteras av Allah, profeten och Koranen.

Begränsningarna för fackföreningar är förstås heller inte någon isolerad företeelse utan bara ett av många exempel på föreningsfrihetens avskaffande och en allmän färdriktning bort från modern västerländsk demokratisk och liberal idétradition och tillbaka till den teokratiska muslimska som dominerat regionen under mycket lång tid, en återgång som på allvar inleddes med den iranska revolutionen 1979 och nu tagit ny fart på bred front.

survey.ituc-csi.org
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-27, 17:37 (Uppdaterat 2012-08-27, 17:37) | Kategori(er): Islam, Politik, Religion, Utrikes

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 8 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
225 kommentarer 2979 gillar mottaget
Dela på
Visar 60 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Diseqc 3 minut sedan

Det här med begränsningar av fackföreningar och föreningsfriheten måste väl LO reagera mot eller?
Här har alla kommande 1:a maj talare något att ta upp i sitt tal eller?

SM811 59 minut sedan

Så här debatterade sju(k)klöverpolitikerna i Riksdagen
http://www.youtube.com/watch?v...
och så här sa de efter
http://www.youtube.com/watch?v...
Bara att konstatera att SD fick rätt men de andra kan inte erkänna att de hade fel.
4 personer gillade det här.

Tomas O'Maely 1 timme sedan

Det märkliga är att det finns så många naiva svenskar som fortfarande tror på att arabvåren skall föra med sig demokrati och jämställdhet i de berörda länderna.

Det enda den hittills fört med sig är en enorm ökning av flyktingar till Europa, vilket kanske egentligen var en del av planen.
7 personer gillade det här.

kjellan11 1 timme sedan

Märkligt att sju(k) klövern ännu inte fattat att det tar lång tid att bygga en demokrati se bara på ryssland visst dom har rösträtt men någon demokrrati är det inte trots att sovjettstaten avskaffades för många många år sen.
4 personer gillade det här.

Moondrake 1 timme sedan

Exakt vad vi sa. Politker àr ju bara en bunt babblande idioter idag.
7 personer gillade det här.

Vilddjuret 1 timme sedan

Samtidigt som Transport sparkar ut medlemmar som inte gillar islamister......

Det är ju humor på hög nivå. Monty Python hade inte kunnat gjort det vansinnigare. :-)
9 people gillade det här.

GustavIII 1 timme sedan som svar till Vilddjuret

Exakt.
1 person gillade det här.

Padolino 2 timme sedan

Bara ler stort här, vad var det vi sa ;)
7 personer gillade det här.

oldwitch 2 timme sedan

I morse visade SVT en reportage från Syrien. En man var förtvivlad och sa: Skydda oss från dem! Jag skulle satsa min sista krona att med "dem" menade han "rebeller" som USA och alla deras r....slickare i Europa så kära i....
5 people gillade det här.

Demokrat001 2 timme sedan

Sjuklövern med Fridolin i spetsen applåderar antagligen fortfarande ihärdigt över "demokratiseringen" och den blommande arabiska våren. Well, well, det skall bli intressant att se om Irans hot om vedergällning mot supporters av bl.a. Libyenaffären kommer att drabba Rosenbad och riksdagshuset. Kanske därför säkerheten har höjts runt Rosenbad ;-)
6 people gillade det här.

Arof 2 timme sedan

De radikala ser här möjligheten att tillskansa sig makt. Många går från ett acceptabelt liv till ett liv som skall följa koranen. I kväll är det en helkväll med olika aspekter på islam. Sänds i den tysktalande kanalen 3Sat.

3 personer gillade det här.

rinkeby 2 timme sedan

Från en diktatur till en annan.... Dessa människor verkar för korkade för att fatta sitt eget och andras bästa...
7 personer gillade det här.

kjellan11 49 minut sedan som svar till rinkeby

Demokrati byggs inte på en dag, det tar åratal minst 25-50 år o i många fall mer än så. Man borde skicka en nötknäppare till alla dom i rosenbad o riksdagen som trodde det skulle bli en demokrati redan nu. Sen kan dom sitta där på sina stolar o titta på sin nötknäppare o tänka till lite innan dom öppnar sina munnar

GustavIII 1 timme sedan som svar till rinkeby

Det krävs en stark diktator för att "hålla ihop" ett muslimskt land. I en sk demokratisk anda blir det bara kaos och elände. Att inte politiker i västvärlden fattar detta är för mig en gåta. Hur skall en demokrati fungera i ett land där alla skriker och kräver och bygger sin grundinställning på koranen? Fullständigt horribelt och helt ogenomförbart.
7 personer gillade det här.

eleteria 2 timme sedan

Svenska riksdagen och deras sju idiotpartier skulle inte erkänna att de har fel den dagen det är lönsamt att tillverka is i helvetet.

Vi pratar om mestadels intellektuellt svagsinta människor med låg utbildning...
7 personer gillade det här.

nuvetvi 3 timme sedan

Varför nu inte media och fack sagt något? En muslimsk revolution likt den iranska verkar närmare att jämföra med. En muslimsk vår. Ingen demokratisk. Det våras för islam. Nedslående. Varför vill de inte ändra sig? När kommer goda nyheter från muslimska länder och organisationer? Råder helt olika syn på vad "gott " är mellan person och person, organisation och organisation och land och land är tydligt.
Inte ett ord i Sverige om den här rapporten. Världens största fackförening med 175 miljoner arbetare i 331 anslutna organisationer i 155 länder. Märkligt hur Sverige, media och så många politiker, partier och organisationer är. Statsministern kallat det en arabisk vår. Hans koalitionspartners likaså. Kommit överens om att tiga om hur det är, eller okunniga? Dåliga rådgivare? Dålig analysförmåga? Inte fatta något? Facken kunde väl ha protesterat? Stött förtryckta arbetare i arabvärlden. Full tystnad påkallad. Förleder folk, väljare och medlemmar bort från sanning och verklighet. Bedrövligt.
Man blir ilsk.
http://en.wikipedia.org/wiki/I...
6 personer gillade det här.

Knut_Zweistein 3 timme sedan

När man läser texten så inser man med stor sorg att även Sverige är på väg bort från de västerländska idétraditionerna. Vår frihet begränsas inte som i de islamska länderna av sharia utan numera av politisk korrkethet.
10 personer gillade det här.

Rune Berg 3 timme sedan

Ack så besvärligt! (V) borde gå i taket över detta, men nu har de ju målat in sig i ett hörn särskilt efter riksdagsdebatten med Kent Ekeroth där ju allt var guld och gröna skogar i denna arabiska vår. Det var ju till och med fackföreningar(!) som drev denna "frihetsrevolution" enligt Jonas Sjöstedt. Hur ska de komma ur denna knipa med ansiktet i behåll?
10 personer gillade det här.

PETER NYMAN 3 timme sedan

Dom har tagit Transports åsikter om lika rätt för alla som tycker som dom.Problemet är inte hur dom behandlar varandra utan att vi har politiker som har samma IQ-nivå som dårarna,och ger bort VÅRA pengar
2 personer gillade det här.

evolution2000 4 timme sedan

Kanske något för transport att ta tag i?
3 personer gillade det här.

Ranrike 4 timme sedan

WINTER IS COMING........
2 personer gillade det här.

biffstek 4 timme sedan

http://www.youtube.com/watch?v...

Passande

BaconPiskan 4 timme sedan

Arabisk vår = humanistisk vinter
3 personer gillade det här.

StefanTenn 4 timme sedan

Arabisk vår = Islamistisk vinter
Asylinvandring = Bidragsinvandring
Arbetskraftsinvandring = Lönedumpning / Tiggeri / Stöld
Arbetskraftsinvandrare = Svartarbetare
Asylsökare = Lycksökare
Fri rörlighet... = underlättande av brottslighet...
...för varor och tjänster = ...såsom smuggelgods och kriminalitet
Ungdomsgäng = Invandrargäng
Mångkultur = Mångkriminalitet
Ensamkommande flyktingbarn = Äldre utländsk lycksökare

(Redigerad av kommentatorn 4 timme sedan)
23 personer gillade det här.

dempa69 4 timme sedan som svar till StefanTenn

Fula Gubben startade en tråd på Flashback om Media-vänsterns propaganda vokabulär.
https://www.flashback.org/t479...

Här är några exempel från en av dom första posterna 2007.
odemokratisk - att framföra åsikter som inte håller för pk-etablissemangets test
fördomsfull - att utifrån tidigare observationer göra statistiska bedömningar om sannolika scenarier i nya liknande situationer
islamofobisk - att sanningsenligt kommentera negativa händelser förknippade med islam
svensk - kulturlös rasistisk andraklassmedborgare
stigmatisera - att återge en händelse korrekt och sakligt om en människa ur en god skyddad grupp gjort något klandervärt
kränkande - att en person gör en fri association utifrån en händelse eller sak och finner något som går att tolka negativt (speciellt vanligt om glassar, exotiska djurparksdanser, och plastfigurer som håller i något i fel vinkel)
diskriminerande - att två personer eller grupper är olika bra på att utföra samma saker, vilket leder till olika utfall
rationell - om ond känslolös person som förvisso gör logiskt korrekta resonemang men som utgår från "felaktigt" formulerade frågeställningar
offer för samhället - person som medvetet väljer att upprepa ett beteende som konstant försätter de själva i dåliga situationer (vanligt t ex om kriminella eller de som skiter i skolan)
11 personer gillade det här.

bjelke85 4 timme sedan som svar till StefanTenn

Tack för klockren översättning!
2 personer gillade det här.

bowlaren 4 timme sedan

Sverige medverkade till något som blev sämre :(
http://svenssonsfunderingar.wo...
2 personer gillade det här.

gravaren 5 timme sedan

De politiskt korrekta vill förbjuda vissa "fula ord". Den "arabiska våren" är den politiskt korrekta benämningen, den benämningen som bäst beskriver verkligheten är "muslimska våren" - ett begrepp som borde föras in i Svenska Akademin´s ordlista.
6 personer gillade det här.

dempa69 4 timme sedan som svar till gravaren

I USA hette det inbördeskrig, i Ryssland och Frankrike hette det revolution, men i arabvärlden kallas det vår, ärligt talat, Khadaffi blev knappast dödad av ett gäng med vårblomster va???
10 personer gillade det här.

gravaren 4 timme sedan som svar till dempa69

En gång i tiden var Hawaii självständigt. År 1898 annekterade USA Hawaii. Sug på ordet annektera, det låter nästa som en helig ord, men det är det inte alls.

Undrar just när man med hjälp av religionen islam annekterar Sverige?
7 personer gillade det här.

Sansear 5 timme sedan

tipsa Transport om detta, de kanske kan få några fler idéer kring samma tema
2 personer gillade det här.

jojjeboy 5 timme sedan

Kom ihåg dessa rader:När det "smäller"i Iran..och detta är inte frågan om.....utan när.Då kommer kaos att utbryta även i Sverige.Den förföljelse av judar i Malmö som redan idag uppmärksammas i utlandet..är rena barnleken mot det som kommer.När detta händer...bryter tyvärr kaos ut.Då fungerar det inte med "saft&kak polis".Då får nog armen rycka ut...men vem är befäl där....jag hoppas verkligen att det inte är Mohammed!
7 personer gillade det här.

Tobo Lobo 5 timme sedan

Du har så rätt. Våren förvandlades till permafrost. Det bidrog JAS till.
Jag gillar JAS. Men att det förnämliga planet bidrog till eländet. Jag betackar mig.
Inte ens kommunisterna gnyr om våra krig. Jag fattar inget. Nu kommer Syrien. Kan någon liten människa bara komma fram till mig och ge mig en 22a i nacken?
1 person gillade det här.

Wikimigria 5 timme sedan

Såklart EXPO tiger om den medhjälpare till självmordsbombaren som idag döms till 7 års fängelse

Man är väl för upptagen anklaga hur islamofober alla är mot Islam men ställer aldrig frågan varför jag är rädd?
17 personer gillade det här.

NakenKejsare 5 timme sedan

Subtil och träffsäker formuleringa av Avpixlat, "där islamisterna haft vårstädning".

På Svd:s kommentatorsfält blev jag portad för gott då jag skrev att fundamentalism ligger i islams natur, då islam hävdar religionen som samhällsordning oberoende av folkviljan.

Vårstädningen är i gång även i Sverige, om än i sin linda.
14 personer gillade det här.

Tobo Lobo 5 timme sedan som svar till NakenKejsare

För gott? De brukar bara ta bort en. SVD har blivit duktigt sämre. Men på näringsliv kan man fortfarande få gny.
6 personer gillade det här.

NakenKejsare 2 timme sedan som svar till Tobo Lobo

Fram till nu i alla fall. Avstängningen skedde för ett drygt halvår sedan.
1 person gillade det här.

dempa69 5 timme sedan som svar till Tobo Lobo

Näringsliv är väl den enda seriösa delen av SVD? Precis som sporten i AB är den enda delen som kan användas till annat än dasspapper.
4 personer gillade det här.

colt1951navy 5 timme sedan

Är det verkligen någon klok människa som är förvånad?

Islam står inte för "vår", har aldrig stått för "vår" och kommer aldrig någonsin att stå för "vår".
Bättre att jämföra islam med "istid", ett kilometertjockt istäcke som obevekligt breder ut sig över arabstaterna nu och sprider sig med skrämmande hastighet över Europa.

Någon gång, förhoppningsvis innan det är alldeles försent, ska väl de västeuropeiska ledarna, politikerna och skribenterna vakna. I alla fall de som fortfarande har en någorlunda utvecklad hjärna och kan dra egna slutsatser från det som de facto händer i arabvärlden just nu.

Om inte, måste alla kloka människor jaga dessa politiker och skribenter med blåslampa för just blåslampa är riktigt bra när man måste smälta ner is.

Islam måste förbjudas i Europa även om man då får göra avkall på religionsfriheten. Islam är inte en religion utan en våldsbejakande härskarideologi med världsherravälde som mål och dit får vi aldrig nå, för då är det ute med mänskligheten.
9 personer gillade det här.

Magne_Syl 5 timme sedan

Föreningsfriheten, yttrandefriheten, mötesfriheten och tryckfriheten!
Dessa grundläggande demokratiska friheter blir allt mer kringskurna och ifrågasatta i takt med att Islam gräver sig in i samhället! Men det finns andra friheter som också har begränsats hårt på senare år!
Möjligheten att kunna vistas utomhus nattetid t.ex! Eller möjligheten att vistas i vissa av Malmös stadsdelar när man så önskar, såväl under dagtid som nattetid!
Muhammeds inavlade avkommor och religiösa fanatiker kan ta sig i häcken!
7 personer gillade det här.

Funtaren 5 timme sedan

"By adopting freedom, dignity and social justice, the very values that
the bona fide trade union movement has always defended, as their own
battle cry, this peaceful youth movement has created the common ground
between its own struggle and that of all workers in the region."

Med tanke på att islamisterna fått mkt starka majoriteter i dessa länder kan man undra hur sant det är att friheten och värdigheten skulle vara denna "fredliga ungdomsrörelses" stridsrop.

"The sponsorship system ... ties migrant workers to their employers, effectively denying them the right to change employer if abuses arise. Employers often also confiscate migrant workers’ passports to make sure they do not leave the country before the end of their contract, even if the terms of the contract are violated.

As domestic workers work primarily in private households, they are mostly invisible, making them a vulnerable workforce. Their rights are often denied and they suffer particularly from exploitation.
---
In Saudi Arabia, women domestic workers are frequently deprived of their freedom and food, face sexual and psychological abuse and are beaten by their employers."

Med tanke på att Islam godkänner muslimers tagande av icke-muslimer som slavar är kanske detta inte att förvåna sig över. Man kunde ju önska sig att begränsningen till att slavarna skall vara "krigsbyte" kunde tas mer på allvar, men jag antar att man har varit tvungen att anpassa religionens praxis till en mer fredlig tidsålder.

8 personer gillade det här.

sunken 5 timme sedan

Vad säger Transportarbetarförbundet om det här?
14 personer gillade det här.

Nicklas Åkerman 4 timme sedan som svar till sunken

Finns det förbundet kvar?
1 person gillade det här.

Bajen666 5 timme sedan som svar till sunken

Ja eller Kjell...?

SD 2014.
9 personer gillade det här.

Max Payne Moderator Top 10 5 timme sedan

Den islamiska våren är demokratins nya istid. Allt som vi byggt upp i demokratiskt samförstånd ska monteras ner av religiösa fanatiker inom islams syrefattiga värld. Och denna religion ska vi omhulda och vördnadsfullt vårda? Ju fortare folk inser vad det innebär att ha islam så nära inpå, desto fortare kan vi resa oss igen och få tillbaka den demokrati, trygghet och frihet vi en gång hade.
38 personer gillade det här.

dempa69 5 timme sedan som svar till Max Payne

Den islamska våren börjar för mig låta lika varnande och kallt som uttrycket "atomvinter". Det verkar lika farligt och förmodligen lär det gynna mänskligheten lika mycket.
8 personer gillade det här.

Norman Bates 5 timme sedan

Dom är ju indoktrinerade att följa sin förebild Muhammed
så inget annat är att vänta.

O.T.
Varsågod ett kapitel till i Idiotens guide översatt till svenska :
Rädsla för Muhammed
http://sweden.mypressonline.co...

Detta gör det till total 155 kapitel vilket är mer än halva serien och jag har tagit
de som är mest intressanta så sätt igång och läs.
Gärna ett klick på 'gilla' om ni har glädje av översättningarna.

Gå gärna med maillistan för att komma i kontakt med andra
http://sweden.mypressonline.co...
15 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 5 timme sedan

Den arabiska våren och islam kostar människoliv,demokrati,fred,och är en tillbakagång till stenåldern.

ifrågasätter man islam så kan det kosta en jobbet, samt uteslutning från facket.
27 personer gillade det här.

vedbacken 5 timme sedan

ur askan i elden det var väl att räkna med
13 personer gillade det här.

peternordquist 5 timme sedan

OT men lite kul om att kallas rasist;)
http://www.liveleak.com/view?i...
9 personer gillade det här.

Norman Bates 5 timme sedan som svar till peternordquist

' Du är rasist när liberalerna saknar motargument'
- Ann Coulter
'Godless Church of liberalism'
5 personer gillade det här.

GandalfGra 5 timme sedan som svar till peternordquist

Hahahahahaha....precis på pricken...!
7 personer gillade det här.

jojjeboy 5 timme sedan

Organisations rätten är redan begränsad i Sverige.Är man med i Sd...så åker man ut!
20 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 5 timme sedan

Märkligt, när Israel försvarar sig skriker alla om bojkott och andra sanktioner.
När muslimerna massakrerar varandra är det knäpptyst från samma gaphalsar.
18 personer gillade det här.

GandalfGra 5 timme sedan

Sådana här rapporter gör inte mig speciellt förvånad..jag är snarare förvånad att det har dröjt så pass länge...!
8 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 5 timme sedan

Den arabiska våren har hitills, enbart i Syrien, skördat minst 23.000 muslimers liv.
Fredens religion har slagit till igen. Statsministern sponsrar med över 100 miljoner kronor.
24 personer gillade det här.

Norman Bates 5 timme sedan som svar till Dannie_X

4347 kr / st
4 personer gillade det här.

Troslos 5 timme sedan som svar till Norman Bates

I veckan som flykting?
1 person gillade det här.

Norman Bates 5 timme sedan som svar till Troslos

100 miljoner kr / 23 00

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: