måndag 20 augusti 2012

Landskamp i godhet? « Avpixlat

Landskamp i godhet? « Avpixlat: Landskamp i godhet?

INSÄNDARE Nyligen har några liberaler med Johan Norberg i spetsen startat en sajt som de kallar Migro. Där sjungs invandringens lov i alla tonarter. Efter att ha läst inläggen slås jag av hur naiva alla skribenterna är. Jag blir nästan rörd när jag ser de unga trosvissa ansiktena. De vill så väl och de vet hur det klasslösa… nej, ursäkta, det gränslösa Utopia ska uppnås, men deras verklighetsförankring är skral och kontakten med det multikulturella drömriket är nog mest dagdrömmar, för deras bostadsadresser tyder på att ingen av dem lever i några ”utanförskapsområden”.

Det är mycket frestande att ansluta sig till ”änglarnas kör” för att ses som en god människa. Jag skulle säkert må bättre då och ibland känns suget efter den där ”godheten” nästan övermäktig. Jag har ju varit sån. Jag trodde på rätten att fritt söka sig ett bättre liv och på nationalstaternas upplösning. Om jag åter befann mig i de godas ringhörna skulle ingen kunna förakta mig eller misstänkliggöra min karaktär.

Argumentet för fri invandring kan lyda: ”Alla ska ha rätt att migrera för att skaffa sig ett bättre liv.” Vem kan säga emot det utan att framstå som inhuman? Man har ett moraliskt övertag direkt om man propagerar för fri rörlighet över hela klotet, för vem kan motsätta sig krav på ekonomisk utjämning eller människors fria rörlighet när motiven är rättvisa, godhet, välvilja och krav på ökad personlig frihet? De goda vinner och de andra framstår som ogina bakåtsträvare.

Jag hörde till ”det goda” lägret, men verkligheten slog tillbaka. Verkligheten tycktes framhärda i att visa att utopin och idealen inte var så enkla att genomföra. Historien visar att vi successivt kan utvidga det vi kallar ”vi”. Steg för steg utvecklades ”viet” från lokalsamhällets ”vi” till det nationella och det europeiska och västerländska ”viet”.

Men historien lär oss också en annan sak: Invånarna i en by blir inte världsmedborgare på en generation. Nej, förmodligen aldrig. De som säger att de älskar alla, älskar ingen alls. Folk har smält samman och tagit och givit av varandra och blivit ett vi, men det har för det mesta varit en långsam process.

Genom påbud uppifrån och utan att vi har blivit tillfrågade pågår dock nu ett storskaligt och forcerat experiment. Den förändring som Sverige har genomgått de senaste 40 åren är unik i vårt lands historia. Normalt har det bara varit under krig och folkvandringar som människor har blandats lika snabbt och i så stor mängd.

All empiri visar otvetydigt att experimentet är dömt att leda till kaos – socialt och ekonomiskt. Det är dags att de som förespråkar öppna gränser, som Migro, visar på lyckade exempel i verkligheten. Men det kan de inte, för de finns inte. All erfarenhet visar att de stabilaste länderna och de med minst inre motsättningar är länder med en homogen befolkning.

Ska vi ignorera människans psykologi och utvecklingshistoria för att vara ”goda”? Är det inte på tiden att utvärdera det som skett sedan 70-talets beslut om att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land? Men framförallt, är det inte dags att fråga oss svenskar vilket Sverige vi vill ha? Är vi nöjda med hur det har gått? Ska vi fortsätta i samma spår?

Anna Carlbro
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-19, 23:06 (Uppdaterat 2012-08-19, 23:06) | Kategori(er): Insändare, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 85 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
220 kommentarer 2890 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 163 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Rackernu 1 timme sedan

Jag citerar från Migro:
"Andra vinster för avsändarlandet är remitteringarna, det vill säga de pengar som migranterna skickar hem till sina familjer. Den totala summan beräknas vara mer än tre gånger så stor som det sammanlagda globala biståndet. "

Möjligen för migrantens avsändarland ja, men det land
Vars pengar strömmar ur landet ?? Eller är det helt ok och med
I visionen om att alla över hela världen måste ha det jämn-jävligt
I sann kommunistisk anda
8 personer gillade det här.

CygnusVG 1 timme sedan

"Migrän" vore väl ett mer passande namn på den hemsidan...
1 person gillade det här.

PetterssonBendel 2 timme sedan

Du efterfrågar positiva exempel från Migro?

Min gissning är att det första de drar till med börjar med bokstaven Z....

:-)

Reclaim 2 timme sedan

Disqus som krånglar lite tydligen.
1 person gillade det här.

Gamla_tanten 4 timme sedan

Vad vi behöver mest av allt i vår snöda svenska värld är bättre skolutbildning och därmed bildning.
Detta berövades oss med utbildningsminister, senare (tvi, tvi, tvi ) statsminister Olof Palme.
Nu har vi levt med detta trauma i decennier och han - Palme - ler i sin himmel ( eller var han kan befinna sig) sitt fula skratt när han ser hur hans VISIONER blev sanna.
Bl.a. lyckades han med att få akademiker övertaliga så att de inget vettigt längre har att göra. Det är "studier" hit och "studier" dit utan minsta gnutta innehåll.
Det började faktiskt - och rejält utskrattat då - med en hushållslärare som doktorerade på ämnet "kotlettstekning".
Så fortsatte det. Utför på plåttaket......
4 personer gillade det här.

Christer Nilsson 4 timme sedan

Mycket bra skrivet
Anna Carlbro. Jag skulle gärna vilja lägga till dig på FB.
5 personer gillade det här.

Niclas7 6 timme sedan

Det skulle vara intressant att få reda på hur långt "godheten" sträcker sig. Svaret på den frågeställningen skulle man få t ex genom att låta de "goda" ta de ekonomiska konsekvenserna av sin "godhet". Tänk om vi exempelvis skulle kunna göra den skatt, som åtgår för att täcka invandringens kostnader, frivillig. De som förfäktar den nuvarande invandringspolitiken fick betala högre skatt, medan de som är kritiska fick lägre. Visst hade detta varit rättvist; de som vill ha en generös invandringspolitik fick betala för denna, medan de som är kritiska till massinvandringen skulle slippa betala eller bara betala en mindre del. Dessutom hade vi på det här viset fått en rättvis måttstock på hur långt den utbasunerade "godheten" sträcker sig. Håll med om att det är lätt att vara generös när det är någon annan som betalar!

Tekniskt skulle förslaget kunna lösas genom en liten ruta på deklarationsblanketten, dvs ett litet kryss i denna om man vill betala och inget om man vill låta bli. Dvs på samma sätt som man idag hanterar kyrkoskatten, dvs skatt för medlemmar och ingen skatt för de som gått ur kyrkan!
14 personer gillade det här.

albert_herbert 6 timme sedan

Vi har väl vunnit i landskampen om godhet eller va?
Nobelpriset - Polarpriset -
Finns det inget pris där man drar in pengar till Moder Svea?

Mikael Mikael 7 timme sedan

Ja, den svenska borgerligheten har verkligen svikit. De är USA:s knähundar i stort och smått. Det finns ingen självständig intellektuell källåder som de öser ur. Historien kommer döma dem hårt. Historien kommer döma vårt tidevarv hårt. Det finns en saga som heter "Kejsarens nya kläder". Den kan till och med barn förstå budskapet i. Kan dessa debattörer göra det? Nej, för de lever själva i ett sagoland, där sagan är verklighet och verkligheten en saga.
9 personer gillade det här.

KarlssonMikael 7 timme sedan

De tror att de hyllar mångkulturen genom att "utspäda" Sveriges folk. Allt de gör är att minska mångkulturen. Det är endast våra gränser som garanterar mångkulturen. Alla visste förut att man kunde få lite Svensk kultur genom att åka till Sverige och Arabisk kultur genom att åka till Afganistan.
Nu är inte Svensk kultur självklar längre. Den tillåts på nåder om inte någon på Aftonbladet eller Expo ser dig.

Det enda som dessa idealister åstadkommit är kaos. Det är mer troligt att de är anarkister och vill se ett samhälle i uppror. Laglösheten breder ut sig, ivrigt påhejade av antingen stenkastande demonstrationer eller tyst gillande.
6 personer gillade det här.

DeWaallt 7 timme sedan

Landskamp i godhet?? Snarare landskamp i naivitet/verklighetsfrånvaro.
4 personer gillade det här.

ladylufs 7 timme sedan

Och som ALLTID så kommer man till;
VEM BETALAR???Inte dom själva, kan man alltid utgå ifrån eftersom det inte är någon
lönsam affär, som själva objekten betalar till!!!

Vem Är det då?
EU projekt?
Skattebetalarna i någon`sorts BIDRAGSPROJEKT kanske.
STUDIECIRKEL under ABF, (som dom inte gillar) eller något annat
studiefrämjande som lever på skattebetalarna TRO?

Ja några GODHETSAPOSTLAR med Florens Nigthengale profil är dom definitivt inte!!!
8 personer gillade det här.

David Källman 7 timme sedan

Om större delen av svenskarna är för en massiv invandring, varför flyttar då samma svenskar bort från bostadsområden dit invandrare kommer? Titta på flykten från områden i Malmö av svenska barnfamiljer. Och dessa "Migro" människor, varför väljer dom inte invandrartäta stadsdelar att bo i?
18 personer gillade det här.

Mattias Stanton 8 timme sedan

Här bor "änglarna" som driver Migro.se

Inte en enda i Rinkeby, Bergsjön eller Rosengård. :=D

Redaktör:
Rola Brentlin
Storskärsgatan stockholm Östermalm!

Skribenter
Fredrik Segerfeldt
Salagatan Uppsala.
Väldigt vacker fin gata mitt i Uppsala. Tror säkert inte de en enda muslim, arab eller Somalier bor där.

Alexander Funcke
Linnégatan Stockholm. OJDÅ! En till på Östermalm!

Dilsa Demirbag-Sten
Valhallavägen Stockholm. NÄMEN VAD ÄR DETTA? EN TILL PÅ ÖSTERMALM!! :=D

Jonas Grafström
Lingonstigen Luelå. Säkert ett mångkulturberikat område? (not)

Sofia Nerbrand
Slottsgatan Malmö.
Flott skall det vara. Mitt emot kasinot i Gamla stan. Dyraste kåkarna i stan. Långt ifrån mångkuturen.

Johan Norberg
Slottsgatan Malmö. Populär adress den där Slottsgatan. :=D

Frida Johansson Metso
Vikingagatan Stockholm. Vasastaden. Granne med Östermalm.

Undra om de ens har sett en Somalisk familj i verkligheten?

(Redigerad av kommentatorn 8 timme sedan)
60 personer gillade det här.

Anders Nyman 53 minut sedan som svar till Mattias Stanton

Vilka som står bakom Avpixlat och var de bor är däremot okänt.

agentX9 4 timme sedan som svar till Mattias Stanton

detta är ju bara larviga påhopp. Man skall bemöta deras argument. Med din logik är väl 95% av sveriges befolkning diskad från att yttra sig i invandringsfrågan. Klart man får uttala sig i en rikspolitisk fråga - även om man bor i piteå eller östermalm

Mattias Stanton 41 minut sedan som svar till agentX9

Var står det att de är diskade för uttala sig?

Däremot har jag inte mycket för några övervintrande "Bratts" från Östermalm som efter valet 2006 "plötsligt" fått ett samvete.


iceqbe 1 timme sedan som svar till agentX9

Visst får man det. Tyckandet och ordet(?) är fritt! Eller... tja...

Men man måste också vara realist när det faktiskt är så att, frihet att röra sig över gränser i all ära, man också måste kunna försörja sig själv och inte bli försörjd.

Idag är ca 80 procent av de i Arbetsförmedlingens etableringsprogram (lag) utbildade till max gymnasienivå. 50 procent är allt från rena analfabeter till "grundskola" under nio år. Ytterligare 10 procent har grundskola till nio eller tio år. 20 procent har "gymnasium" (vad nu det betyder).

Se AF återrapport till regeringen angående etableringsuppdraget.
http://www.arbetsformedlingen....

Samtidigt som vi talar om för våra egna ungar (långt från de svenskglesa, jo det heter så) områdena att dom måste ha absolut minimum gymnasium för att inte halka på sniskan för livet. HELST ska dom ha MINST TRE ÅRS universitet eller högskola i ryggen för att inte åka in i ett mer eller mindre permanent utanförskap.

Betänk också de 20.000-30.000 somalier vi kommer att få in i anhöriginvandring om prognoserna stämmer. Plus all ensamkommande afghaner. Plus alla Syrier (av vilka en hel del troligen har en vettig utbildning i botten).

Nu är det givevis så att alla, t.o.m. analfabeter, som kommer hit inte misslyckas totalt utan faktiskt hittar ett jobb och egen försörjning. I alla fall under ett antal år. Risken är dock ändå överhängande.

Vi vet att många somalier som kommer hit kommer från misserabla förhållanden. Landet har i praktiken varit med eller mindre upplöst i årtionden. Skolväsendet utplånat och religionen dominerande.

Vi vet att många av de religiösa friskolor som finns (muslimska) delsw troligen drivs av afrikaner och att många afrikanska barn går där.

Vi vet att det med stor sannolikhet är si och så med uppfyllnaden av skolplanen.

Vi vet också hur det ser ut med skolan i de svenskglesa områdena. Skolor där kanske bara 20 procent av eleverna går ut ur grundskolan med gymnasiebehörighet.

Visst, det finns en del enkla jobb som inte kräver någon nämnvärd utbildning och där man troligen heller inte behöver så stora svenskakunskaper. Men dom är få.

Man måste mitt upp i all sin liberalism och storvulna drömar om en gränslös värld vara realistisk och se till dagsläget.
1 person gillade det här.

Christer Nilsson 4 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Mycket bra Mattias Stanton. Detta är genomgående för de av våra politiker som mest hyllar mångkultur.
Lägg gärna till mig på FB.
3 personer gillade det här.

PerHo 5 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Vilka skämt dem är!

myrsky 6 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Jag är infödd i sth.Kör taxi,natt.PK,festar på fina krogar,i sth.Och vore kul veta varför de bor där de bor?Och inte där deras ´´Vänner´´,de vurmar för?Intressant höra svaret,om det kommer nåt?Och att vara vänster vurmare oxå?Aggressiv ´´medmänslighet´´?Gott om pengar har dom.Och den verklighet de vurmar för...Kriminalitet,våldtäkter,m.m.Får se vad händer när en pk,journalist blir gruppvåldtagen?
Jag ger inte mycket för deras drömmande.Och demonisering av de som ser verkligheten.Uppmanar de som lever i verkligheten.Förpassa dom till kategorin,Hjärndöda
4 personer gillade det här.

Jim Niter 7 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Mer av sådan information måste ut. Gaphalsarna som berikat sig själv mest genom att hylla invandring och mångkultur samt gjort karriär bor aldrig själva i något berikat område. Detta känner jag till sen tidigare, i början blev jag förvånad. Numera blir jag bara äcklad.
7 personer gillade det här.

anderslilleman 8 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Samtliga dessa personer är ju unga karriärister, då gäller det att vara "rätt".
8 personer gillade det här.

Annelinnea 8 timme sedan

Jag snurrade runt lite på migro och en av kommentarerna löd: - Goodag yxskaft.
...och jag håller med fullständigt!
7 personer gillade det här.

Michael Eriksson 9 timme sedan

Var inne en runda på migro.se . den första artikeln jag läste var ökad migration-miljarder att tjäna. Men var kommer pengarna ifrån. Det är naiva vänsterakademiker som tror att pengar kopieras på finansdepartementet. Sverige kan aldrig tjäna på att få in 27000 somalier som har 100% bidrags försörjning antingen det pratas ekonomi eller kultur.
24 personer gillade det här.

Mattias Stanton 8 timme sedan som svar till Michael Eriksson

Jag tror sajten handlar om pengar för dessa "Östermalmare".

Enda sätt att få pengar idag är att starta en invandrarvänlig sida. Sen kan man söka massa bidrag för det för man så fint som det kallas "motverkar rasismen".

De rider på samma våg som många andra akademiker som inte kan hävda sig på annat sätt i samhället. "Follow the money".

Om det blir inne kritisera invandringen i framtiden skall du se dessa byter sida.

Hade de idag skrivit kritiskt eller ens nyanserat hade de hängts ut av EXPO och fått noll med bidrag.

Skulle dessutom inte förvåna mig om flera eller alla av dessa är aktiva inom "Rotary" världen också.
15 personer gillade det här.

Suecote 9 timme sedan

Ja det är så sant som det är sagt. Jag skulle gärna vilja veta varför alla ska ha rätt att immigrera till Sverige för att få ett bättre liv??? Inte har vi svenskar sådana privilegier till resten av världen. Om vi känner för att flytta bopålarna till något land utanför EU och Norden ska det till en otrolig massa pappersarbete, skyhöga kostnader, vattentäta bevis på vår utbildning och kvalifikationer och ett otroligt tålamod. Jag är rädd att Sverige redan är förlorat till muslimerna tack vare dessa godhetsapostlar, och det må så vara, om samma apostlar kan fixa så att jag kan flytta till Nya Zeeland för att slippa deras mångfaldshelvete och söka ett bättre liv för MIG! För i takt med att deras multikulti tar över Sverige blir mitt liv i Svea Rike garanterat sämre och sämre för var dag som går.

Sen måste frågan ställas: Vad händer om de som kommer hit för att söka lyckan inte hittar den? Om de inte kan försörja sig själva, där måste "rätten" att komma till Sverige upphöra. När svenskarna emigrerade till Nordamerika fanns där ingen socialbyrå och ingen migrationsdomstol eller DO att ringa på hos och få allt serverat på silverfat. Det var hårt arbete och umbäranden som avgjorde om man överlevde eller inte. Sådan nybyggaranda är alltid välkommen, se bara på alla nederländare som flyttar till Värmland och Norrland för att starta företag och bygga sig ett nytt liv. Inte kräver de särskilda privilegier, de lär sig svenska, umgås med lokalbefolkningen, blåser nytt liv i avfolkningsbygder och ligger absolut inte samhället till last! Återigen, sådan nybyggaranda är berikande. Kat-tuggande somalier med fruar som sprutar ur sig ungar och låter skattebetalarna stå för deras uppehälle är INTE nybyggaranda, det är cancersvulster på samhällskroppen.
48 personer gillade det här.

Janssons 9 timme sedan

Detta är inte liberaler!
2 personer gillade det här.

Allanoskar 9 timme sedan

Vi får trösta oss med att SD stiger i opinionen för var dag som går.
21 personer gillade det här.

calle 9 timme sedan

Mycket bra skrivet Anna,Det har tyvärr blivit regel att ignorera människans psykologi i politiska beslut och det är största orsaken till psykisk ohälsa ,stress ökar.Nån sa, politik ska formas efter hur folk troligtvis kommer att agera inte efter hur folk förhoppningsvis agerar.Det är bara att hoppas på att det snart blir politiskt korrekt att vara ärlig,då kan vi göra framsteg.
24 personer gillade det här.

Stig Nordlander 9 timme sedan

För att bli betraktade som goda i ordets rätta bemärkelse måste förstås dessa generösa och förträffliga människor själva finansiera projektet. Detta kunde enklast ordnas via en fond, dit alla förespråkare av fri invandring skickade in tillräckligt mycket pengar för att täcka den nationella förlusten.
26 personer gillade det här.

stefan101 7 timme sedan som svar till Stig Nordlander

blir nog mager den fonden, om den inte fylls med allmänna medel.....

sunnyman 9 timme sedan

Bra inlägg. Och talande att majoriteten av Migro-folket bor i fina områden i Stockholms innerstad - Östermalm/Vasastan.
23 personer gillade det här.

rinkeby 9 timme sedan

Att vara naiv och ung hör till livet, vilket det också gör att växa upp och därmed se saker för vad de är. Liberalerna har förmodligen aldrig växt upp... Man får intrycket av att dom flyttar hemifrån när dom är trettiofem och ammar tills dom är trettio.. Kolla på Ullenfjun..
19 personer gillade det här.

anderslilleman 10 timme sedan

Som en logisk konsekvens av en vettlös invandring, kommer det att uppstå militanta grupper som
inte accepterar denna utveckling.
Man märker att det "underground" finns krafter som håller på att organisera sig.
Tråkigt,men knappast överraskande.
18 personer gillade det här.

Gere 9 timme sedan som svar till anderslilleman

Nej, man kan verkligen tala om en skapad rasism.

Svensken i gemen är inte någon rasist, men när utveckligen går käpprätt åt skogen, påhejad av de politiskt korrekta, så är det många som reagerar.
16 personer gillade det här.

Svensk_Tiger 10 timme sedan

Enligt de nyliberala resonemangen så kommer en person arbetslös person att lägga sig ner för att dö den dagen pengarna är slut. De verkar inte riktigt ta någon hänsyn till människans natur. Ej heller tar någon hänsyn till hur religon, kultur och genetik påverkar det mänskliga beteendet och därmed hela samhället.

"Frihet" för dem innebär att nationen river sina gränser för att människor ska kunna röra sig fritt, men även att människor är fullt fria att bygga ett gated-society med beväpnade vakter och murar. Det är med andra ord inte den fria rörligheten i sig de är ute efter, bara att stater inte ska förhindra den. De kan dock inte förklara varför någon som förhindras av muren skulle acceptera det bara för att det är privatägt mur istället för en nationell.
11 personer gillade det här.

Bajsolle 10 timme sedan

ja ja migrera hit och dit men vill du som svensk flytta till afrika så är det tvärnit.
5 personer gillade det här.

Rebeckass 10 timme sedan

Det går väl bra att bygga upp mångkulturella samhällen så länge polisen får ökade resurser.

Brottsstatistik och statistik över invandringens utveckling följer slaviskt samma mönster.
4 personer gillade det här.

Biggles 10 timme sedan

SD Sveriges tredje största parti igen!
http://www.aftonbladet.se/nyhe...

"Egen succé är bäst, men andras fiasko skall man inte heller förakta."
Herman Wildenvey (1886-1959)
12 personer gillade det här.

BitteJ 10 timme sedan

kan vi inte ta en förföljd grupp från usa i stället, atesisterna. visste iof att de är troende i usa, men att ateisterna blev behandlade som SD are hade jag ingen aning om.
6 personer gillade det här.

Sven Erik Hansson 10 timme sedan

Ja just liberaler.Fri invandring är en liberal uppfinning inte en vänsteruppfinning.
4 personer gillade det här.

Kjell 9 timme sedan som svar till Sven Erik Hansson

Skriv det en gång till...sedan engång till...sedan en gång till.,.sedan en gång till!
Och jag tror inte någon här iinne kommer att lyssna i alla fall...Nej ser Du...allting är vänsterns fel...speciellt Olof Palmes fel...
Man blir så dj*vl* trött på all denna enfald ibland!
3 personer gillade det här.

anderslilleman 10 timme sedan

Visst får man betalt, det är därför de kan bo där de bor.De är politiskt prostituerade och korrupta.
6 personer gillade det här.

Bombi_Bitt 10 timme sedan

Skall verkligen; Alla ha rätt att migrera för att skaffa sig själv ett bättre liv och andra ett sämre. Nej, ingen skall ha rätt att komma hit och förstöra vårt samhälle genom, rån, misshandel, våldtäkter och mord.
23 personer gillade det här.

Vendela 10 timme sedan

Jo det är det dags att fråga medborgarna om vi är nöjda med hur det blivit och
om vi vill ha mer av samma utveckling..Mycket bra skrivet Anna Carlbro...
16 personer gillade det här.

Biggles 10 timme sedan som svar till Vendela

"Lika barn leka bäst." Kan det uttryckas bättre?
10 personer gillade det här.

Vendela 3 timme sedan som svar till Biggles

Allt sannare för varje dag...
1 person gillade det här.

anderslilleman 10 timme sedan

Konsekvensen av deras naiva teorier är krig.
13 personer gillade det här.

Fredrik Larsson 10 timme sedan

Bra text, Anna!
Galenskapen har nått osannolika höjder nu.
Varför kan våra politiker inte gå tillbaka till den nivå på invandring som vi hade på 60- och början av 70-talet?
Då fanns jobb och bostad från första dagen.
Assimileringen fungerade och de invandrade blev på kort tid en del av svenska samhället och deras barn lärde sig perfekt svenska.
Varför inte minnas hur lyckat det var och återgå till detta?
12 personer gillade det här.

GyllentandX 10 timme sedan

"De vill så väl och..."

Vi måste komma bort ifrån den tanken, om att utopister av alla de olika slag (liberaler, kommunister, socialister, osv) vill väl. De vill inte alls väl, de är totalitära, de vill ordna världen utefter en fantasi från deras egen hjärna. De är så egocentriska som det bara går, då det faktiskt tror att de med några enkla dogmer om "alla lika värde", "det klasslösa samhället", osv kan skapa någon form av paradis. Det är inte att vilja väl, det är att cyniskt använda omgivningen för sin egen känslomässiga fullkomlighets skull. Dessa liberaler är lika totalitära som Stalin eller Lenin. De bryr sig inte ett dugg om verkligheten, de bryr sig inte ett dugg om allas liv som slås i spillror på grund av deras dogmer, utan det enda som de bryr sig om är deras egen gloria och att den skall synas i omgivningen. De är opportunister som säljer ut människor och hela Sverige för sin karriärs skull. De är inte goda och de vill inte väl. De är ondo, för de vill inrätta världen efter sig själva. De tål inte världen som den är, de måste göra om den. Det är EXAKT den tanken som har lett till mängder av blodiga folkmord under ideologiernas århundrade 1900-talet.
16 personer gillade det här.

Oxis 4 timme sedan som svar till GyllentandX

Jag håller inte riktigt med. En del, särskilt på fotfolksnivå, är uppriktigt goda, vill se sig som goda och vill väl men är oftast riktigt naiva. Det är dessa personer som gör en insats på golvet på Röda Korset, Rädda barnen, Världens barn och liknande. Det är oftast kvinnor, gärna äldre, vars vardagliga omsorg omfattar allt och alla.
Dessa människor, oftast det sk enkla folket, tycker uppriktigt synd om det ensamma barnet, den svältande modern och liknande men sätter inte in skeendet som dessa personer är offer för i ett större sammanhang och tar inte reda på fakta utan sväljer SVTs och SRs rapportering De förfasas över enskilda levnadsöden (med rätta) och över ondskan i världen men i grunden tror de människan och alla människor om gott.
Att någon/något vill dem själva illa, vill använda dem som brickor i ett större spel har de ingen tanke på och skulle ihärdigt förneka det om man påstod något sådant. Ofta hänvisar de i sådana samtal till Olof Palme och hur väl han ville den lilla människan.
Inte heller de olika teoretiska diskussioner som definitivt förs över deras nivå och deras huvuden har de någon förståelse för, "så kan det väl ändå inte vara".. Och eftersom de är omedvetna om allt detta går det inte att kräva någon medvetenhet heller.

anderslilleman 10 timme sedan

Du sköna nya värld.
Vissa människor är farligt naiva.
7 personer gillade det här.

Mattias Stanton 10 timme sedan

Här bor de som driver Migro:

Redaktör:
Rola Brentlin
Storskärsgatan stockholm Östermalm!

Skribenter
Fredrik Segerfeldt
Salagatan Uppsala.
Väldigt vacker fin gata mitt i Uppsala. Tror säkert inte de en enda muslim, arab eller Somalier bor där.

Alexander Funcke
Linnégatan Stockholm. OJDÅ! En till på Östermalm!

Dilsa Demirbag-Sten
Valhallavägen Stockholm. NÄMEN VAD ÄR DETTA? EN TILL PÅ ÖSTERMALM!! :=D

Jonas Grafström
Lingonstigen Luelå. Säkert ett mångkulturberikat område? (not)

Sofia Nerbrand
Slottsgatan Malmö.
Flott skall det vara. Mitt emot kasinot i Gamla stan. Dyraste kåkarna i stan. Långt ifrån mångkuturen.

Johan Norberg
Slottsgatan Malmö. Populär adress den där Slottsgatan. :=D

Frida Johansson Metso
Vikingagatan Stockholm. Vasastaden. Granne med Östermalm.

Fint skall det vara.Inte en enda bor i Rinkeby, Tensta eller Rosengård.

Men öppna gränser vill de ha.

Det är Svenska PK eliten från Östermalm som driver Migro.se

(Redigerad av kommentatorn 8 timme sedan)
53 personer gillade det här.

Regimkritiker 8 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Johan Norberg själv är mantalskriven på Slottsgatan 32 i Malmö (adressen ser burgen ut men man vet ju aldrig när det gäller just Malmö). Jag misstänker att han möjligen bor i Stockholm eller kanske USA.
2 personer gillade det här.

Mattias Stanton 8 timme sedan som svar till Regimkritiker

Sambo med Sofia Nerbrand? Samma gatunummer på dem.

Ja Slottsgatan är del av gamla staden i Malmö och de dyraste adresserna i Malmö. Gränsande till Kasinot och Slottsparken. Så långt man kan komma från mångkulturen i Malmö.
2 personer gillade det här.

ingesanden 9 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Tack för denna värdefulla info,för alla oss som ibland tvivlar på vilken sida man skall stå när det predikas de godas kamp mot ondskan.

Dessa falska godhetsapostlar känner att sanningen är på väg att hinna ikapp deras falska budskap.
Skall man vara trovärdig inför svenska folket,måste det kännas besvärande att bo på alla dessa fina gator och predika alla människors lika värde.

Förstår mer och mer varför denna intellektuella grupp på senare tid syns och hörs mera,sedan svenska folket röstade in de sverigevänliga och sanningssägande Sverigedemokraterna i Sveriges Riksdag.

Finns bara en förklaring,sedan svenska folket numera känner ända ut i tåspetserna,när den falska godhetsmedian skall beskriva en sann händelse måste den lindas in med lögner, i ett enda syfte,Sverigedemokraterna skulle öka ännu snabbare om media skulle beskriva händelsen sanningsenligt.

En röst på SD i valet 2014 av den enkla anledningen,dessa falska godhetsapostlar skall också en dag stå inför skranket och bli dömda för sitt förräderi mot sitt eget folk likt quisslingar,nazister,kommunister och folkmordsföreträdare.
10 personer gillade det här.

Mattias Stanton 8 timme sedan som svar till ingesanden

Så klart skulle dessa människor inte haft dessa åsikter om de blev berrikade som andra Svenskar som utsätts för omvänd rasism med rån, våld och våldtäkter.

Ta bara detta exempel på en misslyckad integration.

http://www.sydsvenskan.se/malm...

En Halvsvensk familj tvingas fly Rosengård.
2 personer gillade det här.

Ludde73 10 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Tack för infon! Ja deras trovärdighet försvinner helt när man ser deras bostadsadresser. Inga tomma plånböcker på dessa adresser inte.

(Redigerad av kommentatorn 10 timme sedan)
26 personer gillade det här.

Mattias Stanton 10 timme sedan som svar till Ludde73

De borde tvångsplaceras i Rinkeby eller Rosengård en månad för fatta vad de snackar om.

Men jag antar att detta är deras levebröd. De får väl pengar och bidrag för driva Migro.
28 personer gillade det här.

Ludde73 10 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Ja de borde leva en månad i Rinkeby på socialbidrag för att komma ner på jorden och återgå till verkligheten som de uppenbarligen befinner sig långt ifrån.
10 personer gillade det här.

Mattias Stanton 10 timme sedan som svar till Ludde73

De kan ju byta plats med denna familj en månad och se vad de tycker om det.

http://www.sydsvenskan.se/malm...
11 personer gillade det här.

nitohu 11 timme sedan

Ökad migration. Det viktigaste verktyget för att stimulera den globala utvecklingen

Det menar enligt Migro http://migro.se/okad-migration... allt fler forskare och skribenter, i stark kontrast till den våg av invandringsmotstånd som sveper över Europa.
Ett exempel är enlig Migro, Michael Clemens, utvecklingsekonom vid Center for Global Development i Washington. Som i den uppmärksammade uppsatsen "Economics and Migration: Trillion Dollar Bills Left on the Sidewalk" menar att ökad invandring från fattiga till rika länder skulle vara det bästa sättet att lyfta folk ur fattigdom. Logiken är enkel säger han: en människa som flyttar från ett fattigt till ett rikt land kan öka sin inkomst med alltifrån 2 till 20 gånger.

Lägg märke till den sista meningen "en människa som flyttar från ett fattigt till ett rikt land kan öka sin inkomst med alltifrån 2 till 20 gånger" Finns bara en sak att säga om det och det är Goddag Yxskaft !!

För att pedagogiskt förklara varför detta är ett fullständigt ologiskt resonemang. kolla på följande video:

http://www.youtube.com/watch?v...

Det vilar verkligen något religöst över en sajt som Migro.Man hittar logiska argument på samma sätt som om jag skulle säga, att jag skulle minska miljöförstöringen genom att börja äta upp bilar !! Vilket ju är ett fullständigt logiskt tänkande i sig.Det är ju bara det, att det även i det fallet.Inte heller kommer att fungera i praktiken.
10 personer gillade det här.

Kvaser 5 timme sedan som svar till nitohu

Haha! Fantastisk logik hos PK. De tror säkert också att man kan lyfta hela sin egna kropp genom att dra kraftigt i hårsvallet uppåt. :)
1 person gillade det här.

Mattias Stanton 10 timme sedan som svar till nitohu

"en människa som flyttar från ett fattigt till ett rikt land kan öka sin inkomst med alltifrån 2 till 20 gånger"

Inte så konstigt om han kommer från Afghanistan eller Somalia hit till Sverige och får bidrag.

Men vad säger det egentligen?

Suck! Vilken logik de för.........
9 personer gillade det här.

Mattias Stanton 11 timme sedan

Bra skrivet.

Migro plockar ut russinen ur kakan på de punkterna kan säkert varje Svensk instämma på. Men det går inte dra ut Öppna gränser ur ett sammanhang.

Med öppna gränser har vi fått ökad kriminalitet, vapen, narkotika, smuggelcigaretter, människohandel och mycket annat som inte bidrar till den Svenska välfärden.

Sen är det ju så att fri sjukvård m.fl av de Svenska välfärdsfaciliteterna inte är gratis. Den betalas av de som bidrar till välfärden. Dvs de som arbetar.

Sen kan alla hamna i en livssituation där man under en period eller i värsta fall livet ut inte kan arbeta.

Att fylla på med mer folk när vi redan har 400.000 arbetslösa gör bara att antal svartarbetare ökar. De som kommer är beredda att ta vilket jobb som helst för 25kr i timmen svart. Därför de pengar de får inte räcker.

Då tänker säkert Migro att "då får vi höja anslagen till de som kommer".

Min fråga blir då, "Vem skall då få mindre? Pensionärer? Sjuka? Arbetslösa?".

Det här med att hela tiden dra ut saker ur sitt sammanhang

"Man kan inte ställa grupper mot varandra". Jo det kan man! Det är en och samma börs som dessa pengar kommer ur. Skatt från de som bidrar till Svenska samhället. Och ger man till en grupp får man ta från en annan. Detta kallas omprioritering. Alla andra ord för detta är floskler.

Det är väldigt sällan man hör någon säga de skall öka anslag till andra grupper i samhället. Tvärtom.

Det var en gång i tiden tänkt att A-kassan skulle ge 80% av din lön i 200 dagar. Men tjänar du över 14.784 kr så är max A-kassa beräknat på 14.784 kr. Även om du tjänar 25.000 innan du blev arebetslös.

Och pensionärernas köpkraft har minskat år efter år. De kan inte heller ånjuta jobbskatteavdraget som skall kompensera för trängselavgifter, höjd skatt på drivmedel etc etc etc.

Och så här kan man fortsätta med sjuka, arbetslösa och äldrevården. För inte tala om Sverige infrastruktur där järnvägen håller på falla samman.

Det finns bara en börs med pengar. Dessa pengar betalas in av Svenska folket och Svenska företag i form av skatter.

Där är ingen skillnad på den krona som går till invandaren när han kommer, mot den krona som din mormor inom äldrevårde får.

Allt handlar om prioriteringar. Och just nu är den prioriteringen snedvriden i Sverige.
33 personer gillade det här.

flagganitopp 10 timme sedan som svar till Mattias Stanton

Det kanske behövs en socialistisk revolution!!
1 person gillade det här.

Gere 9 timme sedan som svar till flagganitopp

Och socialisterna har svaret på att världens frågor?

Nej, socialismen har inte tillfört någonting gott till världen, ingenting, någonsin!
4 personer gillade det här.

flagganitopp 8 timme sedan som svar till Gere

Socialismen har alltid bekämpat kapitalism och fascism!!
Subject: [avpixlat] Re: Landskamp i godhet?

invandrare1957 10 timme sedan som svar till flagganitopp

14.784 kr den vill man nog inte höja. Det är ju den summan som svensken får anpassa sig till. Efter ett år så får man ett jobb i en firma som betalar 18000 kr då känns det som jätte mycket pengar. Men fortfarande en lön som man inte överlever på. Det handlar bara om en sak politiken sänka svenskarnas löner ju högre invandring desto högre konkurens om jobben invnadraren kan man erbjuda en lägre lön än svensken. Men med tiden får svenskar anpassa sig efter polacker o ester politik är inte svårt man vill bara få det att låta att det är svårt.
5 personer gillade det här.

flagganitopp 8 timme sedan som svar till invandrare1957

Facklig kamp för löneavtalen är viktig!!
Subject: [avpixlat] Re: Landskamp i godhet?

invandrare1957 3 timme sedan som svar till flagganitopp

Vilket år hundrade kommer du ifrån. Jag är ledsen att säga det. Jag har jobbat fackligt i många år inom SKTF o SEKO. Men tyvärr löneförhandlingarna det är ju en förnedring. Eller rättare sagt lönesamtalen där man får ett bud sen kan inte den lokala fackklubben göra ett sk-t. Facket har gjort sitt likaväl som medlems ägda ARLA har gjort sitt för bönderna facken o arla ligger på samma nivå medlemmarna är inte vatten värda. Man ska värna dom illegala invandrarna från fackets sida arla där är priserna låga i Europa så måste man tänka på det. Men dom egna inkomsterna för dom som jobbar högre upp i arla o facken dom är inte o leka med dom är så slutkörda så man måste gå i pension vid 60 och bonden får lämna gården till kronofogden och arbetaren får jobba till 75. Glöm facket glöm sossarna svensken får börja bygga upp sin välfärd själv igen.

flagganitopp 2 timme sedan som svar till invandrare1957

Just därför behövs en socialistisk revolution!!
Subject: [avpixlat] Re: Landskamp i godhet?

Kjell 10 timme sedan som svar till flagganitopp

räcker det inte med en Revoluform?
3 personer gillade det här.

tankfull 11 timme sedan

De är så uppfyllda av sig själva och sin godhet att de inte vill rubba den känslan med att veta för mycket.Bättre att blunda och lalla på och det viktigaste av allt: att andra verkligen SER hur omtänksam och god man är.
3 personer gillade det här.

Kjell 11 timme sedan

Allmängods och gamla skivbekanta!
Två satser dock kan vara värda en närmare analys och diskussion:
-"sedan 70-talets beslut om att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land"...
Om vi är överens om vilket beslut vi talar om, vilket vi med största sannolikhet är, så kan vi ju endast konstatera att nämnda beslut, vilket f.ö inte alls var så omvälvande i realiteten som många tycks vilja göra gällande här inne...att detta beslut endast var ett kallt konstaterande av allaredan sedan länge etablerat faktum!
D.v.s Sverige var i praktiken ett mångkulturellt samhälle långt långt innan 1975 års Riksdagsbeslut.
Vilket för övrigt inte diktatoriskt trumfades igenom av en Statsminister vid namn Olof Palme utan togs med en stor riksdagsmajoritet i en Riksdag där de den gången två blocken hade en 50-50-situation....den s.k "Lotteririksdagen!

Samt då
-"är det inte dags att fråga oss svenskar vilket Sverige vi vill ha?"...
Vilket jag därför skulle vilja ytterligare utöka med -"och i så fall varför?"....
Där vi då kan konstatera att svenska folket blivit ställda inför denna fråga summa summarum 10 gånger sedan det ovan omtalade ökända Riksdagsbelsutet 1975!
Och att i ljuset av detta ställa en fråga som den härovan om vilket Sverige svenska folket egentligen vill ha tänder alla varningslampor för Konspirationsteori och Rättshaverist!
Svenska folket har i allmänna fria val 10 gånger alltsedan 1975 talat om vilket Sverige dom vill ha!
Skall det vara så förtvivlat svårt att fatta det?

Om man sedan som enskild medborgare är samstämmig med svenska folket i dess val kan mycket väl vara en fråga värd att diskutera under egen rubrik...Men svenska folket är tillfrågat ett stort antal gånger så den frågan, i implicit påståendeform dessutom, pekar onekligen på en något äventyrlig syn på demokrati som styresform.

Och Fru Sahlin, vars försök till eget tänkande definitivt inte var att se som hennes starka sida, om hon nu överhuvudtaget hade någon stark sida, förtjänar dock i just detta sammanhang visst erkännande eftersom hon insåg att det Sverige som en gång var....Det kommer aldrig tillbaka!
Men intill dess att Svenska Folket ser till att någonting annat kommer i dess ställe så får vi leva med det vi har....eftersom det är detta som det Svenska Folket har sagt att dom vill ha!....10 gånger sedan 1975!

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: