onsdag 8 augusti 2012

Ingen semester för nyanlända « Avpixlat

Ingen semester för nyanlända « Avpixlat: Ingen semester för nyanlända

INVANDRINGSPOLITIK Nyanlända som kommit till Sverige efter “den största integrationspolitiska reformen på 25 år”, som integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) kallat den så kallade etableringsreformen, får inte rätt till ledighet under tiden de är inskrivna i denna. Sveriges Radio har talat med besvikna SFI-elever.

Etableringsreformen innebar att från och med den 1 december 2010 övertog Arbetsförmedlingen ansvaret för nyanländas etablering i arbets- och samhällslivet. Den av Ullenhag hyllade reformen blev dock, precis som alla andra liknande projekt, ett monumentalt fiasko. I februari konstaterades att blott 129 riktiga jobb skapats för 8 000 nyanlända. Även Statskontoret kunde nyligen konstatera att projektet är ett fullständigt haveri.

Jamil Ayyad har åtta barn och går på SFI i Kristianstad.

– Jag vill ha tid med mina barn och min familj, att vi kan umgås med varandra speciellt när barnen är lediga. Jag behöver paus för att kunna ladda upp, jag tänker hela tiden på mina barn och de frågar efter mig också, berättar Jamil Ayyad från Palestina.

Nabil Al Badari från Irak tycker att det är konstigt att alla andra får vara lediga och träffa sin familj under sommaren medan de måste gå i skolan. Sherin Alhallaq berättar att hon har svårt med koncentrationen och saknar att få vara ute och slippa tänka på skolan.

Invandrare som kom till Sverige innan reformen trädde i kraft eller av andra skäl än skyddsbehov har dock möjlighet till några veckors ledighet under sommaren då SFI är stängt.

– De tycker det är jätteorättvist, många har ju barn och familjer och då får inte barnen heller semester. De behöver en paus och att få vila, det finns mycket forsking som tyder på att man behöver paus i sin inlärning för att saker och ting ska landa, säger Eva-Lott Ahl, lärare på SFI.

– De har mycket trauma med sig, många hemska upplevelser och splittrade familjet. De är flyktingar, de är inte arbetskraftsinvandring, säger hon.

SR

Relaterat

Etableringsreformen gav 129 riktiga jobb
Etableringsreformen ett dyrbart fiasko
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-08, 13:14 (Uppdaterat 2012-08-08, 13:14) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 7 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
219 kommentarer 2862 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 175 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Ben_Hur 8 minut sedan

Semester är ingen rättighet utan något man förtjänat...och har man skaffat 8 ungar så ska man nog hålla sig hemifrån så att det inte blir fler..man kan ju alltid hoppas

friryttaren 13 minut sedan

Dom är lurade av aningslösa politiker. Informationsmiss?

tornuggleman 22 minut sedan

Bu - hu, bu - hu !
Semester är en rättighet då man jobbar ! Och som man betalar för.

Semester ? Snart kräver väl parasiterna semester i hemlandet...
5 personer gillade det här.

Nelip 10 minut sedan som svar till tornuggleman

det får de ju redan,..
1 person gillade det här.

Ritzzar 1 minut sedan som svar till Nelip

stämmer, och betalda med våra skattepengar

surkart 41 minut sedan

Det stämmer väl inte riktigt överens med vad de hört från skvallret att det bara är att komma hit och lyfta bidrag och bli försörjd livet ut och sitta på baken och stirra eller tjattra på något kafé dagarna i ända. Passar inte galoscherna so go back!! Get out.
4 personer gillade det här.

surkart 42 minut sedan

Det stämmer väl inte riktigt överens med vad de hört från skvallret att det bara är att komma hit och lyfta bidrag och bli försörjd livet ut och sitta på baken och stirra eller tjattra på något kafé dagarna i ända.
3 personer gillade det här.

Ludde73 48 minut sedan

8 barn! Jösses! Hur mycket måste man tjäna på hederligt arbete varje månad för att kunna försörja alla och ge dem en bra uppväxt? Europa på dekis, är på väg att bli mer och mer som en soptipp likt Afrika och Mellanöstern.

Förstår besvikelsen hos de nyanlända då en del förmodligen hade hoppats på livslång semester med statliga utbetalningar i form av bidrag. Kommer dessa meningslösa dyra åtgärder finansierade av skattebetalarna någonsin upphöra i detta landet? Det finns så mycket viktigare saker att lägga pengarna på som infrastruktur till exempel.
10 personer gillade det här.

Knut_Zweistein 58 minut sedan

– "Jag tycker det är konstigt att alla andra får vara lediga och träffa sin familj under sommaren medan vi måste gå i skolan, säger Nabil Al Badari som kommer från Irak."
Nabil, det beror på att de som har semester behöver det för att orka arbeta resten av året för att försörja dig och dina "kolleger" - SR talade om dessa invandrare som kolleger märkte jag i inslaget......för att ge ett intryck av att de arbetar och försörjer sig själva förmodar jag.
9 personer gillade det här.

gravaren 1 timme sedan

"Ge honom ett finger och han griper efter hela handen".

När man tittat på detta klipp undrar man vad det är samhället inte ställt upp med?

http://www.youtube.com/watch?v...

Kan det vara detta?

http://www.youtube.com/watch?v...

Är det en dialekt av stockholmska? Ropen skalla, 12 månades semester för alla!

Vad tycker partierna som jag aldrig kommer att rösta på?

http://www.youtube.com/watch?v...

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
4 personer gillade det här.

gravaren 50 minut sedan som svar till gravaren

Efter att ha plågat mig igenom detta klipp (Åsa Romson i Rinkeby):

http://www.youtube.com/watch?v...

börjar jag vackla. Jag tror att jag hellre skulle köpa en bil av Usama bin Laden än av den pladdrande politikern på videon. Hoppas Miljöpartiet använder denna video inför valet 2012, så slipper vi dem för all framtid.
6 personer gillade det här.

u28903094 1 timme sedan

Fattas bara de borde jobba från dag ett för att försörja sig, sin familj och släkt.
Annars kan de återvända dit där de kom ifrån.
6 personer gillade det här.

herrn 1 timme sedan

Med 8 barn så kan man ju rimligen få en rätt schysst föräldraledighet. Och är det inte så att om man studerar så heter det lov........och då får man inga bidrag.
4 personer gillade det här.

Ann-Marie 1 timme sedan

Som om dom går på SFI 12 timmar om dagen..... passar det inte så....
6 personer gillade det här.

kjellan11 1 timme sedan

Ge dom ledigt men under den tide inga bidrag mm så ändar om sig nog annars kan ju familje i landet dom kom från skicka biljettpengar så om får träffa släkt o vänner. Det är ju synd m dessa flyktingar som flytt för livet at inte få komma till hemlandet på semester
6 personer gillade det här.

mrspiggy 1 timme sedan

Så var det dags att höja blodtrycket igen. Varför ska Jamil och hans vänner på SFI ha betald semester? Har dom inte frivilligt kommit hit, eller har nån med tvång jagat in dom över gränsen till drömlandet Sverige.
Det finns gott om människor i detta land som tvingas jobba för sitt uppehälle vilken dag det än må vara på året. Många föräldrar har inte tid eller pengar att ta semester med sina barn, arbetslösa kan tvingas jobba för brödfödan året runt.
Somliga borde stänga munnen och dra ett svart skynke över huvudet, så man slipper höra deras idiotiska kommentarer.
16 personer gillade det här.

dempa69 1 timme sedan

Om dom nu så gärna vill ha semester får dom väl ta det på samma premisser som studerande. Under lovet betalas inga bidrag ut.

Undrar om det skulle uppskattas mera?
12 personer gillade det här.

Asperger06 2 timme sedan

De "stackars flyktingarna" får inte någon semester, buhu. Jag har inte haft semester på över 2 år då det är svårt at få ekonomin att gå runt när man är timvikarie och ingen vill ge dig fast anställning eftersom jag har utbildning, arbetslivserfarenhet och jag ger inge bidrag till min arbetsgivare eftersom jag inte är någon analfabet.
27 personer gillade det här.

stressad_skattebetalare 2 timme sedan

Bara i dårlandet Sverige diskuterar man flyktingas ledighet och semesterersättning. Nyinflyttade kravmaskiner får all slags förståelse från våra mental hämmade myndighetsansvariga. Så går det när 2 dårar möts, en (flykting) säger "jag vill ha allt du har", den andra (politiker och myndigheter) svarar i rädsla för att kallas rastst, "jamen, du kan väl få hälften, det räcker ju till ett palats i ditt hemland, räcker det?"
25 personer gillade det här.

in_the_style_of_demons 2 timme sedan

8 barn, det måste bli runt 25000kr/månad efter att hyran (stor lägenhet = ca 10000kr/månad som ger totalt 35000kr/månad) är betald.
Och utöver det retroaktiv föräldrapenning upp till en kvarts miljon förstås.

När jag jobbade i Sverige hade jag knappt så mycket pengar före skatt.
22 personer gillade det här.

gravaren 2 timme sedan

Man skulle kunna säga att systemet fungerar som ett gediget preventivmedel och det skall vi vara tacksamma för. Vem skulle för övrigt försörja FLER än de åtta barn som Nabil redan har?
7 personer gillade det här.

Lennart 2 timme sedan

Skärp er nu svensson, se till att jobba ännu hårdare så att Mohammed kan få den vila som han så väl behöver.

Det förstår ni väl att de behöver få vara lediga och umgås med barnen under sommaren?

Själv säljer jag min bil och skänker pengarna till första bästa flykting som ringer mig på 0936450000 Ring nu, innan sommaren är över!

Varje dag lossnar mina öron och varje kväll sitter jag och limmar fast dom igen.

27 personer gillade det här.

Mattias Bergkvist 4 minut sedan som svar till Lennart

Hahaha. Trots ett fruktansvärt tragiskt inslag gav detta mig ett fantastiskt skratt. Lysande! =)

grebba 2 timme sedan

Låt dem vila.... vila i frid och ro! Träffa barn och barnbarn, åka hem till sitt fädernesland och njuta av att få allt betalt, resa, uppehälle, hyran hemma, bil, telefon, glasögon, jamen det är klart att de ska ha semester från det ansträngande arbetet att sitta på en bänk och lära sig svenska..... ska vi skapa en knapp för detta, tryck ja om ni tycker att de ska ha betald semester! (ironi)
13 personer gillade det här.

farsartat 2 timme sedan

Förra året hade jag råd med en veckas ledighet. Detta år lyxar jag till det med tre veckor i regnet. Efter det är det bara tillbaka till ekorrhjulet och hoppas på att klarar sig ytterligare ett år utan hjärtinfarkt.
11 personer gillade det här.

walborg 2 timme sedan

Märkligt att man klagar... hennes 8 barn är åxå märkligt el vårt sätt att se... Islam förbjuder varken P-piller el. abort.
Hon få sin försörjning i evigheter p.g. av dem, dessa "pensionräddare" är bra på sina egna pensioner.. Efter 65 går hon på ÄFS......tills hon dör!

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
18 personer gillade det här.

kurbansaid 39 minut sedan som svar till walborg

Och ÄFS är högre än penionen jag får efter att ha jobbat i hela mitt liv. Sjukt.
SD2014!
2 personer gillade det här.

Stefan K 2 timme sedan

"Jätteorättvist" häver Eva-Lott Ahl ur sig.
Jag kan tala om vad som är orättvist i detta land Eva-Lott. Var vill du jag ska börja?
28 personer gillade det här.

Rogerkalle 2 timme sedan

Ja min pappa kom hit som liten pojk, ca 6 år gammal 1946. Han med syskon som var 8 och 5 skickades 8 veckor på bondgård i Dalarna. Min farmor o farfar fick vara kvar i Stockholm och arbeta.
8 personer gillade det här.

iceqbe 2 timme sedan

Etablerings"reformen" är ett totalt misslyckande. Det är dessutom ohyggligt svårt att hitta aktiviteter till full tid för de som är i "reformen". Och SFIn handlar inte om några 40 timmar i veckan så va fan bitchar dom om? Och nu ingår även anhöriga i etablerings"reformen". Alltså alla barnafödande Somaliska fruns i sina tält.
7 personer gillade det här.

timpp 3 timme sedan

Dom kanske vill åka på semester till sitt hemland? Stå en dag på terminal 5 på Arlanda så ser du den ena pyamasnissen och påskkärringen efter den andra stå och checka in för flyg till hemlandet..

Däremot har Eva-Lott rätt.. dom är inte arbetskraftsinvandring och kommer aldrig att bli det heller utan dom försörjer sig på bidrag resten av livet... Gnäll och krav är dom snabba med..
Åttabarns kaninen vill hellre vara hemma än att lära sig svenska.. men om 20 år kanske alla barnen är utflygna så då kanske han laddat upp tillräckligt för lite Svenskaspråk studier...

Sen till Nabil från Irak kan jag säga att det är massor med svenska familjer som inte har råd med semester och ibland jobbar föräldrarna istället för att ha semester för att få det att gå ihop..

Helt otroligt vilka människor vi tar in.. istället för tacksamhet så kommer det gnäll och krav.. Dom borde kastas tillbaka dit dom kom från!
48 personer gillade det här.

naviclima 2 timme sedan som svar till timpp

Måste ju bara svara vi var på Arlanda och har skrivit inlägg tidigare det var det jag mådde dåligt av,,här sitter vi och tycker synd och åter synd om våra sk flyktingar???? Men hela flyget var fullt av somalier och då menar jag stort flyg som skulle på semester?Vi själva måste tänka till att ta en resa längre bort för det kostar mycket pengar och vi har inte råd men våra sk mulikulti hade vad vi ser det som mycket pengar...Jag frågar mig själv här har man jobbat i över 30 år och gänget har jobbat i??? Svar tack!!
12 personer gillade det här.

Nostalgikern 3 timme sedan

Jag känner en socialarbetare som hade kontakt med en nyaländ somalier.
Denne frågade vid ett möte när han skulle få lön. Min bekant försökte då förklara att lön det får man när man har ett arbete och att det finns något som heter bidrag som man eventuellt kan få en kortare tid. Men han stod på sig och yrkade på att han skulle ha lön!
Man kan bara spekulera i vad man säger och förväntar sig av Sverige i andra länder.
20 personer gillade det här.

Nostalgikern 3 timme sedan

Ja, varför ska de behöva bidra på minsta sätt till sitt nya land? Där finns ju redan människor som jobbar och betalar skatt. Hallå Fredrik?! Gör nåt!
8 personer gillade det här.

pilsnerkorv 3 timme sedan

Åtta barn!?!?!?
Ja, visst är det "jätteorättvist". Andra "svenskar" har dessutom bil, och pengar på banken, kanske sommarhus, och bor i eget hus, och reser utomlands...

En spark i arslet och ut ur landet illa kvickt är mitt svar.
Min motivation att arbeta och betala skatt har försvunnit helt.
37 personer gillade det här.

MetalHeadViking 3 timme sedan

Men det handlar ju om BAAAAAAARRN!!!
7 personer gillade det här.

Karin 3 timme sedan

Gnäll, gnäll och återigen gnäll. Tror de att alla har semester under sommaren eller? Det fungerar inte så. De får tillräckligt av våra skattepengar ändå.
23 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 3 timme sedan

de har väl semester med extended all inclusive hela sitt liv, skulle inte det räcka?
22 personer gillade det här.

KarlssonMikael 3 timme sedan

Alla som har barn erfar detta. Även våra, vi etniskt svenska, barn frågar efter oss. Ska de ta ledigt så ska vi alla ta ledigt. IDIOTER.
8 personer gillade det här.

one_minute 3 timme sedan

Märkligt uttalande av Eva-Lott Ahl om att flyktingar inte är arbetskraftsinvandring. Det är väl klart att de är. Vad skulle de annars vara? Ingenting då förutom att lära sig hyfsad svenska, traumabehandlas av vården, lyfta bidrag och ha semester året runt tills de trillar av pinn.

Är faktisk bekant med en ”riktig” flykting. Han pluggar svenska utan dalt, jobbar deltid för att på så sätt slippa tänka så mycket på sina traumatiska upplevelser. Hans inre drivkraft är att försörja sig och sin familj på egen hand inom en tioårsperiod.

Så länge det är flykt finns drivkraften, men sedan verkar den för många vara putsväck efter att ha landat på svensk mark.
16 personer gillade det här.

Micketheone 3 timme sedan

Va! Vill dom nu ha semester från semestern? Snart kräver dom väl att bidrag skickas till landsmän som inte "orkar" lämna hemlandet och söka asyl i Sverige....
40 personer gillade det här.

naviclima 4 timme sedan

Glömde dom nyanlända ska bara ställa in sig i ledet och inte öppna käften över huvudtaget när det gäller semester,,,,var glad för att du får betalt för allt,,, för det finns bara här men det är väl därför ni hittad till lilla landet i norden!!!! Nu är vi så j-vla arga så det finns inte på värlsdkartan,,,semester, semester, hallo!!!!!!
13 personer gillade det här.

mariastuart 4 timme sedan

Jag blir så in i glödheta förbannad när jag ser sånt här! Inte bara på de "nyanlända" utan ännu mer på de som har hand om´et. Varför snyftar man med istället för att förklara hur det fungerar i Sverige. Ta bara det här: "Nabil Al Badari från Irak tycker att det är konstigt att alla andra får
vara lediga och träffa sin familj under sommaren medan de måste gå i
skolan"

"Alla andra", får inte alls vara lediga hela sommaren. Det får bara de som har riktiga jobb med rätt till semester. Jag har varit arbetslös och inte fick jag vara ledig en enda dag på sommaren. Det var till att ingå i projekt och kurser och dessutom söka jobb på fritiden. Jag hade också velat vara ledig med mina ungar några veckor men det var det inte tal om.

Varför förklarar inte handläggarna sånt? Som det är nu så går många invandrare omkring och tror att "svenskarna" har rätt att vara lediga på somrarna och att de själva diskrimineras.
Snacka om att skapa motsättningar.

Jag har stött på invandrare som på fullt allvar tror att svenskarna (ja de säger så) alltid får jobb och pengar och semestrar automatiskt av staten. Och all världens batiktanter och batikgubbar jamsar med, för det är ju synd om alla invandrare men absolut inte om några svenskar för de har säkert sig själva att skylla. Grrrrrr..
48 personer gillade det här.

naviclima 4 timme sedan

Blir så j-vla förbannad när min egen man inte får jobb på (1 1/2 vecka) ofrivilligt så känns det i våran kassa och här sitter dessa personer och gnäller som sitter med allt gratis att man måste ha tid med sina barn?????? Vem har haft tid med ungarna??? Man jobbar alltså för dessa lyxindivider och betalar med våra hårt arbetade skattepengar,,,säger bara en sak detta var droppen..Fyf-n!!! Ingen har bett er komma hit stick tillbaka..
30 personer gillade det här.

BitteJ 4 timme sedan

sen när har arbetslösa någonsin haft chans till en dags semester?
om de inte jobbar och har en inkomst skall de ses som arbetslösa och ha samma villkor som arbetslösa svenskar.
även de som heltidstuderar på högskola får välja mellan att jobba eller vara lediga utan inkomst under sommaren, de har också barn.
SLUTA GNÄLL
23 personer gillade det här.

Rita_B 4 timme sedan

Vad är det för fel på dessa människor? Det är ett evigt gnäll. De får gratis undervisning och t.o.m. bonus om de råkar klara provet, vad mer vill de ha? Jo, semester tydligen! Ska de ha semesterpeng också? Nu får det väl ändå vara slut på eländet.
36 personer gillade det här.

General_Pershing 4 timme sedan

Hallenuttingen - trodde ni det var en kurort med All-inclusive? Tydligen!
31 personer gillade det här.

Frilansare 4 timme sedan

Det enda de gör är ju att vara lediga, och nu vill de ha semester också!!! Skicka hem soffliggarna, här får de ändå inget uträttat...
41 personer gillade det här.

Brummelisa 4 timme sedan som svar till Frilansare

Det får de! De tillverkar ungar i en rasande takt! Säkert både på soffan och annorstädes....
13 personer gillade det här.

Maja Dacke 4 timme sedan

Så-å SFI har blivit så betungande nu för tiden ???

Vad jag minns innebär det endast 3 lektionstimmar om dagen X 5 i veckan - förmiddag eller eftermiddag. Läxor? Tillåt mig skratta. Någon gång kanske, men hur många gjorde dem?!

Vad jag senare sett erbjuder vissa kommuner inte ens så många lektioner ... andra mer. Detta gäller vuxna icke ensamkommande.

Nu lyser det väl illa i vissa ögon att somliga får betalda semesterresor medan de själva måste inställa sig på lektioner.

Jag minns hur en del elever tyckte det var onödigt att lära sig svenska medan andra inte kunde få nog lektioner. De senare var ofta gifta med svensksvenskar och ville lära sig språket i snabbare takt, varför de hoppade av SFI och anmälde sig till studieförbund, som tog rejält betalt men gjorde skäl för avgifterna.

Det är skillnad på människor och människor, och en del är mer olika än andra ...
29 personer gillade det här.

majsan29 4 timme sedan som svar till Maja Dacke

.... eller tar en universitetskurs i svenska då engelskan ju sitter. Två polskor (anhöriginvandrare och då försörjda av sina makar) jag känner gjorde just det. Livsmedelstekniker resp sjuksköterska i hemlandet och kunde inte fort nog komma igenom vad som krävdes för att kunna börja jobba. Det här är mer vad jag kallar entreprenörsanda än mycket som visas upp i media.
18 personer gillade det här.

UNObserver 4 timme sedan

Prova att flytta till USA. Vacation, om du jobbat mer an ett ar pa fast, heltid, kan du pa nader fa en vecka.
Fast om man ar "flykting" har man ju inga pengar dar, sa vad skall dom med semester till.

Jag ar pensionar, vad det ar synd om mig som aldrig mera far semester! BuHu, snyft. :-(
Fast med sa lag pension,alla pengar gar ju till "flyktingar och baaaaaarn", behover jag inte mera ledigt. Vad jag skulle vara glad for: Fri mat, Dagersattning, SFI-premie, Flerbarnstillagg, Mobiltelefon, Fardtjanstkort.......................Phu!

Fast jag har nagot som alla "invandrare" tycks sakna: Samvete och Tacksamhet!
31 personer gillade det här.

naviclima 3 timme sedan som svar till UNObserver

Håller med har själv bott många år utomlands och hjälp fanns inte,,du var tvungen att lära dig språket för att få jobb och sfi fanns inte utan du fick bekosta allt själv...Detta dalt som politiker och journalister håller på med sänker vårat land tyvärr kansk inte idag men kanske nån dag...Det kommer att visa sig förr eller senare tyvärr..Mvh!
8 personer gillade det här.

bjelke85 4 timme sedan

Men för h*****e människa.
Detta bevisar att "flyktingar" aldrig nöjer sig utan ska bara kräva mer mer och mer.
Otacksamhet är bland det värsta jag vet!
SD 2014.
32 personer gillade det här.

flaffe 4 timme sedan

Som egenföretagare hade jag min senaste semester under påskveckan 2000. Dock, förstår att mina skatteinbetalningar behövs så dessa stackars muslimska fäder kan fira ramadan med sina traumatiserade barn.
Förstår också att inga kommentarer från ansvarigt håll (t.ex. migrationsverket, tufseniullstrumpan, Anders Borg, m.fl.) hörs. Dom har säkert semester till skillnad från den invandrade kravmaskinen som jobbar på årets alla dagar förutom fredagar då de gymnastiska övningarna "rumpa upp - pannben ner" övas 5 ggr dagligen.
21 personer gillade det här.

DeWaallt 4 timme sedan

Här kommer stackarna flyende från sina hemländers krig o elände för att få frid o lugn o ro i sverige o vi tillåter inte dessa stackare att få semester så dom kan besöka sina hemländer på skattebetalarnas bekostnad!! Hur är det nu med dessa hemskheter man flytt ifrån då? Tja problemen tar slut i samma ögonblick den flyende fått sitt svenska pass samt blivit inskriven i bidragsrullarna.
27 personer gillade det här.

PetterssonBendel 4 timme sedan

Men herregud.. ge de stackars "flyktingarna" lite ledigt så de kan åka på semester till hemlandet och ta det lugnt för svenska bidragspengar
14 personer gillade det här.

Karin 3 timme sedan som svar till PetterssonBendel

Enkel biljett tillbaka i så fall.
9 personer gillade det här.

Nelip 4 timme sedan

Lever vi i 2 parallella världar eller?
Sverige består av försörjare, och försörjda, och ändå är det de försörjda som gnäller mest,.
Personligen hade jag 2 veckors semester varav den ena blev jag in- beordrad å åkte på 52 timmar, klirr i kassan men inte mycket tid för rekreation med barnen =) fast de sommarjobbar å skiter nog i vilket,.. fast vi som försörjer borde få x-a ledigt för att inte bli galna av att bara läsa såna här artiklar, åtminstone en skattebefriad månad på året,..eller e1 gratis hyra, eller 1 års gratis matförbrukning eller gratis körlektioner till våra barn, som tack för vi är så solidariska och försörjer di andre,.. typ..
17 personer gillade det här.

Joakim_von_Anka1 1 timme sedan som svar till Nelip

Du har så förbannat rätt så jag vet inte vad jag ska ta mig till!

Jämför dom SFI med SKOLBARN? Som får ledigt i 3 månader?
Eller är det berättigat med 4 veckor? 5 veckor?
Själv ser jag till att endast ta en vecka för att koppla bort tankarna, mycket mer kan jag inte avvara som timanställd.
4 personer gillade det här.

Joakim_von_Anka1 1 timme sedan som svar till Nelip

*dubbelpost*
1 person gillade det här.

bowlaren 4 timme sedan

Jag tycker att dom har semester året runt.
19 personer gillade det här.

Blackstaff 5 timme sedan

Jag vill ha tid med mina barn och min familj, att vi kan umgås med
varandra speciellt när barnen är lediga. Jag behöver paus för att kunna
ladda upp, <<< Tips, skaffa lite färre barn så får du tid med dem och behöver inte ladda upp. Med 8 hen's har man bara sig själv att skylla.
34 personer gillade det här.

Mimmi Mus Moderator 5 timme sedan

Jämmer och elände!

- Här tar man sig över halva jordklotet till Semesterparadiset Året-om, där man får allt betalat av andra, och så krävs det att man ska anstränga sig lite för att lära sig landets språk!

Med andra ord sagt: De kräver semester mitt i ledigheten!

(Redigerad av kommentatorn 4 timme sedan)
54 personer gillade det här.

UNObserver 4 timme sedan som svar till Mimmi Mus

Visst ar det absurbt?
10 personer gillade det här.

Långtifrånbäst! 5 timme sedan

BS...jag får minsann inte sommarlov med MINA barn. Arbetssökande som man är måste man sno sommarjobb för ungdomar som skulle behövd det bättre,men så är man svensk och lever inte på några bidrag heller. Blir så fruktansvärt irriterad och frustrerad.
Går o lägger mig!
15 personer gillade det här.

Darkdespot 5 timme sedan

Inget konstigt med att dylika parasiter gnäller. Att det däremot anses ha ett nyhetsvärde är direkt stötande.
10 personer gillade det här.

svinland 5 timme sedan

Nä, men dom har tid att ligga på rygg!
13 personer gillade det här.

Maja Dacke 4 timme sedan som svar till svinland

Och glöm inte på knä fem ggr per dag.
6 personer gillade det här.

Bad4you 5 timme sedan

Alla de svenskar då med barn som måste både läsa och dessutom ta sommarvikariat när man egentligen bara vill umgås med sin familj, men eftersom ekonomin inte tillåter det, måste man ta dessa vikariat, alternativet är att gå till socialen, men det vill de flesta undvika i största möjliga mån.
23 personer gillade det här.

Ranrike 5 timme sedan

Dom får väll skaffa sig ett jobb så har dom lagstadgad rätt till semmester?

Det är väll inga andra arbetslösa som har rätt till betald semmester så vad han menar med ALLA kan man ju undra.

Men visst. Om Sverige är så hårt land att leva i så föreslår jag att han/dom flyttar hem igen! :)
30 personer gillade det här.

gandalv420 5 timme sedan

Invandrare som är nyttiga för Sverige klarar konstigt nog att lära sig Svenska på 3-6 månader för att sedan försörja sig själva. Hur länge behöver dessa ökenpaddor inlärning av Svenska innan tolken kan undvaras? 2år, 3år? ...och en del fall till och med 15-20 år utan att de kan begripa eller tala vettig Svenska.

Vad ska vi sen med dessa till egentligen? 8 barn, grattis! 8 ytterligare pizzabagare, städare och kebabförsäljare, hur många behövs av den sorten innan marknaden är mättad? Är det pga mygel att alla Pizzerior,städfirmor och korvkiosker byter ägare lika ofta som en annan byter underkläder? Dom måste alltså mygla för att det ska funka, och senare även få skattelättnader...

Nej, det behöver sättas stopp för vansinnet och repatriering prioriteras!
47 personer gillade det här.

anders.granstrand 5 timme sedan

Av egen erfarenhet vet jag att flertalet av lärarna på SFI , är dumpade där, pga av att de inte pallar vanlig undervisning. Skulle tro att ingen normal lärare frivilligt söker sig till SFI.
11 personer gillade det här.

PekingNorroping 5 timme sedan

http://www.facebook.com/photo....

anders.granstrand 5 timme sedan

Intressant att höra den klagande mannen. han pratar ok svenska... så varför går han kvar på SFI.
6 personer gillade det här.

TwistedSister85 5 timme sedan som svar till anders.granstrand

Det var ju hans tolk
11 personer gillade det här.

per22 5 timme sedan

Två timmar SFI per dag känns väldigt betungande för dessa arbetsovilliga lycksökare.
Tydigen har Sverige beskrivits som ett evigt semesterparadis i broschyrerna.
23 personer gillade det här.

Ranrike 5 timme sedan som svar till per22

Ja det är ju fruktansvärt att dom skall behöva anstränga sig också! :'(

7 personer gillade det här.

0Z_eastwitch0Z 5 timme sedan

Förutom några dagars ledighet har jag jobbat hela sommaren-som ensamförsörjare måste jag det. På mina surt förvärvade pengar går det skatt till dessa otacksamma gnällspikar- vem f-n tycker synd om mig??
31 personer gillade det här.

Maja Dacke 4 timme sedan som svar till 0Z_eastwitch0Z

Du ska vara stolt och tänk inte ens på att någon ska tycka synd om dig! Jag har genomgått detsamma som du - hade mest jobb när alla andra var lediga, typ sommartid. Och semester? Det var den ångestfyllda tid när inga jobb fanns.

Var stolt och tänk på att du faktiskt är mycket mer värd än somliga vissa andra ... gnällspikarna!
2 personer gillade det här.

Reaktioner

Ann_Marie1 0 minut sedan
Från twitter
Ingen semester för nyanlända - http://t.co/P0pRqh1M - Som om dom går på SFI 12 timmar om dagen..... Passar det inte så.... #svpol
GalaXyBloggen 2 timme sedan
Från twitter
RT @Avpixlat: Ingen semester för nyanlända: http://t.co/HzrRdURE #svpol #svpbs
MarkusWiechel 2 timme sedan
Från twitter
“@Avpixlat: Ingen semester för nyanlända: http://t.co/hR0mP5ez #svpol #svpbs” #fb
ledsenfarmor 2 timme sedan
Från twitter
RT @MattiasStanton: Vad är det första en flykting tänker på när den kommer till Sverige? SEMESTER!!!!! Finns inte ens i hemlandet. #svpol http://t.co/yWtGLBFh
MattiasStanton 2 timme sedan
Från twitter
Vad är det första en flykting tänker på när den kommer till Sverige? SEMESTER!!!!! Finns inte ens i hemlandet. #svpol http://t.co/yWtGLBFh
Avpixlat 3 timme sedan
Från twitter
Ingen semester för nyanlända: http://t.co/HzrRdURE #svpol #svpbs

Trackback-länk

Senaste/populärast
Senaste

Sörmlands län: Eskilstuna tog emot flest flyktingar åren 2008-2011
Gängen trötta på polisens närvaro i Biskopsgården
Miljöpartist: “Vilks får skylla sig själv
Ingen semester för nyanlända
Migrationsverket placerar flyktingar i liten by – kommunalråd kritisk

Populärast
Krönikörer
Mats Dagerlind
Hera Lamppu Maduro
Mrutyuanjai Mishra
Arkiv
Kategorier
Besökare

MediaCreeper Creeper


Donera
MigiLeaks
Köp en t-shirt
Hjälp till att sprida Avpixlat
Följ oss på
Följ oss på Twitter
Avpixlat
#svpol
Annoula64 profile

Annoula64 RT @piratpartiet: Over 1,000,000 Torrents of Downloadable Books, Music, and Movies is.gd/qIkUyH #pptipsar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 @Asplundarn Har lite svårt att se vinsten men den finns nog där, det kna nog en politiker förklara för mig. @mattiasstanton #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
R_Hed profile

R_Hed RT @DIF117: En nation av får föder snart en regering av vargar. - Edward R. Murrow - #Fårskallar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
_Gautt profile

_Gautt RT @invandring: Inga argument för invandring/mångkultur på #svpol idag heller? Bara häckel, hån och sarkasm? 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
rogsahl profile

rogsahl RT @Avpixlat: Sörmlands län: Eskilstuna tog emot flest flyktingar åren 2008-2011: bit.ly/NdKifu #svpol #svpbs 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


6 new tweets
Annoula64 profile

Annoula64 RT @piratpartiet: Over 1,000,000 Torrents of Downloadable Books, Music, and Movies is.gd/qIkUyH #pptipsar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 @Asplundarn Har lite svårt att se vinsten men den finns nog där, det kna nog en politiker förklara för mig. @mattiasstanton #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
R_Hed profile

R_Hed RT @DIF117: En nation av får föder snart en regering av vargar. - Edward R. Murrow - #Fårskallar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
_Gautt profile

_Gautt RT @invandring: Inga argument för invandring/mångkultur på #svpol idag heller? Bara häckel, hån och sarkasm? 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
rogsahl profile

rogsahl RT @Avpixlat: Sörmlands län: Eskilstuna tog emot flest flyktingar åren 2008-2011: bit.ly/NdKifu #svpol #svpbs 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


6 new tweets
Annoula64 profile

Annoula64 RT @piratpartiet: Over 1,000,000 Torrents of Downloadable Books, Music, and Movies is.gd/qIkUyH #pptipsar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 @Asplundarn Har lite svårt att se vinsten men den finns nog där, det kna nog en politiker förklara för mig. @mattiasstanton #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
R_Hed profile

R_Hed RT @DIF117: En nation av får föder snart en regering av vargar. - Edward R. Murrow - #Fårskallar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite


4 new tweets
Annoula64 profile

Annoula64 RT @piratpartiet: Over 1,000,000 Torrents of Downloadable Books, Music, and Movies is.gd/qIkUyH #pptipsar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 @Asplundarn Har lite svårt att se vinsten men den finns nog där, det kna nog en politiker förklara för mig. @mattiasstanton #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
R_Hed profile

R_Hed RT @DIF117: En nation av får föder snart en regering av vargar. - Edward R. Murrow - #Fårskallar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite


4 new tweets
R_Hed profile

R_Hed RT @DIF117: En nation av får föder snart en regering av vargar. - Edward R. Murrow - #Fårskallar #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
Brottsanalys profile

Brottsanalys @MorKarins Ja. Samhället har förändrats och girigheten breder ut sig allt mer. #svpol #svkrim #girighet #myndigheter #skattemedel 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
_Gautt profile

_Gautt RT @invandring: Inga argument för invandring/mångkultur på #svpol idag heller? Bara häckel, hån och sarkasm? 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
rogsahl profile

rogsahl RT @Avpixlat: Sörmlands län: Eskilstuna tog emot flest flyktingar åren 2008-2011: bit.ly/NdKifu #svpol #svpbs 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


3 new tweets
Join the conversation
Alexa Certified Traffic Ranking for avpixlat.info

Copyright © 2012 Avpixlat - Med ensamrätt


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: