lördag 11 augusti 2012

Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar « Avpixlat

Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar « Avpixlat: Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar

DÅRHUSET SVERIGE Ankare är en mer passande beskrivning på så kallade ensamkommande flyktingbarn som inte sällan varken är ensamma, barn eller flyktingar med skyddsbehov. Tandtester i exempelvis Norge visade för ett par år sedan att hela nio av tio ljög om sin ålder och som av ett mirakel dyker ofta resten av familjen upp så fort “barnet” ifråga tilldelats permanent uppehållstillstånd. Det systematiska bedrägeriet är omfattande och en av de största skandalerna i vår samtid. Ett bisarrt fall med en “ensamkommande” som kräver resebidrag för att besöka familjen i Iran utspelas just nu någonstans i Sverige och illustrerar väl denna dårskap.

Pojken, alternativt den unge mannen med 16 som påstådd ålder, tilldelades uppehållstillstånd i maj 2011. Han ansökte om extra bidrag för att resa till Iran och hälsa på familjen. Svaret blev nej med hänvisning till att resan inte på ett tillfredsställande sätt kunde garantera 16-åringens säkerhet och att bidraget han redan fick var tillräckligt för att finansiera resan.

Förvaltningsrätten tyckte annorlunda och slog fast att han visst skulle få resan betald av kommunen, med hänvisning till att “Socialnämnden ska utforma vården så att den främjar den enskildes samhörighet med anhöriga och närstående”. Vidare menade man att 16-åringen, som den äldste sonen i familjen, har ett behov av att besöka sin mor och syskon. “Dessutom har han enligt sin kultur ett ansvar för familjen fastän han är ett barn”, skriver man i domen där det även framgår att han sparat ihop 6 500 kronor på sitt bankkonto. Bidraget från kommunen för boende och mat ligger på knappa 4 000 kronor per månad.

Förvaltningsrätten menar att besparingarna inte ska betraktas som inkomst vid bidragsprövning och därför är han berättigad till resebidrag som kostar drygt 4 000 kronor. Någon risk för 16-åringens hälsa eller säkerhet vid en resa har kommunen inte kunnat styrka, menar man.

Kommunen ifråga har nu överklagat beslutet till Kammarrätten.

ÖP
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-10, 16:37 (Uppdaterat 2012-08-11, 03:00) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur

Disqus

Gilla
Ogilla
och 24 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar

Obligatorisk: Logga in nedan för att kommentera.

Visar 79 av 289 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


struve 30 minut sedan

Först,
denne "16 åring"...vilken makalös fräckhet att begära våra surt förvärvade skattekrono för att resa tillbaka till det land ha flytt från.
Sedan,
Vilka männsikor är det som beviljar detta???
Svenskar, uppenbarligen, som vill sitt eget land och sitt eget folk illa!!!
Det är en farlig lek detta...snart blir det inbördeskrig!!!
4 personer gillade det här.

Karl Johan Lindevall 47 minut sedan

En ny spik i kistan islagen av ytterligare en av våra myndigheter . Detta " ensamkommande barn" som endast är en i mängden av dylika , har i eftehand visat att hans anhöriga i riklig mängd fanns kvar i hemlandet och således inget skäl till att belasta vårt samhälle . Myndigheterna med sina blåa ögon fattar ju inte att hela historien med "ensamkommande barn "är en ren bluff , som kostar skattebetalarna kolossala summor. Man kan fundera över hur naiva människor får vara , när dessa skall bestämma över våra skattepengar . Denne yngling kommer nu att under sitt besök hos sina anhöriga, med våra skattepengar förgylla dessas dagliga liv , eller komma dragandes med dem med hänvisning till anhörigbestämmelserna och begära genom fri advokat att dessa skall erhålla PUT. Detta är säkert ett land i framåtskridande .
4 personer gillade det här.

Florence_McBain 1 timme sedan

Absurdistan i sitt esse!
7 personer gillade det här.

Concerned_citizens_10 1 timme sedan

Det här trädet med pengar som Sd brukar nämna finns visst trots allt någonstans. Det är dock inte till för svenskar som endast får äran att se till att det dignar. Vårt välfärdssystem är numer till för folk som inte har här att göra.
10 personer gillade det här.

Maja Belarus 1 timme sedan

"Barnet" längtar efter mamma och vill åka hem till Iran och besöka henne på svenska skattebetalares bekostnad. Men... "barnet" har ju "flytt" från Iran och borde rimligtvis inte vilja åka tillbaka dit, eftersom regimen där är likadan som när han "flydde". Är det inte farligt för "barnet" i Iran längre? Varför "flydde" han därifrån då?

Det bästa vore förstås om "barnet" åkte... och inte kom tillbaka.
14 personer gillade det här.

Generalkorpralen 1 timme sedan

Saknar alla i Förvaltningsrätten vanligt enkelt sunt bondförnuftförnuf?.
Kan de sitta kvar efter ett så horribelt, idiotiskt, partiskt beslut?
Har de ingen som helst känsla för rätt-och-fel? Kanske är de för högt skolade
och tappat markkontakten.

Hur ser Justitieombudsmannen på detta?
9 personer gillade det här.

min-klon 1 timme sedan

Oj da, och hoppsan! Iran som är en riktigt hårdför regim mot dem som svikit Iran. Mannen säger ju att han flytt därifrån. Så förvaltningsrätten tjänar medvetet lögnen från en man som "flytt" från Iran, genom att anse det säkert för honom att hälsa på anhöriga i Iran. Riktigt bedrägligt att medvetet tjäna lögnen så. Och trolöst mot skattebetalarna.

Det betyder att förvaltningsrätten är också i den samhällsomstörtande systematikens ägo.
Den borde polisanmälas. Den är kriminell och vilket betyder att personal som är för en sådan kriminell politik bör avskedas.
4 personer gillade det här.

Rebeckass 2 timme sedan

Är det ingen styrande i Sverige som begriper att de regler som från början var ämnade att skydda människor, idag utnyttjas till den grad att trygghetssystemet håller på att kollapsa?
17 personer gillade det här.

Nelip 2 timme sedan

Finns ju inte en enda svenska som får något bidrag från socialen om man har en enda krona på bankkontot, och absolut inte till att resa??
Någonstans är något väldigt fel,..
Om han ,den ensamma ungen hittat sina släktingar igen som varit borttappade så Grattis, då är det ju bara att se till att han blir återförenad med sin familj, det måste väl ändå var meningen och det mest humana? Eller håller vi på med kidnappning i landet Sverige? vad ska vi med alla stackars ensamma ungar till? Har vi nån gruva där vi stjälper ner dom i som små slavjobbare?
Nej tillbaks till anhöriga och familj med de stackars ungarna ,..
21 personer gillade det här.

David JaXn Kraft 2 timme sedan

Sjukt. Är han flykting så ska han väl inte få pengar att åka tillbaka och hälsa på sin familj i det landet han flytt från? Då kan de lika bra sparka ut han direkt. Han har ju uppenbarligen inga problem att vista sig där eller hur? Var är flyktingskälen? Ta alla pengar han sparat på sig och ge han en enkelbiljett. Enkelt.
27 personer gillade det här.

Anders040 3 timme sedan

Avlixlat och samtliga läsare och skribenter ni får ursäkta mig men jag måste vara ovanligt trög och korkad fast andra säger det motsatta. Jag förstår inte detta, helt ärligt.

Hur kan man vara ensamkommande, komma till Sverige ljuga sig in i landet och sedan ansöka om resebidrag för att hälsa på familjen, är han ensamkommande eller inte? det är knappast ett laglöst barn vi snackar om här, mor och syskon finns i Iran, ja han har säker behov att vara med sin familj, men för 17 ge killen en enkel biljett, här har han inte att göra, det sägs man flyr från krig och elände endå ska man åka tillbaka för att hälsa på, jag får inte ihop det.

Samma med dessa "turister" som ska åka hem och hälsa på, jag ser dom dagligen på Öresundståget med resväskor som vi vanliga bara kan drömma om. Hur i hela friden har man fått ihop dessa pengar för att resa "hem" och hälsa på tjocka släkten? Ni behöver inte svara på frågan,svaret kan vi allah. Är dom invandrare? har dom flyktingstatus? Har dom flyktingstatus och reser "hem" kan dom förbli på resmålet. Är dom invandrare så får vi hoppas dom står för resan själv för pengarna har väl dessa hyckle jobbat ihop.

Jag ska ringa kommunen på måndag och fråga om jag kan få en resa för jag vill hälsa på solen och människorna i ett främmande land, tror jag ska ansöka om resebidrag till Kroatien i 14 dagar. Får jag avslag ska jag do anmäla kommunen eftersom det tydligen bara är berättigade till resebibidrag, kan dom kan jag.

Mitt tips är att alla läsare och skribenter här ansöker om resebidrag hos respektive kommuner, hävda att ni kommer do anmäla kommunen om ni får avslag. Givetvis kommer vi inte få något resebidrag men vi har fått dom kommunanställda att jobba med resebidragsansökningar.

Sverige var fantastiskt.
31 personer gillade det här.

struve 23 minut sedan som svar till Anders040

Bra...!!!
vet nån vilket kommun det gäller och var detta verk ligger???
Vänligen informera så jag kan skriva brev - som enligt lag skall diareföras - och polisanmäla
Lennart Struve

Jan 3 timme sedan som svar till Anders040

Kommer man ensam till Sverige så är man "ensamkommande". Har man dessutom "flyktingskäl" så är man ensamkommande flykting, och i detta fallet alltså även barn.
2 personer gillade det här.

naviclima 1 timme sedan som svar till Jan

16 år gammal och det tror du själv på??????? Enkel resa tillbaka är vad han ska ha med sina egna pengar. Flyktingskäl och man ska åka tillbaka????Snacka om korkad!
5 personer gillade det här.

Anders040 2 timme sedan som svar till Jan

Flyktingskäl??? också åker man "hem" för att hälsa på familjen. Alltså Jan jag är inte född i farstun.
15 personer gillade det här.

naviclima 1 timme sedan som svar till Anders040

Han måste jobba på förvaltningsrätten stackarn för dummare kan man inte bli!!
2 personer gillade det här.

Arge Algot 3 timme sedan

Klart grabben/mannen skulle få resan betald, enkel biljett tillsammans med ett förbud att någonsin återvända! Hur länge skall våra korkade/godtrogna politiker envisas med att inte inse och erkänna den fakta som de flesta här ute i verkligheten sedan länge insett?
23 personer gillade det här.

Mattis_01 1 timme sedan som svar till Arge Algot

Varför skall han få denna resa betald med enkelbiljett??

Han har på sitt eget bankkonto sparat ihop själv 6.500:- kr av bidragen som han har fått. Genom oss!

Till Theran från Arlanda enkel vuxen med TPA Portugal 2.931:- / 3.035 :- kr med SAS 3.374:- - 3.509:- kr så har han fortf. fickpengar.
Enkel barn utan vuxen fanns ej med på Flygresor.se

Han får ta ut pengar från kontot samt därefter gå till närmaste resebyrå och köper sig en enkel till första flyget åter.
Hans papper för PUT skall även makuleras.
3 personer gillade det här.

in_the_style_of_demons 4 timme sedan

Invånarna i kommunen kan protestera och hänvisa till den kommunala likställighetsprincipen vilken innebär, att
en kommun inte får lov att gynna vissa invånare på andra invånares
bekostnad.

Jag tror inte att det lyckas eftersom invandrare många gånger verkar stå över de regler och lagar som gäller i Sverige men det kan vara värt att anmäla kommunen och visa att man inte accepterar allt dårskap.
13 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 4 timme sedan

När skall folket få säga sitt ord om denna massinvandring, Är inte regeringen skyldig att följa folkets talan. För detta var inte vad dom sa när de gick till val att dom ville ha. Det dom sade lyser med sin frånvaro
19 personer gillade det här.

in_the_style_of_demons 4 timme sedan som svar till Ann-katrin Sahlqvist

Valresultatet 2010 talar tydligt för vad majoriteten av svenska skattebetalare vill i frågan.
5 personer gillade det här.

Ann-katrin Sahlqvist 4 timme sedan

Kommunerna lär nog börja ångra sig nu med allt mottagande, brukar komma surt efter
20 personer gillade det här.

Marie Olsson 4 timme sedan

gös det ingen tandktr när dom anländer för att bestämma ålder om det är ett barn mkt konstigt
4 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 5 timme sedan

Allvarligt, låt honom får en biljett, en enkel.
Det är som jag har hävdat, dessa ensamkommade mår bäst att vara med föräldrarna, släkten, vännerna. Hjälp dom komma hem!
19 personer gillade det här.

philnisse 6 timme sedan

Han ska väl "giftas bort"....
7 personer gillade det här.

dammedswede 7 timme sedan

att sverige är världens största dårhus kan numera inte betvivlas, vansinnet och dårskapen går från klarhet till klarhet !!!
36 personer gillade det här.

Cippan 7 timme sedan

Han borde omedelbart återförenas med sin familj, på heltid och i sitt hemland. En enkel biljett borde delas ut och rätt att uppehålla sig i Sverige borde upphöra i samband med att han lämnar landet.

(Redigerad av kommentatorn 7 timme sedan)
33 personer gillade det här.

Sventon 5 timme sedan som svar till Cippan

Det borde vara det ända rimliga, att åtala för bedrägligt beteende är troligen lönlöst.
3 personer gillade det här.

Maria Lindström 7 timme sedan

Vad är förvaltningsrätten? Låter som en avdelning som har med dina döda släktingars pengar att göra.... men det kan det väl aldrig vara?

Och Hallååååå - han kom hit som "ensamkommande"??? Det har ju alltid betytt att de dragit en snyfthistoria om att deras familjer är slaktade av soldater (valfritt slag), och att de inte har en levande lus kvar som kan ta hand om deras små håriga bakdelar....

Men denna *fult ord* ska hem på vår bekostnad för att han vill träffa mamma och sina syskon... och denna Förvaltningsrätt anser att det är rätt o riktigt???

Nä men dra snabeln på en mammut alltså... Det här borde väl i sånt fall vara en riktig ögonöppnare för våra myndigheter? Eller kör dom strutshuvudet i sanden?

18 personer gillade det här.

mGTFO 8 timme sedan

Betald semester tillbaka till landet han flytt från!? Vad är det för jä*la dumheter!?

Är det säkert att åka hem, så kan han bli kvar där också!

Det har blivit så jä*la dumt o korkat i detta landet att jag vill spy!

SD 2014
31 personer gillade det här.

MatsD Moderator 9 timme sedan

Så ensam var han. Jösses. Jag har släktingar i USA. Kan jag få resan betald av kommunen om jag vill hälsa på dem måntro?
27 personer gillade det här.

DenRiktigaAteisten 9 timme sedan

Om man är flykting från land A...
Hur i he-te kan man då åka på semester och besöka släktingar i detta land A?

Jag förstår inte? Gör någon annan det?

Och än mindre förstår jag varför jag ska betala för denna resa!
33 personer gillade det här.

Jan 3 timme sedan som svar till DenRiktigaAteisten

Nej. Detta borde vara det solklara skäl som gör att man säger nej, vilket man ju faktiskt också gjorde i första läget då man sa att man inte kunde garantera personens säkerhet, vilket borde vara uppenbart för de flesta då han som flykting torde vara efterlyst av regimen. Problemet med tings- och tydligen också förvaltningsrätten är att de är lekmannadomstolar och där härskar i många fall V och S. Ved Vänsterpartiet och Sossarna vill i flyktingfrågan lyser igenom de beslut de fattar. Tänk på det vid nästa val.
1 person gillade det här.

Rebeckass 9 timme sedan

Så fort det handlar om att hjälpa människor med en annan etnicitet än svensk, så tycks det finnas hur mycket pengar som helst.

Problemet är att den som i sammanhanget vill hushålla med pengarna blir stämplad som rasist.
15 personer gillade det här.

Karin 9 timme sedan

De enda ensamkommande jag sett i min närhet, är redan rika svenskar med flotta villor som tar emot dem? Antar att dessa Svenskar bara vill tjäna stora pengar på dessa individer?!

Lustigt de har ju redan mycket pengar, flotta villor. Fyfan vilka Sverigeförädare? Fattar inte. Moderater som jag förstått, som tjänar stora pengar på detta?
GUD vad jag vill sätta åt dessa girigbukar. En dag kanske? Dessa girigbukar snor åt sig pengar på fas-3 stackars människor och ARB håller med. Gudskelov att jag numera befinner utanför detta djävulska system.
3 personer gillade det här.

sandbuzz (t_sucre) 10 timme sedan

Kanske man skulle pröva och kräva resebidrag från sv. ambassaden för att åka till Sverige och besöka släktingar!? Nekar de mig, så kommer de att få en mouth full.
2 personer gillade det här.

bilbobagger 12 timme sedan

Jo det är skillnad på folk o folk, när mina sjukdagar tog slut på FK. o jag inte fick pengar på 3 mån.så betalade soc. halva elräkningen, bara så att de inte stängde av, resterande skulle jag fixa själv. Vill bara tillägga att jag har jobbat i detta landet i 40 år.
48 personer gillade det här.

NisseiBagarmossen 8 timme sedan som svar till bilbobagger

Ja, det är skillnad och du kan inte göra mycket mer än att gilla läget. Flyktinginvandringen kostar enorma belopp, och den kan bara betalas genom att dra ned på förmåner till helt vanliga svenskar. Så är det.

13 personer gillade det här.

Oberst 12 timme sedan

Ge dem alla resebidrag - enkel resa!
32 personer gillade det här.

Hondamannen 12 timme sedan

Nog läge och kolla vilka som sitter i förvaltningsrätten och är ansvariga för dessa beslut. Kommer en dag när jag inte hade velat vara i deras skor. Typ 2014
13 personer gillade det här.

Kotka81 12 timme sedan

Jag blev illamående av att läsa detta. Har man socialbidrag dras varenda krona som sparats från månaden innan av från nästa månads bidrag. Och denna kille kan tydligen ha sparpengar och desutom få resor betalda. När soc betalar resor trodde jag det handlade om bussbiljett till arbetsrömedlingen. Äckligt!
39 personer gillade det här.

BitteJ 12 timme sedan

kan man hoppas att ALLA kommuner ifrågasätter alla utbetalningar till flyktingar, så kanske det händer något.
lite OT dn hade tydligen idag någon insändare från några komunpolitiker om att om inte staten går in och betalar för flyktingarna en längre tid så måste de dra ned på annan verksamhet för övriga invånare som äldre skola osv. antagligen väl medvetna om att de redan nu slimmat dessa organisationer max. så frågan blir hur skall de förklara detta fenomen när SD sagt detta sedan valet?
20 personer gillade det här.

Karin 9 timme sedan som svar till BitteJ

DET står inte på förrän DE står med ändan bar. Låt se vad vår regering gör DÅ.
LÅT DEM SKÄMMAS.
2 personer gillade det här.

Elsa 12 timme sedan

Helt rätt av kommunen att överklaga.Det skall bli intressant att få höra Kammarrättens beslut.
Då vet vi vad vi har att rätta oss efter.Det skall vara lika för alla.Eller hur?

SD 2014
19 personer gillade det här.

pela68 9 timme sedan som svar till Elsa

SD 2140?
Mjaeh. Socialism har vi väl haft nog utav!
2 personer gillade det här.

Fröken Sverige 12 timme sedan

Svaret nedan var till varforda som vill få oss att tro att de inte är ankarmän...
2 personer gillade det här.

Fröken Sverige 12 timme sedan

Om det är 1 av 10, ska jag låta vara osagt. Men det framgår inte hur
många personer varje av dessa 10% har tagit hit. Dessutom så krävs det PUT innan
man får ta hit någon. Så av de 6109 som kommit 2007-2011, så är det
givetvis många som inte HUNNIT ta hit någon ännu. Men det lär ske.

Migrationsverket skriver på sin sida:

“Under åren (2007–2011) beviljades totalt 6109 ensamkommande
barn/ungdomar permanenta uppehållstillstånd. Under samma period har 1487
personer (föräldrar och syskon) beviljats uppehållstillstånd på
anknytning till ett ensamkommande barn, det vill säga knappt 25
procent.”

Där är det 25%. Jag tror mer på Migrationsverket än på Sverige Radio.

Det var "anknytning" det....

Dessutom utelämnar även Migrationsverket alla de anhöriga som fått tillstånd

på anknytning till ensamkommande barn på ansökningsskälen BH
(hushållsgemenskap), BE (etablerad anknytning) och BS (snabb anknytning)
vilka också finns i stor omfattning.

Så verkligheten ser helt annorlunda ut än den statliga propagandamaskinen vill framställa den.

Från Riksdag & Departement:

"Kostnaden i normalfallet för ensamkommande unga varierar mellan 3 000 och 6 000 kronor per individ och dygn."

"Migrationsverket betalar i extremfall 16 000 kronor per dygn för
asylsökande ensamkommande ungdomars boende. Verket måste ställa högre
krav på de avtal som träffas, anser Riksrevisionen."

http://rod.se/ensamkommande-ka...

Hur mycket pengar av era skattemedel går till era egna barn????
18 personer gillade det här.

Tant_Karin 4 timme sedan som svar till Fröken Sverige

När debatten pågick för ett tag sedan lade Migrationsverket på sin sida ut uppgift om hur många av de som kom 2007 som HITTILLS fått hit anhöriga. Jag räknade ut att det blev 17%. Jag har för mig att det också stod föräldrar och syskon, så det är väl inte omöjligt att partner och egna barn inte finns med i siffrorna.
Om man tittar på siffrorna för ensamkommande har det för ett par år varit mellan 40 och 50% som kom från Somalia och de anhöriga har väl till största delen inte kommit ännu.

varforda 12 timme sedan som svar till Fröken Sverige

Det framgår visst hur många dessa 10% tog hit. Det stod skrivet tydligt i artikeln men av någon anledning togs mitt inlägg bort.

Du räknar fel. Du räknar att 1487 personer är anhöriga till 1487 olika personer. Verkligheten är att ensamkommande kan ta med sig mer än en anhörig. Alltså är siffran på 10% korrekt. Det är Migrationsverket som är källan till SR:s artikel.

Edit: Inte heller står det 25% på deras egna hemsida. http://www.migrationsverket.se...

(Redigerad av kommentatorn 12 timme sedan)
1 person gillade det här.

Vargagrin 10 timme sedan som svar till varforda

Och det är på inga sätt underligt att "barnen" får tag på sina familjer när de fått PUT när de i ansökningar angivit att släktingar är "försvunna" och "döda"

Vore det inte bättre att förena barnen med sina familjer i hemländerna?
6 personer gillade det här.

philnisse 6 timme sedan som svar till Vargagrin

...på tredje dagen uppstånden från de döda.....
1 person gillade det här.

lhasa 12 timme sedan

Konstigt, skall man ha försörjningsstöd eller socialbidrag får man väll inte äga någonting -- man får absolut inte ha 4k på banken. Men det är väll lite olika regler för olika personer ... gillar olika?

(Redigerad av kommentatorn 12 timme sedan)
27 personer gillade det här.

Karin 9 timme sedan som svar till lhasa

Gäller BARA etniska Svenskar som jobbat ihjäl sig under många år. Min bror nu 58 fick reda på att om han skulle få fullvärdig pension, skulle han jobba till 68 års ålder? Han som jobbat i minst 45 år på samma ställe o betalat skatt?! Jodå de vill att VI ska jobba ihjäl oss (oavsett sjukdomar) för att betala för invandringen. Man spyr
12 personer gillade det här.

Tigerkaka 12 timme sedan

"GILLA" det nya skatteupproret....
Sluta betala skatt som går till bidrag. Fejkade handikapp, sk hemresor etc....
Sluta betala TV-licens som går till MP och VPK-journalister. Som döljer fakta... som inte berättar om bidragsfusken...
27 personer gillade det här.

Guest 12 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

Sverigefritt 12 timme sedan som svar till Guest

Hur som helst har de uppenbarligen inte flytt från något. Semesterresor hör man om hela tiden. Hur man än vänder och vrider på det är det bedrägeri som ofta när det gäller invandrare från MENA. För övrigt skulle jag inte lita på någonting från Sveriges Radio.
14 personer gillade det här.

varforda 12 timme sedan som svar till Sverigefritt

Här påpekar man fel i artikel och istället för att rätta till det så blir ens kommentar borttagen. På en sida som klagar på yttrandefrihet i övrig media.
7 personer gillade det här.

Tigerkaka 12 timme sedan

"Välkommen till Bidrags-Sverige"... Jag har slutat betala skatt till svenska staten och den svenska kommunen. Vilka idioter är ni som som betalar skatt till bidragssverige?
Varenda skattekrona går till indvandringsbidrag....
10 personer gillade det här.

Sverigefritt 12 timme sedan som svar till Tigerkaka

Hur har du lyckats med det?
6 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 12 timme sedan

Dessa bidrag till höger och vänster betalas väl ut av alla kommuner? Jag har då aldrig fått resan betld för att hälsa på mina gamla föräldrar utomlands, än mindre har det varit tal om att jag skulle hämta dem hit och jag ger mig sjutton på att jag varken hade fått det ena eller det andra. Men så kommer man från Nordeuropa och det är helt fel. Vi har ju ingen utbildning i motsats till de från t ex Somalia, har vi ju läst häromsistens
15 personer gillade det här.

pela68 9 timme sedan som svar till Anna Svensson

Precis!
Min gamla pappa med utomnordisk härkomst men bosatt i Finland. Kan jag få bidrag för att besöka honnom?
Knappast!
När han biter i gräset, så får jag minnsan töja på plånboken...
2 personer gillade det här.

Muppfan 13 timme sedan

När ska vi skattebetalare få våra semesterreser betalda av kommunen då? Det är ju faktiskt VÅRA pengar som dom slösar till höger och vänster.
26 personer gillade det här.

JohnGalt1969 12 timme sedan som svar till Muppfan

Dom slösas utan tvekan mest till vänster, men gränsen är hårfin numera :)
5 personer gillade det här.

Per Sverige 13 timme sedan

"Förvaltningsrätten anser inte heller att kommunen i sin utredning kunna styrka att det föreligger några risker för den unge mannens hälsa eller säkerhet att resa till Iran."
Då kan man ju fråga sig vilket skyddsbehov han har för att överhuvudtaget stanna i Sverige?
35 personer gillade det här.

Woffe 13 timme sedan

Epitetet flykting, eller för den delen ensam, kan väl inte vara aktuellt här.

Personen har familj och han kan resa och besöka den utan fara för sitt liv.

Suck...
32 personer gillade det här.

Iréne Berglund 13 timme sedan

Vilka kriterier gäller för ensamkommande? Förutom boende och mat får han ca 4000.- kr i månaden. Han hade sparat ihop 6500.- men de ska han inte behöva ta av för resan. Våra kommuner i Jämtland har det inte så fett och han har ju kostat en hel del redan. Helt klart lever han betydligt flottare än våra pensionärer.
33 personer gillade det här.

Ann-Marie 13 timme sedan

Bidrag till semesterresor från länder dom "flydde" ifrån samtidigt som det dras in på gamla och sjuka!!?
50 personer gillade det här.

Karin 9 timme sedan som svar till Ann-Marie

Äldrevården i Sverige är numera kaputt. De får vara nöjda, om de får en blöja bytt per dygn, De får vara glada om de får ett halvt ägg till frukost. JÄMFÖR detta med Sveriges Fångvård 85% av dem är Invandrare .DE får fin mat 3 gånger per dag. Vad får våra gamla/eller våra skolbarn?.

Blir såå förbannad. Godnattis alla. Imorgon ska vi ut o leta Blåbär. TUR att vi svenskar hittar en del födoämnen i skogen.
6 personer gillade det här.

Tigerkaka 12 timme sedan som svar till Ann-Marie

Sluta betala skatt!
Säg upp din TV-licens som går till förljugna MP- och VPK-journalister. Du betalar deras lön med din tv-licens.
Bojkotta företag som annonserar i Aftonbladet.
Det är vad du kan göra. Gör det nu.
9 personer gillade det här.

Elsa 12 timme sedan som svar till Tigerkaka

Hur slutar man att betala skatt?Den drar dom ju varje månad.
9 personer gillade det här.

Sverigefritt 13 timme sedan som svar till Ann-Marie

Det är riktigt motbjudande! Mot allt sunt förnuft.
29 personer gillade det här.

slundberg11 13 timme sedan som svar till Ann-Marie

Rätt uppfattat.
7 personer gillade det här.

slundberg11 13 timme sedan

Vilka sitter i förvaltningsrätten ?

(Redigerad av kommentatorn 13 timme sedan)
9 personer gillade det här.

Sverigefritt 12 timme sedan som svar till slundberg11

Det finns 12 förvaltningsrätter fördelade över hela landet.
3 personer gillade det här.

Fru_Svensson 13 timme sedan

"Kommunen har ...överklagat beslutet till kammarrätten." Snälla AP följ upp det här!!!!!
23 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 13 timme sedan

märkligt att de kan resa hem på semester när de är flyktingar sverige har blivit så sjukt så jag vet inte vad mer jag ska säga
34 personer gillade det här.

Rita_B 13 timme sedan

Verkligen bisarrt. Det går alltså bra att resa och hälsa på familjen i ett Iran man flytt från? Bara det borde få svenska myndigheter att lystra och ifrågasätta om han överhuvudtaget ska få vara kvar i Sverige och kosta samhället pengar. Hyggligt av Förvaltningsrätten att gå emot kommunen och man får hoppas att Kammarrätten har lite mer förnuft.
34 personer gillade det här.

jannejakan 13 timme sedan

Varför fick han stanna överhuvudtaget om han kan resa tillbaka? Idiotin i detta landet vet inga gränser. Lögnaren borde skickas ut ur landet omgående, men i landet Absurdistan är ingenting normalt.
46 personer gillade det här.

PetaFlux 13 timme sedan

Jag funderar på att söka asyl, jag har inte råd att åka utomlands på semester.
33 personer gillade det här.

PetterssonBendel 13 timme sedan

Har han familj hemma i Iran och uppenbarligen kan ta flyget dit utan fara för liv och lem så vad i h-lvete gör "ungen" här i Sverige??

Nästa dårskap är väl att hela förbannade släkten får resebidrag till Sverige och var sitt PUT när de ändå är här.. för att "återförenas" med sin lilla telning.
40 personer gillade det här.

Reaktioner

olofpalmskrutt 8 timme sedan
Från twitter 3 fler retweets från frokensverige KasperSekiyama MorKarins
RT @Avpixlat: Resebidrag till ensamkommande - kommun överklagar: http://t.co/XgMi7BOi #svpol #svpbs
olofpalmskrutt 8 timme sedan
Från twitter
RT @Ann_Marie1: Resebidrag till ensamkommande – http://t.co/37IV0Byo - Till länder dom "flydde" ifrån samtidigt som det dras in på gamla och sjuka!? #svpol
memohitch 9 timme sedan
Från twitter
Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar http://t.co/jMopPLF8
Ann_Marie1 9 timme sedan
Från twitter
Resebidrag till ensamkommande – http://t.co/37IV0Byo - Till länder dom "flydde" ifrån samtidigt som det dras in på gamla och sjuka!? #svpol
olofpalmskrutt 13 timme sedan
Från twitter
RT @Mittswe: Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar http://t.co/2g9vi3hv #svpol Ensamkommande "barn" får bidrag för att besöka familj ??
Mittswe 14 timme sedan
Från twitter
Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar http://t.co/2g9vi3hv #svpol Ensamkommande "barn" får bidrag för att besöka familj ??
swebyggare 14 timme sedan
Från twitter
Asylturister är även den rätta benämningen på dessa Ankarbarn. Det finns mängder av Svenskar ute i landet som har jo… http://t.co/mdGFxLIo
Mittswe 14 timme sedan
Från twitter
Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar http://t.co/2g9vi3hv

Trackbacks
Trackback-länk

Varg i Veum

08/10/2012 06:18 PM

[...] Avpixlat sprider vidare nyheten om sk “ensamkommande barn” [...]


Senaste/populärast
Senaste

Sista delen i dansk tv:s Malmögranskning
Nu kommer syrierna också
Muslimsk vrede när Pizza Hut i Pakistan drog tillbaka “All you can eat”
Resebidrag till ensamkommande – kommun överklagar
François Hollande stänger ned zigenarläger

Populärast
Krönikörer
Mats Dagerlind
Hera Lamppu Maduro
Mrutyuanjai Mishra
Arkiv
Kategorier
Besökare

MediaCreeper Creeper


Donera
MigiLeaks
Köp en t-shirt
Hjälp till att sprida Avpixlat
Följ oss på
Följ oss på Twitter
Avpixlat
#svpol
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 Viktigt! Sök stöd för din organisation för att hjälpa Sverige. migrationsverket.se/download/18.80… Repatriering! #svpol 34 seconds ago · reply · retweet · favorite
2REPLEGION profile

2REPLEGION Gripna efter polisens nätpublicering - Effektiviteten är talande men inte tack vare #Expressens pixlade bilder #svpol expressen.se/kvp/gripna-eft… about 1 minute ago · reply · retweet · favorite
markus_uvell profile

markus_uvell Ett grundkrav i en debatt är att iaf vilja förstå hur de som tycker annorlunda tänker. Men ofta tar förakt och ointresse över. #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite
TotteLofstrom profile

TotteLofstrom Idag kl 17.00 till 20.45 föreläser jag och Lisa om retorik och hur man bemöter SD, på SSU:s mellanvalsläger. Kom om du är där! #ssu12 #svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
volontarbyran profile

volontarbyran RT @KramaMig: Att skapa ideellt #engagemang är viktigt för Sverige! #volontärlöftet är ett konkret exempel (bit.ly/loftet) på vägen dit. #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite
TommyFunebo profile

TommyFunebo Frågan är om Tommy Hansson är den störste idioten i SD:s färgstarka historia? Han har ansvaret här, lt.se/nyheter/sodert… #svpol #kissgate 6 minutes ago · reply · retweet · favorite
markus_uvell profile

markus_uvell Såhär illa skriver den som helt saknar intresse/förmåga att förstå hur åsiktsmotståndare öht resonerar. dn.se/kultur-noje/kr… #svpol 8 minutes ago · reply · retweet · favorite
Swegato profile

Swegato RT @MattiasStanton: För 30.000 som kommer till Sverige kan vi hjälpa 9,8 miljoner i flyktingläger för samma kostnad!! Fattar ni? 9,8 miljoner! #svpol #wakeup 10 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 RT @kentekeroth: Älskar hur man så lätt man kan göra twittervänstern indignerad. Deras avsaknad av rationella argument roar mig varje gång. #svpol 12 minutes ago · reply · retweet · favorite
mickep2 profile

mickep2 Gissar att @medierna kommer att återkomma till @annieloofs pressekreterare om den där intervjun. #svpol #journalistik 14 minutes ago · reply · retweet · favorite
niclasjonasson profile

niclasjonasson "Kalla mig inte rasist, din kommunist." #svpol 15 minutes ago · reply · retweet · favorite
AlOthm profile

AlOthm Ingen brist på humor när danska politiker säger sitt #svpol bt.se/ledare/kroniko… 19 minutes ago · reply · retweet · favorite
JKasteskog profile

JKasteskog RT @Zappa_Fan: Från Troll > Trolljävlar. Retoriken hårdnar. Snart är det 30-tal igen med förföljelse av oliktänkande! Otäck utveckling. #svpol 23 minutes ago · reply · retweet · favorite
JKasteskog profile

JKasteskog RT @Zappa_Fan: PK-Mobben på twitter släpper artikel im invandr.tolerans från 2011 som JÄTTENYHET! gp.se/nyheter/1.3754… #svpol 23 minutes ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet Hur kan det saknas "kompetens" trots 8,8% arbetslöshet och extrem massinvandring av mer välutbildade invandrare än svenskar? #svpol 24 minutes ago · reply · retweet · favorite
obsiris profile

obsiris Mobbning och oseriös rapportering av Aftonbl och DN. #lööf #svpol ekuriren.se/ledareasikter/… 26 minutes ago · reply · retweet · favorite
ChristianCkd profile

ChristianCkd RT @aronmodig: Här är några andra länkar: P1 Morgon (sverigesradio.se/sida/artikel.a…), SVT Nyheter (svt.se/nyheter/sverig…), Expressen (expressen.se/nyheter/efter-…) #svpol 26 minutes ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet Nu skriver 5 sossar sanningen om "nystartszoner" och lönedumpning på invandrarna - skriver jag samma sak är jag rasist #svpol 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
HeleneGestrin profile

HeleneGestrin RT @Scouterna: Är du eller känner du en mångfaldshjälte? Nominera din kandidat: diversityindex.se/?page_id=60 via @DiversityIndexx #ideellt #socent #svpol #scout 30 minutes ago · reply · retweet · favorite
Vankelhane profile

Vankelhane Det välstånd och den trygghet som min kultur genererar vill jag inte äventyra genom att bjuda hit en ondskefull stenålderskultur! #svpol 31 minutes ago · reply · retweet · favorite
AlOthm profile

AlOthm Kan avsättas efter bråk om partikassan #svpol expressen.se/nyheter/kan-av… 32 minutes ago · reply · retweet · favorite
MRS_Borg profile

MRS_Borg RT @RolandX_Swed: Vad skall det bli av oss svenskar som inte vill integreras i det nya Sverige? Vi som inte vill att Sverige skall bli som Syrien? #svpol 35 minutes ago · reply · retweet · favorite
AWatar profile

AWatar Bra belyst vad som är problemet med regeringens "nystartzoner": bit.ly/MS6duh #svpol 36 minutes ago · reply · retweet · favorite
KurdNytt profile

KurdNytt RT @ArjDnn: Al-Jazeeras story om den rasistiska tweeten som trendade bland turkiska twittrare: stream.aljazeera.com/story/trending… @KurdSe @KurdNytt @KurdoBaksi #svpol 36 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 Hjälp Sverige, sök stöd för att skicka hem invandrare! migrationsverket.se/info/5786.html #svpol Gör din medmänniska glad. 37 minutes ago · reply · retweet · favorite
Lerulf profile

Lerulf Starka röster i tyska SPD pos. till europeisk "skuldunion" för att rädda Euron. Medlemmar mindre entusiastiska. bit.ly/OedXXB #svpol 39 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 LUF-ordförande blir invandrings­lobbyist - Fria Tider friatider.se/luf-ordforande… Lita ALDRIG på en Folkpartist! #svpol 42 minutes ago · reply · retweet · favorite
carlmbergstrom profile

carlmbergstrom Bra skrivet av Sydsv Handelskammaren - finns tradition av att lärarna ska göra allt i skolan! goo.gl/vrylQ #skolan #svpol 43 minutes ago · reply · retweet · favorite
JonatanH profile

JonatanH Elisabeth Svantesson (M) ser positivt på ökat privat ansvar för äldres välbefinnande. Välfärdsstat på reträtt... #ssu12 #svpol 44 minutes ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet AB har hängt ut ännu en vit innan hans ens är dömd - När ska ni göra samma sak med svarta invandrare? #svpol 48 minutes ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 Bra där Eskilstuna, håll migrationsverket borta! ekuriren.se/nyheter/eskils… #svpol 50 minutes ago · reply · retweet · favorite
grapoluponape profile

grapoluponape Är det skillnad på alliansen och aliens? #svpol 51 minutes ago · reply · retweet · favorite
Par_Sjogren profile

Par_Sjogren Jag säger inget jag:) mobil.aftonbladet.se/nojesbladet/ar… #svpol 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
TommyFunebo profile

TommyFunebo Skakande TV-reportage om judehatet inom Socialdemokraterna Malmö, youtube.com/watch?v=IZTClQ… #svpol #auschwitznostalgiker 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mannenpagatan profile

Mannenpagatan Eskiltuna har fått nog av asylboenden. ekuriren.se/nyheter/eskils… #svpol 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
JakobLundgren profile

JakobLundgren RT @SolbergMartin: Skriver om vikten att kunna överklaga betyg, tillsammans med @JakobLundgren ! #svpol #skola st.nu/opinion/debatt… 54 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mannenpagatan profile

Mannenpagatan Sosse RASISTCHOCKAR: "Eskilstuna kan inte bidra (till asylboende) och därmed kommer inta en stram hållning." ekuriren.se/nyheter/eskils… #svpol 55 minutes ago · reply · retweet · favorite
AnnikaBeijbom profile

AnnikaBeijbom Ni lyssnar väl på @medierna nu! #svpol 57 minutes ago · reply · retweet · favorite
TommyFunebo profile

TommyFunebo Den femte nyansen av rött: Sverigedemokrati. #svpol #peralbinochtage 58 minutes ago · reply · retweet · favorite
JSWidholm profile

JSWidholm Det är logiskt för dem som vill se en ökad fattigdom och därmed få billigare arbetskraft att främja befolkningsexplosionen. #svpol #intpol 58 minutes ago · reply · retweet · favorite
niclasjonasson profile

niclasjonasson Sverigedemokraterna påstår att de inte är HBTQ-fientliga. Hur lever de upp till det, tycker ni? interasistmen.se/hbtq/engageman… #svpol 58 minutes ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet SVT: Under flera år har utländska arbetare bott i växthus - Ännu ett argument för plattformen "människosyn" #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Misslyckandet profile

Misslyckandet I Norge anklagas polisen för att inte upplysa media om allmänheten om Breiviks registreringsnummer - I Sverige mörkas GM signalement #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
ungdommotrasism profile

ungdommotrasism Gör som Sveriges Antirasistiska slam-mästare, Alma. Höj din röst mot rasism! buzz.mw/-8ns_y @megalophonic #röstermotrasism #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
JohanBrunzell profile

JohanBrunzell I grillen kan de hyra in Blackie Lawless. Han kan tillaga råbiffen. #svpol #wayoutwest about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
JohanBrunzell profile

JohanBrunzell Way out West kör bara vegetariskt. Kan inte Sweden Rock kontra nästa år med bara KÖTT?! Biff, korv, burgare, fläsk! DET ÄR METAL DET! #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
TommyFunebo profile

TommyFunebo RT @_Hanso: Expeditionen larmar pressekreterare som larmar redaktioner när reportrar gräver. Påhitt av Lööfs stab eller kutym i regeringskansliet?#svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Unimatrix_1 profile

Unimatrix_1 “Pågår det en islamisering av den västerländska civilisationen?” shar.es/vIfAM via @sharethis Okey, vad ska vi göra? #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
JKasteskog profile

JKasteskog Varför ska fosterföräldrar genomgå djupintervjuer & lämna utdrag ur MR/BR? Det behöver ju inte biologiska föräldrar göra! #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
apg29_nu profile

apg29_nu Seriemördare kan bli frälsta och fria | apg29: apg29.nu/index.php?arti… #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: