tisdag 28 augusti 2012

Sjöng och dansade – fick halsarna avskurna av islamister

Sjöng och dansade – fick halsarna avskurna av islamister « Avpixlat: Sjöng och dansade – fick halsarna avskurna av islamister

ISLAMS SANNA ANSIKTE ? Talibaner i Afghanistan mördade enligt Reuters i helgen 15 män och 2 kvinnor som straff för att de sjäng och dansade, något som för en rättrogen muslim (även vår “svenske” moderate riksdagsledamoot Abdirizak Waberi) är haram, dvs förbjudet. Att något är förjbudet enligt islam är påfallande ofta liktydigt med att det är belagt med dödsstraff och gärna då genom hängning, halshuggning eller nackskott. Sång och dans är hör uppenbarligen dit.

De döda kropparna efter de festande männen och kvinnorna påträffades på måndagsmorgonen. De hade antingen halshuggits eller får halsen avskuren. Händelsen ingräffade i Musa Qala-distriktet i provinsen Helmand. Uppgifterna kommer från Nimatullah som är guvernör i Helmand. Enligt andra uppgifter ska de 17 i stället ha dödats för att de jobbade för de lokala myndigheterna. Talibanerna har inte tagit på sig massakern, men har utfört liknande dåd tidigare.

Samtidigt finns det ett intresse både från den afghanska regimen och för de länder – inklusive Sverige – som vill legitimera sin truppnärvara i landet att skapa en bild av de goda mainstream-muslimska afghanerna och de onda fundamentalistiska talibanerna. I realiteten finns ingen skarp gräns utan en stor gråzon där många afghaner i varierande grad delar talibanernas värderingar även om de inte deltar i deras väpnade kamp. Det behöver därför inte nödvändigtvis vara organiserade stridande talibaner som utfört det här dådet, det finns andra kandidater som dock inte är lika praktiska att skylla på för den afghanska Karzai-regimen eller ISAF:s propagandaapparat.

DN
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-28, 07:22 (Uppdaterat 2012-08-28, 01:48) | Kategori(er): Brott, Islam, Religion, Utrikes

Logga ut
@setovis
225 kommentarer 2987 gillar mottaget
Dela på
Visar 5 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


evolution2000 Just nu

Afghanistan ja! Ett ett land med enorma problem med fattigdom, misär, ojämnlikhet, korruption, analfabetism, drogmissbruk (och produktion). Vill du se en kvinna dö i barnsäng. Då är det dit du ska åka. Vill du träffa på fullständigt vansinniga, moraliskt helt vridna "rättsuppfattningar". Då är det också ett ypperligt resmål. Är du intresserad av spädbarnsdödlighet motsvarande svensk stenålder. Då har du ditt drömland i Afghanistan.
Barnsoldater, massakrer, självmordsbombare och brist på mat, vatten, sanitet och värme. Kanske när du ett intresse för jordbruk på medeltidsnivå eller lerhusarkitektur. klansamhälle, blodshämndskultur, hedersmord eller ritualslakt. Ytterligare många skäl att åka dit. Afghanistan är rena rama tidsmaskinen.

Hmmm. Hur kan det komma sig? Är det inte bättre lagd tid att studera koranen än naturvetenskap? Är det inte mer effektivt utnyttjande av tiden att be än att gräva brunnar?
Är det inte mer konstruktivt att bomba flickskolor än att bygga dem? Bevaka eller bränna val lokaler? Det är frågan?

Inte kan det väl finnas någonting i Afghanistan som "håller tillbaka" utvecklingen? Nån idelologi eller religion eller så?

Global Neger Just nu

Från vänsterpartiets politik A-Ö

Vad tycker ni om situationen i Afghanistan?
"Den avgörande frågan för Vänsterpartiet är hur det afghanska folket så fort som möjligt kan få leva i fred och få sina mänskliga rättigheter respekterade. Världssamfundets samlade krafter måste riktas mot att hjälpa civilbefolkningen bygga upp skolor, sjukhus, vägar och annan infrastruktur."

"Sveriges politik bör vara att bidra till att skapa förutsättningar för fred och demokrati i Afghanistan."

"Vi vill öka de civila insatserna och biståndet samtidigt som svensk och utländsk trupp dras tillbaka. Ett snabbt beslut om att ta hem de svenska trupperna skulle vara en viktig internationell politisk signal som kan hjälpa till att ersätta omvärldens ensidiga militära fokus med ökat civilt stöd och bidrag till politiska lösningar."

Ja du...no words left...let it speak for it self

bud 0 minut sedan som svar till Global Neger

Finns det ingen gräns för naiva Svenskar? Afghanska folket måste själv lösa dessa problem, att som läget är skicka hjälparbetare utan skydd är sannolikt att utsätta dessa för stor livsfara.

Tobo Lobo Just nu

Islam är som mårdhundar. De förstör landet och ingen vill ha dem.

Anna Just nu

Det verkar vara haram att vara glad och lycklig.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: