måndag 13 augusti 2012

Professor i religionsvetenskap: “ta som utgångspunkt att våldet mot invandrarflickor är hedersrelaterat” « Avpixlat

Professor i religionsvetenskap: “ta som utgångspunkt att våldet mot invandrarflickor är hedersrelaterat” « Avpixlat: Professor i religionsvetenskap: “ta som utgångspunkt att våldet mot invandrarflickor är hedersrelaterat”

SKAMVÅLDET I en artikel på SVT:s webbplats kan vi läsa om invandrarflickan Nina (som egentligen heter något annat) som blev bortgift som 16-åring och som berättar att hon inte blev trodd när hon slog larm om det hedersförtryck och hedersvåld hon utsattes för. En ovanligt klarsynt professor i religionsvetenskap tillåts också komma till tals och kritisera de ansvariga i samhället som av rädsla för att kallas rasister inte vill se att våldet mot unga invandrarflickor ofta är hedersrelaterat. Hon efterlyser en inställning där man är lite mer realistisk än politiskt korrekt. Att artikeln inte är skriven av någon av den vanliga staben V- och MP-sympatisörer utan av en journalist med invandrarbakgrund som vet vad det handlar om kanske är orsaken till att det inte är de vanliga tillrättalagda aningslösheterna vi får läsa den här gången.

Många som är utsatta för den här typen av förtryck och våld får inte den hjälp de behöver därför att myndigheter inte vill se den bakomliggande orsaken. Delvis beror det också på bristande kompetens men även den bristen kan tillskrivas en beröringsskräck – vem törs utbilda de offentliganställda i att det i Sverige bland invandrarna har etablerats främmande kulturer och religioner som är gravt efterblivna i förhållande till vår egen när det gäller kvinnans ställning i samhället? Det är självfallet minerad mark. Man skulle förstås för att själva slippa kunna leja ut uppdraget till Sverigedemokraternas Kvinnoförbund, SD-Kvinnor, som har en hög kompetens på området och inte lider av samma beröringsskräck som det övriga etablissemanget. Men även ett sådant initiativ har en hög tröskel när den påbjudna linjen är att isolera detta parti från inflytande.

Under tiden är det, som SVT skriver, för flickor som Nina en fråga om liv och död att leva mitt i detta kulturella och religiösa förtryck och de flesta har inte kraft och mod att bryta sig ur det och söka hjälp. Att mötas med inkompetens och beröringsskräck när man väl vågar gör knappast saken bättre och signalerar inte till andra att det lönar sig att våga. Nina berättar att det inte är lätt att ta steget att lämna sin familj.

- Man vet aldrig när man kommer att bli slagen eller dö. Man är rädd hela tiden. Man känner sig värdelös och ensam. Man får inte ha några åsikter.

Hon berättar också att hon blev bortgift som 16-åring med sin kusin och tvingades resa med honom till hemlandet Marocko men att hon sedan lyckades fly hem till Sverige igen. Nina är född i Sverige bör tilläggas. Flykten accepterades dock inte av familjen och släkten och hon blev nu åter tvungen att fly – i Sverige. Hon vände sig till kommunen för att få hjälp för att slippa leva som bortgift med kusinen i Marocko. Men någon hjälp av kommunen fick inte Nina:

- De tittade på mig som jag var dum i huvudet. De trodde inte på mig.

Den annars så synliga svenska feminismen gör sig också osynlig i sammanhanget och är inte intresserad av att hjälpa flickor som Nina. De har fullt upp med prioriterade frågor som att genusneutralisera dagis och slåss för affärskvinnors millimeterrättvisa när det gäller att vara representerade i de stora börsbolagens styrelser.

Nina har efter mycket om och men dock fått skyddad identitet. Det är alltså hon som måste gömma sig i Sverige från sin familj och andra släktingar i och utanför landet. De som hotar Nina blir inte föremål för några åtgärder, det är inte deras liv som begränsas och kringskärs, inte det som behöver leva med rädslan av att bli hittad och straffad. Nina har också upptäckt att det är svårt att leva med den frihet som andra kvinnor i Sverige tar för given, detta på grund av att hon under större delen av sitt liv inte ens har fått tänka fritt. Låt oss här åter påminna om att Nina är född och uppvuxen i Sverige, eller i varje fall i områden som för några decennier sedan tillhörde Sverige. Idag är det mer oklart.

Polisen är nu i färd med att skapa en expertgrupp som ska öka kunskapen inom kåren om hedersbrott. Det är gott och väl om man bara kan hålla den politiskt korrekta och klåfingriga åsiktsmaffian på behörigt avstånd. Det finns skäl att betvivla detta mot bakgrund av hur svårt polisen idag har det att ens få gå ut med sanningsenliga signalement på kriminella för att dessa inte stämmer med nämnda åsiktsmaffias önskan om hur den mångkulturella verkligheten borde se ut. Men kanske kan polisen utfärda nåt slags besöksförbud för personer kända för att begå politiskt korrekta övergrepp.

Vissa klarsynta röster hörs dock i debatten. I SVT-artikeln citeras exempelvis Anne-Sofie Roald, professor i religionsvetenskap, som hävdar att myndigheterna inte bara missar den bakomliggande orsaken när unga invandrarflickor söker hjälp, utan att man medvetet låter bli att ta reda på orsakerna därför att man är rädd att bli utpekad som rasist. Så här säger hon:

- Om en ung flicka i invandrarmiljö har dödats eller misshandlats ska man ta som utgångspunkt att det är hedersrelaterat. Vi är alltför rädda för att kallas rasister om vi tar som utgångspunkt att våldet är hedersrelaterat. Jag tycker vi ska vara lite realistiska.

Konsekvenserna av den här kulturella/religiösa kvinnosynen blir ofta värre i Sverige när den krockar med det jämställda svenska samhället. Det uppstår en konflikt mellan de unga kvinnorna som vill leva som svenska tjejer och föräldrarna som trots att de flyttat hit inte vill överge det gamla landets synsätt, inte vill anpassa sig till det svenska samhället och inte heller låta nästa generation göra det. Nina (som med risk för att vara tjatig alltså är född och uppvuxen i Sverige) ställer en anklagande fråga:

-Hur kunde mina föräldrar göra så mot mig? Varför kunde jag inte ha fått en normal uppväxt? Jag vill själv bestämma vad jag vill göra. Jag är väldigt glad för att jag lyckats överleva allt detta.

Fokus i anklagelsen förefaller riktad mot föräldrarna men en hårdare dom borde falla över det svenska samhället som i feghet och politisk korrekthet sviker Nina och alla de andra tusentals unga tjejer med invandrarbakgrund som lever i detta helvete mitt i det moderna Sverige.

SVT
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-12, 17:37 (Uppdaterat 2012-08-12, 19:08) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 31 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
220 kommentarer 2870 gillar mottaget
Dela på
Visar 78 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


BitteJ 50 minut sedan

men samtidigt blir batikhäxorna hysteriska om någon råkar till att nämna att föräldrarna dricker vin till middag.
deras prioriteringar och insikt om vad som är problem borde genast leda till stängda socionomutbildningar.

BitteJ 54 minut sedan

det är naturligtvis sanslöst och med tanke på vår massinvandring så finns snart inte ett fredat hörn av sverige då släkten i dessa sammanhang tydligen är värst och STOR.

KanInteSova 1 timme sedan

Avpixlat klistermärken tack. Tryck upp några där internetadressen syns tydligt
1 person gillade det här.

resenaren 1 timme sedan som svar till KanInteSova

Har du en skrivare och Word installerat, så är det bara att gratis ladda ner detta program!

http://www.avery.com/avery/en_...

Självhäftande etiketter går att köpa i alla bok och pappershandel!

KanInteSova 54 minut sedan som svar till resenaren

Nä. Jag gör jobbet att klistra upp dom, då bör jag slippa trycka upp dom.

Det borde ligga i APs intresse att fixa klistermärken

resenaren 1 timme sedan

Hur kommer det sig att jag kommer att tänka på en enorm mjölkfarm med enbart kor?

http://www.aftonbladet.se/nyhe...

Bajen666 1 timme sedan

Mer korv...mer dialogpolis...fler Muslimer/invandrare som poliser...där har vi lösningen.

Och du professorn det heter "Skamrelaterat" inget annat..!

SD 2014.
1 person gillade det här.

texarcana 2 timme sedan

Svenska gränsen fungerar enligt 7 klövern som en reningsprocess. Ett fenomen som som saknar motstycke i tidigare svensk historia!

Alla som immigrerar till Sverige från MENA-länderna blir automatiskt renade från tusenåriga traditioner (många bizarra och människofientliga) de levt under i sina hemländer.

Gräns-övergången uppgraderar också till nya identiteter,(där bl.a. kriminalitet och islamisk fanatism tvättas bort), utbildning snabb-programmeras etc..Svenskheten och integrationen inprogrammeras automatiskt..
.
.Steget från grotta, eller ler-stuga,bonde-samhället med dess marijuana och khat- odlingar som huvudsaklig näring och analfabetism och klansamhälle till ett högteknologskt modernt västerländskt samhälle suddas ut på nolltid.

Nog har Sverige funnit svaret på världens och Sveriges befolknings-växt problem!

Tänk vilken ekonomisk tillgång vi fått genom detta system. Måste påstå att grundstenarna är lagda för att bygga ett nytt framtida stark, rikt och demokratiskt Sverige.
3 personer gillade det här.

Tim Kingston 1 timme sedan som svar till texarcana

7
klövern är nog mera patriotriska än vi tror, de vill tillbaka till det fina
bondesamhälle med fattigstugor, 13-14 barn/familjen och annat allmän elände

2 personer gillade det här.

Nostradamustheone 2 timme sedan

Politikerna med Homer "Reinfeldt" Simpson i spetsen har ett mycket stort ansvar för hur dessa flickor blir behandlade i vårt land i och med att de inte visar någon handlingskraft.
De är i min värld medskyldiga till både misshandel och mord.

Föräldrarna ska naturligtvis tas om hand omgående och sedan utvisas på livstid när brottet sonats här i landet. Lämpligen borde de gamla finska tukthusen införas för dessa avskyvärda brott.
2 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 2 timme sedan

Extremfeministerna är så upptagna av att hata västerländska män att de vägrar att se detta problem givetvis ska föräldrar som tvångsgifter bort barn genast utvisas på livstid ur Norden ! Och varför de extremfeminina hatar oss västerländska män kan jag bara spekulera i det har egentligen ingen betydelse 2014 tar vi makten ifrån dem
1 person gillade det här.

quinna 2 timme sedan

Moderaterna stöder islamisering och sharialagstiftning. Det sa de ja till när de lät f.d rektorn Waberi ta plats i riksdagen. En, vet inte vad jag skall kalla honom, då jag har svårt att ta ordet man i min mun gällande detta äc*kel. Han som anser att flickor med mens är orena, han som tycker det är ok att ha fyra fruar, han som tycker kvinnor-flickor skall skyla sina kroppar, eftersom män har större sexlust än kvinnor, han som inte tycker vi skall ha musik, eftersom muslimska män och kvinnor inte får dansa med varandra, då sexuell upphetsning kan uppstå osv.

Detta äc*el tilläts arbeta som rektor, satt att ansvara för våra barns uppfostran! Nu sitter han i riksdagen och sprider detta kvinnoförakt till HELA folket!

Att denna avskyvärda person tillåts sprida sin medeltida våldsideologiska tro Islam är fullständigt vidrigt. Men det tycker inte hans kolleger, riksdagens ledamöter som sitter tysta som möss!

En storstädning behövs. Det kan vi få om alla röstar rätt.

SD 2014.

14 personer gillade det här.

Bajen666 1 timme sedan som svar till quinna

Bra rutet...Quinna..så rätt du har..!

Moderaterna har alltid varit livsfarliga för Sverige, men nu har dom verkligen sålt oss....!

SD 2014.

Olav Strultöj 4 timme sedan

Våra politiker blir "skitnödiga" när detta problem kommer på agendan. Detta kommer att vrida klockan tillbaka. Kommande generationers kvinnor får mindre frihet i vårt nya mångkulturella land
4 personer gillade det här.

Debattor 4 timme sedan som svar till Olav Strultöj

Får mindre frihet?

Snarare som kvinna tar jag mig friheten att ha frihet. Sedan kan inte män med skägg som prata arabiska hindra mig som kvinna och jag ger dem gärna enorm kritik och ber dem att försvinna.
3 personer gillade det här.

Debattor 4 timme sedan

Jag gick bakom en islamist som fick ordentligt med skit av mig. Jag sade bland annat att i Sverige har kvinnor tagit sig bort genom enorm kamp i många år från manligt religöst förtryck , nu kommer du och utövar manligt religöst förtryck. Därmed betraktar jag dig som respektlös mot oss infödda svenska etniska kvinnor. Han sade inget: men stannade upp och tittade på mig en stund när jag sade just den meningen: kvinnior här i Sverige har tagit bort här i Sverige manligt religöst förtryck. Fegt av mannen med skägget att inte våga stå till försvars för sin snedvridna kvinnosyn. Han fick enorm mycket skit av mig. Jag gick bakom honom och mentalt sätt spydde galla över honom. Helt enkelt de män med skägg som pratar arabiska och är på väg mot någon form av islamistisk/muslimsk organisation får skylla sig själva när välutbildade icke religösa etniska svenska kvinnor promenerar efter dem. De kunde helt enkelt valt en annan väg.
9 personer gillade det här.

arginvandrare 6 timme sedan

Jag skulle inte göra ett sk_t för att hjälpa dessa flickor. Vi har nog med bekymmer om våra egna flickor som blir våldtagna av kanske just den här tjejens släktingar.
Muslimer kommer till Sverige med ENORMA problem i bagaget och sen förväntar de sig att vi ska lösa dem åt dem.
Västvärldens kvinnor har kämpat i 150 år eller mer för att få sina rättigheter. De har aldrig bett om att någon skulle göra jobbet åt dem. De muslimska kvinnorna får själva kämpa för sina rättigheter, vilket är det som ger bäst resultat.

(Redigerad av kommentatorn 6 timme sedan)
6 personer gillade det här.

Warge 4 timme sedan som svar till arginvandrare

Men om muslimska kvinnor sticker upp (vilket inte är särskilt troligt med tanke på den hjärntvätt muslimer utsätts för från tidig ålder) så hamnar de inte bara i debatt som här i västvärlden - de riskerar att dö.
1 person gillade det här.

PekingNorroping 5 timme sedan som svar till arginvandrare

Men någon måste ju stödja kvinnorna för att de ska hända
2 personer gillade det här.

Ahmed 4 timme sedan som svar till PekingNorroping

Tänk på att muslimerna kommer att vara majoritet. De kommer att vara de som skriver historien. Vill du att de ska skriva att svenskarna rövade bort deras kvinnor och tvingade dem att leva sina liv som prostituerade och barnlösa slavar?

Med all den censurering som råder i svensk media kommer det ändå framstå som att svenskarna var ett hemskt folk som trakasserade, rånade, våldtog, misshandlade och mördade i hundratusental varje år. Vilka var det som svenskarna närmast försökte utrota? Jo, det var judar, muslimer och homosexuella, för det var dem som alla antirasister försökte skydda med sina antidiskriminerings- och antihetslagar, och ändlösa demonstrationståg mot främlingsfientlighet och rasism.

Detta kommer att vara resultatet av att all media kallar förövarna för "svenskar" och alla offer för invandrare, kvinnor eller barn. Framtidens människor kommer inte kunna forska bland materialet på nätet och hitta sanningen på Avpixlat eller andra nätblad, det är endast publicerat material som forskare kommer att bry sig om och där kommer de att läsa om de fruktansvärda svenskarna som plågade och förföljde de stackars flyktingar som inte hade vett att gå under jorden och gömma sig.

Det är det verkliga resultatet av den svenska censuren.
4 personer gillade det här.

PekingNorroping 10 timme sedan

Skamrelaterat heter det. En människa som gör så mot sin dotter har ingen heder.
7 personer gillade det här.

LeffeF 11 timme sedan

Inte för att jag haft några förväntningar på den svenska feministrörelsen, dessa duga till intet. Det jag frapperats över är deras fundamentala brist på solidaritet med de kvinnor i landet som lider allra mest. Hundra procent av de muslimska kvinnorna bör nog anses vara i riskzonen för kvinnovåld, p.g.a. religiöst och kulturellt relaterade föreställningar. Så här finns det arbete åt socialarbatare, poliser och rättsväsende för all överskådlig framtid. Kostnaderna för att klara av att hålla koll på detta problem kan komma att bli astronomiska och knappast ge något utrymme för annan verksamhet.
Det knepiga är bara att det ska gå åt en professor i religionsvetenskap för att kunna leverera ett budskap som kan ta sig igenom alla olika slags pk-filter. Ännu har jag inte hört någon ur sjuklövern ens antyda någon medvetenhet om den här problematiken, man flummar bara vidare uppenbart omedvetna dessa apterade ekonomibomber, som om inget fanns att oroa sig för, allt är luuugnt!
1 person gillade det här.

ogudaktig 11 timme sedan

Visst är det mysigt med alla dessa nysvenska hedersrelaterade traditioner som bygger upp sverige - eller?
2 personer gillade det här.

BitteJ 52 minut sedan som svar till ogudaktig

NEJ

Anna Svensson Top 10 11 timme sedan

Många invandrarflickor, t ex Fadime, har ju velat se detta problem belyst, men tyvärr har samhället struntat i dem. Varför kan man bara ana. Nu är det Nina som vill få en ändring till stånd, men hon kommer inte heller att lyckas, hellre än att gå henne till mötes lierar man sig med Waberis wahabiter och deras märkliga syn på kvinnor och livet rent allmänt. Feministerna är knäpptysta som vanligt, i deras ögon är allt frid och fröjd
5 personer gillade det här.

friryttaren 11 timme sedan

Man säger att svenska politiker inget ser. De brukar vara med på begravningarna i allafall.
13 personer gillade det här.

gubbenibyn 11 timme sedan

"Jämmerlikheten" i Sverige. Alltfler unga flickor mår allt sämre. Feministerna tiger så dom får kramp i kindmusklerna. En del flickor och unga damer mår inte längre. De har dödats med kniv eller fallit från balkongen. Feministerna tiger. Fredrik och hela hans maktanhang i Stockholm blundar.
17 personer gillade det här.

Leikin 11 timme sedan

Hedersvåld, tvångs- och barnäktenskap har ingenting att skaffa i Sverige. Invandrare som lever enligt denna kultur bör snarast lämna landet eller alternativt bli hårt straffade.
3 personer gillade det här.

swebyggare 12 timme sedan

Feminister finns inte i Sverige! En Tysk professor http://www.welt.de/regionales/... anser att det PK kallar hedersmord kommer att öka, troligen är det kulturkrocken som ställer till problem. Inaveln gör förstått sitt till, eftersom barn avlas i nära släktskap.
2 personer gillade det här.

Kjell 12 timme sedan

Var är Gudrun?
Det kan verka lite tjatigt....men jag undrar på fullt allvar var är Gudrun?....Och Amelia!!!
5 personer gillade det här.

Kalasmannen 3 timme sedan som svar till Kjell

Den ena bränner pengar och den andre har fullt upp med att självförverkligande sig själv.
1 person gillade det här.

evolution2000 13 timme sedan

Undrar verkligen om detta stämmer?

Den gängse förklaringsmodellen för att samtliga flickor som "ramlar" ut från balkonger "råkar" komma från hederskulturer, är väl att dessa stackars töser helt enkelt är utrustade med sämre ballans sinne, alternativt är ovana vid svenska byggnormer gällande höjden på balkongräcken?

På så sätt "kränker" vi ju ingens kulturella integritet? Alla nöjda..ingen missnöjd...ja utom möjligen hon som ramlade ut!

Dessutom finns det tunga svenska politiker..Med tunga menar jag så tunga att de kan kissa på mattan på premiärer, vara så fulla offentligt att de blir utslängda, fuska med skatten och bli påkomna, fuska med riksdagsarvoden...och bli påkomna...fuska med taxikvitton..och bli påkomna samt starta ett helt nytt parti medans man uppbringar riksdagsarvode för att representera ett helt annat parti...alltihop givetvis med bibehållen politisk trovärdighet..som anser att själva ordet "hedersvåld" är rasistiskt!

Det handlar alltså enligt Gudrun och en oroväckande stor del av jornalistkåren) om det väldigt diffusa "patriarkala maktstrukturer". Kultur har ingeting med det att göra?
När en svensk man..oftast full och svartsjuk, slår ihjäl frun och med all rätt mister all form av social aktning för all framtid, så är det enligt PK feminismen precis samma fenomen som när föräldrar, syskon, kusiner, tremänningar, pysslingar, klanfränder och avlägsna bybor gemensamt och i samförstånd...under lång tid..planerar..att ta livet av en "olydig dotter" ( dvs en kvinna som vill välja själv vem hon vill leva med") och där gärningsmannen stiger i social aktning efter mordet.

Finns det någon kunnig Gudrun fans därute som vill utbilda mig så är jag idel ädel öra. Fram till dess så tycker jag det är skamligt att dölja dessa brott under det nya samlingsnamnet "våld inom nära relation"!
15 personer gillade det här.

eleteria 13 timme sedan

Svenska feminister är så gravt värdelösa att man saknar ord för det.

De har aldrig gjort något bra för någon kvinna, men det är kanske svårt när utgångspunkten för ideologin är att hata svenska vita män och se alla andra som bättre, inklusive kulturellt efterblivna muslimer.
10 personer gillade det här.

brisslan 6 timme sedan som svar till eleteria

Du skriver gravt värdelösa. Gravt förståndshandikappade hade varit mera rättvisande.

tenore36 13 timme sedan

"Jag tycker vi skall vara lite realistiska" - vilket otroligt PK-uttalande. Det är det enda hon vågar säga! "Lite realistiska" - varför inte vara realistiska? Varför inte säga sanningen utan brasklappar? Vilket dj--la land vi lever i! "Professor i religionshistoria" och vågar inte tala klartext. Så illa är det ställt med åsiktsfriheten i vårt tidigare så fina land. Här på Avpixlat talar vi klartext - men under anonymitet - rättsläget är så fruktansvärt dåligt att det är säkrast att vara anonym! Om du inte tycker som vi så slår vi dig sönder och samman.


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: