torsdag 10 mars 2011

www.helahalsingland.se

www.helahalsingland.se: "De reser till Uganda för att få nya perspektiv
Söderhamn/Kampala/Söderhamns-Kuriren Mot Uganda! I fredags åkte åtta personer från Söderhamns skolvärld till Afrika för att vidga sina vyer.
Relaterat
Fakta
Globala resan

Globala resan anordnas och finansieras delvis av Globala skolan.

Globala skolan är en del av myndigheten Internationella programkontoret som arbetar med att stärka kvaliteten i svensk utbildning genom internationellt samarbete.

Sedan 2000 har 1 200 personer fått chansen att besöka andra länder genom Globala skolan.

Söderhamn har deltagit två gånger tidigare, båda gångerna gick resan till Sydafrika.

Det finns vissa kunskaper som inte går att googla fram: Hur det är att leva utan tillgång till rent vatten. Eller hur man överlever under fattigdomsgränsen.

– Syftet med resan är bland annat att vi ska få chans att sätta våra erfarenheter i ett större sammanhang, säger Margareta Högberg, tillförordnad kommunchef.

Hon är en av åtta personer från barn- och utbildningsförvaltningen som i fredags reste till det Östafrikanska landet Uganda. Uganda har 30 miljoner invånare och av dessa har 54 procent inte tillgång till rent vatten.

Just tillgången till vatten kommer Margareta Högberg att fokusera särskilt på under resan.

– Vattenfrågan är väldigt intressant. Hur renas vattnet, hur kommer det till byn, hur fungerar det med avlopp? Hur tänker man kring vattenförsörjningen på några års sikt? Vi hoppas få besöka någon myndighet som ansvarar för vattenförsörjningen också, säger hon.
Anna Nyberg 0270-740 28

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: