tisdag 15 mars 2011

Journalisten med ”fel” åsikter « Aktualia

Journalisten med ”fel” åsikter « Aktualia: "Journalisten med ”fel” åsikter
januari 7, 2011 Cavatus Lämna en kommentar Gå till kommentarerna




Efter ett välbehövligt uppehåll önskar jag alla bloggläsare en god fortsättning på det nya året. Mycket har hänt i Sverige och omvärlden under den tid som gått. Många utmärkta bloggar (se blogglänkarna i marginalen) skriver om dessa händelser ur läsvärda perspektiv. En mycket intressant utveckling i gammelmedia är att självmordsbombaren och gripandena av de svenska terroristerna i Danmark tycks ha väckt en debatt till liv som många har väntat på i ett decennium. Samhällsdebattören och redaktören Dick Erixon skriver klokt och läsvärt om detta här.

I dagens bloggpost vill jag slå ett slag för den nya bloggen ”Den osynliga journalisten”. Denna journalist blev av med jobbet för att ha skrivit sanningen om ett fall där saker har hade skötts på ett oegentligt sätt. De som drabbades av dessa fakta (de som handlat oegentligt) hörde av sig och ställde krav på att tidningen aldrig mer skulle skriva sådana avslöjande sanningar.

På tidningen rådde det för övrigt fullt kaos. Det skedde hela tiden omorganisationer och det var de yngsta, mest oerfarna som fick skriva tendentiösa snyftartiklar. Det intressanta är att de flesta av dessa unga journalister verkligen tycker att det är sanningen som de förmedlar.

Men detta är inte att förvåna sig över. På journalistutbildningen tydliggjordes det att allt som skrivs om t.ex. invandrare och flyktingar ska ha en positiv anstrykning. Något negativt bör inte framhävas. Snarare bör det undvikas. Detta genomskådar en kritisk läsare mycket tydligt när man väl börjat lägga märke till det. Tyvärr befinner sig de flesta svenskar kvar i sin Törnrosasömn, duperade av denna journalistiska smörja.

Journalistutbildningens hjärntvätt har alltså lyckats hos de flesta nybakade journalister, utom vår ”osynliga” journalist, som hamnat i ett moraliskt predikament som gör det omöjligt att försörja sig som journalist. Till detta hör att hennes f.d. kolleger och studiekamrater numera uppmanar henne att börja skriva mer politiskt korrekt. Annars går det inte att tjäna sitt uppehälle som journalist i Sverige.

Fler och fler journalister börjar vakna. Jag uppmanar alla er som känner att ni tillhör denna grupp att kontakta vår osynliga journalist på hennes blogg och börja bolla idéer, skapa ett nätverk. Då det råder en inte ringa arbetslöshet bland journalister, torde en lukrativ födkrok vara att starta en tidning med politiskt neutral nyhetsförmedling, som en motpol till den marxistiskt socialliberala mediedominansen. Denna nya tidning ska givetvis kännetecknas av ”äkta” journalistik och ställa de relevanta, de idag ”förbjudna” frågorna och sakna dagens propagandistiska framtoning. Vem vet, så småningom kanske en sådan dagstidning kan se dagens ljus i Sverige. Ännu så länge är det tyvärr en utopi.

Följ min blogg med bloglovin

bot, bot, blt, blt, dagen, dagen, dn, dn, dn, dn, ex, ex, ex, ex, gp, gp, gp, hd, hd, kbl, kbl, lt, nsk, nsk, skd, skd, sds, sds, smp, smp, svd, svd, svd, svd, ta, ta, ya, ya

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: