torsdag 17 mars 2011

Reinfeldt rasar mot de rödgröna - DN.SE

Reinfeldt rasar mot de rödgröna - DN.SE: "Reinfeldt rasar mot de rödgröna

Publicerad i dag 17:08

Efter flera nederlag på varandra för regeringen i riksdagen skärper statsminister Fredrik Reinfeldt kritiken mot de rödgröna partierna. De sviker vad de sade i valrörelsen, hävdar han.- Man kan inte ha en mening där man säger att man aldrig, aldrig, aldrig i något sammanhang ska ge Sverigedemokraterna inflytande och sedan bete sig så som de rödgröna gör, sade Reinfeldt efter en frågestund i riksdagen och syftade på vad Mona Sahlin åtskilliga gånger framhöll i valrörelsen om avstånd gentemot SD.

Statsministern tolkar det som att viljan att vinna voteringar väger tyngre än principer för de rödgröna.
Annons:


- Det finns en önskan från de rödgröna partierna att hamna i majoritet med Sverigedemokraterna och det kan bara ske om de aktivt röstar tillsammans, röstar på samma förslag, trycker på samma knapp, sade Reinfeldt.

På torsdagen markerade de rödgröna, till vilka SD anslöt sig, mot regeringen i finansutskottet. En majoritet gjorde klart för regeringen att den nästa vecka på EU:s toppmöte måste göra klart att Sverige inte vill ansluta sig till euroländernas pakt för konkurrenskraft och budgetdisciplin.

Riksdagen klubbade också, mot regeringens vilja, igenom ett förbud mot transfetter, dagen efter ett av de tyngsta nederlagen hittills — det när de rödgröna och SD stoppade regeringens möjligheter att sälja innehav i flera statliga bolag.

TT: Är frågan om statliga bolag tyngre än andra att förlora?

- Det viktiga för oss är att vi får stöd för budgeten, vår arbetslinje och att sköta de offentliga finanserna, säger Reinfeldt som anser att nederlaget i form av uteblivna förväntade intäkter till statskassan inte är så allvarligt, med tanke på de goda svenska statsfinanserna.

TT

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: