torsdag 17 mars 2011

Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten - Fria Tider

Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten - Fria Tider: "Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten
Publicerat 17 mars 2011 kl 07:37

Islamisering/Malmö. Nyligen sparkades en sverigedemokratisk nämndeman från tingsrätten efter att ha sagt sig föredra 'normal straightkultur' framför gaykultur. Men nu utses imamen Ayoub Chibli (S), som på sikt vill ha sharialagar i Sverige, till nämndeman i Malmö tingsrätt. Detta trots att han är uttalad homofob.
8
0
Retweet
0
Pusha

- Det kan inte vara så att en liten grupp ska pådyvla oss andra sin kultur, vi vill ju ha normal straightkultur, sade nämndemannen Erik T Johansson (SD) i en tv-intervju och fick omedelbart sparken från sitt uppdrag.

Uttalandet ”visar att han inte delar grundläggande värderingar om alla människors lika värde. Han är uppenbart olämplig för uppdraget” skrev Värmlands tingsrätt i sitt beslut.

Men nu rekryteras imamen Ayoub Chibli (S) som nämndeman i Malmö tingsrätt. Trots att han är uttalad homofob och trots att han föredrar sharialagar framför juridik när det gäller rättsskipning.

I en intervju i Sydsvenskan från 2009 har han sagt att homosexualitet är ”onda begär” och att en imam som kan tänka sig att viga homosexuella kommer att få löpa ”gatlopp” i Sverige.

I en annan intervju jämför Chiblis homosexualitet med sexualbrottet incest och i ännu en intervju säger den kontroversielle imamen att han på sikt – när muslimerna blivit tillräckligt många – vill ersätta svensk lag med sharia.

Enligt Malmö tingsrätt utgör dock åsikterna inget som helst hinder för nämndemannauppdraget.

– Han har inte uttalat personliga åsikter utan refererat till Koranen, säger lagman Eva Wendel Rosberg till TV4 Nyheterna när hon försvarar sitt beslut att inte entlediga imamen.
Skribent



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: