torsdag 17 mars 2011

Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten - Fria Tider

Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten - Fria Tider: "Muslimsk homofob ska döma i tingsrätten
Publicerat 17 mars 2011 kl 07:37

Islamisering/Malmö. Nyligen sparkades en sverigedemokratisk nämndeman från tingsrätten efter att ha sagt sig föredra 'normal straightkultur' framför gaykultur. Men nu utses imamen Ayoub Chibli (S), som på sikt vill ha sharialagar i Sverige, till nämndeman i Malmö tingsrätt. Detta trots att han är uttalad homofob.
8
0
Retweet
0
Pusha

- Det kan inte vara så att en liten grupp ska pådyvla oss andra sin kultur, vi vill ju ha normal straightkultur, sade nämndemannen Erik T Johansson (SD) i en tv-intervju och fick omedelbart sparken från sitt uppdrag.

Uttalandet ”visar att han inte delar grundläggande värderingar om alla människors lika värde. Han är uppenbart olämplig för uppdraget” skrev Värmlands tingsrätt i sitt beslut.

Men nu rekryteras imamen Ayoub Chibli (S) som nämndeman i Malmö tingsrätt. Trots att han är uttalad homofob och trots att han föredrar sharialagar framför juridik när det gäller rättsskipning.

I en intervju i Sydsvenskan från 2009 har han sagt att homosexualitet är ”onda begär” och att en imam som kan tänka sig att viga homosexuella kommer att få löpa ”gatlopp” i Sverige.

I en annan intervju jämför Chiblis homosexualitet med sexualbrottet incest och i ännu en intervju säger den kontroversielle imamen att han på sikt – när muslimerna blivit tillräckligt många – vill ersätta svensk lag med sharia.

Enligt Malmö tingsrätt utgör dock åsikterna inget som helst hinder för nämndemannauppdraget.

– Han har inte uttalat personliga åsikter utan refererat till Koranen, säger lagman Eva Wendel Rosberg till TV4 Nyheterna när hon försvarar sitt beslut att inte entlediga imamen.
Skribent– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: