torsdag 17 mars 2011

Muslimsk kulturtradition kallas ”barbarisk” i Kanadas officiella invandringsguide - Fria Tider

Muslimsk kulturtradition kallas ”barbarisk” i Kanadas officiella invandringsguide - Fria Tider: "Muslimsk kulturtradition kallas ”barbarisk” i Kanadas officiella invandringsguide
Publicerat 17 mars 2011 kl 08:05

Toronto. Den kanadensiska mångkulturalismen har sina gränser. I en nyutkommen version av den officiella myndighetsguiden för invandrare, Discover Canada som ges ut av det kanadensiska migrationsverket, kallas muslimska kulturtraditioner för 'barbariska' och invandraren får lära sig att de inte accepteras i landet

Discover Canada är den officiella statliga guiden för medborgarskapsprovet i Kanada. Den lär ut hur man ska tänka och bete sig för att få bli medborgare i det numera starkt mångkulturella landet.

Det mest kontroversiella i årets upplaga är hur guiden beskriver muslimska kulturtraditioner såsom homofobi, könsstympning och tvångsäktenskap, skriver Toronto Sun.

I Discover Canada kan man läsa:

”Kanadas öppenhet och generositet inkluderar inte stöd till barbariska kulturutövningar som tolererar hustrumisshandel, ‘hedersmord’, kvinnlig omskärelse, tvångsäktenskap eller andra typer av våld mot kvinnor”

Omskärelse av pojkar är dock fortfarande en religiös rättighet för kanadas judar och muslimer.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: