fredag 11 mars 2011

Åtal för mordet på Elin Krantz - Fria Tider

Åtal för mordet på Elin Krantz - Fria Tider: "Åtal för mordet på Elin Krantz
Publicerat 11 mars 2011 kl 08:34

Göteborg. En lördagkväll i september 2010 skulle Elin Krantz ta spårvagnen hem med en väninna. Hon kom aldrig fram. Istället överfölls hon av en 24-årig etiopier som våldtog henne i ett skogsområde innan han ströp henne till döds. Nu åtalas invandraren i Göteborgs tingsrätt.


- Min klient har varit på brottsplatsen men han har inte begått några brott. Han har sett andra för honom okända män attackera en ung kvinna, säger 23-åringens försvarare, advokat Claes Östlund till GT.

Kammaråklagare Stina Lundqvist är av en annan uppfattning. Idag lämnar hon in sin 800 sidor långa förundersökning till Göteborgs tingsrätt.

- Bevisläget är gott, dels finns det teknisk bevisning men sedan menar jag att domstolen kommer att inse att den misstänktes berättelse är helt orimlig, den hänger helt enkelt inte ihop, säger Stina Lundqvist till GT.

Enligt förundersökningen ska etiopiern ha följt efter Elin Krantz från spårvagnshållplatsen vid Temperarturgatan på Hisingen i Göteborg. Efter att ha attackerat henne i ett skogsområde ska han ha slitit av hennes underkläder och förgripit sig på henne sexuellt. Därefter ska han ha utsatt henne för mycket grovt yttre våld varpå han till sist ströp henne till döds med sina bara händer.

Bilderna från obduktionen och brottsplatsen omfattas av sekretess.
Skribent

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: