måndag 14 mars 2011

TT vilseleder om Köpenhamns-mord - Fria Tider

TT vilseleder om Köpenhamns-mord - Fria Tider: "TT vilseleder om Köpenhamns-mord
Publicerat 14 mars 2011 kl 07:04
Härjar en laserman i Danmarks huvudstad Köpenhamn? TT rapporterar om att 'ännu en ung man med invandrarbakgrund mördats' i staden. Vad de utelämnar är att det rör sig om gängstrider, vanliga i mångkultursdrabbade område

Det har på kort tid inträffat två mord i Köpenhamn, vilket har fått TT att skriva om händelserna.

Rubriken döpte TT till ”Ung invandrare mördad i Köpenhamn”, vilket kan insinuera att motivet till mordet var att personen som blev mördad, en irakier, blev mördad för att han är invandrare.

TT:s artikel:

Ännu en ung man med invandrarbakgrund mördades i går kväll i Köpenhamn. Det var en 19-åring som sköts ned med flera skott på Nörrebro. Mannen fördes till Rigshospitalet där han senare avled.

Senast i torsdags sköts en 19-åring med somalisk bakgrund ihjäl i utkanten av Köpenhamn och i fredags knivdödades en 24-åring med irakiskt ursprung i stadsdelen Christianshavn.

Dansk media är dock mer informativ, där framgår det tydligt att mordet i mångkultursdrabbade Nörrebro är gängrelaterat. Så här skriver Jyllands-Posten.

En 19-årig mand med indvandrerbaggrund blev kort før klokken 22 skudt ned med en byge af kugler i Blågårdsgade på Nørrebro i København. De første meldinger lød på, at manden var død, men han er kørt til Rigshospitalet i stærk kritisk tilstand.

Københavns Politi fik klokken cirka 21.54 flere anmeldelser om skud, oplyser den centrale vagtleder, Søren Wiborg. Da politiet nåede frem, lå manden ramt af skud på gaden.

”Der er affyret 10-15 skud, og det er svært at udelukke, at der er tale om et banderelateret drab med den fremgangsmetode,” siger Søren Wiborg til ekstrabladet.dk.

Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: