fredag 11 mars 2011

Mona Sahlin får jobb på Expo - Fria Tider

Mona Sahlin får jobb på Expo - Fria Tider: "Mona Sahlin får jobb på Expo
Publicerat 9 mars 2011 kl 06:00

Du betalar. Skattefinansierade Expo möblerar om i styrelsen och nyrekryterar Socialdemokraternas avgående ordförande Mona Sahlin. Den skuldtyngda småföretagaren och expolitikern Sahlin ska hjälpa Expo att lyfta och belysa frågor om rasism och främlingsfientlighet.
126

Socialdemokraternas skandal­omsusade partiledare Mona Sahlin går vidare i karriären, och får nu ett styrelsejobb i den statsfinansierade stiftelsen Expo.

– Kampen mot rasism och främlingsfientlighet har alltid varit central för mig, det känns naturligt att nu fortsätta den i Expo, säger Mona Sahlin i ett pressmeddelande från den vänsterextrema organisationen.

I egenskap av såväl brottsanklagad som tidigare minister är Mona Sahlin inte ensam i Expos styrelse. Även Cecilia Stegö Chilló, som fick avgå som kulturminister när det visade sig att hon anlitat svartjobbare och skolkat från TV-licensen trots att hon hade TV, sitter med i styrelsen.

Jagas av kronofogden
Fria Tider har tidigare skrivit om parkeringsböter och Mona Sahlin. 1999 handlade det om att Mona Sahlin märkligt nog lyckats få parkeringsböter på en bil som hade körförbud och som hon påstod var trasig och ej kunde köras. 2009 avslöjade Kalla fakta (se nedan) att Mona Sahlin lyckats med samma konststycke igen, samtidigt som hon var de rödgrönas statsministerkandidat inför valet 2010.

Under en tid hade Mona Sahlin dragit på sig 98 parkeringsböter, varav 32 gick vidare till kronofogden. Samtidigt drev Mona sitt eget företag som senare likviderades. Före likvidationen betalade bolaget ut 1,1 miljoner i lön och 350 000 kr i ”externa kostnader” till Mona Sahlin själv – trots att företaget gick med förlust.

Skribent

Widar

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: