onsdag 8 december 2010

Lärare på invandrartät skola trakasseras « Politiskt Inkorrekt

Lärare på invandrartät skola trakasseras « Politiskt Inkorrekt: "Lärare på invandrartät skola trakasseras

DET NYA SVERIGE Den invandrartäta Lövgärdesskolan i den kraftigt kulturberikade Göteborgsstadsdelen Angered upplever nu en katastrofal situation när ett antal elever i niondeklassen under en längre tid trakasserat lärarna som i många fall gett upp och enligt lärarfacken saknar stöd från ledningen. Eleverna kränker lärare, de kastar saker på lärare, de tränger sig in på lektioner, hotar, elever som skolledningen lyckas flytta dyker upp på skolan, tränger sig in, det startas eldar mm.

Skyddsombuden från Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet skriver i sin anmälan att skolpersonalen på senare tid har börjat ge upp, eftersom eleverna har “tagit över skolan” med sitt agerande. Nu kräver de att skolledningen redovisar vilka åtgärder den tänker vidta för att komma till rätta med problemen, inom en vecka.

Peter Norell, huvudskyddsombud för Lärarnas Riksförbund, säger:

Jag har varit huvudskyddsombud ganska länge och sett ganska mycket, men det här tar alla pris. Det är något konstigt med detta, när jag diskuterar med mina lärarkamrater däruppe. De säger att de aldrig varit med om att elever vänder sin vrede och ilska mot skolans personal. Vi har alltid haft struliga ungar, men inget som liknar det här.

Bengt Lagergren är rektor på Lövgärdesskolan och tycker det är fel att säga att personalen har gett upp.

Jag tycker inte att vi har urartat helt. Det är en väldigt besvärlig situation med några få elever som styr och ställer på skolan, det ska vi inte negligera. Men det stora problemet är inte de elever vi har nu, utan tidigare elever som kommer till skolan.

Jag skulle vilja ha lite mer tid, på lång sikt. På kort sikt, när läget är så akut som det är, kan vi bara göra brandkårsutryckningar. Men jag vill ju jobba på längre sikt med specialpedagoger, brottsförebyggare och folk som kan jobba med att nå fram till eleverna. Eftersom vi inte har lyckats med det helt, får vi söka hjälp utifrån.

SR
PrintFriendlyShare

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: